Alfie travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Alfie travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Alfie har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Alfie har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Alfie


Du har innerspåret bakom bilen i Oaks-loppet på Momarken. Vilka hästar utmanar från start tror du?- Brenne Berna är startsnabb men k..Du har innerspåret bakom bilen i Oaks-loppet på Momarken. Vilka hästar utmanar från start tror du?

- Brenne Berna är startsnabb men kan nog inte ta en längd på min tror jag. Nu får Alfa Lina se Öystein Tjomslands häst på högersidan och då tror jag att det går vägen.
Alfa Lina var fyra i Kriteriestoet på Dannero efter en incident i loppet då ni krokade ihop med ett annat ekipage, sedan slutade ni tvåa i norska stokriteriet några veckor senare. Du måste tycka att hon värd en stor seger nu?
- Ja, det är hon absolut. Vi hade lite otur med spårlottningen i kriteriet i Norge också. Med ett spår innanför Brenne Berna där så vinner hon loppet.
Nioåriga Alfie i ditt stall är ett av landets bästa kallblodiga ston med 1,5 miljoner på kontot. Men du har sagt att treåriga Alfa Lina brukar matcha henne i träningen hemmavid?
- Jag har kört fortare med den yngre än vad jag har åkt i sulkyn efter Alfie. Några tiondelar bara men det är bra. 1.17,1 hade jag på GPS-mottagaren i finalen av Stokriteriet på Bjerke en kort stund i starten. Hon är mycket kvick.
Tror du att hon kommer upp i Alfies nivå om allt går bra?
- Där är hon ju redan!
Du är amatör med licensen knuten till Bollnästravet och står som tränare, ägare och uppfödare till de flesta av hästarna i stallet. Håller du på med sporten på heltid?
- Nej, jag är bonde med djur, åkrar och skog som jag håller på med också. Så efter att ha jobbat ensam med hästarna i flera år har jag faktiskt anställt en nu. Med åtta hästar på träningslistan måste jag ta hjälp.
Vad önskar du mest av allt just nu?
- En seger på Momarken, en krans och några pokaler. Ha-ha! V75-segern med Alfie på Romme (januari 2018) är det största jag har vunnit fram till nu.

Fotnot: Norska Oaks avgörs över 2140 meter. 300 000 kronor väntar på vinnaren på lördag.

Mikael Wikner, Kanal 75


Åttaåriga Minelli vann SM för kallblodiga ston i Bollnäs på lördagen. 250.000 kronor var förstapriset i loppet som avgjord..


Åttaåriga Minelli vann SM för kallblodiga ston i Bollnäs på lördagen. 250.000 kronor var förstapriset i loppet som avgjordes lite i skymundan utanför V75-spelet.
Magnus A Djuse hittade fjärdeparet utvändigt från bakspåret med tredjehandsfavoriten och fick betrodda Alfie framför sig när spurten drogs upp på den sista bortre långsidan.
Över upploppet ryckte Lars-Erik Karlsson undan med Alfie och loppet stod länge och vägde. Magnus A Djuse hade dock händelserna under kontroll och hann fram i de sista stegen med Minelli och satt med ena benet i luften i en segergest över mållinjen.
Segertiden skrev till en halv längd och tiden i mål var 1.24,0 över 2140 meter, auto.
Anders Hafstad från Brunflo i Östersund tränar och har fött upp vinnaren tillsammans med sin familj.
- Vi har ju bara egna uppfödningar så det är jätteroligt, speciellt då när mamman vann Sto-SM 2005 och nu vinner dottern. Vad ska man säga? Man är fruktansvärt glad! sa Anders Hafstad.
SM-tecknet var värt en kvarts miljon kronor och Minelli klev nu över miljonen intjänat.
- Det är den tredje hästen som tjänat över miljonen som vi haft och det är stort. Mamman Karmine kom över en miljon och moster Carelli kom över en miljon. Jag vill verkligen berömma kusken Magnus. Vilken sulkykonstnär det är och kommer till att bli! Jag är så glad att få ha honom som kusk, sa Anders Hafstad .

