V75 resultat, V75 tips och andra gratis travtips på Gratistravtips.se

Välkommen till Gratistravtips.se där vi erbjuder gratis travtips som V75 tips både genom av ranking av hästarna och med djupare analyser (i form av videotips från kunniga travpersoner), travresultat som V75 resultat och mer information som relaterar till trav/travsport. Gratistravtips.se slogs nyligen ihop med andraytter.se för att skapa en ännu bättre travsida än tidigare. Så hittar ni inte allt från den gamla sidan, så kommer det nog något liknande inom kort.

Kolla gärna in våra poddar och videos med V75-tips som Björnkollen 2016, Chrilles V75-tips, Travsurr och Systemet

Aktuella V75-tips

Björnkollen V75-tips till Åby lördag 30 april 2016

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Åby lördag 30 april 2016.

Chrille Erikssons V75-tips till Åby lördag 30 april 2016

Här kan du ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn och V75 tips på nästa V75 omgång på Åby lördag 30 april 2016.

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Åby lördag 30 april 2016

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Åby lördag 30 april 2016.

Aktuella Travnyheter


På söndagen vann åttaårige Oasis Bi Italiens största lopp Lotterian med en segerpremie på 1,6 miljoner kronor.Efter en sen fir..


På söndagen vann åttaårige Oasis Bi Italiens största lopp Lotterian med en segerpremie på 1,6 miljoner kronor.
Efter en sen firarmiddag startade svenskgänget resan hem med hästen vid åttatiden på måndagsmorgonen. Oasis Bi måste hem till Mjölby för att kunna ladda om efter storsegern.
- Vi stoppar några gånger på vägen och på onsdag är vi hemma på gården igen. Hästen har tagit loppet bra enligt vad vi kan bedöma. Han har både ätit och druckit och var lika fin som vanligt under morgonpromenaden, säger Mantorptränaren Stefan P Pettersson i hästbussen under måndagen.
Efter tredjeplatsen i Prix d´Amerique, andraplatsen i Grand Criterium de Vitesse och med söndagens storseger i Neapel på det finns det inte många hästar i världen som är mera eftertraktade än just Oasis Bi.
Solvalla har ställt frågan om Elitloppet de två senaste åren.
På söndagen överräckte Solvallas sportchef Markus Myron en ny rosa biljett till Stefan P Pettersson.

Besked lite senare
Kretsen kring den italienfödde valacken har varit lite tveksamma till försök- och finallopp samma dag. Det första testet skedde i söndags och allt verkar ha fungerat bra.
- Vi vill se hur han tagit det här först innan vi bestämmer oss. Det kan ta ett par veckor och även om det är lite knappt om tid till Elitloppet verkar det vara okej för Solvalla att vänta, säger Stefan P Pettersson.
Om du får skryta över hästen och insatsen i Lotterian
- Ja, han är helt fantastisk så klart! Ruggigt startsnabb har han blivit också. Han har alltid varit rätt så snabb ut men för tillfället är han extremt explosiv de första stegen - och det utan att bli het. Han är helt reglerbar hela vägen. I Prix d´Amerique visade han att han har styrkan. Ja, han börjar bli en fullständigt komplett häst. Han är väldigt intelligent också.
Johnny Takter släppte ledningen med Oasis Bi till Voltigeur de Myrt varvet från mål och tog sig sedan förbi på insidan när ledaren bröt ut över upploppet!
- Johnny hade läst på lite och kollat lite lopp och sett att hästen bryter lite när man kör på honom till slut. Så han var inne lite på det där faktiskt. Johnny var även inne på det att det inte gick att köra i ledningen två gånger samma dag när det var första gången hästen gick dubbelheat - och det blev ju perfekt. Det var väldigt påläst och skickligt gjort och jag är nöjd med kusken också, säger Stefan P Pettersson och skrattar.

Mikael Wikner, Kanal 75


Trav handlar mycket om drömmar. Med jämna mellanrum bjuder sporten på fantastiska historier och sagohästar.Quirire är inget annat &aum..


Trav handlar mycket om drömmar. Med jämna mellanrum bjuder sporten på fantastiska historier och sagohästar.
Quirire är inget annat än en sagohäst för kompisarna Marcus Schön, 24, och Dennis Engelbo, 22.
Quirire var en gång i tiden en mycket talangfull travare hos Stig H Johansson. Men skador satte stopp för utvecklingen och andrapriset på V75 i Malmö stads Pris 2014 blev sista starten hos Solvallas flerfaldiga championtränare. Oliver Kronos vann det loppet men Quirire hade toppnamn som till exempel Riff Kronos och Alfas da Vinci efter sig.
Drygt 700 000 kronor tjänade Quirire under sina år hos Stig H Johansson, men återkommande skadeproblem gjorde att ägaren till slut gav upp på inrådan av veterinär.

