Almar travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Almar travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Almar har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Almar har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Almar


Hot'n Cold – varmt mot kallt. Det är ett av årets mest häftigaste travlopp.Fyra kallblod inledde från grund distansen 2140 meter, me..


Hot'n Cold – varmt mot kallt. Det är ett av årets mest häftigaste travlopp.
Fyra kallblod inledde från grund distansen 2140 meter, med 20 meter tillägg startade ytterligare fem kallblod och 400 meter bakom dessa jagade fem varmblod.
Möller Oda tog ledningen och svarade envetet när Tekno Filur, tränad av Jan-Olov Persson, ville ha samma position. Första varvet travades i 1-28-tempo samtidigt som dom jagande varmbloden öppnade i 1.16-fart. På sista långsidan så satte Tekno Filur tryck på ledaren och tog över på upploppet och vann helt ohotad. Varmbloden med Maesteraemon i täten hade massor av mark att ta in i sista sväng och det bet inte nämnvärt över upploppet och bästa varmblod blev Maesteraemon som sexa och var långt efter vinnaren.
- I dag tyckte jag inte att han tog tag i bettet de första 700 meterna och man måste ha honom i handen, det gjorde mig mest orolig. Han är inte som de bästa fyraåringarna, men han kommer att tjäna fina pengar, sa Marcus Lilius.
Segern i Hot'n Cold belönades med 70 000 kronor.

Ragnhild W.M. bäst i Norrland
100 000 kronor var segern värd i Norrländska Elitstoet för kallblod. Loppet vanns av Ragnhild W.M. som lotsades fram förträffligt av Jimmy Jonsson. Ragnhild W.M., tränad av Öystein Tjomsland, lever på sin styrka och varvet före mål valde Jimmy Jonsson att ta sig fram till ledande Vännfors Stjärna. Ove A Lindqvist bakom ledaren drog på rejält på sista långsidan och Ragnhild W.M. hade lite problem i den farten. I sista sväng fick hon upp tempot igen och över upploppet kunde Jimmy Jonsson sitta lugn och räkna in segermarginalen till ett par längder.
- Hon har gjort det fantastiskt bra. Hon är inte helt okomplicerad och hon har haft en fantastisk utveckling det sista året. I dag var hon nog bland det bästa hon varit och det är kul att hon börjat dämpa sig lite. Hon är ett av de bättre kallblods stona jag har kört, sa Jimmy Jonsson.

Spännande treåring
V64Xpress® delades mellan Umåker och Kalmar och på Kalmartravet visade stall Untersteiner upp en spännande treåring. Högreste Stens Rebell serverades ett perfekt lopp av Peter Untersteiner och avgjorde väldigt lätt när han väl fick upp farten och såg ut att ha en hel del krafter kvar.
- Han är faktiskt 1,75 över manken och det är ovanligt för en travhäst. Man har bra utsikt över fältet. Vi fick ett fint lopp och jag tror det är en plushäst och vi har gett honom tid med sina långa ben, sa Peter Untersteiner.
Omgångens enda överraskning kom på Kalmartravet. Stefan Persson körde ett prickfritt lopp med Brain Game och när luckan kom mitt på upploppet avgjorde han på ett par steg.
Sex rätt betalar 1 760 kronor, fem rätt 24 kronor. Ingen utdelning på fyra rätt och det betyder att det blir jackpot på måndag då V64 avgörs på Bergsåker.

Joakim Brundin, Kanal 75


STL Sommartrav rullar vidare och när onsdagens V86®-meny dukas fram intas den på Visbytravet.”Skrubbs” avgör sin största t&..


