Aha travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Aha travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Aha har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Aha har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Aha


Det bjuds på fantastiskt fin sport i Eskilstuna som är värd för onsdagens V86-tävlingar. I Fyraåringstestet över 2640 meter..


Det bjuds på fantastiskt fin sport i Eskilstuna som är värd för onsdagens V86-tävlingar. I Fyraåringstestet över 2640 meter drabbar flera stjärnor ur årgångstoppen samman. Fjolårets kriterietvåa och Breeders Crown-vinnare Brother Bill gör en högintressant årsdebut, vinnaren av Kungapokalen Aetos Kronos är tillbaka liksom snackhästen Green Manahlishi. Men dessa får ursäkta när Ecurie D. finns med i startfältet. Den fyraårige hingsten har varit skoningslös i sina starter och närmast krossat sina konkurrenter. Insatsen när han vann i Fyraåringseliten under elitloppshelgen var rent fenomenal. Ecurie D. öppnade första femhundra metrarna efter 1.07 och vann på supertiden 1.09,2 över 1640 meter med bilstart. Det var nytt svenskt rekord och efter den överlägsna segern var körande Erik Adielsson smått chockad över hästens insats.
– Det var bland det värsta jag har varit med om. Något utöver det vanliga, sa Erik Adielsson direkt efter loppet.
– Han gör det på ett sådant otroligt sätt och kan gå hur långt som helst. Segertiden är fantastisk men för mig är det mer imponerande hur han rör sig. Jag blev djupt imponerad och är tacksam gentemot stall Hamre och ägarna att jag fick chansen att köra den här hästen.

”Varit hos veterinären – inga anmärkningar”
Det var Ecurie D.:s tionde raka seger och han är alltjämnt obesegrad. Efter den makalösa insatsen tar även tränaren Frode Hamre bladet från munnen.
– Det är den bästa häst jag har tränat. Jag måste säga det nu utan att förnärma någon annan. Jag har tränat många väldigt fina hästar genom åren men den här håller högsta klass. Han har varit så otroligt bra och har verkligen allt, säger Frode Hamre.
Hur har Ecurie D. tagit förra segerloppet och hur känns han i träningen efteråt?
– Det verkar väldigt bra. Han har varit hos veterinären för en kontroll och det var helt utan anmärkningar. Hästen är verkligen kjempefin. Han har tränat på som vanligt och gått ett rundbanejobb över 2600 meter. Då sprang han 1.17,5 och såg fin ut. Hästen känns likvärdig som han gjorde inför senaste starten. Han kan nog inte bli så mycket bättre.

”Lång distans är en fördel – är så stark”
I onsdagens Fyraåringstest är det debut över 2640 meter för Ecurie D. Han har spår nio bakom bilen och körs av Björn Goop i jakten på förstaprisets 200 000 kronor. Det blir också den sista starten inför Hugo Åbergs Memorial dit den 28 juli dit stjärnhästen är inbjuden.
– Jag tror att lång distans är en fördel eftersom han är så stark. Det är bra lungor och bra distans i hästen. Spår nio är helt okej och det är klart att vi har tro på vinst igen, säger Hamre och tillägger.
– Men samtidigt möter han knalltuffa fyraåringar och ska ut i Hugo Åbergs om två veckor. Även om hästen känns fräsch och fin så kan man inte förvänta sig att han ska vinna varje gång. Förr eller senare kommer det en förlust men jag kan inte vara mer nöjd med honom än vad jag är nu.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Han har gått barfota runt om i de två senaste starterna men det är möjligt att det blir barfota fram och skor bak nu. Det har fungerat fint förut och det kan bli så att vi sparar fötterna när det nu är 2600 meter och han ska ut i Åbergs. Öppet huvudlag och vanlig vagn som tidigare.

Devious obesegrad – ”Första med amerikanavagn”
Den norske championtränaren har ytterligare en häst med inom V86. Det är Devious i den tredje avdelningen som är obesegrad efter två starter.
– Devious (V86-3) är ett väldigt fint sto efter Maharajah som är stor och rejäl. Hon är snabb från start och travsäker och har bra inställning till sitt jobb. Jag håller henne rätt så högt men nu möter hon hästar som har mer rutin samtidigt som hon fick spår åtta bakom bilen. Det kan bli svårt att vinna mot en sådan som Fabulous Pellini. Från ett bättre läget hade det varit mer intressant.
– Hon ska ut i ett bra lopp nästa vecka den 25:e på Biri där det är 250 000 kronor till vinnaren. Så hon behöver ha det här loppet i kroppen inför den starten. Det blir skor runt om igen men nu kör vi med amerikanavagn för första gången. Annars inga ändringar, säger Frode Hamre.