Talangens största seger
Magnus A Djuse är det hetaste kusknamnet på kometsidan för dagen. I april blev han den yngste kusken genom tiderna i Sverige att nå hundra kusksegrar och framgångarna har bara fortsatt.
19 år gammal ligger han just nu topp tio i den allsvenska kusktabellen med 80 segrar på 606 starter och är på väg mot sex miljoner inkört i år.
- Det blev bra i dag. Hon ska ha sådana här lopp på rulle, då är hon bäst. Det är jättekul att ha varit med på hennes resa och att hon fick vinna det här loppet. Det här är absolut det största jag har varit med om i alla fall, sa Djuse om SM-titeln.

Mikael Wikner, Kanal 75


Storloppen avlöser varandra och till helgen är det Bergsåkers tur att köra sin största dag för året. Banan har dubbeltrav o..


Storloppen avlöser varandra och till helgen är det Bergsåkers tur att köra sin största dag för året. Banan har dubbeltrav och V75 både fredag och lördag.
I Sundsvall Open Trot möts stjärnor som Ringostarr Treb, Milligan’s School, Makethemark, Nadal Broline, Uza Josselyn, Milliondollarrhyme och Cyber Lane bland andra.
Det är även dags för Multijackpoten i lördagens V75-omgång. ATG beräknar att en ensam vinnare kan ta hem minst 90 miljoner kronor, enbart på sju rätt. Den siffran kan ökas på ytterligare under veckan ifall det blir fler jackpotar. Det körs nämligen V75 både onsdag (med derbykvalen på Jägersro), torsdag på Bjerke i Oslo, samt fredag på Bergsåker.
På lördag avgörs även Svenskt Mästerskap för kallblod och dessa gör upp om förstapriset på 250 000 kronor över lång distans.

Startlista Sundsvall Open Trot
2140 meter autostart
1) Ringostarr Treb – Wim Paal
2) Sorbet – Örjan Kihlström
3) Queer Fish – Oskar J Andersson
4) Milligan’s School – Ulf Eriksson
5) Chief Orlando – Carl Johan Jepson
6) Makethemark – Ulf Ohlsson
7) Nadal Broline – Björn Goop
8) Uza Josselyn – Erik Adielsson
9) Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
10) Cyber Lane – Johan Untersteiner

Svenskt Mästerskap för kallblod
2140 meter autostart
1) Wilda Fille – Erik Adielsson
2) Alfie – Lars-Erik Karlsson
3) Järvsö Odin – Rikard N Skoglund
4) Vesle Sjur – Carl Johan Jepson
5) Bro Viking – Claes Sjöström
6) Tand Krafft – Ulf Ohlsson
7) Pydin – Ove A Lindqvist
8) Björs Frej – Jorma Kontio
9) Smedsbo Faksen – Björn Goop
10) B.W.Sture – Örjan Kihlström
11) Eldvin – Jörgen Westholm
12) Granetta – Jimmy Jonsson

Michael Carlsson, Kanal 75


Sleipnerdagarna på Hagmyren står för dörren med tävlingar både söndag och måndag där tonvikten ligger på ..


Sleipnerdagarna på Hagmyren står för dörren med tävlingar både söndag och måndag där tonvikten ligger på kallblod med tolv lopp under två travdagar.
Söndag eftermiddag blir det tävlingar med Grand Slam 75 med bland annat Svenskt Mästerskap för ston på programmet. Ett lopp med en kvarts miljon till vinnaren som rundar av omgången.
Gävlestoet Mofaksan är lite av en mormor i loppet med sina tolv år. Hon har sprungit in överlägset mest pengar (1,8 miljoner) men aldrig fått till det i SM på tre försök.
- Hennes stora problem har varit luftvägarna sommartid. Så hennes största svackor brukar komma just runt Sto-SM, tre veckor före och tre veckor efter kanske, säger amatören Mikael Olsson som både fött upp, tränar och kör.
Ett lopp som Norrländska Elitstoet på Umåker har hon vunnit fyra gånger.
- Det är till Norrländska Elitstoet i augusti hon brukar tagga till igen. Är hon lika bra som förra hösten till exempel – ja, då finns det ingen som slår henne. Så är det ju. Inte i Sverige i varje fall, säger Mikael Olsson.