STL Sommartrav rullar vidare och när onsdagens V86®-meny dukas fram intas den på Visbytravet.
”Skrubbs” avgör sin största tävlingsdag för året och då lockas många tränare från runt om i Sverige att ta färjan över. En som dock inte behöver ta vattenvägen till rosorna och ruinernas stad är Henrik Hoffman. Han är en av fyra proffstränare slutna till Visbytravet och han har också blivit banans tränarchampion de senaste fyra åren.
Han mönstrar en hel sextett på V86®.
Redan i den inledande avdelningen kommer Hoffmans första hopp. 1 Mistelns Napoleon (V86-1) stod för en riktigt fin insats näst senast när han vann på en snabb segertid. Nu handlar det om ett annat motstånd när det står Bronsdivisionens försök på programmet.
– Han var ju jättefin näst senast när han vann, eller han var heroiskt rent av. Nu senast så kom han inte till ledningen och orkade inte, han har väldig fördel att gå i ledningen. Han känns jättefin efteråt i träningen och läget blev ju det bästa för hans del, han följer startbilen. Han möter betydligt bättre hästar än vad han gjort tidigare, men han är riktigt kapabel när han funkar. Han ska köras i ledningen, formen är klart uppåt men det är såklart tufft att vinna mot det här motståndet, men det kan i alla fall bli en framskjuten placering, säger Henrik.
Den yngre brodern 8 Mistels Famous (V86-2) försvarar stallfärgerna i nästkommande race.
Han har stått för flera fina insatser på hemmamark den senaste tiden, men utgångsläget blev kanske inte det roligaste.
– Det är också en ganska så bra häst, men han har varit lite ojämn tidigare, galopperat mycket och så. Men nu verkar det som att han har stabiliserat sig och hittat sig själv lite. Det är såklart ett uruselt spår för honom, men han kan öppna ganska hyggligt och vi får hoppas han kan komma ned i banan och få ett någorlunda bra lopp. Om det blir så, om vi har lite flyt så är det inte omöjligt att han kan segerstrida för formen är så pass bra.

Känts superfin efter förra starten
I fyraåringsmötet Erik Cederqvists Minneslopp startar 12 Super Zola (V86-5). Stoet tävlade starkt i fjol, men har inte fått samma utdelning hittills i år.
– Super Zola gjorde det ju riktigt bra förra året, hon gick kanonlopp mest hela säsongen. Hästen har gjort några bra lopp i skymundan även i år, men samtidigt inte fått till den där riktiga toppformen. Så vi söker efter den, så att säga. Vi har kört med lite säkerhetsbalans ett tag, så hästen inte ska galoppera, men nu optimerar vi med barfota runt om och ett norskt huvudlag. Vi växlar upp, men det är många bra hästar i loppet så det blir nog svårt att slå alla.
I Klass 1-försöket kommer kanske stallets på förhand mest intressanta bidrag under kvällen.
5 Magic Sea (V86-6) glänser med tre raka segrar i resultatraden. De två senaste tagna i Henrik Hoffmans regi.
– Ja, Magic Sea har tagit två raka i min regi och han har varit otroligt fin i de här loppen. Han verkar stormtrivas här på Gotland. Han känns verkligen superfin efter förra starten, så det ska bli jätteintressant att möta de här hästarna, ett motstånd som han ju inte är van vid från tidigare.
Hur väl tror du han står sig mot den här konkurrensen?
– Med tanke på hans otroligt fina form och att det är hemmaplan tycker jag det ska bli intressant. Det behövs tur, men jag tror att han kan öppna ganska så hyfsat och spår fem är bra. Skulle han få ett lopp på rulle så har han en otrolig speed att spela ut över upploppet och då tror jag faktiskt han kan vara med och segerstrida.