Michael Carlsson, Kanal 75


Tio i topp av de dyraste sålda hästarna:Nr 29. East Ward, hingst (e. Maharajah) (u. Way Out West) (ue. Chapter Seven) 1.800.000 kr - Lennart Åg..


Tio i topp av de dyraste sålda hästarna:

Nr 29. East Ward, hingst (e. Maharajah) (u. Way Out West) (ue. Chapter Seven) 1.800.000 kr - Lennart Ågren
Nr 30. Ers Excellence, hingst (e. Villiam) (u. Your Highness) (ue. Chocolatier) 1.575.000 kr - James Roselin
Nr 8.   Escada, sto (e. Readly Express) (u. Hanna) (ue. Muscle Hill) - 1.175.000 kr - James Roselin
Nr 21. Ever Loving, hingst (e. Muscle Hill) (u. Sincerely Yours) (ue. Cantab Hall) - 1.125.000 kr - Dan Renholm
Nr 3.   Eireann, sto (e. Maharajah) (u. Darling Boko) (ue. Chocolatier) - 1.125.000 kr - Lennart Ågren
Nr 22. Ebullient, hingst (e. Maharajah) (u. Sizzling) (ue. From Above) - 950.000 kr - Dan Renholm
Nr 1.   Erume, hingst (e. Tekno Odin) (u. Faks Tindra M.) (ue. Järvsöfaks) - 875.000 kr - Kjell Sten
Nr 23. Excusez Moi, hingst (e. Readly Express) (u. Sleeping Beauty) (ue. Classic Photo) - 650.000 kr - Kirsi Andersson
Nr 20. Eight, hingst (e. Maharajah) (u. Gina Boko) (ue. Brad de Veluwe) - 525.000 kr - Berndt Denberger
Nr 13. Ever So Much, hingst (e. Maharajah) (u. Quiteanotherstory) (ue. Varenne) - 600.000 kr - Lennart Ågren

Kanal 75


V75-omgången i Årjäng avslutades under en minst sagt växlande väderlek. Inför den sjätte avdelningen öppnade sig himle..


V75-omgången i Årjäng avslutades under en minst sagt växlande väderlek. Inför den sjätte avdelningen öppnade sig himlen och loppet slutfördes under en ursinnig hagelskur. Det kom ett gigantiskt skyfall över banan vilket gjorde underlaget besvärligt. Men lagom till att huvudloppet skulle gå, Årjängs Stora Sprinterlopp i V75-7, slutade det regna och solen sken istället. Och är det någon som solen skiner på för tillfället så är det Stefan ”Tarzan” Melander och hans hästar. I fredags kväll blev han unik som tränare och kvalade in hela fem hästar till Stochampionatet. Nu tog han även hem Årjängs Stora Sprinterlopp när Milligan’s School vann i imponerande stil för Ulf Eriksson. Detta på den strålande tiden 1.09,8 under rådande omständigheter. Milligan’s School säkrade därmed även en plats i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro om drygt två veckor.
– Hästen är fantastiskt duktig och det är även kusken, Uffe Eriksson. Han kör ”Mille” jättebra och de kommer verkligen bra överens, säger Stefan Melander som själv sitter i traktorn och sladdar banorna hemma på gården utanför Enköping när vi ringer upp.

Fjärde segern som tränare i storloppet
Det här var fjärde gången som Tarzan vann Årjängs Stora Sprinterlopp som tränare. Tidigare har Igor Brick vunnit två gånger och så en seger med Nuncio.
– Det är ett stort och väldigt fint lopp att vinna. Att springa 1.09,8 och vinna på det sättet är väldigt bra gjort. Men Milligan är en riktig hedershäst. Kolla hans racingcard i fjol hur många lopp han vann, och nästan alla var väl i V75. Han var den som vann flest SHL-lopp och har vunnit många stora lopp genom åren.
– I vintras så misslyckades han i Frankrike men fick också två omöjliga lopp där nere. Sedan hade vi ju tänkt starta i Östersund, Boden och Oslo men fick inte vara med. Detta trots att han var titelförsvarare i Jämtlands Stora Pris från i fjol. Men jag sa till Cattis att det kanske var lika bra, för nu har han bra form till sommarens alla stora lopp istället.
– Han är en riktig kung och han har till och med blivit hingstig numera. Han tycker själv att han är kungen på gården, och det är han väl också efter att Nuncio åkte härifrån, säger Melander.
Vad säger du om fredagens succé i kvalen till Stochampionatet?
– Det var också fantastiskt, helt otroligt. Jag hade så dåliga startnummer med hästarna och på förhand var jag nöjd om vi bara skulle kunna få insatsen tillbaka. Men jag hade jättebra kuskar som körde så bra och de var etta och tvåa.
Blir det något firande i kväll efter alla framgångar?
– Nej, Cattis kommer hem om tre timmar och då sover jag. I natt ska jag upp och titta på ”Apan” (Gimpanzee) som startar på Meadowlands, så jag måste ställa klockan. Det blir spännande att se.