Bara bäst på Dannero
Söndagens SM föregicks av ett lopp på Dannero i förra veckan. Så gott som hela söndagens gäng var med och Mofaksan var så där omutlig igen som hon kan vara då hon är som bäst.
Mikael Olsson var tvungen att vinna eller bli tvåa för att överhuvudtaget komma med i SM. Mofaksan stod med 40 meters tillägg och trots jobb i spåren hade hon kraft att lägga av en långspurt till slut och hann fram till segern.
- Kanon. Är hon som jag tror lite bättre på söndag också så borde det räcka långt. Hon är oöm och borde egentligen inte ha hunnit fram i torsdags då hon ju var vindsnabb över upploppet.
Jan-Olov Perssons Järvsö Blomster var sämre och slutade oplacerad. Järvsö Blomster, med två raka guld i SM för ston, har ett bakspår på söndag och kan få svårt med ett tredje SM-tecken.

Ändrat kost och hygien
Mofaksan brukar inte vara bra den här tiden på året men sedan i fjol har amatören från Tierp lagt om och gjort en hel del förändringar för familjehästen.
- Jag såg en förbättring redan i loppet i fjol. Vi är noga med kosten och fuktar allt hon äter och ser till att hon inte har något damm eller pollen omkring sig. Hygienen är vi mycket noga med, säger Mikael som har hustrun Angelica och barnen Felicia och Oskar till hjälp.
Ni fick ett tredjespår bakom bilen i GS75-7. Hon är startsnabb, vilka andra är det i loppet?
- Alfie kan laddas. Närbyflickan är snabb den första biten och Lysjö Mocca brukar också kunna vara snabb ut. Samtidigt är hon allround. Hon kan gå bakifrån, i ledningen eller i dödens. Hon är hård och oöm på det viset så det finns egentligen ingen anledning för mig att lägga så mycket krut första 500 meterna.
Så du vågar tro på ett SM-tecken på söndag nu då?
- Det ser jättebra ut för Mofaksan. Det är ingen av de hon möter som visat den här formen i år. Men mycket kan strula förstås.
Du brukar köra henne själv men använder ofta Ove A Lindqvist som kusk i lite större lopp. Varför kör han inte nu?
- Ove A Lindqvist är avstängd några dagar. Ove har ställt upp så mycket på mig runt Mofaksan så jag hade unnat honom att få köra henne i SM. Men det är jättekul om jag kan vinna själv förstås. Jag har kört så många gånger nu och alla vet vem Mofaksan är i det här gänget och hon har ju som sagt dokumenterad form. Vi kör för att vara med där framme.

Mikael Wikner, Kanal 75


Kretsen kring Lannem Silje hoppas kunna slå Järvsöfaks världsrekord på 1.17,9 över kort distans till sommaren.Det åtta&ari..


Kretsen kring Lannem Silje hoppas kunna slå Järvsöfaks världsrekord på 1.17,9 över kort distans till sommaren.
Det åttaåriga stoet har sett fantastiskt fin ut i sina två överlägsna segrar efter comebacken. Under det långa skadeuppehållet har hon även blivit mamma till Lannem Stina som föddes i april i fjol.
Men på fredag är det Romme som gäller och ”Super-Silje”, som tränas av Ola M Skugstad, blir storfavorit i V64-inledningen. Hon körs av sin ständige följeslagare Tor Wollebaek och har spår elva bakom startbilen över kort distans.