Kostade en krona
Det var då som en tanke väcktes hos de båda travvännerna Marcus och Dennis.
Duon var förtjust i hästen och tänkte att de kunde ge honom den tid och omtanke som krävdes för att han kanske skulle kunna komma tillbaka.
Quirire sköttes av Marcus Schöns flickvän Ninni Gardelin, som arbetar hos Stig H Johansson, och ägaren valde att ge grabbarna och Quirire en chans.
Hästen bytte ägare för priset en krona!
- Det första vi gjorde var att kastrera hästen. Nu mår han bättre och är snällare mot sig själv. Han är världens snällaste häst, så otroligt klok, säger Dennis Engelbo.
- Han hade tidigare problem med samma skada som kom tillbaka, men vi hittade ett annat ställe som vi åtgärdade. Sedan dess har han inte haft problem och vi har kunnat träna på, säger Marcus Schön.
Quirire flyttades till Enköping och Stefan Melanders gård där Marcus Schön jobbar som försteman och där även Dennis Engelbo extrakäcker och hjälper till med fortkörningarna ibland.
- Att vi får träna honom på Stefans fina träningsbanor tror jag är viktigaste nyckeln att det gått så bra, säger Marcus Schön.

Oplacerad i fem starter
Drygt ett år efter sista starten hos Stig H Johansson var Quirire redo för comeback. Det blev totalt fem starter på hösten i fjol utan att Quirire tjänade en enda krona.
Var ni aldrig nära att ge upp?
- Nej, det kan jag inte påstå. Vi var mest oroliga över hur hästen skulle ta det mentalt med alla tuffa resor, han gick utvändigt flera gånger och fick även ett tufft lopp i högt tempo i ledningen. Vi tyckte han gjorde enorma lopp utan få något med sig, säger Dennis Engelbo.
Quirire fick fortsätta starta på och såg allt morskare ut för varje start och efter fem startar i år hade den nu sjuårige valacken placerat sig och tjänat pengar i varje start.
20 april kom fullträffen.
Quirire var överlägsen ett namnkunnigt motstånd i ett V86-lopp hemma på Solvalla och vann på fantastiska 1.12,4 över distansen 2 140 meter, autostart.
Glädjen var smittande.
Både från Marcus Schön som körde och från Dennis Engelbo på stallbacken.

Mycket känslor på Solvalla
De bästa kompisarnas segerdefilering tillsammans med hjärtehästen bjöd på känslor och travsport när den är som vackrast.
Publiken på Solvalla, framför TV-apparater, datorer, paddor och mobiler, fick se en dröm förvandlas till verklighet.
- Det går inte att jämföra med något annat jag upplevt. Jag är så stolt över hästen och stolt över jobbet jag och ”Mackan” gjort. Mackan kör själv och tar sin första årsseger… bara att se hans glädje, det var fantastiskt, säger Dennis Engelbo.
- Det är svårt att förklara, men det var mäktigt, en wow-känsla. En enorm glädje, att få vinna som egen tränare, på Solvalla och ett av Solvallas största lärlingslopp. Det är min största seger hittills, säger Marcus Schön.

Stenhårt motstånd i V75-7
På lördagen ställs Quirire mot stenhårt motstånd i Orebro Intn’l , som lockar med 400 00 kronor till vinnaren.
När vi pratar med tränarduon har Quirire precis gått ett träningsjobb tillsammans med 15 andra hästar. Quirire klarade sina åtta intervaller i lysande stil.
- Utan att ta för stora ord i munnen så var det här det bästa jag känt honom. Han är mäktig för dagen, det går inte säga annat, säger Dennis Engelbo som satt i träningsvagnen.
Marcus Schön är den lite lugnare av dem, men håller med.
- Vi vet att han har ruggig form, och ja…han såg fin ut i jobbet.
Motståndet i V75-7 är stenhårt med till exempel svenska mästaren Alfas da Vinci och världsrekordhållaren på distansen Mellby Viking.
- Det handlar mycket om vilken resa han får. Pengar tycker jag vi ska kunna få och jag skulle inte bli förvånad om vi är trea-fyra heller om allt stämmer. Det viktigaste är ändå alltid att han ska hålla ihop, säger Marcus Schön.
Kompisen Dennis Engelbo håller inte samma låga profil.
- Utan att sticka ut hakan för mycket, som han känns…och den otroliga formen han har… Vi åker inte bara till Örebro för att ha roligt. Jag blir inte förvånad om han går hög 1.13-tid eller låg 1.14-tid, då får de heta vad de vill där bak.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Några riktigt fina treåringar visar upp sig i onsdagens V86-tävlingar på Solvalla.I den andra avdelningen jagar Visbytränaren Sten O..


Några riktigt fina treåringar visar upp sig i onsdagens V86-tävlingar på Solvalla.
I den andra avdelningen jagar Visbytränaren Sten O Janssons Zahara Goj femte raka segern i Vårfavoriten för ston.
I den öppna klassen (V86-4) blir Makethemark favorit. Hingsten efter Maharajah var igång som tvååring i fjol och är i år obesegrad efter tre starter.
Nio segrar på elva lopp har det blivit för Makethemark så här långt.
- Hästars utveckling är inte lätt att uttala sig om men den här hör definitivt till en av de tre-fyra bättre som börjat sina karriärer hos mig. Om han sedan blir en internationell stjärna som några av de andra kan vi bara hoppas på än så länge, säger tränaren Petri Salmela.