Ett starkt norskt löfte inledde och imponerade
Det blev återigen en favoritbetonad V75-omgång där sju rätt betalade 18 607 kronor. Sex rätt gav 116 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. Därmed blev det återigen jackpot på V75 och det innebär att det finns en ny saftig pott att spela om den kommande lördagen på Axevalla.
V75 inleddes med en imponerande favoritseger i norske Strong Pepper som tog fjärde raka segern. Erik Adielsson körde offensivt och pressade sig resolut till ledningen efter ett halvvarv, trots att ledande Global Venture och Peter Untersteiner försökte svara. Strong Pepper fick sedan inte vara i fred i täten. Varvet kvar kom Imagine Boko fram på utsidan och tryckte upp farten. Men den fyraårige hingsten försvarade sig storstilat hela vägen. Han visade upp en härlig styrka och inställning när han bara gled ifrån till en lätt seger. Mellby Granat spurtade vasst till andraplatsen men var utan chans att nå Strong Pepper, som tränas av Rune Flaskerud. Det här är helt klart ett stort löfte och en stjärna i vardande.

Lipstick Tooma lämnade de andra
Det stora stallskriket Lipstick Tooma gjorde hästen till andrahandsfavorit när det hela var färdigt. Det visade sig minst sagt vara befogat. Det femåriga stoet gjorde andra starten för sin nye tränare Daniel Redén och bjöd på en härlig uppvisning. Trots en resa mestadels utvändigt om ledaren stack hon bara ifrån till en överlägsen seger. Lipstick Tooma avslutade sista varvet efter 1.11,5 och bara lämnade hästar bakom sig som har tjänat över en miljon kronor. En häftig utveckling hos tränare Redén och hon blir onekligen intressant att följa framöver.

Fort Knox föll – men Vagabond Bi höll
I V75-3 blev det favoritfall när Fort Knox på nytt galopperade bort sig. Men det såg bra ut i det längsta när Björn Goop körde till ledningen på första långsidan. Den utvändige The Real Star var het och höll tempot uppe till 1.14 första 2000 metrarna. I sista kurvan kom Vagabond Bi farande med en hastig attack och gick i närkamp med Fort Knox. Den sistnämnde hade fortfarande greppet när Goop ryckte tussarna mitt på upploppet. Men kort senare kom den försmädliga galoppen. Ingen skugga dock över Vagabond Bi som gick ett riktigt bra slutvarv och var rejäl vid segern, den här gången barfota runt om. I sulkyn satt Ulf Ohlsson och tränar gör David Persson. Överraskningen var därmed ett faktum.
– Vi har väntat lite på det här, både jag, skötaren och ägaren. Även spelarna tror jag. Det var skönt att få sätta pricken över i:et. Han har varit med där framme och krigat varje gång utan att få vinna. Det var kul, han fick gå tidigt först också, sa David Persson.

Åsrud Vilja bäst i kallblodsduellen
Vem är det bästa kallblodsstoet i världen, var frågan inför V75-4. Det var bäddat för en duell mellan Ulsrud Tea, som har vunnit 86 lopp i karriären, men hon fick sträcka vapen mot den lika fantastiska Åsrud Vilja. Örjan Kihlström parkerade utvändigt om ledande Trö Hera och låg lugn där på utsidan. När Ulsrud Tea attackerade från tredje par utvändigt sexhundra meter kvar höll Örjan ut denne i tredjespår genom hela sista kurvan. Han ryckte tussarna ur hästens öron in på upploppet och Åsrud Vilja stegade undan till en imponerande seger. Vinnartiden blev 1.21,7/2160, vilket är nytt banrekord för äldre ston. Överbetyg även till Ulsrud Tea som spurtade in till andraplatsen på 1.21,9.

