Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

V75 resultat, V75 tips och andra gratis travtips på Gratistravtips.se

Välkommen till Gratistravtips.se där vi erbjuder gratis travtips som V75 tips både genom av ranking av hästarna och med djupare analyser (i form av videotips från kunniga travpersoner), travresultat som V75 resultat och mer information som relaterar till trav/travsport. Gratistravtips.se slogs nyligen ihop med andraytter.se för att skapa en ännu bättre travsida än tidigare. Så hittar ni inte allt från den gamla sidan, så kommer det nog något liknande inom kort.

Kolla gärna in våra poddar och videos med V75-tips som Björnkollen 2016, Chrilles V75-tips, Travsurr och Systemet

Aktuella V75-tips

Chrille Erikssons V75-tips till Gävle lördag 20 maj 2017

Här kan du ta del av mästertipparen Chrille Erikssons intressanta syn och V75 tips på nästa V75 omgång på Gävle lördag 20 maj 2017.

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Gävle lördag 20 maj 2017

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Gävle lördag 20 maj 2017.

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Gävle lördag 20 maj 2017

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Gävle lördag 20 maj 2017.

Aktuella Travnyheter


Vi är inne i julaftonsveckan för travälskarna. Elitloppshelgen drar igång på fredagen med tävlingar på Solvalla. På ..


Vi är inne i julaftonsveckan för travälskarna.
Elitloppshelgen drar igång på fredagen med tävlingar på Solvalla. På söndagen drabbar några av världens bästa hästar samman i Elitloppet och på lördagen vankas i vanlig ordning V75-finaler med bland annat stayerloppet Harper Hanovers lopp på kupongen.
V75-6 är finalen i bronsdivisionen. Ett lopp Nils Norelius med licens på Åmålstravet tänkt på sedan i vintras.
- Det är ingen hemlighet att jag siktat på den här bronsfinalen en längre tid. Det har varit en dröm i livet att få vara med under en elitloppshelg med någon av mina hästar. Nu är vi där och ska göra det bästa av den här dagen, säger amatören från Säffle.

Formkurvan rakt uppåt
Barkevious Mingo hittade tokformen i år som sexåring och ser ut att ha kapacitet som kan räcka ända upp i gulddivisionen.
Två övertygande segrar i bronsdivisionen har det blivit under året tillsammans med kusken. Carl Johan Jepson. En i januari och en i slutet av april.
På Åbytravet sprang Barkevious Mingo helt enkelt ifrån konkurrenterna av ren glädje efter ett lopp i ledningen.

"Bra genomkörare"
För snart två veckor sedan genrepade hästen med seger i ett vardagslopp på Rommetravet.
- Jag tror att det blev en bra genomkörare på Romme. Han fick kämpa för segern där också men gjorde ett bra lopp i vanlig vagn och med skor på fötterna. Det låter lite konstigt att säga det men han är en kämpe som varit form i nästan i två års tid. Någon gång viker den men faktum är att han bara blivit bättre och bättre. Jag faktiskt att det ska vara näst intill toppform på lördag, säger Nils Norelius.

VM-guldet gladde
Ända sedan 1970-talet har det handlat om hästar på fritiden för gemytlige Norelius.
Surprise Dust var en travare i hans träning född 1995 som vann elva lopp – däribland V75 och tröstfinalen i Svenskt Travkriterium. 761 000 kronor intjänat.
- Men den här jag har nu - ja, han är förstås värst. Det var inget kul att se att han fick spår elva när listorna kom där på söndagskvällen. En blev ju lite grinigare om man säger så. Det löste sig med att Sverige vann i hockey-VM senare på kvällen och då lättade det lite! säger han och drar på ett av sina många skratt.

Vågar inte för hjärtat
Nils Norelius tar hand om träningsjobben men överlåter det mesta under tävlingsdagarna på kusken Carl Johan Jepson.
- Matteus (tv-reporter) har propsat en längre tid på att jag ska värma själv om det skulle bli start den här elitloppshelgen. Men det gör jag inte. Jag har lite problem med hjärtat och så där och det kan bli lite för mycket av det goda, säger Nils Norelius på sin breda värmländska.
Amatören med licens på Åmålstravet tar det i sin egen takt. Frun Else-Marie Norelius och hästens delägare Aleksei Milteshenko hänger med i bilen på lördag.
- Det hinner säkert bli tillräckligt spännande från stallbacken.
Ni lär dra på er många ”sympatistreck” på V75. Vad säger du till spelarna?
- Vi ligger lite lågt nu med det här spåret. Han kan vinna men det blir lite svårare nu. Vi tar i alla fall alla chanser och tar av honom alla skorna och sätter på jänkarvagn. En av de som gör tipsen ringde och pratade om att det troligen skulle bli körning där framme och det är vårt hopp. Skulle många köra om ledningen kan det lösa sig om fältet dras isär och han kommer fram lättare. För hästen är ju väldigt kvick ut själv, säger Säffle-amatören, och tillägger:
- Nu är vi med på Solvalla och bara det är en stor sak.

Mikael Wikner, Kanal 75


Elitloppsveckan är här och hela trav-världen riktar blickarna mot Sverige, Stockholm och Solvalla. Nationalarenan värmer på onsdagen u..


Elitloppsveckan är här och hela trav-världen riktar blickarna mot Sverige, Stockholm och Solvalla. Nationalarenan värmer på onsdagen upp inför helgens tre dagar långa travfest med V86-tävlingar och första start är tidigare än vanligt, 19.20. De årliga ”auktionsloppen” för treåringar ska avgöras, två lopp för hingstar och valacker och två lopp för ston, och Svante Båth selar ut tre talangfulla djur. Först ut är Swarovski Broline (V86-2) från ett andraspår bakom startbilen. Hon har inlett karriären med en seger och tre andraplatser.
- Vi har försökt smyga igång henne och senast var hon ute i ett Breeders’ Crown-lopp. Hon kan öppna mycket bättre än vad hon gjorde då men det fanns ingen anledning att chansa eftersom det i första hand gällde att vara bland de sex främsta (det garanterar plats i höstens semifinaler reds.anm.).
- Hon kommer mer och mer och vi kommer att lätta henne bak en del den här gången för hon har en tendens till att vara ”rullig”. Hon kommer inte att göra bort sig och jag blir inte förvånad om hon dyker upp där framme, säger Svante Båth.