Startlista Eivin Erlandssons Minne 2140 meter autostart
Förstapris: 50 000 kronor
1. Alfie – Lars Erik Karlsson
2. Torwall – Jan-Olov Åberg
3. Trippa Undan – Oskar Kylin-Blom
4. Finnskog Fokus – Torbjörn Jansson
5. Storsjarmören – Kaj Widell
6. Bro Viking – Fredrik Fransson
7. Eldvin – Linda Forsberg
8. Ugga I Mossen – Jan-Olov Persson
9. Närbyjänta – Robert Skoglund
10. Algot Ålj – Angelica Klockar (a)
11. Lannem Silje – Tor Wollebaek

Kanal 75


Inledningsvis såg det mörkt ut för Whelk, som satt långt ner i kön när V75-omgångens största favorit Milliondollarrhy..


Inledningsvis såg det mörkt ut för Whelk, som satt långt ner i kön när V75-omgångens största favorit Milliondollarrhyme gled till ledningen efter 600 meter. Men när Joakim Elfving kastade loss sitt fyraåriga sto i tredjespår ut på den sista bortre långsidan bet det bra.
- Jag trodde att det skulle bli svårt att hinna fram, men...vilken tjej! sa Joakim Elfving sedan Whelk rundat konkurrenterna genom slutkurvan och brisat undan till överlägsen seger.
29-årige Elfving ropade in Whelk som ettåring på Kriterieauktionen för 50 000 kronor och han har förvaltat pundet väl. Söndagens seger var hästens fjärde i nionde starten och ribban är högt lagd inför framtiden.
- Stochampionatet är helt klart målet. Hon visar bra takter hela tiden och utvecklas.

Thelin räknade in V75-dubbel
Många V75-spelare fick sina drömmar om sju rätt krossade redan i det inledande långloppet när storfavoriten Knifetown Winner galopperade i starten. Att han därefter gjorde en mycket stark insats och via femtespår i slutkurvan kom in som trea var en klen tröst.
- Det var jäkligt tråkigt! Jag hatar att bränna med straffar, sa Knifetown Winners tränare och kusk Nicklas Westerholm, som fick se pappa Robert Bergh vinna loppet med Hagentoy.
Den Kenneth Thelin-tränade skrällen kom loss från tredje par invändigt när en häst galopperade i andraspår på den sista bortre långsidan och sedan ställde han konkurrenterna schackmatt med en kraftfull slutrökare.
Kenneth Thelin, amatörtränare från Örnsköldsvik med fyra hästar i stallet, nöjde sig inte heller där. Redan i det efterföljande klass I-loppet var det dags för ett nytt segervrål när Ulf Ohlsson satte dit Global Teardrop i en tät slutstrid.
- Thelins hästar brukar gå bra och han har verkligen form på stallet för dagen, konstaterade kusken Ulf Ohlsson.

Två segrar även till Nurmos

Även Timo Nurmos bokförde sig för dubbla V75-triumfer, trots att storfavoriten S.G.Charpentier åkte på karriärens första förslust efter fyra raka segrar. Den här gången fick han nöja sig med andraplatsen bakom stallkamraten Aventador S.F. som med Örjan Kihlström i sulkyn levererade en ursinnig spurt. Eftermiddagens andra fullträff för Solvallatränaren grejade Extra Fudge som väl understödd av Jorma Kontio höll undan från ledningen.
- Han är en jättefin travare som bara blir bättre och bättre för varje gång, berömde Kontio.