Hejdlös startgalopp för Civilon
I V75-5 galopperade storfavoriten Civilon hejdlöst direkt från spår nio bakom bilen. Han tappade så pass mycket att han var snabbt borta ur leken. Istället behöll Slippery Runway ledningen från innerspåret och såg länge ut att gå mot segern. Men Björn Goop hade serverat Pine Muscle en perfekt resa i rygg på ledaren, och när luckan kom inne på upploppet avgjorde Pine Muscle kort före mål.

Dubbelseger för Goop
Björn Goop har verkligen kanonform på sitt stall och styrde även in vinnaren i V75-6. Detta genom sin egentränade Zap di Girifalco som Björn sände fram till dödens med för att syna den ledande Harran Boko som efter en 1.10-öppning fick dämpa tempot rejält. Himlen öppnade sig och det blev rena skyfallet inför loppet och när upploppet nalkades kom det dessutom en rejäl hagelskur. Men Zap di Girifalco brydde sig inte nämnvärt och han kopplade greppet på Harran Boko och vann i övertygande stil.
– Det gjorde faktiskt ont, det var stora kulor som kom, stora hagelbitar, sa Björn Goop.
– Jag är nöjd med inställningen på min häst. Det var tufft att gå utvändigt när ”Connie” drog i hårt tempo sista varvet. Men han hade rätta skallen att gå förbi, berömde Björn Goop.

Michael Carlsson, Kanal 75


Gävle-tränaren hade ett superår i fjol med över tio miljoner kronor intjänat till stallet. Mycket av den succén kan tillskrivas..


Gävle-tränaren hade ett superår i fjol med över tio miljoner kronor intjänat till stallet. Mycket av den succén kan tillskrivas Activated som sprang in nästan fem miljoner kronor. Det fyraåriga stoet hade en fantastisk säsong och vann de tyngsta titlarna, Drottning Silvias Pokal och Stochampionatet. Hon röstades även fram till Årets Sto på Hästgalan och fick hela 80 procent av rösterna.
– Det var helt otroligt att hon kunde vara så otroligt bra hela tiden. Det är en fantastisk häst helt enkelt, säger Fredrik Wallin, vars reklamhäst har gett ringar på vattnet och han har nu 60 hästar i träning.
– 30 av dem är tvååringar och helt klart så har ju Activated betytt mycket för mig och stallet. Det är sådana topphästar man behöver och det ökar ju motivationen otroligt mycket.

Testade mot den franska eliten
Efter segern i semifinalen till Breeders Crown i höstas blev toppstoet tvåa i finalen. Därefter spändes bågen ytterligare och det bar iväg till Frankrike. Den 29 december togs ett nappatag med världseliten i Prix de Bourgogne, ett lopp som vanns av Billie de Montfort. Men där blev det dock galopp för Activated.
– Hon skulle eventuellt ha gjort någon mer start där nere men trampade sig och då fick hon åka hem istället. Först fick hon vila lite och sedan har vi tränat på planenligt hela vintern och våren. Det har inte varit några avbrott och planen har hela tiden varit att komma ut i mitten av juni.
Hur känns hästen i träningen och är det någon skillnad på henne gentemot i fjol?
– Hon känns jättebra och känns starkare i kroppen än hon har gjort förut. Det är en rejälare häst nu. På slutet i fjol i Breeders Crown så var hon otroligt het och det var mycket strul runtomkring henne. Det var någon som hände där och som gjorde att hon gick upp i varv. Men nu är hästen lugn och fin igen, säger Fredrik Wallin.

”Talar inte om hur fort jag körde”

Vad har Activated för egenskaper som gör henne så bra?
– Tekniken och inställningen. Hon är helt otrolig på det sättet. Hon vet vad hon vill och ligger ovanpå ytan när hon springer.
– Jag har haft henne hela tiden och kände direkt första gången jag körde henne att det var något annorlunda. Sedan har hon gjort allting rätt hela tiden och det är en fantastisk häst.
Har du kört något snabbare test inför årsdebuten?
– Ja, det har jag gjort. Hon har gått ett tuffare banjobb och kändes jättestark på det. Men jag talar inte om hur fort jag körde, haha.
– Eftersom vi kör ganska sakta med hästarna hemma på gården så behöver man ladda ur dem lite i ett banjobb innan det är dags för start.