För tuff inledning senast
Även Pontiac S.W. (V86-4) har inlett karriären mycket lovande och vunnit två av sex lopp. Senast brände han som storfavorit men höll ändå starkt efter ett alldeles för snabbt inledningsvarv.
- Det blev fel. Erik (Adielsson) var tvungen att ge marschorder för att komma till ledningen och hästen tände mer på det än vad Erik hade trott. Efter 1.11,5 första varvet med tredjespår i första sväng gällde det bara att inte bottna hästen mer än han redan hade blivit. Nu vet vi att man måste tänka efter innan man ger honom marshorder.
Senast hade Pontiac S.W. sjundespår bakom startbilen. Den här gången drog han nummer fyra.
- Erik kommer nog inte att skicka iväg honom den här gången utan försöker nog vila lite på hanen. Men hästen har visat bra fartresurser så om han funkar fullt ut tror jag absolut att han är med där framme. Han är också en lite rullig häst och det är inte omöjligt att han också lättas bak.

”Hon ska räknas”
Den i V86-trion som Svante Båth tror mest på inför onsdagen är Staro Lochlyn (V86-6), trots att hon lottades till ett tiondespår. Hästen visade fin kapacitet redan som tvååring när hon vann ett AVST Trottex Auktionslopp samt Vinterfavoriten på Solvalla. I år har det blivit en seger på fyra starter. Senast galopperade hon som storfavorit i rygg på ledaren i första sväng.
- Vi valde att testa henne bakom bilen i provstarten och gjorde bedömningen att det var värt att prova och skicka iväg henne från start. Hon var snabb ut men Christoffers häst (Saranda Face) var snabbare och sedan blev det ett typiskt ”ungdomsmoment” när hon från fulla körorder skulle ta det lugnt. Så hon rullade över. Det är lite av hennes akilleshäl och även om hon redan har tjänat fina pengar behöver hon lära sig när hon ska springa för fulla seger och när hon ska slappna av.
- Bortsett från galoppen kändes hästen jättebra och hon kommer gå utrustad precis likadant igen. Om hon funkar tycker jag absolut att hon ska räknas.

Jim Frick en frisk fläkt
Treåringarna som Svante Båth selar ut på onsdagen står på hans träningscamp i Knivsta några mil norr om Stockholm, dit han flyttade en stor del av verksamhet 2015. Sedan dess fördelar han sin tid mellan Knivsta och gården i Kovland utanför Sundsvall, där han hållit till i många år.
- Jag har sökt dispens så nu har jag 26 timmar på dygnet. Och så hoppar jag över lunchen och då har jag 27, säger han skämtsamt på frågan hur han vid sidan av allt tävlande hinner träna hästar på två gårdar i olika delar av landet.
- Skämt åsido brukar jag i veckorna lägga två dagar på vardera ställe och den femte dagen där det behövs. Men det där är mer strukturerat på vinterhalvåret när vi startar mindre. På sommarn är det mer styrt av tävling.
Gården i Knivsta, Östuna, ägs av legendariske travtränaren Jim Frick. Han avvecklade sin egen verksamhet efter en allvarlig olycka på Solvalla 2010 men han tillbringar fortfarande tid i stallet.
- Han kommer ner så gott som varje morgon som han är där, de är en del i Dalarna också, och han har full koll på hur det går för hästarna. Jag glömmer till exempel aldrig när Deimos Racing som tvååring vann på 1.15,1 i Bollnäs. Då kom Jim ner dagen efter och skrattade och sa: ”Det där klarade du inte”. Jag förstod ingenting. Men det visade sig att Jims Colorado I.T. fortfarande hade svenska rekordet på 1.14,9. Sådan är han Jim, en frisk fläkt, säger Båth och skrattar.

Över miljonen insprunget
Till helgen kommer Jim Frick, som fått söndagens prestigefyllda kallblodslopp Elitkampen uppkallat efter sig, och naturligtvis även Svante Båth att vara på Solvalla. Båth har tre hästar med i lördagens V75-finaler och på söndag tar han ut Sveriges vinstrikaste treåring i år, Global Un Poco (V75-1), i Treåringseliten. Hingsten har vunnit fem av sju lopp och tjänat över en miljon kronor sedan årsskiftet.
- Han har gått jättebra och är jag väldigt stolt både över min matchning och ägarna som är väldigt lyhörda. Vi hade en sittning efter tvååringssäsongen och kunde bara konstatera att han sprungit på övermakten när han mött de bästa i kullen. Så när Margaretas Tidiga Unghästserie drog igång på Solvalla var det logiskt att köra på under vinter, vår och försommar. Det har gett väldigt bra resultat och planen vi hade har gått i lås.
Men än är ju inte säsongen slut...?
- Jag hoppas och tror att han kommer att tjäna fina pengar även resten av åren men nu är vi så att säga ”hemma” med marginal. Visst har han utvecklats men vi har också tagit fram de reserver vi hade och vi har matchat honom väldigt rätt.
För första gången i år ska Global Un Poco på söndag tävla över kort distans och det är av en anledning.
- Normalt är kanske 2 100 meter en bättre distans för honom men nu har vi en liten plan och det är att han ska komma ur det här loppet med så mycket spring i benen som möjligt. Jag tror nämligen att han har större chans att vinna korta E3 i sommar. Vi får se hur vi gör med långa E3 men till korta vill vi ha ordning på grejerna och den här starten är ett steg i den matchningen.
Även om hästen har ”matchats rätt” och ”planen har gått i lås” spänner alltså Svante Båth bågen även framgent för Global Un Poco.

Ola Johansson, Kanal 75


Ulf Ohlsson vann nio lopp och fortsatte sin totala dominans under veckan som gick. Dessutom blev han i fredags historiens åttonde svenske travkusk att n&a..


Ulf Ohlsson vann nio lopp och fortsatte sin totala dominans under veckan som gick. Dessutom blev han i fredags historiens åttonde svenske travkusk att nå milstolpen 5 000 segrar. Den här veckan kan han skriva historia på nytt. På söndag kör han uppstickaren D.D.’s Hitman i Elitloppet på Solvalla.

