Alfie travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Alfie travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Alfie har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Alfie har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Alfie


Sleipnerdagarna på Hagmyren står för dörren med tävlingar både söndag och måndag där tonvikten ligger på ..


Sleipnerdagarna på Hagmyren står för dörren med tävlingar både söndag och måndag där tonvikten ligger på kallblod med tolv lopp under två travdagar.
Söndag eftermiddag blir det tävlingar med Grand Slam 75 med bland annat Svenskt Mästerskap för ston på programmet. Ett lopp med en kvarts miljon till vinnaren som rundar av omgången.
Gävlestoet Mofaksan är lite av en mormor i loppet med sina tolv år. Hon har sprungit in överlägset mest pengar (1,8 miljoner) men aldrig fått till det i SM på tre försök.
- Hennes stora problem har varit luftvägarna sommartid. Så hennes största svackor brukar komma just runt Sto-SM, tre veckor före och tre veckor efter kanske, säger amatören Mikael Olsson som både fött upp, tränar och kör.
Ett lopp som Norrländska Elitstoet på Umåker har hon vunnit fyra gånger.
- Det är till Norrländska Elitstoet i augusti hon brukar tagga till igen. Är hon lika bra som förra hösten till exempel – ja, då finns det ingen som slår henne. Så är det ju. Inte i Sverige i varje fall, säger Mikael Olsson.

Bara bäst på Dannero
Söndagens SM föregicks av ett lopp på Dannero i förra veckan. Så gott som hela söndagens gäng var med och Mofaksan var så där omutlig igen som hon kan vara då hon är som bäst.
Mikael Olsson var tvungen att vinna eller bli tvåa för att överhuvudtaget komma med i SM. Mofaksan stod med 40 meters tillägg och trots jobb i spåren hade hon kraft att lägga av en långspurt till slut och hann fram till segern.
- Kanon. Är hon som jag tror lite bättre på söndag också så borde det räcka långt. Hon är oöm och borde egentligen inte ha hunnit fram i torsdags då hon ju var vindsnabb över upploppet.
Jan-Olov Perssons Järvsö Blomster var sämre och slutade oplacerad. Järvsö Blomster, med två raka guld i SM för ston, har ett bakspår på söndag och kan få svårt med ett tredje SM-tecken.

Ändrat kost och hygien
Mofaksan brukar inte vara bra den här tiden på året men sedan i fjol har amatören från Tierp lagt om och gjort en hel del förändringar för familjehästen.
- Jag såg en förbättring redan i loppet i fjol. Vi är noga med kosten och fuktar allt hon äter och ser till att hon inte har något damm eller pollen omkring sig. Hygienen är vi mycket noga med, säger Mikael som har hustrun Angelica och barnen Felicia och Oskar till hjälp.
Ni fick ett tredjespår bakom bilen i GS75-7. Hon är startsnabb, vilka andra är det i loppet?
- Alfie kan laddas. Närbyflickan är snabb den första biten och Lysjö Mocca brukar också kunna vara snabb ut. Samtidigt är hon allround. Hon kan gå bakifrån, i ledningen eller i dödens. Hon är hård och oöm på det viset så det finns egentligen ingen anledning för mig att lägga så mycket krut första 500 meterna.
Så du vågar tro på ett SM-tecken på söndag nu då?
- Det ser jättebra ut för Mofaksan. Det är ingen av de hon möter som visat den här formen i år. Men mycket kan strula förstås.
Du brukar köra henne själv men använder ofta Ove A Lindqvist som kusk i lite större lopp. Varför kör han inte nu?
- Ove A Lindqvist är avstängd några dagar. Ove har ställt upp så mycket på mig runt Mofaksan så jag hade unnat honom att få köra henne i SM. Men det är jättekul om jag kan vinna själv förstås. Jag har kört så många gånger nu och alla vet vem Mofaksan är i det här gänget och hon har ju som sagt dokumenterad form. Vi kör för att vara med där framme.

Mikael Wikner, Kanal 75


Kretsen kring Lannem Silje hoppas kunna slå Järvsöfaks världsrekord på 1.17,9 över kort distans till sommaren.Det åtta&ari..