Ett perfekt läge – fick önskespåret
Italien-födda 8 Amarcord L.G. (V86-7) blir tränarens inslag i stayerloppet Ringmurens lopp. Precis som i fjol.
– Han blandar och ger lite, måste jag säga. Nu har han varit lite blekare i två starter utan att vi egentligen vet varför. Det kan ha varit resan till Kalmar som han gjorde som satte ned honom för det var otroligt varmt den dagen. Nu senast kom han aldrig in i loppet. Det är en häst som vi hade rätt så höga tankar kring inför just det här loppet förra året, men då galopperade han i starten. Det är en stark och stabil häst annars, men det är många bra emot är och han kanske hade fått svårt att kriga om segern ens om han varit på topp. Vi hoppas han hittar tillbaka och siktar på en skaplig slant i första hand.
Avslutningsvis 1 Ed Sheeran (V86-8) i Klass 2-försöket.
Valacken har seger senast i raden och lottades till innerspåret. Det ser inte så tokigt ut på förhand?
– Jo, han vann senast och var tvåa gången innan och då på just lång distans, så vi vet att han klarar det. Formen är bra och läget blev perfekt, det är vårt önskespår. Jag kommer med en häst som är i så bra form som jag kan ha honom, men det är likadant här att det är många tuffa och bra emot så det kan kanske blir svårt att segerstrida. Skulle vi få ett riktigt bra lopp tror jag i alla fall han kan vara en platsskräll.
Men det är inte aktuellt att prova i ledningen här?
– Nej, det tycker jag inte. Hade det varit ett vanligt ”Gotlands-lopp” så hade jag sagt att vi spetsar och släpper inte till någon, men nu är det annat motstånd och vi försöker smyga med härifrån.
Så vilken skulle du säga är din bästa chans på V86® under kvällen?
– Det är väl inte någon riktigt jättehet vinstchans, men Magic Sea är den som jag tycker ska ses som den bästa chansen av mina.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Travfesten fortsatte på söndagen på Axevalla med V75® och årets tuffaste lopp för de fyraåriga stona, Stochampionatet, avg..


Travfesten fortsatte på söndagen på Axevalla med V75® och årets tuffaste lopp för de fyraåriga stona, Stochampionatet, avgjordes. Stor favorit var Sabine Kagebrants Joviality som imponerade stort i sitt uttagningslopp, men i finalen så hade hon inte sin bästa dag och gav sig i ledningen.
Loppet vanns av Joy Sisu, tränad av Petri Salmela och körd av Mika Forss som fick revansch från förra året då han förlorade knappt med Lara Boko.
- Riktigt kul. Det gick perfekt för oss och Erik ville köra i ett högt tempo. Hon var starkast i dag. 400 kvar så valde jag att gå ut i andraspår och jag kände direkt att hon hade krafter kvar. Hon gick ett riktigt kanonlopp i försöket och för oss var det ingen skräll, sa Mika Forss.
Joviality hade inga större problem att ta ledningen och sedan lät Erik Adielsson hålla ett tempo som Joviality ville. Joy Sisu satt klistrad i rygg hela tiden och det var få positionsbyten under loppet. På sista långsidan attackerade Queen Belina och Mika Forss tog ut Joy Sisu i andraspår. In på upploppet var Joviality slagen och Joy Sisu kopplade greppet och höll sedan undan för Jennifer Sisu, tränad av Timo Nurmos, som avslutade starkt för Magnus A Djuse. Trea efter en pigg spurt blev Mary Ann Jane, tränad och körd av Johan Untersteiner.
Tiden 1.12,4/2640 meter autostart är nytt svenskt rekord för fyraåriga ston och Joy Sisu fick 2,4 miljoner kronor för segern.
Tränaren Petri Salmela var rörd till tårar efteråt.
- Det är så stort. Man är redan gammal och har fått uppleva många fina segrar, men jag sa till ägargänget att det var länge sedan mitt hjärta slog så hårt, sa Petri Salmela.
Erik Adielsson kommenterade förlusten med Joviality.
Det är klart att det känns skit. Vi ville vinna och slutade fyra. Det är klart att det inte är den roligaste dagen på en travbana. Hon var vass i dag och hon var så pigg och ville tävla och ville bara iväg fast jag håller henne vad jag kan. Hela första 1500 meterna låg hon hårt på bettet och jag hade inte kört det här tempot om jag fått bestämma, sedan blir hon pigg en gång till. Hon jobbade lite mot sig själv i dag och var för ivrig, sa Erik Adielsson.