”Köra hur som helst”
Solvalla kör tillsammans med Åby den här onsdagen. En V86:a som kryddas med en dubbeljackpot med 14 miljoner kronor i potten för åtta rätt.
Makethemark är ett av omgångens stora spikförslag. Efter tvååringssäsongen i fjol då hästen var omutlig i norr står han i år obesegrad efter tre starter.
Pamir Broddes-, Rikitikitavis-och Scarlet Knights lopp har alla gått till Salmelas häst som sänkt sina kullkamrater med ordentliga speeder på Solvalla.
- Ulf Ohlsson har kört de flesta loppen och det är roligt att se dom från sidan. Kemin funkar verkligen mellan dom. Uffe skrattade gott senast och sa att den här hästen är så bra att man kan köra hur som helst med den, säger Petri Salmela.

”Något speciellt”
Makethemark var bara lugnt jobbad inför senaste starten. Inte ett steg snabbare än 1.30 i träningen enligt Salmela.
Scarlet Knights lopp förra onsdagen skulle också bli en uppbyggnadsstart inför Vårfavoriten och stallet hade inte skruvat upp förväntningarna alls.
- Han har stött på några riktigt fina treåringar på slutet och jag har tyckt att det sett rätt tufft ut med tanke på träningsdoserna vi gett honom. Men han har bara vunnit och allt har gått så lätt för honom. Jag har haft många fina hästar genom åren, men den här känns något speciellt alltså.

Ny fin hos Nian
Stall Nian från Älvsbyn äger hästen. En av Salmela stora hästägare under åren som nu kan ha en ny kanon i sin ägo efter talangen Brutus Sund som fick sluta sina dagar som fyraåring 2008 efter en hovbensskada.
- Brutus Sund tyckte jag kapacitetsmässigt var av samma klass som Plant The Seed, stoet som är min bästa häst genom tiderna. Så låt oss hoppas…
Makethemark har levererat tunga avslut eller avgjort med spår på vägen, men inte synts i ledningen så mycket. Hur går det från femtespåret på onsdag?
- Det har helt enkelt inte varit aktuellt att ladda med honom. Enda gången vi provat att köra honom ordentligt från start bakom bilen var i sista starten som tvååring på Bergsåker. Han var sjuk då men flög till ledningen. Så vi vet att han kan öppna om vi vill.
Vågar du tro på hästen igen eller är du skrockfull?
- Det är klart att vi måste tro när vi har en sådan fin häst. Men det här är helt klart det tuffaste motstånd han stött på hittills. Vi ska bara jogga honom lite i dag (måndag) och det är absolut inga snabbjobb mellan starterna. Målet hela tiden har varit Vårfavoriten och formmässigt borde han vara ännu bättre nu. Vi ändrar inget i utrustningen och Uffe bestämmer taktiken.
I V86-8 har ni 12 Örbäckens Marion till start. Ett nyförvärv från Finland.
- Hon hade spår tolv förra gången också i debuten för oss. Hästen är i riktigt bra form men läget är hopplöst igen. Det går nästa inte att komma till från spår tolv den här årstiden.
Vad är planerna med Makethemark efter onsdagsstarten?
- Tanken är att han ska få ta det lugnt efter onsdagens lopp och sedan funderar vi på Treåringseliten under elitloppshelgen på Solvalla. Efter det är det matchning mot E3.

Mikael Wikner, Kanal 75


I helgen fick först Your Highness en inbjudan efter segern i Olympiatravet och sedan fick även stallkamraten Un Mec d´Heripre en rosa biljett.Fa..


I helgen fick först Your Highness en inbjudan efter segern i Olympiatravet och sedan fick även stallkamraten Un Mec d´Heripre en rosa biljett.
Fabrice Souloy tackade ja direkt när Un Mec d´Heripre fick sin inbjudan efter spetssegern på nya rekordet 1.10,0 i sprinterloppet Criterum de Vitesse de Basse Normandie på Argentan.
Timoko var först att bjudas in och tacka ja till Elitloppet efter vinsten i Criterium de Vitesse i mitten av mars.
Oasis Bi fick också en inbjudan efter miljonsegern i Lotterian i helgen, men här vill ägaren avvakta med att tacka ja.
- Ägaren Per-Gunnar Svärd blev otroligt glad för inbjudan till Elitloppet och sa att de lämnar besked när de är tillbaka i Östergötland och ser hur Oasis Bi reagerat på två lopp på samma dag och den långa resan, säger Solvallas sportchef Markus Myron.
Delicious U.S. var också tidigare klar för Elitloppet efter sin fina årsdebut, men Daniel Redéns sto missar Solvallas storlopp på grund av skada.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Ulf Ohlsson ångar på i toppen av den allsvenska kuskligan och via elva veckosegrar drygar han ut sin överlägsna ledning.Vi noterar en f&ou..


Ulf Ohlsson ångar på i toppen av den allsvenska kuskligan och via elva veckosegrar drygar han ut sin överlägsna ledning.
Vi noterar en förändring bland topp 15-kuskarna och det är Björn Goop som fortsätter klättra. Sju veckosegrar innebär att han nu ligger sexa.