Kretsen kring Lannem Silje hoppas kunna slå Järvsöfaks världsrekord på 1.17,9 över kort distans till sommaren.
Det åttaåriga stoet har sett fantastiskt fin ut i sina två överlägsna segrar efter comebacken. Under det långa skadeuppehållet har hon även blivit mamma till Lannem Stina som föddes i april i fjol.
Men på fredag är det Romme som gäller och ”Super-Silje”, som tränas av Ola M Skugstad, blir storfavorit i V64-inledningen. Hon körs av sin ständige följeslagare Tor Wollebaek och har spår elva bakom startbilen över kort distans.

Startlista Eivin Erlandssons Minne 2140 meter autostart
Förstapris: 50 000 kronor
1. Alfie – Lars Erik Karlsson
2. Torwall – Jan-Olov Åberg
3. Trippa Undan – Oskar Kylin-Blom
4. Finnskog Fokus – Torbjörn Jansson
5. Storsjarmören – Kaj Widell
6. Bro Viking – Fredrik Fransson
7. Eldvin – Linda Forsberg
8. Ugga I Mossen – Jan-Olov Persson
9. Närbyjänta – Robert Skoglund
10. Algot Ålj – Angelica Klockar (a)
11. Lannem Silje – Tor Wollebaek

Kanal 75


Inledningsvis såg det mörkt ut för Whelk, som satt långt ner i kön när V75-omgångens största favorit Milliondollarrhy..


Inledningsvis såg det mörkt ut för Whelk, som satt långt ner i kön när V75-omgångens största favorit Milliondollarrhyme gled till ledningen efter 600 meter. Men när Joakim Elfving kastade loss sitt fyraåriga sto i tredjespår ut på den sista bortre långsidan bet det bra.
- Jag trodde att det skulle bli svårt att hinna fram, men...vilken tjej! sa Joakim Elfving sedan Whelk rundat konkurrenterna genom slutkurvan och brisat undan till överlägsen seger.
29-årige Elfving ropade in Whelk som ettåring på Kriterieauktionen för 50 000 kronor och han har förvaltat pundet väl. Söndagens seger var hästens fjärde i nionde starten och ribban är högt lagd inför framtiden.
- Stochampionatet är helt klart målet. Hon visar bra takter hela tiden och utvecklas.

Thelin räknade in V75-dubbel
Många V75-spelare fick sina drömmar om sju rätt krossade redan i det inledande långloppet när storfavoriten Knifetown Winner galopperade i starten. Att han därefter gjorde en mycket stark insats och via femtespår i slutkurvan kom in som trea var en klen tröst.
- Det var jäkligt tråkigt! Jag hatar att bränna med straffar, sa Knifetown Winners tränare och kusk Nicklas Westerholm, som fick se pappa Robert Bergh vinna loppet med Hagentoy.
Den Kenneth Thelin-tränade skrällen kom loss från tredje par invändigt när en häst galopperade i andraspår på den sista bortre långsidan och sedan ställde han konkurrenterna schackmatt med en kraftfull slutrökare.
Kenneth Thelin, amatörtränare från Örnsköldsvik med fyra hästar i stallet, nöjde sig inte heller där. Redan i det efterföljande klass I-loppet var det dags för ett nytt segervrål när Ulf Ohlsson satte dit Global Teardrop i en tät slutstrid.
- Thelins hästar brukar gå bra och han har verkligen form på stallet för dagen, konstaterade kusken Ulf Ohlsson.

Två segrar även till Nurmos

Även Timo Nurmos bokförde sig för dubbla V75-triumfer, trots att storfavoriten S.G.Charpentier åkte på karriärens första förslust efter fyra raka segrar. Den här gången fick han nöja sig med andraplatsen bakom stallkamraten Aventador S.F. som med Örjan Kihlström i sulkyn levererade en ursinnig spurt. Eftermiddagens andra fullträff för Solvallatränaren grejade Extra Fudge som väl understödd av Jorma Kontio höll undan från ledningen.
- Han är en jättefin travare som bara blir bättre och bättre för varje gång, berömde Kontio.