Lyckosam helg för Lönborg
Michael Lönborg lär inte glömma helgen i första taget. På lördagen vann han en bejublad och känslosam seger med Eddie The Eagle. På söndagen startade lillebrorsan Holger Danske (V75-2) och han ville inte vara sämre, men det var inte utan dramatik. Holger Danske såg ut att bli fast, men det löste sig med små marginaler och Holger Danske hann fram med ett huvud tillgodo.
- Jag har stora planer för den här. Det är derbykval i Danmark och några veckor och vi drömmer om att vara med där, sa Michael Lönborg.

Mot sto-EM
Blackflash Bar gjorde sin andra start i V75-1 för Alessandro Gocciadoro och följde upp segern i Kalmar på ett lika imponerande sätt. Det kostade på att ta ledningen och första varvet travade på snabba 1.10,4. Över upploppet var det lugna gatan och för Alessandro Gocciadoro var det bara att se till att inte Glamorous Rain inte fick fritt spelrum.
- Detta är en topphäst. Hon var super i dag, klart bättre än senast. Nu siktar vi på sto-EM den 16 augusti på Solvalla, sa Alessandro Gocciadoro.

I övrigt hände detta på V75...
...Eclipse As, tränad av Reijo Liljendahl, och körd av Ulf Ohlsson blev svaret i V75-4, tillika Slaget vid Axevalla Hed. Empire As drog på i ledningen samtidigt som Eclipse As åkte med som tvåa i andraspår. Empire As såg lite ansträngd ut över upploppet och Eclipse As sög sig allt närmare och vann till slut enkelt.
...Björn Goop överraskade i V75-3 tillsammans med skrällen Yohan Hills. Tempot var alldeles för högt i täten och det gynnade Yohan Hills som kryssade mellan hästar på upploppet och hann fram med ett huvud.
...Goop bjöd på ytterligare en överraskning. I Stochampionatets Consolation körde han på chans med Månskenstösen och hennes speed bet bra över Axevallas långa upplopp och segern blev säker.
...Jannah var svaret i den avslutande avdelningen. Oskar Svanberg körde i ledningen och det var ingen av konkurrenterna som kom i farlig närhet och ännu en skräll var ett faktum.
V75-omgången var svår, så svår att ingen hittade alla sju rätt.. Sex rätt betalar 50 808 kronor och fem rätt 1 544 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75


 V75® från sommaridyllen Årjäng med det klassiska ”stora sprinterloppet” som lördagens höjdpunkt.San Moteur visa..


 V75® från sommaridyllen Årjäng med det klassiska ”stora sprinterloppet” som lördagens höjdpunkt.
San Moteur visar upp sig för den värmländska publiken och gör sin första start sedan han slutade tvåa i Elitloppet – och blir givetvis stor favorit.
Men är det någon som ska kunna knäcka den svårknäckta favoritnöten så är det kanske 2 Click Bait (V75-7). Stefan Melanders sprinterspecialist har sett strålande ut på sistone. Efter att ha varit runner-up bakom Hail Mary i Jämtlands Stora Pris lekte han senast hem Kalmarsundspokalen från ledningen.
– Han kändes fantastiskt fin senast i Kalmar och han verkar trivas där för året innan gjorde han ju kanske sitt livs bästa lopp där när han vann på 09,1 från tredje par utvändigt, säger Per Lennartsson som i regel brukar kuska Click Bait och han fortsätter:
– Det känns som att han är i ordning och konkurrenterna får inte ha någon ”halvrisig” dag för då blir det jobbigt att hinna i fatt honom.