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 127-86-91
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 77-61-33
3. Jorma Kontio, Solvalla, 58-33-52
4. Peter Untersteiner, Halmstad, 57-47-36
5. Johnny Takter, Jägersro, 55-26-28
6. Björn Goop, Färjestad, 51-36-37
7. Robert Bergh, Åby, 50-26-25
8. Magnus Jakobsson, Färjestad, 43-40-28
9. Per Linderoth, Bergsåker, 37-27-13
10. Christoffer Eriksson, Jägersro, 36-42-33
11. Carl Johan Jepson, Axevalla, 35-39-49
12. Ulf Eriksson, Bergsåker, 35-29-31
13. Erik Adielsson, Solvalla, 34-22-15
14. Johan Untersteiner, Halmstad, 33-31-35
15. Joakim Lövgren, Jägersro, 29-17-16
Siffror till och med 1 maj

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Mantorptränaren Stefan P Pettersson och ägaren Per-Gunnar Svärd från Linköping har en världshäst i åttaårige Oas..


Mantorptränaren Stefan P Pettersson och ägaren Per-Gunnar Svärd från Linköping har en världshäst i åttaårige Oasis Bi.
Hästen är född i Italien och mycket därför valde kretsen kring hästen en tripp till Italiens största travlopp Lotterian före lördagens olympialopp på Åby.
En satsning som inte kunde slutat på ett bättre sätt.
Oasis Bi sprudlade av löpglädje med en lätt seger från ledningen i försöksloppet i Neapel för Johnny Takter. I finalen strax före klockan sju på kvällen tog duon enkelt hand om ledningen men släppte densamma när Gabriele Gelormini pressade på med Voltigeur de Myrt inför slutrundan.
Över upploppet bröt Voltigeur de Myrt ut ett halvt spår. Ett ”bjudläge” Johnny Takter inte försatte. Jägersrokusken hittade fritt längs sargen med Oasis Bi somenkelt kunde spurta till en knapp seger på tiden 1.10,7 över 1 600 meter med autostart.

Kihlström trea
Tvåa i mål blev Voltigeur De Myrt som gick ett nytt banrekord på Agnano-banan i Neapel vid segern i sitt uttagningslopp under söndagseftermiddagen, 1.10,6.
Örjan Kihlström hade åkt ner för att köra en häst. Det slutade med en tredjeplats i lotterialoppet med Fabrice Souloys Princess Grif efter en resa mestadels utvändigt ledaren.

Inbjudan till Elitloppet
Efter loppet startade sedvanlig italiensk yra.
Solvallas sportchef Markus Myron lyckades i alla fall få en kort pratstund med en lycksalig Stefan P Pettersson efter segerceremonin.
En inbjudan till Elitloppet överräcktes i form av en rosa biljett.
- Stefan var positiv till att vara med i Elitloppet men ville vänta med besked. Allt hänger på hur hästen klarat det här äventyret med försök och final samma dag och sedan en lång resa hem till Mantorptravet. Vi kom överens om att vi skulle höras om två veckor igen, säger elitloppsgeneralen.
Oaisis Bi fick en inbjudan även i fjol men då ville Stefan P Pettersson spara sin häst.
- Nu håller han en dörr öppen, de vill vara med om allt är bra. Vilket rafflande lopp det blev. Oasis Bi såg jättefin ut och har utvecklat en enorm startsnabbhet som kan bli nyttig framöver, summerar Markus Myron.

Mikael Wikner, Kanal 75


Volatile fick avbryta tävlingssäsongen i augusti ifjol då hästen tvingades till operation för en så kallad chipfraktur i ena kn&..


Volatile fick avbryta tävlingssäsongen i augusti ifjol då hästen tvingades till operation för en så kallad chipfraktur i ena knäet.
Vila och träningen har fortlöpt normalt och på tisdag är det dags för stjärnan att visa sig igen på banan. Comebacken sker under Jägersros storloppskväll med Pramms Memorial.
I loppet Jägersro Sprint (V64-2) ställs Volatile bland andra mot Let’sgoforit och Over the Ocean. Segrande häst får 200 000 kronor.
- Han är så bra han kan vara just nu. Men jag hade gärna haft två veckor till för att förbereda honom. Jag hade förstås helst börjat i ett annat lopp, men nu fanns inte den möjligheten. Glöm inte att han möter hästar som är igång och har startat. Han själv kommer från ett långt skadeuppehåll och ställs mot rutinerade sprinterrävar, säger tränaren Jessica Long i ett pressmeddelande.

Segrade i Dubai
Volatile är bara fyra år och har på åtta starter seglat upp som galoppsportens stora stjärna i Sverige. Volatile gjorde en kometkarriär som treåring under 2015. Han vann lopp i Dubai och gjorde starka insatser både på Newmarket (som tvååring) och Paris innan han avslutade säsongen på klassiska Royal Ascot.
Om valacken ska fortsätta på samma fina spår 2016 återstår att se.
– Jag var väl aldrig orolig att karriären skulle vara över rent fysiskt när han fick opereras. Sedan vet man ju aldrig hur han tagit det mentalt. Men det svaret får man inte förrän det är skarpt läge, säger Jessica Long.

Hurricane Red i Pramms
Storloppen avslöser varandra under den så kallade Pramms-kvällen på tisdag. Huvudlöpningen Pramms Memorial är lagt som V65-5.
Loppet över 1730 meter håller hög klass och lockar med 700 000 kronor till vinnaren. Hemmahoppet är Hurricane Red. Hedershästen ställs mot bland andra irländska gästen Captain Joy och tyske tyske Nordico.
- Hurricane Red jobbar jättebra och han gör säkert en bra prestation direkt, säger tränaren Lennart Reuterskiöld J:r.