Stora pengar på sjuorna
I kallblodsloppet tog Stig Jarle Röstes Art Kjarvald (Ulf Eriksson) in 40 meters tillägg och kämpade ner favoritspelade Alfie över upploppet. Thorsten Tietz rundade av V75-omgången tillsammans med Mon Etolie.
Sju rätt på V75 delade ut 658 136 kronor, sex rätt gav 5 247 kronor och för fem rätt fick man 363 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Det var nästan hemmaplan för Rättvikshästen On Track Piraten på lördagen.Efter sommarens äventyr och femteplatsen i VM-loppe..


Det var nästan hemmaplan för Rättvikshästen On Track Piraten på lördagen.
Efter sommarens äventyr och femteplatsen i VM-loppet i New York har tioårigen haft problem att hävda sig i loppen på det sätt som han brukar.
Mellan oktober 2016 och mars 2017 tog On Track Piraten åtta raka segrar i gulddivisionen. Inför lördagen hade det gått tolv lopp utan seger och det kändes som att hästen var på väg ut i travets periferi.
Hans R Strömberg ville testa hästen och satte sig upp i lopp för första gången på ett och ett halvt år och gjorde rent hus med stjärnan.
On Track Piraten gillar vintern och tioåringen var överlägsen den här gången sedan storfavoriten Anna Mix kommit bort i spåren.
- När jag vred ut honom 600 kvar kände jag att han hade kunnat svepa dem innan svängen nästan. Så att det…var en ruggig känsla, sa en nöjd Strömberg efter hästens 25:e seger i travets elitserie.
Efter en riktig dunkare från tredjeparet utvändigt var det ren och skär defilering upploppet ner.
- Jag har trott på att få tillbaka honom hela tiden och han bevisar ju i dag att han duger än.
Han trivs jättebra på vintern, så är det bara, sa Hans R Strömberg.
En segermaskin endast spelad på sju procent av kupongerna!

Westerholm dagens man
Lördagen var annars en stor dag för hemmatränaren Nicklas Westerholm. 27-åringen hade ett fenomenalt debutår som proffstränare och jobbade ihop både tränar- och kuskchampionet på Rommetravet.
Skicklig med hästar är han 27-åringen, och många av de lite hästarna han fått in i träning har utvecklats ytterligare i hans händer.
Nu blev det två segrar med egentränat – mycket imponerade sådana – med Nakoda Goj i silverdivisionen och It’s Showtime Zaz i klass II. Inget gavs gratis precis i respektive lopp och båda hästarna svarade för starka prestationer utan vara bottnade.
- En dubbel på V75 har jag aldrig tagit förut, så det här var kul.
Nicklas Westerholm är en av fyra nominerade till titeln Årets Komet.
- Jag tror att farsan fick det priset ungefär vid samma tidpunkt så jag hoppas att jag inte ska vara sämre, sa Westerholm, syftande på pappan Robert Bergh.
Westerholm som även var nära storfavoriten i mål i bronsdivisionen där han bokförde sig för en andraplats med sin Persos Smokie

”Vilken j-la häst”
Southwind Feji vann 13 av 15 lopp i fjol och var med det den segerrikaste travaren i Sverige.
I stoloppet satte hon konkurrenterna på plats ännu en gång och kusken Mikael J Andersson var mäkta imponerad.
Storfavoriten fick svar efter 600 meter då alla trodde att hon skulle bli släppt till ledningen. Kaj Widell bakom Västerbo RealWorld ville annat men där blev det rejält trötta ben till slut.
700 meter från mål tryckte Mikael J Andersson till lite och övertog ledningen och det femåriga stoet bara försvann. Smäcker uppsyn.
- Jag trodde inte mina ögon när Kaj satt och svarade men nu fick de se allihop vilken jävla häst det är. Jag sa till ägarna i förra veckan att det här nog är det värsta jag kört. I dag är det väl bara On Track Piraten som kunnat hänga med henne i dag, sa segerkusken.