Stora pengar på sjuorna
I kallblodsloppet tog Stig Jarle Röstes Art Kjarvald (Ulf Eriksson) in 40 meters tillägg och kämpade ner favoritspelade Alfie över upploppet. Thorsten Tietz rundade av V75-omgången tillsammans med Mon Etolie.
Sju rätt på V75 delade ut 658 136 kronor, sex rätt gav 5 247 kronor och för fem rätt fick man 363 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-05 2015-12-05 Romme-9 2160/7 2 28.2 243
2015-11-25 2015-11-25 Bergsåker-7 1640/9 6 27.0 48
2015-11-06 2015-11-06 Romme-7 2160/7 3 26.5 71
2016-12-30 2016-12-30 Romme-6 Lars-Erik Karlsson 2180/7 A 0 32.3g 217
2016-12-09 2016-12-09 Östersund-10 Lars-Erik Karlsson 2160/3 C str
2016-10-22 2016-10-22 Romme-8 Örjan Kihlström 2180/15 C 0 25.7 366
2016-10-13 2016-10-13 Bollnäs-3 Lars-Erik Karlsson 2160/3 C 2 26.3 163
2016-10-08 2016-10-08 Bollnäs-5 Lars-Erik Karlsson 2660/5 C 4 27.0 171
2016-09-23 2016-09-23 Bergsåker-10 Lars-Erik Karlsson 2160/3 C 4 24.8 203
2016-09-10 2016-09-10 Hagmyren-12 Lars-Erik Karlsson 2140/2 C 3 25.0 124
2016-08-30 2016-08-30 Gävle-3 Lars-Erik Karlsson 1640/1 C 2 24.1 119
2016-08-09 2016-08-09 Östersund-7 Lars-Erik Karlsson 2160/10 C str
2016-07-11 2016-07-11 Rättvik-4 Lars-Erik Karlsson 1660/6 B 0 26.6 193
2016-07-04 2016-07-04 Hagmyren-8 Lars-Erik Karlsson 2140/10 D 4 25.5 710
2016-06-09 2016-06-09 Bollnäs-8 Lars-Erik Karlsson 2140/6 D 0 26.1 403
2016-06-02 2016-06-02 Bergsåker-5 Lars-Erik Karlsson 1640/3 C 2 25.2 214
2016-04-29 2016-04-29 Bergsåker-4 Kim Boström 2180/8 A 0 g 75
2016-04-21 2016-04-21 Bollnäs-9 Lars-Erik Karlsson 2140/2 C 5 26.7g 91
2016-02-01 2016-02-01 Bollnäs-2 Lars-Erik Karlsson 2160/15 D str
2016-01-16 2016-01-16 Gävle-6 Örjan Kihlström 2140/6 C 3 27.9 86
2017-12-16 2017-12-16 Gävle-8 Lars-Erik Karlsson 2160/4 C 5 24.7 142
2017-11-30 2017-11-30 Gävle-8 Lars-Erik Karlsson 1640/9 C 1 24.8 113
2017-11-23 2017-11-23 Bergsåker-4 Susanne H Osterling 1680/10 C str
2017-11-17 2017-11-17 Romme-10 Lars-Erik Karlsson 1660/4 B 2 24.3 33
2017-11-02 2017-11-02 Östersund-8 Lars-Erik Karlsson 2140/1 C 1 25.5 38
2017-10-05 2017-10-05 Bollnäs-11 Lars-Erik Karlsson 2160/5 B 1 25.0 73
2017-09-29 2017-09-29 Bergsåker-7 Susanne H Osterling 2140/1 B 2 26.3 40
2017-09-20 2017-09-20 Bergsåker-7 Susanne H Osterling 2140/6 C 3 24.1 68
2017-08-26 2017-08-26 Bergsåker-7 Jennifer Tillman 2640/11 D 3 23.8 557
2017-08-18 2017-08-18 Romme-6 Lars-Erik Karlsson 2140/1 C 1 25.3 20
2017-08-04 2017-08-04 Gävle-6 Lars-Erik Karlsson 2180/4 C 4 25.7 41
2017-07-03 2017-07-03 Bollnäs-9 Lars-Erik Karlsson 2140/5 C 3 26.4g 226