”Har en svår uppgift framför sig”
På söndag är det V75 på Kalmartravet som traditionsenligt avslutar midsommarhelgen med trav. Omgången kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 58 miljoner kronor, enbart på sju rätt. Då är det också dags för årsdebut för Activated som nu som femåring får möta eliten bland landets ston. Motståndet är minst sagt knivskarpt direkt med Double Exposure som finns på insidan. Activated har spår fem bakom startbilen och körs som vanligt av Carl Johan Jepson.
– Activated (V75-3) har en svår uppgift framför sig eftersom hon är utvändigt om Double Exposure. Det är även flera andra väldigt bra hästar med som i är i form. Även om jag har laddat och kört tuffare med min häst så brukar hon behöva ett lopp i kroppen för att få upp farten. Hon brukar vara bra i försöken men ännu bättre i finalen när hon har varit ute i årgångsloppen, säger Fredrik Wallin.
– Men det gällde bara att försöka hitta ett lopp så att hon får komma igång igen. Så hoppas jag att vi kan ta dem i Halmstad om två veckor istället. Där har hon nämligen ett passande femåringslopp för ston.
– Hon kommer att gå precis som hon brukar göra. Det blir barfota runt om, norskt huvudlag och hybridvagn. Det går inte att hålla igen mot de här hästarna för då blir man akterseglad.

”Criterion är kastrerad – kan bli Sprintermästaren”
Fredrik Wallin har ytterligare en häst till start på V75 och det är Criterion i den inledande avdelningen. En femåring som har tampats mot årgångstoppen i de stora loppen både som tre- och fyraåring. Näst senast var hästen femma i försöket till Kungapokalen och gången efter femma även då men i Margaretas Tidiga Unghästserie.
– Criterion (V75-1) har gjort godkända lopp men är kastrerad efter senaste starten. Han har jobbat på och jag körde ett lättare rundbanejobb med honom på Julmyra och då var han stabilare i aktionen än tidigare. Han har tappat aktionen lite tidigare i slutet av loppen och det är anledningen till kastrationen.
– Det är en bra häst och han kommer att bli en riktigt bra häst framöver. Men jag har misslyckats lite med honom så att det kommer att dra ut på tiden. Jag såg att han har spår elva här men har inte hunnit kolla på motståndet ännu. Det enda som gäller är att hitta ner och få ryggar att gå i. Jag hoppas och tror att han ska göra ett bra lopp, och så får vi se om vi åker till Halmstad och Sprintermästaren två veckor senare. Han går med skor runt om, öppet huvudlag och hybridvagn, säger Wallin.

Michael Carlsson, Kanal 75


Antonio Tabac kom från en prestation som hade räckt lång i Elitloppet. På Bodentravet visade han att det inte var någon engån..


Antonio Tabac kom från en prestation som hade räckt lång i Elitloppet. På Bodentravet visade han att det inte var någon engångsföreteelse. Stoletheshow levde förvisso upp till sitt namn inledningsvis genom att snuva honom på ledningen men när klockan visat 1.10,1 de första 500 meterna satt Mika Forss åter i spets med den Jörgen Westholm-tränade skimmeln. Varvet nåddes på 1.11,9 och via en ännu snabbare slutrunda gav han inte sina förföljare en chans att gå i närkamp.
- Han är jättefin och det är det bästa möjliga för en körsven att ha en häst som honom, med jättefin form och ett professionellt team bakom sig. Med tanke på hur fin han känns nu ska det blir spännande att se fortsättningen, sa segerkusken.
- För mig är det här en jättestor seger. Jag har varit här och tävlat många gånger och det här är det största i Norrbotten.
Antonio Tabac fick en halv miljon kronor för besväret och segertiden 1.11,1 över 2 140 meter med autostart är den näst snabbaste i loppets historia. Endast Propulsion har varit snabbare med 1.10,8.

Tredje raka andraplatsen
Makethemark fick harva som första häst i andraspår och därifrån blev han tvåa. Samma placering som han bokförts för i Norrbottens Stora pris de senaste två åren.
- Alla förstår att vi var här för att försöka vinna men hästen visade bra moral och kämpade. Det går inte att vara besviken på den här hästen och vi hoppas att han är på väg mot den riktiga toppformen, sa tränaren Petri Salmela.
Tredjeplatsen gick till Stoletheshow och fyra blev Milliondollarrhyme.

Uppvisning i klass I
Timo Nurmos-tränade italienaren Vaduz Wise As bar ett tungt favoritskap i klass I och det visade sig vara en helt korrekt bedömning av spelarkollektivet. Efter ett varv styrde Jorma Kontio på från kön och sedan sexåringen dundrat till ledningen lämnade han motståndet under slutrundan.
I diamantstoet blev allt fel för favoriten Indra’s Secret som blev hängande i tredjespår och galopperade bort sig i andra sväng. Det bäddade för andrahandsfavoriten Karamel Hill som Björn Goop påpassligt sände fram utvändigt om ledaren varvet från mål och från den positionen avgjorde Karamel Hill enkelt till slut.
Efter silverdivisionen fick Björn Goop vända upp för defileringen på nytt sedan hans Giant Shadow tagit karriärens 24:e seger i 30:e starten.