Kanal 75


I förhandssnacket inför Olympiatravet har Fabrice Souloy inte velat prata så mycket om eventuella elitloppsplaner med svenskägda stoet Your..


I förhandssnacket inför Olympiatravet har Fabrice Souloy inte velat prata så mycket om eventuella elitloppsplaner med svenskägda stoet Your Highness.
Efter lördagens seger på Åby fick fransosen en inbjudan av Solvalla, tackade och tog emot.
En rosa biljett med Your Highness namn på. 
Fabrice Souloy hade nog också velat ha en inbjudan med Un Mec d'Heripre i samma veva.
Den åttaårige hingsten imponerade vid en ny seger i franska Argentan på lördagen. Jean-Michel Bazire satt bakom Un Mec d'Heripre som visade prov på finfin form vid lätt seger från ledningen på 1.10,0 över 1 609 meter med bilstart.

En av flera för Solvalla
Fabrice Souloy har talat mycket om Un Mec d'Heripre den senaste tiden - med adress Solvalla.
- Det är den bästa häst jag tränat och jag hoppas få en inbjudan till Elitloppet med honom. Det är en riktig sprinter och jag tror att han skulle passa perfekt på Solvalla, sa Fabrice Souloy i en intervju i början av veckan.
Att Fabrice Souloy nu fått en inbjudan med Your Highness borde inte utesluta att han kan få ytterligare en med Un Mec d'Heripre.
Åttaåringen diskades för trängning som måletta i Hugo Åbergs Memorial 2014.
Solvallas sportchef Markus Myron:
- Hästen vann på ett mycket bra sätt i Argentan och vi utesluter egentligen ingenting innan vi har fyllt loppet med 16 hästar, säger Myron.

Mikael Wikner, Kanal 75


Dramatik saknades inte när årets första storlopp avgjordes på Åbytravet.Det första av flera avgörande moment kom då ..


Dramatik saknades inte när årets första storlopp avgjordes på Åbytravet.
Det första av flera avgörande moment kom då Mosaique Face försenade starten.
Något som upprörde On Track Piratens tränare Hans R Strömberg:
- Det blir att lägga för mycket krafter i förväg. Vi förlorade loppet redan där.
Därpå följde en våldsam spetsduell där On Track Piraten höll hovarna före B.B.S.Sugarlight in i första sväng.
- Det var väldigt nära att vi kom förbi, konstaterade Peter Untersteiner som i sin iver att backa ner i rygg störde Nahar till galopp.
- Det blir inget kvar, till slut springer han på pinnarna, suckade Robert Bergh.
I nästa veva gjorde Lutfi Kolgjini ett utfall mot tät med Mosaique Face.
- Jag trodde att Johnny hade fått nog om att köra om ledningen, förklarade Kolgjini som fick svar och kunde tråckla sig ner i rygg sedan B.B.S.Sugarlight slagit på en kort galopp.
- Det blev avgörande. Hästen gör ett fantastiskt lopp och jag tror att vi vinner om inte Ludde kommer ner där, konstaterade Åke Lindblom som därmed blev utan draghjälp i andraspår med Sauveur.
Det händelserika förstavarvet klockades till 1.10,3 och lämnade en klar positionsvinnare: Your Highness och Björn Goop som efter en olycksalig inledning i tredjespår plötsligt befann sig i andra par utvändigt.

Elitloppet nästa
Ett slagläge man kunde behålla till upploppet då segerstöten sattes in.
- Det har alltid varit en fantastisk häst som gjort det tuffa jobbet hela karriären. När tempot blev så hårt kände jag att hon nog var stark nog att klara av det, sade Björn Goop som fick återknyta bekantskapen med stoet som i höstas lämnade Sverige för Frankrike och Fabrice Souloy.
En flytt som förvandlat henne från ett av Sveriges främsta ston till en fullfjädrad internationell topphäst.
- Det är en fantastisk märr, jag älskar den här hästen. Att få tävla på Vincennes har gjort henne bättre, hon har utvecklats enormt under vintern, berättade Souloy vars häst kom till Åby med fem raka segrar på den franska nationalarenan.
Och nu väntar en ännu större uppgift.
- Det ska bli otroligt spännande att se henne i Elitloppet, säger elitloppsgeneral Markus Myron som såg till att ge olympiatravsvinnaren en inbjudan till Solvalla direkt efter loppet.
Sauveur höll till andrapriset medan den andra franska gästen Anna Mix spurtade vasst som trea.
- Hon var jättebra. Hade jag suttit kvar i rygg på Your Highness så är vi tvåa. Tidigare var hon en ren långdistansare, men hon lär sig väldigt snabbt och nästa start blir Finlandia Ajo, avslöjade kusken Pierre Vercruysse.