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 125-106-74
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 87-75-58
3. Jorma Kontio, Solvalla, 71-45-51
4. Peter Untersteiner, Halmstad, 57-49-45
5. Björn Goop, Färjestad, 57-39-27
6. Carl Johan Jepson, Färjestad, 55-58-44
7. Johan Untersteiner, Halmstad, 55-34-40
8. Christoffer Eriksson, Jägersro, 53-47-35
9. Stefan Söderkvist, Åby, 50-41-32
10. Ulf Eriksson, Bollnäs, 46-35-32
11. Kim Eriksson, Mantorp, 43-26-35
12. Claes Sjöström, Solvalla, 42-35-28
13. Johnny Takter, Jägersro, 41-35-28
14. Erik Adielsson, Solvalla 40-44-23
15. Kaj Widell, Solvalla, 39-35-25
Siffror till och med 21 maj

Ola Johansson, Kanal 75


1. Spring Erom - SverigeKön: hingstÅlder: 12 årTränare: Dan Widegren, HalmstadKusk: Christoffer ErikssonÄgare: Stall Sten Nilsson ABR..


1. Spring Erom - Sverige

Kön: hingst
Ålder: 12 år
Tränare: Dan Widegren, Halmstad
Kusk: Christoffer Eriksson
Ägare: Stall Sten Nilsson AB
Rekord: 1.10,4
Insprungna pengar: 7 583 341 kronor
Segerprocent: 32
Största seger: Frances Bulwarks lopp, Solvalla 2012

Egenskaper

Styrka: 7
Speed: 6
Startsnabbhet: 8
Form: 9

Kommentar: Pigg ålderman som under sitt sista år på tävlingsbanan toppar en fantastisk karriär med start i Elitloppet. Tillhörde kulltoppen redan som unghäst och skördade under flera säsonger stora framgångar för tränaren Håkan Olofsson. Har på ålderns höst fått en nytändning hos Dan Widegren och sprang sin snabbaste tid i karriären när han via överlägsen spetsseger på 1.10,4 i Algot Scotts Minne blev historiens första tolvåring att ta sig till Elitloppet.

2. D.D.’s Hitman - Finland

Kön: hingst
Ålder: 6 år
Tränare: Petri Puro, Halmstad
Kusk: Ulf Ohlsson
Ägare: Reima Kuisla Stables Oy
Rekord: 1.09,7
Insprungna pengar: 2 724 569 kronor
Segerprocent: 27
Största seger: Finlandia-Ajo, Vermo 2017

Egenskaper
Styrka: 8
Speed: 8
Startsnabbhet: 6
Form: 10

Kommentar: USA-född uppstickare som i år tagit ytterligare ett kliv i utvecklingen och gått från silverdivisionen till Elitloppet via imponerande seger i Finlandia-Ajo. Kände under sin första säsong i Sverige på motståndet i den absoluta eliten ett par gånger och överraskade bland annat som trea i Sundsvall Open Trot. Har det mesta utom den blixtrande startsnabbheten.

3. Delicious U.S. - Sverige

Kön: sto
Ålder: 8 år
Tränare: Daniel Redén, Solvalla
Kusk: Örjan Kihlström
Ägare: Stall Zet
Rekord: 1.08,6
Insprungna pengar: 6 446 572 kronor
Segerprocent: 52
Största seger: Sundsvall Open Trot, Bergsåker 2015

Egenskaper
Styrka: 8
Speed: 9
Startsnabbhet: 8
Form: 9

Kommentar: Litet men oerhört kvickfotat sto med enorma fartresurser. Trea i Elitloppet 2014 och innehavare av två världsrekord satta 2015, då hon också blev den snabbaste travaren i Europa genom tiderna. Har till och från tampats med sjukdom och krämpor men rest sig och kommit tillbaka till toppen. Kommer till start med 13 raka segrar - Sveriges och elitloppsfältets längsta segerrad.

4. Tjacko Zaz - Sverige

Kön: valack
Ålder: 5 år
Tränare: Timo Nurmos, Solvalla
Kusk: John Campbell
Ägare: Kings Arms i Avesta AB
Rekord: 1.09,5
Insprungna pengar: 970 381 kronor
Segerprocent: 29
Största seger: Bronsdivisionens final, Solvalla 2016

Egenskaper
Styrka: 7
Speed: 7
Startsnabbhet: 8
Form: 9

Kommentar: Snabbast i Sverige i år och den stora jokern i elitloppsleken. Radade upp segrar i vintras och imponerade väldeliga när han efter fyra månaders tävlingsuppehåll årsdebuterade med 1.09,5 i silverdivisionen. Kvick bakom startbilsvingen och med en utvecklingskurva som pekar rakt upp. Har tjänat i särklass minst pengar av samtliga deltagare och får nu sitt riktiga elddop.

5. Bold Eagle - Frankrike

Kön: hingst
Ålder: 6 år
Tränare: Sebastien Guarato, Frankrike
Kusk: Franck Nivard
Ägare: Ecurie Pierre Pilarski
Rekord: 1.10,1
Insprungna pengar: 31 194 709 kronor
Segerprocent: 87
Största seger: Prix d’Amerique, Vincennes 2016 och 2017

Egenskaper
Styrka: 9
Speed: 10
Startsnabbhet: 8
Form: 9

Kommentar: Fransk kejsare med bottenlös styrka och brutal speed. Fick sin rosa biljett av Solvalla sedan han i januari vunnit Prix d’Amerique för andra året i rad. Följde upp med segrar i Prix de France och Prix de Paris och blev därmed den förste att ta hem ”Triple Couronne” på 41 år. Visade prov på fin startsnabbhet i genrepet där han spetsade och vann mycket enkelt.  Har aldrig tidigare tävlat över distanser kortare än 2 100 meter men bär favoritskapet och kan bli först, sedan Varenne (2002), med att vinna Prix d’Amerique och Elitloppet samma år.

6. Cruzado Dela Noche - Sverige

Kön: hingst
Ålder: 5 år
Tränare: Stefan Melander, Solvalla
Kusk: Björn Goop
Ägare: Stall Courant AB
Rekord: 1.09,5
Insprungna pengar: 4 900 971 kronor
Segerprocent: 30
Största seger: Grosser Preis von Deutschland, Hamburg 2016

Egenskaper
Styrka: 9
Speed: 7
Startsnabbhet: 6
Form: 9

Kommentar: Stark jänkare som gjorde bra ifrån sig i unghästcirkusen på andra sidan Atlanten utan att tillhöra den absoluta toppen. Klev i fjol in i den europeiska fyraåringseliten och demonstrerade sin styrka och krigsmoral när han trots ett omöjligt lopp tuggade ner motståndet i Grosser Preis von Deutschland. Har i år tagit ett steg till i utvecklingen och fick sin elitloppsbiljett sedan han tagit hem Copenhagen Cup från positionen utvändigt om ledaren.