”Går inte att beskriva”
Thule Jonsson-tränade Jagger Boko såg ut att göra favoritspelarna besvikna när han under avancemang i tredjespår tappade travet i slutkurvan i klass II. Men väl understödd av Örjan Kihlströms enastående körhänder höll han sig i trav och när mållinjen skars var han först.
Solvallakusken tog även hem bronsdivisionen och där var segervapen Svante Båths Deep Pockets.
Kallblodsdivisionen gick till Rubus sedan Hans Bergh prickat starten perfekt och tagit hand om ledningen med den snabbfotade hästen.
- Det går inte att beskriva hur det känns att ha en häst som vinner på V75. Det är otroligt, sa hästens överlycklige ägare och tränare Malin Bylund som fostrat och tränat elvaåringen sedan han var tre år.
På V75 delade sju rätt ut blygsamma 571 kronor och sex rätt gav 15 kronor. Femrättspotten går vidare till midsommarhelgens omgång i Kalmar där en ensam jackpotvinnare kan bli 58 miljoner kronor rikare.

Ola Johansson, Kanal 75


I fjol var Double Exposure med i Elitloppet. I år gick hon ut i stoeliten. Där var hon överlägsen. Efter en snabb start gled hon till ledni..


I fjol var Double Exposure med i Elitloppet. I år gick hon ut i stoeliten. Där var hon överlägsen. Efter en snabb start gled hon till ledningen in i första sväng och till synes joggande varvade hon på 1.10,1 innan hon lämnade motståndet.
- Det är alltid väldigt trevligt att köra henne och det blev ju ganska odramatiskt när vi kom till ledningen. Sedan skötte hon resten själv, sa Örjan Kihlström.
I mål visade klockan 1.09,9 över 1 640 meter med autostart. En tid som Double Exposure hade kunnat sänka en bra bit om det varit nödvändigt.
- Jag hade tussarna kvar och hon hade en del sparat. Det är svårt att bedöma hur mycket men det kändes väldigt bra. Hon är med högt upp på listan över de bästa ston som jag har kört.

”Ruggig utveckling i den här”
I det efterföljande loppet, klass II-finalen, kom nästa uppvisning signerad Daniel Redén och Örjan Kihlström. Där bar deras Don Fanucci Zet ett tungt favoritskap efter sin bragdartade insats som tvåa i Konungens Pokal för tre veckor sedan. Favoritspelarna var rätt ut. En blytung inledning till trots från spår åtta bakom startbilen stod den högkapable fyraåringen i en klass för sig. Med ett och ett halvt varv till mål tog han över ledningen och därifrån brisade han undan till överlägsen seger.
- Det är en ruggig utveckling i den här och jag vet inte hur långt det kan gå. Jag såg på pulslistorna i går att herregud vad han har svängt i pulsen efter jobben. Och det är ett tecken på att man tar åt sig loppen och styrkan början komma ännu mer. Och den var hans signum redan innan. Det har ju varit huvudet och valpigheten innan, att han varit som en tonåring som bara är ute och cruisar och skiter i att det är tävling. Men det har han börjat fatta nu. Han har gått in i seniorlaget, sa Daniel Redén.
Örjan Kihlström spår också jättetalangen en ljus framtid.
- Han gick 1.11 första varvet med tredjespår halva vägen och det kändes som att han bara lunkade. Han är riktigt bra. The sky is the limit...

”Han kommer vara i bra form”
Med tanke på stallformen kan team Redén/Kihlström se söndagen och Elitloppet an med tillförsikt. Där har Daniel Redén Propulsion, Missle Hill och Sorbet till start och Örjan Kihlström har valt att köra den förstnämnde, som trots att han fick spår åtta i sitt försök och inte har tävlat sedan januari är favorit till slutsegern.
- Det är omöjligt att veta om han är som när han har varit som allra bäst eller om det fattas något procent, men att han kommer vara i bra form, det tror jag. Vi får börja med att försöka kvala in till finalen och så får vi se sedan. Men om Propulsion tävlar på topp har han chans i alla sammanhang, sa Örjan Kihlström.