Chockstart för V75-spelarna
Att det utlovade regnet lös med sin frånvaro öppnade för fartfester även i övriga lopp där två andra tillresta gäster omgående sköt V75-värdet i höjden.
Först ut var norske racertravaren Global Republic som släppte spets till omgångens största favorit King Sir Kir och speedade förbi denne utan större möda.
- Det här var väldigt stort. Det är en härlig häst, jublade tränaren Trond Thorseth.
Det följdes av en ännu värre knall i danske Ymer Brick.
Andra ytter från bakspår samtidigt som favoriten Moni to Spare fångades upp utvändigt ledaren i 1.10-fart första varvet var precis tillräckligt för att fältets minst spelade häst skulle nå fram.
- Det blev ett drömscenario för oss. Jag vet att jag har en bra häst, men han behövde den här turen för att vinna loppet i dag, kommenterade Ken Ecce sin drömstyrning.
Därmed återstod endast 4 715 av över 1,8 miljoner inlämnade V75-system.

Checkar på 6,4 miljoner
Fortsättningen blev emellertid mer enligt ritningarna.
Veijo Heiskanen körde bestämt till ledningen med Roses Glory som dominerade Lovely Godivas Minne i stor stil.
- Hästen var helt otroligt fin hela loppet. Jag hade 1.08 sista 500 och då släppte jag inte av för fullt, mös Heiskanen efter segerchecken på en kvarts miljon.
Minst lika glad var Oskar Svanberg sedan stallets galjonsfigur Usain Henna dundrat runt motståndarna i Olympiastayern.
- Det var grymt. Det finns hästar som har mycket bättre teknik än honom, men att sitta bakom ett djur som vill vinna så otroligt mycket, det är häftigt.
En annan häst som gillar att vinna är Le Miracle.
En förlust har det blivit hittills i karriären och intrycket efter lördagen är att Svante Båth får matcha tufft om han ska dubbla det i de närmaste starterna.
Johnny Takter körde målmedvetet till ledningen 1 500 kvar och åkte ifrån sina konkurrenter i bländande stil.
Björn Goop satte punkt för omgången med sin startkatapult Next to None Sib som höll undan trots dagens snabbaste öppning på 1.07.
- En gammal man gör så gott han kan och han gör ännu mer, sade Goop som fortfarande verkade gå på moln efter storloppssegern loppet innan.
- Jag är född på Mölndals sjukhus så det här är egentligen min hemmabana. Olympiatravet betyder mycket för svensk travsport, allt vi kan bidra med till olympierna och allt de ger till oss.
Årets bidrag från ATG till de svenska olympierna och paraolympierna blev sammanlagt 6,4 miljoner kronor.
V75-utdelningen stannade på 318 330 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Travbanan i Seinäjoki - en kommun i jämnhöjd med Örnsköldsvik – laddade med storlopp på lördagen med Seinäjoki-Ra..


Travbanan i Seinäjoki - en kommun i jämnhöjd med Örnsköldsvik – laddade med storlopp på lördagen med Seinäjoki-Race som kronan på verket.
El Mago Pellini noterade ett nytt rekord för loppet som överlägsen segrare på tiden 1.12,1 över 2100 meter med autostart.
23-årige Adrian Kolgjini tävlade i Finland för första gången och slog till i ett lopp med en halv miljon kronor till vinnaren.
Adrian Kolgjini gjorde ett lättare försök att ta över ledningen men insåg snabbt slaget förlorat och tog igen sin häst när Ari Moilanen visade att han ville köra i ledningen med Bret Boko.
Tuomas Korvenoja kom och avlöste med Jontte Boy. Något som gav ett perfekt lopp i draget i andraparet utvändigt för Jägersroekipaget.
När det fylldes på bakifrån på den sista bortre långsidan klev Adrian Kolgjini ut med El Mago Pellini och tog det lilla lugna i tredjespår genom kurvan.
El Mago Pellini hade grepp om händelserna redan i den sista kurvan och seglade undan. Sjuåringen fick en tacksam resa men såg mycket fin ut.
- När den här hästen är på topp är han med och hugger i de största loppen. Han hade lite problem med svängarna i dag. Men upploppet är hans starkaste gren - och han bara klev iväg säkert. Det var full fart över mål, kommenterade Adrian Kolgjini insatsen.
I juni i fjol vann Kolgjini jr Norrbottens Stora Pris i Boden med El Mago Pellini. Segrarna har varit sällsynta efter det men hästen har tjänat fina pengar, bland annat på nio starter i Frankrike.
- Han fick ett väldigt långt och tufft vintermeeting i Paris och gick bra utan att vinna. Det är en väldigt fräsch och fin häst som inte verkar ha några skavanker överhuvudtaget. Han kommer att tävla på topp denna säsong och kanske nästa också, sa Adrian Kolgjini.

Ed You positiv tvåa
Robert Berghs Ed You gick från positionen sista häst 900 meter från mål för Mika Forss och svarade för ett bra dagsverke som tvåa. Trea Ringostarr Treb, vinnare av Sweden Cup i fjol.
Quid Pro Quo slutade fyra. Donna di Quattro var hästen som drog fram Ed You och var positiv femma i mål. Åländske Jeppas Maxi i tredjeparet invändigt och slutade oplacerad.

Mikael Wikner, Kanal 75


Dannerotränaren Gunnar Melander firade sin 69:e födelsedag i Finland på lördagen. Att det skulle bli en lyckosam dag stod hyfsat klart reda..