2017-06-16 2017-06-16 Romme-6 Lars-Erik Karlsson 1640/2 B 5 24.7g 23
2017-06-10 2017-06-10 Östersund-8 Peter Eriksson 2140/1 D 5 24.8 179
2017-05-18 2017-05-18 Bergsåker-1 Lars-Erik Karlsson 2140/1 B 1 27.1 40
2017-05-01 2017-05-01 Bergsåker-8 Jennifer Tillman 2660/8 B 2 26.3 314
2017-04-20 2017-04-20 Bollnäs-7 Lars-Erik Karlsson 2180/7 B 1 25.4 94
2017-04-01 2017-04-01 Östersund-7 Lars-Erik Karlsson 2140/5 C 6 29.6 188
2017-03-24 2017-03-24 Romme-8 Lars-Erik Karlsson 2140/12 C 4 25.8 663
2017-03-05 2017-03-05 Östersund-8 Lars-Erik Karlsson 2140/5 C 5 27.5g 312
2018-12-29 2018-12-29 Romme-2 Lars-Erik Karlsson 1640/1 C 4 26.0 46
2018-12-13 2018-12-13 Bollnäs-8 Kim Boström 2180/10 A 0 106
2018-07-19 2018-07-19 Bergsåker-7 Lars-Erik Karlsson 2140/13 C str
2018-07-05 2018-07-05 Bergsåker-4 Lars-Erik Karlsson 1640/6 C 5 22.6g 442
2018-07-01 2018-07-01 Hagmyren-11 Lars-Erik Karlsson 2140/2 B 0 25.0 109
2018-06-07 2018-06-07 Bollnäs-4 Lars-Erik Karlsson 2180/8 B 6 26.3 177
2018-05-18 2018-05-18 Romme-7 Lars-Erik Karlsson 2140/7 C 0 25.0 140
2018-04-01 2018-04-01 Romme-5 Lars-Erik Karlsson 2160/5 D 6 25.5g 497
2018-03-09 2018-03-09 Romme-4 Lars-Erik Karlsson 2140/1 A 0 24.7 124
2018-02-25 2018-02-25 Bergsåker-7 Lars-Erik Karlsson 2140/1 B 2 26.4 23
2018-02-11 2018-02-11 Bollnäs-10 Lars-Erik Karlsson 1640/2 C 2 23.9 104
2018-01-20 2018-01-20 Romme-8 Lars-Erik Karlsson 2140/1 C 1 26.6 56
2018-01-06 2018-01-06 Bergsåker-8 Lars-Erik Karlsson 2640/7 B 7 26.9 131
2019-12-28 2019-12-28 Romme-8 Lars-Erik Karlsson 2160/8 C 0 27.2g 334
2019-11-17 2019-11-17 Östersund-9 Lars-Erik Karlsson 2140/2 D 0 25.7 61
2019-09-14 2019-09-14 Bollnäs-4 Lars-Erik Karlsson 2140/9 C 2 24.0 69
2019-08-29 2019-08-29 Gävle-3 Clara Jonasson 1640/8 C 3 24.8 151
2019-08-24 2019-08-24 Bergsåker-6 Lars-Erik Karlsson 2640/2 D 7 25.0 1797
2019-07-30 2019-07-30 Bollnäs-8 Lars-Erik Karlsson 1680/10 B 5 23.6 375
2019-07-16 2019-07-16 Hagmyren-1 Jan-Olov Åberg 2160/9 C 0 25.4 272
2019-06-30 2019-06-30 Hagmyren-10 Clara Jonasson 1640/12 D 0 22.3 941
2019-06-08 2019-06-08 Bollnäs-7 Lars-Erik Karlsson 2180/8 C 4 24.4 291
2019-05-30 2019-05-30 Bergsåker-7 Stephanie J Werder 2140/6 C 5 26.7 291
2019-05-18 2019-05-18 Gävle-2 Lars-Erik Karlsson 2200/12 B 0 25.2 1000
2019-04-28 2019-04-28 Hagmyren-3 Lars-Erik Karlsson 2140/8 C 0 27.8 824
2019-02-13 2019-02-13 Bergsåker-9 Lars-Erik Karlsson 2140/1 B str
2019-01-18 2019-01-18 Östersund-8 Lars-Erik Karlsson 2140/3 C 0 27.0 281ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se