Världsrekord i Harpers
Dagens huvudnummer, anrika Harper Hanovers lopp över tre varv och med en halv miljon kronor till vinnaren, blev som vanligt en händelserik uppgörelse med ledarskiften och taktiska manövrar under vägen. Men inget hjälpte för att fälla favoriten Moni Viking. När Björn Goop kastade loss sin högkapable fux på den sista bortre långsidan blev det åka av. Avståndet till ledande Ivory Du Quattro minskade meter för meter och in på upploppet var loppet avgjord. Moni Viking speedade ifrån till utklassningsseger på 1.11,9 – världsrekord över 3 180 meter på tusenmetersbana.
- Han levererade ett jättebra lopp på en jättebra tid. Jag är stolt över honom. Han är inte så stor men han är som en Ferrari med en extrem speed. Och han kan gå 3 000 meter och ändå ha den där ferrari-speeden till slut, sa Björn Goop.

Kihlström tog trippel
Örjan Kihlström nöjde sig inte med två fullträffar utan satte också dit Timo Nurmos stjärnämne Seismic Wave från ledningen i bronsdivisionens final.
Timo Nurmos räknade även in segern i silverdivisionens final genom Man At Work, som med Jorma Kontio i sulkyn vann från ledningen sedan favoritspelade Very Kronos återfallit i gamla synder och galopperade bort sig från start.
Petri Puros Sharp Dream fick en smörresa i andra par utvändigt bakom Karamel Hill i diamantstoets final och när Peter Ingves vred ut till attack avväpnade hon enkelt favoriten.
Klass I-finalen blev dramatisk när favoriten Armour As galopperade från start och andrahandsfavoriten Van Gogh Z.S. fick utstå stenhård press i ledningen. Istället var det skrällarna Valiant Dream och King Of Everything som gjorde upp över upploppet och längsta strået drog den förstnämnde tillsammans med sin tränare Mika Forss.
På V75 betalade sju rätt 5 495 kronor och för sex rätt fick man 70 kronor. Utdelningen för fem rätt understeg 15 kronor och därmed går den potten vidare till nästa lördags jackpotomgång i Östersund. Då kan en ensam vinnare med sju rätt håva in 67 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-10 2015-11-10 Jägersro Trav-1 2140/10 7 21.4g 299
2016-10-22 2016-10-22 Halmstad-5 Tommy Karlstedt 2140/9 A 2 19.2 64
2016-10-13 2016-10-13 Mantorp-11 Gustav Hellman 2640/10 A 4 19.1 108
2016-09-29 2016-09-29 Åby-3 Håkan K Persson 2140/5 C 0 21.8g 78
2016-09-15 2016-09-15 Åby-10 Håkan K Persson 2140/3 D 3 16.8 152
2017-09-05 2017-09-05 Halmstad-6 Gustav Hellman 2140/2 B 6 14.9 104
2017-08-19 2017-08-19 Romme-9 Riccardo Bianchi 2640/7 D 0 15.0 294
2017-08-02 2017-08-02 Solvalla-10 Riccardo Bianchi 2140/5 C 4 13.9 113
2017-07-21 2017-07-21 Axevalla-5 Joakim Granlund 2140/4 B 2 14.6 35
2017-07-06 2017-07-06 Halmstad-4 Catarina Lundström 2140/3 D 1 13.7 118
2017-06-25 2017-06-25 Kalmar-3 Riccardo Bianchi 2640/2 C 0 16.5 257
2017-06-03 2017-06-03 Mantorp-7 Riccardo Bianchi 2640/2 D 0 18.1g 284
2017-05-21 2017-05-21 Vaggeryd-5 Riccardo Bianchi 2140/6 A 1 16.8 51
2017-05-11 2017-05-11 Åby-5 Magnus Jakobsson 2640/1 D 1 16.8 47
2017-04-24 2017-04-24 Halmstad-1 Tommy Karlstedt 2140/2 D 2 16.8 61
2017-04-18 2017-04-18 Jägersro Trav-2 Tommy Karlstedt 2140/11 B 3 16.4 318