7. Takethem - Danmark

Kön: hingst
Ålder: 7 år
Tränare: Steen Juul, Danmark
Kusk: Steen Juul
Ägare: Takethem I/S
Rekord: 1.10,5
Insprungna pengar: 2 430 669 kronor
Segerprocent: 41
Största seger: Danskt Travderby, Charlottenlund 2013

Egenskaper
Styrka: 7
Speed: 7
Startsnabbhet: 8
Form: 8

Kommentar: V75-härdad dansk som vann silverdivisionens final under fjolårets elitloppshelg. Komplett med både startsnabbhet och styrka och understödd av Danmarks flerfaldige tränarchampion Steen Juul. Har nyligen börjat stångas i den absoluta eliten och var nära att bryta Delicious U.S. segersvit i årsdebuten. Gjorde trots en blygsam placering i Copenhagen Cup en så stark insats att Solvalla gav honom elitloppsbiljetten.

8. Resolve - USA

Kön: hingst
Ålder: 6
Tränare: Åke Svanstedt, USA
Kusk: Åke Svanstedt
Ägare: Hans Enggren
Rekord: 1.08,4
Insprungna pengar: 20 837 618 kronor
Segerprocent: 29
Största seger: International Trot (VM-loppet), Yonkers 2016

Egenskaper
Styrka: 8
Speed: 9
Startsnabbhet: 8
Form: 9

Kommentar: Stenhård amerikan som spurtade ursinnigt till andraplatsen i Elitloppet i fjol. Radade därefter upp topprestationer i USA och Kanada och krönte en strålande säsong med seger på världsrekord i VM-loppet i New York. Visade att han blir en maktfaktor även i år när han i årsdebuten krossade motståndet i det amerikanska elitloppskvalet. Körs och tränas av Sveriges flerfaldige tränarchampion Åke Svanstedt som återvänder till Solvalla i jakt på sin tredje elitloppsseger.

Ola Johansson, Kanal 75


Solvalla fick på söndagen klartecken från redan inbjudna Nuncio och Delicious U.S. och sedan de tre platser som då återstod tilldel..


Solvalla fick på söndagen klartecken från redan inbjudna Nuncio och Delicious U.S. och sedan de tre platser som då återstod tilldelats In Vain Sund, Tjacko Zaz och Twister Bi kunde startspåren lottas. Bland förhandsfavoriterna hade Delicious U.S. och Bold Eagle bra tumme med Fru Fortuna när de drog spår tre respektive fem i det första försöket, där fjolårstvåan Resolve drog Svarte Petter i form av en åtta. I det andra heatet tilldeledas titelförsvararen Nuncio ett fint fjärdespår.
- Jag får tacka för det! Det är bland det bästa vi kunde få, reflekterade Nuncios tränare Stefan Melander och fortsatte.
- Nuncio gick fort i dag och känns kraftigt uppåt. Jag tror att det här kan gå ganska bra. Det hoppas jag i alla fall. Jag tycker nog att det första heatet är lite hårdare men Elitloppet är otroligt bra i år och det blir otroligt spännande.
Elitloppet körs på Solvalla nästa söndag och de fyra främsta i varje försök går vidare till finalen där tre miljoner kronor väntar på vinnaren.

Startlista
Elitloppet, försök 1
1 609 meter autostart

1. Spring Erom – Christoffer Eriksson (Dan Widegren)
2. D.D.’s Hitman – Ulf Ohlsson (Petri Puro)
3. Delicious U.S. – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
4. Tjacko Zaz – John Campbell (Timo Nurmos)
5. Bold Eagle – Franck Nivard (Sebastien Guarato)
6. Cruzado Dela Noche – Björn Goop (Stefan Melander)
7. Takethem – Steen Juul
8. Resolve – Åke Svanstedt
Förstapris: 250 000 kronor

Startlista
Elitloppet, försök 2
1 609 meter autostart

1. Up And Quick – Franck Nivard (Franck Leblanc)
2. Twister Bi – Christoffer Eriksson (Jerry Riordan)
3. Propulsion – Johan Untersteiner (Daniel Redén)
4. Nuncio – Örjan Kihlström (Stefan Melander)
5. In Vain Sund – Erik Adielsson (Daniel Redén)
6. Timoko – Björn Goop (Richard Westerink)
7. Dante Boko – Adrian Kolgjini (Lutfi Kolgjini)
8. Elian Web – Janne Soronen (Katja Melkko)
Förstapris: 250 000 kronor

Ola Johansson, Kanal 75


Workout Wonders ägare, däribland före detta Halmstadtränaren Kari Lähdekorpi, har valt att tacka nej till den elitloppsinbjudan som til..


Workout Wonders ägare, däribland före detta Halmstadtränaren Kari Lähdekorpi, har valt att tacka nej till den elitloppsinbjudan som tilldelades hästen efter att han på lördagen vrålspurtat till seger i H.K.H. Prins Daniels lopp i Gävle. Ägarna anser att det blir för tufft för den flyfotade femåringen att starta i två heat samma dag i Elitloppet. Därmed återstår fortfarande minst 3 av de 16 elitloppsplatserna att fylla för Solvalla. Startspåren till försöken lottas 15.00 på söndagen.

Ola Johansson, Kanal 75


Gulddivisions final på Gävle veckan före Elitloppet har även namnet ”Vägen till Elitloppet – H.K.H. Prins Daniels lopp&rdq..


Gulddivisions final på Gävle veckan före Elitloppet har även namnet ”Vägen till Elitloppet – H.K.H. Prins Daniels lopp” och förutom förstapriset på 400 000 kronor finns alltså en biljett till världens finaste sprinterlopp i potten.
Tio hästar fanns med bakom startbilen i jakten på en rosa elitloppsbiljett och loppet fick en nästan osannolik upplösning.
I ledningen satt Shadow Woodland och han ledde tills 50 meter före mål då trion Rod Stewart, Wild Honey och Workout Wonder sprintade förbi.
Snabbast av alla spurtade Workout Wonder tillsammans med Tommi Kylläinen - och det var i det närmaste en onsannolik spurt. Fakta är att den finska USA-importen satt sist i fältet ända tills hästarna svängde in på upploppet då sexåringen mer eller mindre vände ut och in på det högklassiga motståndet på 200 meter.
Speedkulan Wild Honey avslutade också visslande till andrapriset men chanslös mot vinnaren trots att hon hade en längd eller två tillgodo in mot upploppet.