Divine fortsätter vinna
Lite oansenlig från sidan sett. Sexåriga stoet Divine har inställningen som sitt bästa vapen och kan verkligen flytta på sig över ett upplopp.
Nu tog hon fjärde raka segern i klass II för Eskilstuna-duon Anna Österberg och Kai P Jussila som tog över träningen under fjolåret.
Tempot var lågt och Erik Adielsson satt i femte utvändigt med stoet som avslutade mycket rappt till knapp seger över Rommetravets upplopp.

Kortspeed i kalla
I kallblodsloppet var det skrivet så att ston hade fördel och kunde stå med 20 meters försprång mot hingstarna och valackerna.
Det tackade amatören Lars-Erik Karlsson för med sin Alfie. Det åttaåriga stoet var bland annat trea i SM under fjolåret bakom Månprinsen A.M. och tjänade en halv miljon kronor under sin bästa säsong hittills.
Nu fick Alfie en V75-seger i årets andra start efter ett lopp i ledarryggen och lucka 175 meter från mål. En trettonprocentare på V75.
Knappe favoriten Solör Stegg galopperade bort sig. Tvåa och nära i mål överraskningen Mino (under en procent på strecken) och trea Mofaksan som stretade emot bra i ledningen.

Miljoner till nästa lördag
Ett sprinterlopp för bronsdivisionen avslutade omgången där storfavoriten National Prince klev undan på ett bra sätt från ledningen för Erik Adielsson. Svante Båth tränar hästen och dagens största favorit spelad på 58 procent på V75.
På V75 landade sjurättsutdelningen på 2 090 kronor. Sex rätt gav 22 kronor medan det blev jackpot på fem rätt och 25,1 extra miljoner rullar vidare till Kalmar V75 på lördag.
Svårt på Top 7 och rollerpott till nästa lördag, 834 005 kronor rullar vidare

Mikael Wikner, Kanal 75


Rommetravet i Borlänge bjuder in till V75 med jackpot och 20 miljoner extra i potten på lördagen.Kallblodsloppet på kupongen är lite ..


Rommetravet i Borlänge bjuder in till V75 med jackpot och 20 miljoner extra i potten på lördagen.
Kallblodsloppet på kupongen är lite annorlunda utformat. Det är ”fördel ston” och tolvåriga Mofaksan står 20 meter före hingstar och valacker som tjänat mindre pengar än henne.
Mikael Olsson har två hästar att jobba med på fritiden och kan ha landets bästa kallblodiga sto i sitt stall. I fjol vann hon exempelvis Norrländska Elitstoet för fjärde gången.
Tolv år är ingen ålder om man är lugnt tagen som Mofaksan och amatören från Tierp tror på ytterligare ett bra år med stoet som tjänat 1,7 miljoner kronor.
- Nej, hon verkar precis som vanligt. Det som oroar nu är att jag brukar veta var jag har henne. Nu är det troligen lite sämre form på grund av träningsförhållandena här hemma. Det kom snö för en tid sedan men innan det har det inte alls varit lämpligt att köra och bara varit hårt och isigt i marken, säger amatören från Gävle som äger hästarna med sin familj, hustrun Angelica och barnen Felicia och Oskar.