2018-12-22 2018-12-22 Mantorp-12 Erik Adielsson 1640/5 B 1 13.9 38
2018-12-13 2018-12-13 Åby-4 Johan Untersteiner 1640/5 C 0 g 40
2018-12-05 2018-12-05 Åby-7 Christoffer Eriksson 2140/4 C str
2018-11-22 2018-11-22 Åby-6 Stefan Persson 2160/12 C 5 14.8 244
2018-11-12 2018-11-12 Halmstad-8 Stefan Persson 2140/1 D 3 14.4 145
2018-10-31 2018-10-31 Jägersro Trav-6 Stefan Persson 1640/10 D 6 13.5 843
2018-10-14 2018-10-14 Halmstad-10 Gustav Hellman 2140/7 C 8 17.4 57
2018-02-16 2018-02-16 Kalmar-9 Peter Ingves 1640/8 C 0 151
2018-02-01 2018-02-01 Åby-7 Gustav Hellman 2140/3 B 4 16.0 181
2018-01-23 2018-01-23 Jägersro Trav-5 Christoffer Eriksson 2140/7 C 5 15.2 193
2018-01-12 2018-01-12 Kalmar-7 Gustav Hellman 2140/11 C 0 16.9 269
2019-12-12 2019-12-12 Åby-4 Klas Olsson 1640/9 D 7 14.6g 384
2019-12-03 2019-12-03 Mantorp-3 Gustav Hellman 2140/6 D 5 15.5 218
2019-11-22 2019-11-22 Halmstad-6 Gustav Hellman 1640/2 D 0 14.0 387
2019-11-14 2019-11-14 Åby-3 Gustav Hellman 2640/1 D 6 16.3 486
2019-10-30 2019-10-30 Solvalla-6 Torbjörn Jansson 2140/10 C 4 14.9 132
2019-10-04 2019-10-04 Kalmar-1 Gustav Hellman 2140/7 D 0 14.8 275
2019-09-21 2019-09-21 Halmstad-4 Gustav Hellman 2140/1 C 3 14.0 165
2019-09-16 2019-09-16 Halmstad-1 Stefan Persson 2640/4 C 7 15.3 284
2019-09-07 2019-09-07 Åby-6 Gustav Johansson 2140/9 C 0 g 230
2019-08-23 2019-08-23 Kalmar-6 Gustav Hellman 1640/1 C 0 14.6 421
2019-06-23 2019-06-23 Kalmar-6 Håkan K Persson 1640/2 D 0 12.9 467
2019-06-12 2019-06-12 Vaggeryd-10 Håkan K Persson 2140/12 D str
2019-06-02 2019-06-02 Axevalla-8 Malin Viklund 2140/6 D 0 14.3 136
2019-05-18 2019-05-18 Gävle-9 Jörgen Westholm 1640/7 D 0 12.3 352
2019-05-05 2019-05-05 Vaggeryd-7 Peter Ingves 2640/4 C 1 15.4 44
2019-04-22 2019-04-22 Halmstad-8 Stefan Persson 2640/6 D 1 15.3 77
2019-04-08 2019-04-08 Halmstad-3 Håkan K Persson 2140/4 D 1 14.1 163
2019-04-01 2019-04-01 Halmstad-6 Håkan K Persson 1640/10 D 0 14.0 413
2019-02-13 2019-02-13 Halmstad-3 Gustav Hellman 1640/2 D 5 14.7 126
2019-02-06 2019-02-06 Åby-8 Håkan K Persson 1640/6 B 4 14.5 465
2019-01-20 2019-01-20 Örebro-4 Jorma Kontio 1609/5 B 0 22.7g 20
2019-01-03 2019-01-03 Åby-7 Stefan Persson 2140/3 C 5 15.0 76
2020-07-11 2020-07-11 Årjäng-1 Tova Bengtsson 1640/3 C 0 15.9 85
2020-06-16 2020-06-16 Jägersro Trav-7 Tova Bengtsson 1640/10 B 5 13.5 84
2020-06-08 2020-06-08 Halmstad-6 Stefan Persson 1640/7 C 0 14.4 474
2020-05-26 2020-05-26 Jägersro Trav-5 Peter Ingves 1640/3 D 0 12.9 315
2020-05-02 2020-05-02 Örebro-1 Stephanie J Werder 1609/12 C 0 16.4 357
2020-04-21 2020-04-21 Axevalla-3 Jennifer Persson 1640/7 A 2 13.9 46
2020-04-04 2020-04-04 Jägersro Trav-7 Peter Ingves 1640/9 D 7 16.3 855
2020-03-11 2020-03-11 Jägersro Trav-4 Stefan Persson 1640/1 C 0 13.7 62
2020-02-12 2020-02-12 Åby-5 Stefan Persson 1640/6 C 0 14.2 57
2020-01-22 2020-01-22 Jägersro Trav-9 Stefan Persson 1640/5 D 3 12.9 64
2020-01-14 2020-01-14 Jägersro Trav-7 Stefan Persson 1640/1 D 1 12.8 160
2020-01-01 2020-01-01 Halmstad-3 Gustav Hellman 2140/5 D 0 17.0 349ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se