Elitloppet lottas 15.00
Jarno Kauhanen är tränaren bakom Workout Wonder och han var tagen av uppvisningen hans häst bjöd på.
- Rörd och glad. Vilken fin häst vi har. Det är en otroligt snabb häst. Han såg så fin ut i sista kurvan… jag har inte ord nu. Jag har svårt att prata, sa han direkt efter loppet.
Beskedet om det blir Elitloppet för Workout Wonder gick inte att få på lördagen.
- Det kan jag kan inte säga nu, vi är två delägare till. Den här kvällen har vi i alla fall att fundera och prata, sa Jarno Kauhanen.
Delägarna, där förre Halmstadtränaren Kari Lähdekorpi ingår, har tidigare visat svagt intresse att starta sin stjärna redan i år i Elitloppet.
Elitloppsgeneralen Markus Myron var som de flesta imponerad av lördagens uppvisning av Workout Wonder.
- Vi får ta ett samtal i morgon bitti. Men han var sjukt bra och jag hoppas verkligen, verkligen, att de säger ja. Att kunna avsluta på det sättet är roligt i ett elitlopp.
Följande hästar klara för Elitloppet: Bold Eagle, Cruzado Dela Noche, Dante Boko, D.D´s Hitman, Elian Web, Propulsion, Resolve, Spring Erom, Takethem, Timoko och Up And Quick.
Förutom Workout Wonder har även titelförsvararen Nuncio och Delicius U.S. fått en inbjudan men de har ännu inte tackat ja.
Det innebär att Markus Myron har minst två och högst fem rosa biljetter till att dela ut. Och det är bråttom – Elitloppet lottas på söndagen 15.00.

Hemmaglädje fick avsluta
Förutom den finska glädjen i V75-6 hittade vi lördagens gladaste segrare i vinnarcirkeln efter V75-7. Hemmatränaren Olle Alsén fick luckan från rygg ledaren med stallet stjärna M.T.Insider in på upploppet och bjöd på en härlig segergest i god tid före mål.
- Det här är fantastiskt och går inte att beskriva med ord. Jag körde bort lite poäng på honom och vi kom med i loppet som sista häst och så fick vi spår 8…
- Enorm lycka, det är enorm lycka, jublade Gävletränaren.

Två segrar för Redén/Kihlström
I V75-1 blev det favoritseger för Floyd P.Boko som satte nosen först sista biten efter att tvingats gå utvändigt om ledaren Frisco Flame. Örjan Kihlström såg säker ut hela vägen och måttade snyggt in sin 18:e V75-seger för året. För tränaren Daniel Redén var det tionde V75-segern 2017.
- Om det skulle räcka till vinst kan man inte vara säker på, men att vi skulle vara med och slåss om det kände jag, sa Örjan Kihlström om känslan i sista sväng.
Daniel Redén och Örjan Kihlström kunde räkna in ytterligare en V75-seger genom Whitehouse Express som imponerade i silverdivisionen (V75-5).
Whitehouse Express satt fjärde par utvändigt och Örjan Kihlström styrde fram utvändigt ledaren 1300 kvar och fick sedan överraskande för många ta över ledningen varvet kvar från Regent Zet. Väl i spets såg den sexårige hingsten mycket löpsugen ut och vann före en bra avslutande Make It Quick.

Dubbel för Adielsson
I V75-2 såg det länge ut som att First Love Boko och Jörgen Westholm skulle hinna undan från ledningen, men Oceanic Clearence levererade en sylvass slutrökare tillsammans med Erik Adielsson och snuvade favoriten sista biten. Stefan Melander tränar vinnaren
Även i V75-3 blev det Erik Adielsson före Jörgen Westholm. Erik Adielsson ledde varje meter med Peter G Norman-tränade Autobahn som höll undan före favoriten Sete, som var godkänd tvåa efter ett lopp utvändigt ledaren.

Favoritseger i kallblodsloppet
Favoritseger blev det även i kallblodsloppet (V75-4) och det var en stark prestation av Art Nökkve som fick en tuff väg i spåren och utvändigt ledaren innan han tog över dryga 500 kvar tillsammans med sin tränare Håkan Skoglund.
- Det var nära galopp 1100 kvar, annars skötte han sig perfekt. Det känns som han kan gå upp i eliten om han får vara frisk, sa segerkusken.
Utdelningen på sju rätt på V75 blev 45 120 kronor. Sex rätt gav 225 kronor och fem rätt 20 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Ferrari B.R. har redan jämförts med Per Oleg Midtfjelds forne stortjärna Steinlager. Nu känns den jämförelsen än mer korrekt...


Ferrari B.R. har redan jämförts med Per Oleg Midtfjelds forne stortjärna Steinlager. Nu känns den jämförelsen än mer korrekt. På lördagen hade fyraåringen stor uppvisning när han från ledningen vann med halva upploppet i norska V75 på Jarlsberg.
- Han drog iväg själv och höll stilen otroligt bra. Det är en jäkla häst! sa Midtfjeld.
Nästa helg väntar Elitloppet på Solvalla, som Per Oleg Midtfjeld vann med Steinlager 2005, men att startar Ferrari B.R. under årets elitloppshelg är inte aktuellt enligt Midtfjeld. 
- Vi är inbjudna till ett fyraåringslopp, Sikta Mot Stjärnorna, på Mantorp. Det blir eventuellt hans nästa start.
1.09,9 är en putsning av Robert Bis två år gamla världsrekord (över 2 100 meter med bilstart på tusenmetersbana) med en tiondel.

Ola Johansson, Kanal 75


Bold Eagle är trav-världens starkast lysande stjärna. På samma sätt som Cristiano Ronaldo, Usain Bolt och LeBron James är i sina ..


Bold Eagle är trav-världens starkast lysande stjärna. På samma sätt som Cristiano Ronaldo, Usain Bolt och LeBron James är i sina respektive sporter är Bold Eagle megastjärnan med ikonstatus inom travet. Frågan är om det någonsin har funnits en mer komplett travhäst.
- Han är startsnabb, kan springa i ledningen eller längre ner i fältet och han har en enorm accelerationsförmåga, beskriver Sebastien Guarato sin sexårige superhäst.

Kan skriva travhistoria
Bold Eagle var två år när han inledde karriären och de två efterföljande säsongerna dominerade han de franske årgångsloppen fullständigt och vann 17 av 18 lopp. Totalt har Bold Eagle vunnit 34 av 39 starter och på vinstkontot finns 31,2 miljoner kronor. I vintras gick han världsrekord när han vann kraftprovet Prix d’Amerique för andra gången och därefter blev han förste häst på 41 år att ta hem ”Triple Couronne” när han även vann Prix de France och Prix de Paris. Nästa söndag kan han bli först i historien att följa upp den trippeln med seger i Elitloppet.
- Det vore underbart. Om jag vinner Elitloppet har jag vunnit alla de största loppen. Jag vill vinna! säger Sebastien Guarato.