Ville inte sabba gränsen
I slutet av november ställdes stoet av efter att ha varit igång och startat ganska tätt sedan juni. Hon har fått träna på kontinuerligt, på slutet med lördagens lopp i sikte.
Mikael Olsson har inte velat starta henne för att inte förstöra förutsättningarna. Med ytterligare 25 000 kronor på kontot hade hon klivit över gränsen och ställts med 20 meters tillägg.
- Det är klar att jag sneglat åt den här loppet. Det är inte ofta vi får stå start med de här förutsättningarna. Mofaksan brukar i regel stå med 40 och ibland 60 meters tillägg. Hon trivs bra i ledningen och vi siktar dit, säger Olsson.
Ett sista finslipande jobb kördes inne på banan i Gävle på måndagen.
- Det var då jag märkte att hon inte var ”på tårna” riktigt. Hon gick 1.28,0 full väg på ett helt okej sätt med träningsbalans. Ändå känns det som att det fattas en bit till formen hon hade i höstas till exempel. Men det kan räcka ändå, jag tror på en plats bland de tre.
Mofaksan var riktigt bra ett tag förra året.
- Ja, hade formen varit som i höstas hade det varit toppchans på lördag. Ett spikförslag kan nästan säga för att vara fräck. Nu bör hon garderas. 1 Alfie en luring. Hon har klivit upp och är nästan lika bra som Mofaksan. Sedan har vi 8 Sjö Odin och Jan-Olov Perssons tre hästar i loppet. Persson brukar vara svår att besegra i den här klassen, säger Mikael Olsson.
Ove A Lindqvist har vunnit med hästen förr och får förtroendet igen. Taktiken?
- Jag ville att Ove skulle köra. De andra kuskarna vet att Ove är offensiv - han släpper inte ledningen om han får den med en bra häst. Så det kan hända att vi får fuska bort lite grand och i så fall stiger chanserna, slutar Mofaksans ägare, tränare och uppfödare.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-05 2015-12-05 Romme-9 2160/7 2 28.2 243
2015-11-25 2015-11-25 Bergsåker-7 1640/9 6 27.0 48
2015-11-06 2015-11-06 Romme-7 2160/7 3 26.5 71
2016-12-30 2016-12-30 Romme-6 Lars-Erik Karlsson 2180/7 A 0 32.3g 217
2016-12-09 2016-12-09 Östersund-10 Lars-Erik Karlsson 2160/3 C str
2016-10-22 2016-10-22 Romme-8 Örjan Kihlström 2180/15 C 0 25.7 366
2016-10-13 2016-10-13 Bollnäs-3 Lars-Erik Karlsson 2160/3 C 2 26.3 163
2016-10-08 2016-10-08 Bollnäs-5 Lars-Erik Karlsson 2660/5 C 4 27.0 171
2016-09-23 2016-09-23 Bergsåker-10 Lars-Erik Karlsson 2160/3 C 4 24.8 203
2016-09-10 2016-09-10 Hagmyren-12 Lars-Erik Karlsson 2140/2 C 3 25.0 124
2016-08-30 2016-08-30 Gävle-3 Lars-Erik Karlsson 1640/1 C 2 24.1 119
2016-08-09 2016-08-09 Östersund-7 Lars-Erik Karlsson 2160/10 C str
2016-07-11 2016-07-11 Rättvik-4 Lars-Erik Karlsson 1660/6 B 0 26.6 193
2016-07-04 2016-07-04 Hagmyren-8 Lars-Erik Karlsson 2140/10 D 4 25.5 710
2016-06-09 2016-06-09 Bollnäs-8 Lars-Erik Karlsson 2140/6 D 0 26.1 403
2016-06-02 2016-06-02 Bergsåker-5 Lars-Erik Karlsson 1640/3 C 2 25.2 214
2016-04-29 2016-04-29 Bergsåker-4 Kim Boström 2180/8 A 0 g 75
2016-04-21 2016-04-21 Bollnäs-9 Lars-Erik Karlsson 2140/2 C 5 26.7g 91
2016-02-01 2016-02-01 Bollnäs-2 Lars-Erik Karlsson 2160/15 D str