Ingen anledning att inte prova
När det kommer till Click Bait så är det ett väldokumenterat faktum att den sexfaldige miljonären trivs som allra bäst över kort distans och i spets. Av den anledningen får lördagens förhållanden sägas vara perfekta: 1640 meter med bilstart och nummerbricka två.
– Alltså, San Moteur är väl som alla vet kanske en bättre häst än Click Bait. Jag har full respekt för San Moteur men över sprinterdistans kan ”Clicken” mäta sig med honom. Vi har det spåret som vi har, hästen är i full form och San Moteur har inte gjort någon start sedan Elitloppet, så det är väl läge att syna lite även om jag är medveten om att det blir tufft.
Du kommer att försöka ge favoriten en match, låter det som?
– Det finns ingen anledning att inte göra det. Sedan får man vara ödmjuk om man får stryk av en häst som är bättre, men han är inte helt lätt att ta sig förbi, Click Bait och Årjäng har inte världens längsta upplopp heller. Någonstans i periferin talar det för oss, men som sagt, San Moteur slår man ju inte hur lätt som helst, det vet vi ju.
Du är laddad inför att köra Click Bait i Årjängs Stora Sprinterlopp?
– Jag tycker det ska bli jättekul, det är det alltid att köra den här hästen, han ger en sådan positiv energi även om man inte vinner varje gång. Men när det är de här loppen av lite tyngre dignitet, då höjer man sig själv litegrann.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Storloppen avlöser varandra och på söndag är det fullt fokus på Jarlsberg i Norge, där V75® och penningstinna lopp stå..


Storloppen avlöser varandra och på söndag är det fullt fokus på Jarlsberg i Norge, där V75® och penningstinna lopp står på menyn. Det mest ärofyllda är utan tvekan Ulf Thoresen Grand International, som lockat flera av de formstarkaste hästarna som finns i Norden och Europa i dag.
Danske tränaren Flemming Jensen har haft detta lopp i åtanke ett tag för stallets stjärna Emoji. Sjuåringen har vunnit de flesta större loppen på hemmaplan och jagar en tung titel i Europa.
- Jag tycker att han har visat att han har potential att vara med i den här typen av lopp. I Paralympiatravet slutade han fyra efter att ha tappat värdefull mark från start och det var ett kvitto på att han står sig bra mot eliten, säger tränaren Flemming Jensen.
Emoji har värmt upp med två enkla segrar hemma i Danmark och senast slog hästen banrekord i Århus.
- Jag är väldigt nöjd med honom för dagen och han hade samma utveckling förra säsongen och blir bättre och bättre. Han känns jättefin i träningen och är så bra han kan vara för dagen.
Kan han utnyttja innerspåret?
- Emoji har blivit allt snabbare från start och jag kommer att ladda vad som går och jag har vissa förhoppningar på att hålla ledningen och i så fall kör jag där.
Vad ger du Emoji för chanser att vinna loppet?
- Jag är väldigt tillfreds med honom för dagen och blir inte förvånad om han vinner även om det är ett tufft lopp med flera riktigt bra hästar.

Han är bra för klassen
Flemming Jensen har med sig två hästar till och lämnar positiva rapporter på 3 Eros Zola (V75-6).
- Jag var väldigt nöjd med hans insats senast i Kalmar. Han hade inte startat på ett tag och var inte speciellt pressad i träningen innan. Eros Zola känns jättefin efter det loppet och ska vara ännu bättre nu. När han tävlar på topp så är han bra för klassen. Han ska räknas.
Till sist, vad har du för förhoppningar på 5 Cadiz D.K. i V75-5?
- Han har inte hittat samma form i år som han hade förra året. Han möter också tuffare motstånd numera och behöver lite tid för att komma in i klassen igen. Jag ligger lite lågt vad det gäller hans möjligheter att vinna.

Joakim Brundin, Kanal 75


 STL Sommartrav med V86® på Solvalla denna onsdag.Nationalarenan erbjuder en högoktanig tävlingskväll där STL-försö..