Gynnas av två heat
Bold Eagle genrepade inför Elitloppet med enkel seger från ledningen i Prix de l’Atlantique 22 mars och Sebastien Guarato låter väldigt nöjd med sin springare inför Sverigeäventyret.
- Han har återhämtat sig väl efter Prix de l’Atlantique och känns smidig och fin. Han är i form och redo att flyga fram.
Att Bold Eagle aldrig har startat över distanser kortare än 2 100 meter och inte heller tävlat i två heat samma dag är ingenting som oroar Sebastien Guarato.
- Jag tror att han kommer vara bättre i finalen. Första heaten kommer att vara som en uppvärmning och en och en halv timmer senare kommer han att vara redo.

Ola Johansson & Sofia Aronsson, Kanal 75


Ulf Ohlsson blir åttonde travkusk att nå milstolpen 5 000 segrar. I fjol vann han flest segrar av alla i Sverige och landade då på 411 s..


Ulf Ohlsson blir åttonde travkusk att nå milstolpen 5 000 segrar. I fjol vann han flest segrar av alla i Sverige och landade då på 411 segrar.
Ulf Ohlsson har även vunnit flest kuskchampionat på landets travbanor - 89 stycken!
– Det är klart att det är roligt att vinna titlar, men jag sätter aldrig upp mål om segrar, championat eller prispengar. Jag lever i nuet och älskar att tävla. Jag har skaffat mig mycket rutin och ser mig själv som en allround kusk, säger Ulf Ohlsson.
Ulf Ohlsson har i dag licens på Solvalla, men karriären startade på Bergsåker där även första segern kom 18 mars 1982 med hästen Brown Prophet.
Nu 35 år senare passerade han alltså 5 000 segrar och jubileumshästen på Umåker blev hästen Hibo Viking, som debuterade på bästa sätt.
- Jag tycker det är rätt stort alltså, man har haft en rätt bra karriär hittills. Ja, man får tacka alla som varit inblandade. Man såg upp till grabbarna som vann 1 000 lopp när man började som liten var grabb, sa Ulf Ohlsson.

Några milstolpar i Ulf Ohlssons karriär:
1990: Vinner som förste kusk samtliga V5-lopp (Dannero 18 mars). Utses till Årets komet. ”Det här fick mycket stort medialt genomslag och betydde mycket för min karriär”.
2002: 1 000:e segern tas med Cadet Ås på Hagmyren 24 mars.
2005: Vinner Sweden Cup (Lilla Elitloppet) med Bellman Töll.
2007: 2 000:e segern med Atreiju på Bollnäs 11 maj.
2010: Firar stora framgångar med Hallsta Lotus: Elitkampen och SM.
2011: 3 000:e segern bokförs med El Sueco på Solvalla 6 april. Vinner dubbla SM (Yarrah Boko, Hallsta Lotus).
2012: Börjar som catchdriver på heltid. Segrar i försök till Elitloppet med Yarrah Boko, fyra i finalen. Ny seger för Hallsta Lotus i Elitkampen.”Att både träna och köra lopp i mitt tempo fungerade inte. Livspusslet gick helt enkelt inte ihop. Jag nådde drygt 800 segrar som egen tränare, och det här beslutet har jag aldrig ångrat”.
2013: Vinner sprintermästaren med Quid Pro Quo och Svenskt Travkriterium med Rokkakudo.
2014: 4 000:e segern tas med Le Chapeau på Umåker 4 september.
2015: Vinner VM-loppet med Papagayo E. ”Det var mitt första lopp i USA, så där är jag obesegrad”.
2016: Blir allsvensk kuskchampion för första gången med 411 segrar. Flyttar från Bergsåker till Solvalla.
2017: Tar sin 5 000:e seger tillsammans med Hibo Viking.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Takethem har tagit 16 segrar och 15 andraplatser på 39 starter i karriären.Under elitloppshelgen i fjol vann Taktehem och Sten Juul finalen i silverd..


Takethem har tagit 16 segrar och 15 andraplatser på 39 starter i karriären.
Under elitloppshelgen i fjol vann Taktehem och Sten Juul finalen i silverdivisionen på V75.
Nu har hästen tagit klivet in i eliten.
Följande hästar klara för Elitloppet: Bold Eagle, Dante Boko, D.D´s Hitman, Elian Web, Propulsion, Resolve, Spring Erom, Takethem, Timoko och Up And Quick.
Nuncio är också inbjuden i egenskap av titelförsvarare, även Delicius U.S. har fått en inbjudan men de båda har ännu inte tackat ja.
 

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


2014 drog han fram svenske Maharajah till segern i Prix d’Amerique.2015 kom revanschen då Up and Quick fick kliva upp på tronen efter vär..


2014 drog han fram svenske Maharajah till segern i Prix d’Amerique.
2015 kom revanschen då Up and Quick fick kliva upp på tronen efter världens tuffaste travlopp.
2016 hände det som inte fick hända.
För samtidigt som elitloppsfavoriten Bold Eagle slog igenom med dunder och brak i fjolårets Prix d’Amerique så stapplade Frankrikes tidigare dominant ut från Vincennes med vad som visade sig vara en höftfraktur.
En skada som kunde ha satt stopp för tävlingskarriären.
Men ett år senare var Up and Quick tillbaka på banan och i sin senaste start i Argentan visade han form från fornstora dagar då han drog sönder sina konkurrenter på 1.09,4 – årets snabbaste tid i Europa.
Bakom återkomsten finns en 25-årig tjej från Jessheim utanför Oslo som funnit drömhästen som sedan 15 månader varit hennes livskamrat.
- Mitt liv nu går ut på den här hästen. Jag har min lägenhet och mitt liv egentligen på Grosbois, men där har jag inte bott sedan februari förra året, när han åkte hit. Det är ”once in a lifetime” man får ta hand om en så fin häst. Så då får man väl ge allt, berättar Caroline Berntzen som följde Up and Quick till stuteriet Haras de Sassy i Normandie där nioåringen tjänstgör som avelshingst sex dagar i veckan.