2016-01-16 2016-01-16 Gävle-6 Örjan Kihlström 2140/6 C 3 27.9 86
2017-12-16 2017-12-16 Gävle-8 Lars-Erik Karlsson 2160/4 C 5 24.7 142
2017-11-30 2017-11-30 Gävle-8 Lars-Erik Karlsson 1640/9 C 1 24.8 113
2017-11-23 2017-11-23 Bergsåker-4 Susanne H Osterling 1680/10 C str
2017-11-17 2017-11-17 Romme-10 Lars-Erik Karlsson 1660/4 B 2 24.3 33
2017-11-02 2017-11-02 Östersund-8 Lars-Erik Karlsson 2140/1 C 1 25.5 38
2017-10-05 2017-10-05 Bollnäs-11 Lars-Erik Karlsson 2160/5 B 1 25.0 73
2017-09-29 2017-09-29 Bergsåker-7 Susanne H Osterling 2140/1 B 2 26.3 40
2017-09-20 2017-09-20 Bergsåker-7 Susanne H Osterling 2140/6 C 3 24.1 68
2017-08-26 2017-08-26 Bergsåker-7 Jennifer Tillman 2640/11 D 3 23.8 557
2017-08-18 2017-08-18 Romme-6 Lars-Erik Karlsson 2140/1 C 1 25.3 20
2017-08-04 2017-08-04 Gävle-6 Lars-Erik Karlsson 2180/4 C 4 25.7 41
2017-07-03 2017-07-03 Bollnäs-9 Lars-Erik Karlsson 2140/5 C 3 26.4g 226
2017-06-16 2017-06-16 Romme-6 Lars-Erik Karlsson 1640/2 B 5 24.7g 23
2017-06-10 2017-06-10 Östersund-8 Peter Eriksson 2140/1 D 5 24.8 179
2017-05-18 2017-05-18 Bergsåker-1 Lars-Erik Karlsson 2140/1 B 1 27.1 40
2017-05-01 2017-05-01 Bergsåker-8 Jennifer Tillman 2660/8 B 2 26.3 314
2017-04-20 2017-04-20 Bollnäs-7 Lars-Erik Karlsson 2180/7 B 1 25.4 94
2017-04-01 2017-04-01 Östersund-7 Lars-Erik Karlsson 2140/5 C 6 29.6 188
2017-03-24 2017-03-24 Romme-8 Lars-Erik Karlsson 2140/12 C 4 25.8 663
2017-03-05 2017-03-05 Östersund-8 Lars-Erik Karlsson 2140/5 C 5 27.5g 312
2018-12-29 2018-12-29 Romme-2 Lars-Erik Karlsson 1640/1 C 4 26.0 46
2018-12-13 2018-12-13 Bollnäs-8 Kim Boström 2180/10 A 0 106
2018-07-19 2018-07-19 Bergsåker-7 Lars-Erik Karlsson 2140/13 C str
2018-07-05 2018-07-05 Bergsåker-4 Lars-Erik Karlsson 1640/6 C 5 22.6g 442
2018-07-01 2018-07-01 Hagmyren-11 Lars-Erik Karlsson 2140/2 B 0 25.0 109
2018-06-07 2018-06-07 Bollnäs-4 Lars-Erik Karlsson 2180/8 B 6 26.3 177
2018-05-18 2018-05-18 Romme-7 Lars-Erik Karlsson 2140/7 C 0 25.0 140
2018-04-01 2018-04-01 Romme-5 Lars-Erik Karlsson 2160/5 D 6 25.5g 497
2018-03-09 2018-03-09 Romme-4 Lars-Erik Karlsson 2140/1 A 0 24.7 124
2018-02-25 2018-02-25 Bergsåker-7 Lars-Erik Karlsson 2140/1 B 2 26.4 23
2018-02-11 2018-02-11 Bollnäs-10 Lars-Erik Karlsson 1640/2 C 2 23.9 104
2018-01-20 2018-01-20 Romme-8 Lars-Erik Karlsson 2140/1 C 1 26.6 56
2018-01-06 2018-01-06 Bergsåker-8 Lars-Erik Karlsson 2640/7 B 7 26.9 131
2019-07-16 2019-07-16 Hagmyren-1 Jan-Olov Åberg 2160/9 C 0 25.4 272
2019-06-30 2019-06-30 Hagmyren-10 Clara Jonasson 1640/12 D 0 22.3 941
2019-06-08 2019-06-08 Bollnäs-7 Lars-Erik Karlsson 2180/8 C 4 24.4 291
2019-05-30 2019-05-30 Bergsåker-7 Stephanie J Werder 2140/6 C 5 26.7 291
2019-05-18 2019-05-18 Gävle-2 Lars-Erik Karlsson 2200/12 B 0 25.2 1000
2019-04-28 2019-04-28 Hagmyren-3 Lars-Erik Karlsson 2140/8 C 0 27.8 824
2019-02-13 2019-02-13 Bergsåker-9 Lars-Erik Karlsson 2140/1 B str
2019-01-18 2019-01-18 Östersund-8 Lars-Erik Karlsson 2140/3 C 0 27.0 281ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se