 STL Sommartrav med V86® på Solvalla denna onsdag.
Nationalarenan erbjuder en högoktanig tävlingskväll där STL-försök, Hjördis lopp för kallbloden och de fyra sista avdelningarna av Margaretas Tidiga Unghästserie ska avgöras.
Kalmartränaren Fredrik Persson är en av de som gästar Solvalla och med sig har stallets nya stora talangtravare. Treårige 5 Frank S.H (V86-3) skapade rubriker redan i karriärens andra start då han i november i fjol travade nytt världsrekord på Åby. Karriären har därefter fortsatt spikrakt uppåt för den eleganta, mörka hingsten efter avelshingsten Fourth Dimension. Hästen har i tre starter i år inte varit i närheten av att förlora. Senast blev det vinst i Treåringseliten under Copenhagen Cup-dagen på Charlottenlund i mitten av maj.
Vad har Frank S.H. gjort de här månaderna sedan senast?
– Det har varit dåligt med lopp till honom, faktiskt. Det fanns ju E3, men det skulle inneburit flera långa resor och jag var inte så sugen på det. Det har mest funnits det här loppet för honom, så vi får gå ut här. Vi har fått vara hemma i stället och hästen har fått träna på och det har känts fortsatt bra, förtäljer Fredrik.
Så det är inte så att du siktat särskilt mot den här uppgiften?
– Nej, det kan jag väl inte säga egentligen. Jag siktar mot hösten i stället och att bygga upp honom i träningen. Han har inte varit vässad på något sätt ännu, utan vi satsar på kontinuerlig träning.

Kriteriet är det stora målet
Fredrik Persson förknippas med en rad hästar som presterat på topp i de största årgångsloppen. Fantastiska Viola Silas förstås, men namn som Ultra Bright, Monark Newmen och Boys Going In kommer också på tal. Kanske kan Frank S.H också nå de höjderna?
– Han är framför allt väldigt klok den här hästen. Han vet precis vad han ska göra och han ödslar inte några som helst krafter på något annat, han har ju väldigt bra kapacitet, säger tränaren.
Hur ser planen ut fram till Kriteriet, för det är väl knappast någon hemlighet om att det är dit ni siktar?
– Ja, det är ju det stora målet. I övrigt har jag inte planerat så mycket faktiskt så jag vet inte var nästa start kan bli efter det här, vi får känna efter lite hur det känns i loppet på onsdag.
Det finns några växlar till att dra, får man anta?
– Jo, det gör det. Han har ju gått men järnskor och fast bomull hela tiden och det gör han fortfarande. Vi får se när vi börjar plockar bort det där, förhoppningsvis dröjer det, men det är klart att motståndet kommer att bli tuffare och tuffare framöver.
Onsdagens start i ”Margaretas” först. Det är bra vinstchans såklart?
– Ja, men det tycker jag ändå det ska vara. Allt verkar bra med hästen och vi fick ett bra spår och allting.

Janita har också visat talang
Frank S.H är inte den enda häst från huvudkvarteret i blekingska Fågelmara som beger sig mot Stockholm på onsdag. Reskamrat är jämngamla stoet 4 Janita Silvio (V86-5) som även hon visat sig vara ett löfte. Senast var hon en noslängd från att ordna seger i Guldstoet på Axevalla.
– Hon har också gjort det väldigt bra, hon var ju tvåa senast och det var fantastiskt roligt. Hon har verkligen visat utveckling och höjde sig mycket sedan vi ryckte skorna på henne, det har fallit väl ut för henne. Så i det fallet kan vi väl säga att vi har dragit växlarna.
Ni fick ett bra spår här, hästen kan öppna rätt så snabbt väl?
– Ja, hon kunde ju hålla ut de andra senast, men samtidigt tycker jag att hästen går allra bäst med en smygare, hon är väldigt snabb en kort bit och skulle hon få sitt lopp som hon ska ha så kan hon vara med där framme, avslutar Fredrik.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-10-17 2015-10-17 Örebro-2 1609/10 3 13.3 68
2015-10-11 2015-10-11 Årjäng-2 1660/14 0 15.9g 73
2016-11-28 2016-11-28 Färjestad-2 Martina Lunde 2160/7 D 0 15.9 290
2016-11-11 2016-11-11 Färjestad-4 Martina Lunde 2160/13 D 8 19.4 125
2016-09-05 2016-09-05 Färjestad-3 Martina Lunde 2160/9 D 0 15.9 277



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se