Dannerotränaren Gunnar Melander firade sin 69:e födelsedag i Finland på lördagen.
Att det skulle bli en lyckosam dag stod hyfsat klart redan på förhand eftersom Månprinsen A.M. mer eller mindre tävlade mot sig själv i loppet med 65 000 kronor i förstapris.
Den svenske kallblodskungen klev iväg bra när bilen lämnade och kördes till ledningen innan halvvarvspasseringen som klockades till 1.22,5.
Storfavoriten - 12 för 10 - kunde sedan enkelt glida undan till en överlägsen triumf. Segertiden 1.23,5 över 2 100 meter med autostart.
- Det kändes bra när en häst kom upp på utsidan där i den sista kurvan och han sprang bara och lekte. Han vann på ett mycket bra sätt och sprang mest och tittade hela vägen, sa Gunnar Melander.
Månprinsen A.M. har gjort fem starter i år och ståtar nu med fyra raka segrar. Nästa start för hästen blir i ett lopp under Oslo Grand Prix-dagen, söndagen 12 juni.

Mikael Wikner, Kanal 75


Under fjolåret var stjärnstoet från Solvalla en av de intressantaste travarna i världen och platsen i årets upplaga av Elitloppet va..


Under fjolåret var stjärnstoet från Solvalla en av de intressantaste travarna i världen och platsen i årets upplaga av Elitloppet var given.
På fredagen raserades alla planer då Daniel Redén upptäckte att stoet hade ett svullet framknä och blev tvungen att ta hästen till veterinär.
”Det känns oerhört tråkigt att berätta att Delicious U.S. mår dåligt och har varit under veterinärvård det senaste dygnet”, skriver Stall Zet i ett pressmeddelande som publicerades på stallets hemsida på lördagen.
Vad som hänt hästen kan ingen svara på. Stoet uppges ha varit halt och enligt stallet har hon fått något slags trauma på utsidan av vänster framknä.

”Ett helvetiskt dygn”
Tränaren Daniel Redén i pressmeddelandet på stallzet.se:
- Allt var väldigt diffust och leden var svullen, benet vätskefyllt och hon visade tecken på lymfangit, utan att någon anledning till varför hittades. Allt är märkligt. Charlotte, som sköter hästen, pysslade om Delicious som vanligt på kvällen och på morgonen dagen efter var hästen svullen i benet. Yttre våld av någon form hade gjort ledkapseln förtjockad, vilket visade sig genom ultraljudsundersökningen igår. Delicious sövdes ned sent på fredagskvällen och man har spolat rent i lederna i vänster framknä. I nuläget vill jag bara att hon ska känna att hon kan komma tillbaka till ett normalt liv och må bra. Jag kan inte svara på hur en eventuell tävlingskarriär ser ut, för det vet vi inte och det känns förstås tråkigt att Delicious inte kan vara med och visa upp sig för publiken på Solvalla, i Elitloppet, säger Daniel Redén.
Under lördagsmorgonen besökte Redén Delicious på kliniken.
- Jag blev glad av att se henne igen. Hon hade ätit mat, utfört sina behov som vanligt och jag lämnade foder hon är van att äta på kliniken. Jag vet inget mer än detta idag och nu önskar jag en lugn dag efter ett helvetiskt dygn. Jag var riktigt deppad och ledsen igår och trodde för ett ögonblick att vi hade förlorat en kär vän och fantastisk individ.

”Viktigast att operationen gått bra”
Solvallas sportchef Markus Myron tappar en viktig reklamhäst till Elitloppet.
- Daniel ringde mig och berättade och jag vet ju vad hästen betyder för honom och hela Stall Zet och känner starkt med dem. Det är klart att jag som alla andra hade velat se henne i Elitloppet. Men just nu känns det viktigaste att operationen har gått bra och att hon ska återhämta sig ifrån det här, säger Markus Myron.

Mikael Wikner, Kanal 75


Pengamässigt har han överlägsna meriter efter två storstilade unghästsäsonger i USA.Om Uncle Lasse också är huvudet h&..


Pengamässigt har han överlägsna meriter efter två storstilade unghästsäsonger i USA.
Om Uncle Lasse också är huvudet högre än sina svenska kullkamrater återstår att se, men andra starten i nya hemlandet gav i alla fall inga indikationer på motsatsen.
Stefan Melander hade valt att överlåta styrningen till Örjan Kihlström som bestämt tryckte sig förbi italienske gästen Telecomando O.K. i en öppning som kostade 1.09 första halvvarvet.
Sedan blev det betydligt lugnare innan Kihlström körde under över upploppet.
- Det löste sig ungefär som jag hade hoppats. Hästen var jättefin. Jag petade på honom lite sista biten bara eftersom jag inte visste hur mycket Björn hade kvar i rygg, sade Kihlström som naturligt nog enbart hade goda saker att säga om den sjufaldige miljonären.
- En fin häst på alla sätt och visst. Visst måste man tro att han ska göra upp om det i finalen också, fortsatte Kihlström som sedan fick frågan varför han fick chansen bakom Melanders dyring.
- Stefan har väl för mycket pengar så han tyckte väl att jag skulle ha lite också.
Tränaren själv var minst lika tillfreds vid sin position vid staketet.
- Det såg jättebra ut.