”Grät som en bebis”
Efter skadan överlämnade nämligen tränaren Franck Leblanc i princip allt praktiskt ansvar till Berntzen som haft Up and Quick som ensam passhäst.
- Det är jag som sköter vardagsträningen. Ibland kör vi intervaller på banan här, eller så kör vi hos Jean Etienne Dubois. Ibland åker vi till Francks farm och ibland till Grosbois. Franck gillar att ändra i träningen. Men det är jag som kör hästen, Franck har bara kört honom två gånger i år.
Att leva ihop med en häst året runt skapar förstås starka band.
- Han tar all min tid, det är därför det betyder så mycket när det går bra också. Man har fått höra så många gånger att hästen är slut och att han aldrig kan komma tillbaka. Efter loppet i Argentan senast så brast det, jag grät som en bebis. Det är mycket känslor.

”Kommer att vara på topp”
Nu väntar alltså Elitloppet.
Och att Up and Quick kan springa fort med aktuella förutsättningar visade hästen vid sitt enda besök på Solvalla för fyra år sedan då han slutade tvåa i Sweden Cup på 1.09,0.
Franck Leblanc hymlar inte med att man åker till Sverige med förväntningar.
- Till att börja med är det en stor ära att ha blivit inbjuden. Hästen är verkligen bra och jag tror att förutsättningarna i Elitloppet passar honom. Han kan öppna snabbt, klarar alla positioner och är oberoende av hur loppen blir körda.
Hur tror du att det skulle kännas att vinna Elitloppet?
- Det vore onekligen en välsignelse att vinna både Prix d’Amérique och Elitloppet. Han har kapaciteten för att göra det. Jag tror det kan gå. Han har rätt inställning… Jag tror… Äh, han kommer vara på topp när det är dags för Elitloppet, säger Leblanc.
För Caroline Berntzen blir det hennes största äventyr ihop med sin gunstling.
- Jag är redan nervös. Kommer man till en elitloppsfinal, det är så stort. Men det ska bli roligt. Man får väl gå in i sin bubbla, stänga ut vad som händer runtomkring och fokusera på hästen, säger Berntzen och klappar ömt om Up and Quick som stillsamt mumsar i sig av gröngräset på slänten utanför det stora stuteriet i Normandie.

Kanal 75


Efter några veckor med V75 på söndagar så är det i helgen dags för Grand Slam 75 igen. Spelet där man är garanterad 1..


Efter några veckor med V75 på söndagar så är det i helgen dags för Grand Slam 75 igen. Spelet där man är garanterad 15 miljoner kronor om man är ensam med sju rätt. Tävlingarna avgörs på Solvalla där även lottningen av elitloppsfälten äger rum mellan klockan 15 till 15.30. Hemmatränaren Timo Nurmos har full form på stallet och 23 i segerprocent i år. Han selar ut ett par intressanta hästar på Grand Slam 75 och vi kollade läget med Timo vilka han tror mest på och han berättar dessutom om en intressant balansändring.
- Bugatti Brick (GS75-6) är bästa chansen. Det är ett jättefint sto som var med i Oaksfinalen i fjol där hon inte riktigt fick chansen. Jag tror att hon kommer att vara med i någon stor final även i år. Hon var mycket bra i årsdebuten som trea där hon fick byta plats i ledningen och tappade lite krafter på det. Normalt kommer hon att gå mycket framåt med loppet i kroppen då hon mest hade styrketränat innan och gått ett 1.20-jobb som snabbast. Hon står bra inne i det här loppet och har ett bra spår. Hästen är snabb ut och kort distans passar bra. Vi kör barfota runt om igen och gör inga ändringar, säger Timo Nurmos.

”Första barfota runt om”

Vad säger du om dina övriga hästar på Grand Slam 75?
- Robic Lane (GS75-1) har fått en liten träningspaus och nu är det dags att starta igen. Han känns helt okej och har ett bra läge och kan öppna lite också. Hästen har haft en del otur i loppen tidigare, haft bakspår och det har strulat lite när han har körts snällt. Eventuellt kör vi barfota fram och det kan vara så att han behöver loppet.
- Builder’s Diamond (GS75-2) är en jätteliten häst men hon är snabb och kämpar på bra. Hon har börjat karriären bra och vann de två första loppen och senast var hon femma från ett dåligt läge över kort distans. Nu blir det eventuellt barfota runt om för första gången. Hon måste räknas med lite chans.
- Jaques Noir (GS75-4) har utvecklats mycket och var fin vid segern senast på en 1.14-tid med krafter kvar. Han går framåt hela tiden och går nu med lättare balans då han tidigare haft mycket vikt fram. Det var synd att han fick bakspår här eftersom han är startsnabb. Från spår elva över 1600 meter blir det inte lätt och risken är att han hamnar långt bak. Hästen är i alla fall fint i ordning och det blir inga ändringar, säger Timo Nurmos.

Snart årsdebut för Readly Express
Till sist så kollar vi med hur det står till med stallets stora stjärna, Readly Express, som ännu inte har gjort årsdebut.
- Readly Express har varit i aveln under vintern och våren precis som förra året. Han har tränats hela tiden och nu är han på gång. Han gick ett rundbanejobb för några veckor sedan efter 1.25 och det är det snabbaste han har gått hittills. Allt går enligt planen och vi tränar på några veckor till innan det är dags för start. Han känns fin och kommer ut i juni, säger Nurmos.

Michael Carlsson, Kanal 75


Femårige Tjacko Zaz gjorde ett enastående lopp i slutet av april när han vann V75 på Åby för Björn Goop. Trots en stenh&a..


Femårige Tjacko Zaz gjorde ett enastående lopp i slutet av april när han vann V75 på Åby för Björn Goop. Trots en stenhård inledning, med 1.06 de första femhundra metrarna, så gled han bara undan till en lätt seger. Han travade 1.09,5 i årsdebuten och efteråt var det många som tyckte att hästen skulle få en plats i Elitloppet. Segertiden är den snabbaste tiden i år i Europa på en tusenmeters bana. Det var hästens femte raka seger och han är nu klar för finalen i Silverdivisionen under elitloppshelgen. Men Timo Nurmos och ägarna vill hellre vara med i Elitloppet.
- Vi vill gärna vara med, självklart. Hästen är bara fem år och det är inte normalt att springa 1.09,5 i en årsdebut på det sättet som han gjorde. Det är ingen som vet hur bra han är. Han fick inbjudan till både Copenhagen Cup och guldloppet i Gävle men jag tackade nej. Jag siktar mot elitloppshelgen istället, säger Timo Nurmos.
- Han är den snabbaste hästen i Europa i år på tusenmeters bana och han kan även vara världens snabbaste på en tusenmeters bana i år. Man ska också tänka på att han inte fick något optimalt lopp. Han sprang i andraspår i första kurvan och öppnade 1.06 första halvvarvet. Åby är heller inte sveriges snabbaste bana.
- Han känns mycket bra efteråt i träningen och har tagit loppet fint. Han är pigg och glad och tycker att livet leker.