Filar inför finalen
Vem ska då kunna utmana i Kungapokalen om två veckor?
Närmast tillhands ligger fjolårets båda E3-vinnare.
- Uncle Lasse imponerade, men vi ska ge honom en match, slog Kenneth Haugstad fast sedan han fått bestämma farten helt bakom Heavy Sound som gick sin uttagning i hällande regn.
Finare förutsättningar var det två timmar tidigare då Poet Broline spårade runt om efter blixtstart.
- Taktiken är ju lätt när han är så snabb ut. Han vann ganska bekvämt, men det finns lite smågrejer att fila på till finalen, sade Peter Untersteiner.
Lite mindre väntad var den fjärde kungavinnaren Farzad Boko.
Roger Malmqvist hade ställt i ordning till årsdebuten och anförde även han från start till mål.

Ston kunde vinna bakifrån
Drottningkvalen blev en aning mindre förutsägbara även om Angel Rain och Pioneer Face också vann sina lopp efter tidig ledning. Extra plus i kanten till den senare som trots en 1.09-öppning närmast utklassade konkurrenterna.
In Toto Sund kunde inte gärna fronta från sitt bakspår, men Örjan Kihlström gjorde slag i saken halvvägs in i loppet då han körde åt sig det avgörande kommandot.
Men det gick att vinna på andra sätt också. Nathalie de Vie släppte spets till favoriten Princess Face och speedade prydligt förbi via open stretch.
Samma scenario blev det för Treasure Kronos och Swiss Account, med skillnaden att den förra avgjorde via utsidan istället.
Därmed är finalfälten spikade inför årets första årgångslopp där knappa miljonen väntar de båda vinnarna på Åby 14 maj.


Startlista Drottning Silvias Pokal
2 140 meter autostart
Häst (tränare)

1. Treasure Kronos (Jerry Riordan)
2. Angel Rain (Robert Bergh)
3. Nathalie de Vie (Stig H Johansson)
4. In Toto Sund (Daniel Redén)
5. Pioneer Face (Ola Samuelsson)
6. Princess Face (Lutfi Kolgjini)
7. Digital History (Stefan Melander)
8. Amity (Catarina Lundström)
9. Touch of Elegance (Roger Walmann)
10. Swiss Account (Timo Nurmos)
11. Otrobanda (Peter Untersteiner)
12. Kryssa Futura (Tomas Malmqvist)
Förstapris: 928 830 kronor

Startlista Konung Gustaf V:s Pokal
2 140 meter autostart
Häst (tränare)

1. Farzad Boko (Roger Malmqvist)
2. Poet Broline (Peter Untersteiner)
3. Heavy Sound (Kenneth Haugstad)
4. Uncle Lasse (Stefan Melander)
5. Telecomando O.K. (Holger Ehlert)
6. Nobel Southwind (Peter Untersteiner)
7. Pajas Face (Lars I Nilsson)
8 D.D.’s Perseverance (Stefan Melander)
9. Clemenza Am (Lutfi Kolgjini)
10. Pampalo (Ulf Stenströmer)
11. Cruzado dela Noche (Stefan Melander)
12. Pythagoras Face (Roger Walmann)
Förstapris: 928 830 kronor

Robin Johansson, Kanal 75


Det var 5 oktober i fjol som Svensk Travsports Licenskommitté beslutade att dra in Tomas Malmqvists A-tränarlicens. Anledningen var att denne under ..


Det var 5 oktober i fjol som Svensk Travsports Licenskommitté beslutade att dra in Tomas Malmqvists A-tränarlicens.
Anledningen var att denne under ett halvår undanhållit hästen Staro Harley från sin ägare.
Domen överklagades till Svensk Travsports överdomstol som på fredagen gjorde klart att man ogillar licenskommitténs beslut.
Även om överdomstolen finner Malmqvists agerande ”klandervärt” anser man i sitt beslut att det enligt 2015 års regelverk inte fanns tillräckliga skäl för licenskommittén att dra in Tomas Malmqvists licens.
– Vi accepterar förstås överdomstolens beslut, men kommer istället att skicka ärendet till disciplinnämnden. För mig är det självklart att det Malmqvist gjorde mot sin hästägare inte kan undgå bestraffning, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg.
Disciplinnämnden har till skillnad från licenskommittén möjlighet att utdöma bötesstraff.
I disciplinnämnden ingår Svensk Travsports sportchef Petter Johansson, travtränare Stig H Johansson och ytterligare en tjänsteman från Svensk Travsport.
Tomas Malmqvist är en av Sveriges mest framgångsrika trav tränare med 12 miljoner kronor inkört 2015 och för tillfället 102 hästar på träningslistan.

Robin Johansson, Kanal 75


Det är Travronden som på torsdagen avslöjar namnen på fyra hästar som tackat ja till Finlandia Ajo som avgörs på Vermo 8 m..


Det är Travronden som på torsdagen avslöjar namnen på fyra hästar som tackat ja till Finlandia Ajo som avgörs på Vermo 8 maj.
Förutom Propulsion är även Bret Boko, Nothing But Class och Shadow Woodland klara för sprinterloppet. Sedan tidigare var trion Anna Mix, Onirique och Tycoon Conway Hall klara för Finlandia Ajo.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data
om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG.
Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se