”Det vore roligt med Campbell”
Timo Nurmos har inte hört något ännu från Solvallas sportchef Markus Myron om Elitloppet. Det återstår fortfarande några platser att fylla och om hästen får en inbjudan så har Nurmos ett önskemål om vem som ska köra.
- Om vi blir inbjudna kommer jag att fråga John Campbell om han vill köra honom. Det vore roligt och jag tror att hästen skulle passa perfekt till Campbell. Björn Goop är ju upptagen med Timoko och Cruzado Dela Noche, säger Nurmos.

"Kommer att vinna något stort lopp i år"
Solvalla-tränaren säger vidare att om det inte blir Elitloppet så lär det bli andra stora lopp framöver för Tjacko Zaz.
- Han är bara fem år och utvecklas hela tiden. Han har gått mycket framåt mot i fjol och det var överraskande att han sprang så fort i årsdebuten. Hästen hade mest gått styrketräning innan och ett jobb efter 1.20 som snabbast. Han är inget träningslejon och man kan inte köra så fort i jobben med honom så han var inte toppad inför det loppet. Han bara leker när man tränar hemma.
- Om det inte blir några bakslag så kommer han att vinna något stort lopp i år. Som sagt, ingen vet hur bra hästen är och vi har inte sett botten i honom än. Han är riktigt stark och blir aldrig trött i jobben.
- Det är en väldigt trevlig häst att hålla på med och han är otroligt fin att köra. På en skala från ett till tio så är han tio på allt. Han trivs otroligt bra i livet, säger Timo Nurmos.

Följande hästar är klara för Elitloppet 2017:
Häst (tränare)
Bold Eagle (Sebastien Guarato)
Cruzado dela Noche (Stefan Melander)
Dante Boko (Lutfi Kolgjini)
D.D´s Hitman (Petri Puro)
Elian Web (Katja Melkko)
Propulsion (Daniel Redén)
Resolve (Åke Svanstedt)
Spring Erom (Dan Widegren)
Timoko (Richard Westerink)
Up and Quick (Franck Leblanc)

Michael Carlsson, Kanal 75


Art Nökkve köptes av hästägare hos Håkan Skoglund i fjol vintras. Den sexårige hingsten firade fina framgångar i sin nya r..


Art Nökkve köptes av hästägare hos Håkan Skoglund i fjol vintras. Den sexårige hingsten firade fina framgångar i sin nya regi under våren. Han tog en lätt seger i V75 på Gävletravet i maj och vann under året totalt tre lopp på sju starter och var bland de tre främsta i sex av loppen. Efter en halsoperation och en trevande inledning i år har Art Nökkve återigen hittat stilen. Han har tagit två raka segrar och varit jättefin på barfotabalansen.
- Det har jävlats en del och det är halsen som inte har funkat. Han opererades efter sista starten i fjol och nu verkar det peppar, peppar som att andningen fungerar bra igen. Hästen var riktigt bra den här årstiden förra året och nu känns han otroligt fin för dagen, säger Håkan Skoglund.
- Han har gjort kanonlopp vid segrarna och vunnit med krafter kvar. Senast var han lite uppanmäld men vann ändå, även om han fick sträcka lite på sig. Art Kjarvald är ju en bra häst och han låg i rygg på mig och utmanade till slut men min gick undan säkert.

”Fantastiskt fina pengar för kallbloden”
Art Nökkve har sprungit in 594 000 kronor och sex år är ingen ålder för ett kallblod som får tävla tills de är 15 år. Tränare Skoglund lovordar sin häst mycket och även kallblodshästar överhuvudtaget.
- Det är fantastiskt fina pengar att köra om för kallbloden. På lördag är det 150 000 kronor i förstapris, precis som i fjol när han vann, trots att det inte är högsta klassen. Det är mycket billigare att köpa ett kallblod som är bra än att köpa ett varmblod. Det är heller inte så tuff konkurrens bland kallbloden och som sagt fina pengar att köra om. Så jag har nästan hellre kallblod än varmblod, säger Skoglund.
- Art Nökkve är en jättefin häst som har det mesta och det är väl bara startsnabbheten som saknas. Men den kommer väl den också så småningom. Jag tycker att han känns lite bättre i år än vid samma tid i fjol.

”Är tuff när han är i ordning”
Lördagens V75-omgång kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 29 miljoner kronor enbart på sju rätt. Art Nökkve favorit i V75-4. Han startar med 20 meters tillägg och har springspår på den volten.
- Det blir intressant och jag måste ju tro på bra chans. Han ska väl vara favorit så bra som han har varit på slutet. Jag har bara kört lite lagom lugnt mellan starterna och hästen känns fortsatt fin. Det enda är ju att han kan bli hängande från början eftersom han inte är något vidare snabb ut. Men han är tuff när han är i ordning och då brukar han tåla lite. Han måste ju det om han ska vinna och den här gången får han nog jobba lite, säger Skoglund.
- Barfota runt om har gett honom en växel till och det blir samma balans igen och inga ändringar i övrigt.

"Hästarna är i form ochj jag känner mig stark"
Håkan Skoglund, 59, har blott fem hästar i träning och stallet ståtar med strålande 25 i segerprocent i år. För några veckor sedan vann Order By Keeper V75 hemma på Bergsåker och det är en häst som har två raka segrar efter han köpts av hästägare hos Håkan Skoglund.
- Vi köpte honom från Daniel Redén och han ska starta på Solvalla den 7 juni nästa gång. Hästarna i stallet är i bra form och jag känner mig stark jag också. Jag har haft diskbråck två gånger tidigare men nu känns ryggen riktigt bra. Jag har bara haft ett fåtal hästar i träning de senaste åren och vill inte ha fler än fem i träning. Det känns som mer harmoni än när man hade 30 hästar i träning och flera anställda som tidigare år. Jag kör också bara mina egna hästar i loppen eftersom jag har haft problem med ryggen.
- Jag håller till på en gård tre kilometer från Bergsåker och jag jobbar mestadels själv, även om frun hjälper till ibland. Det är kul att vara i stallet och extra roligt såklart när det går bra, säger Håkan Skoglund som är född in i travet via hans far som var travtränare och det var även hans farbror och farfar.

Michael Carlsson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se