V75 resultat, V75 tips och andra gratis travtips på Gratistravtips.se

Välkommen till Gratistravtips.se där vi erbjuder gratis travtips som V75 tips både genom av ranking av hästarna och med djupare analyser (i form av videotips från kunniga travpersoner), travresultat som V75 resultat och mer information som relaterar till trav/travsport. Gratistravtips.se slogs nyligen ihop med andraytter.se för att skapa en ännu bättre travsida än tidigare. Så hittar ni inte allt från den gamla sidan, så kommer det nog något liknande inom kort.

Kolla gärna in våra poddar och videos med V75-tips som Björnkollen 2016, Chrilles V75-tips, Travsurr och Systemet

Aktuella V75-tips

Björnkollen V75-tips till Solvalla söndag 23 oktober 2016

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Solvalla söndag 23 oktober 2016.

Björnkollen V75-tips till Romme lördag 22 oktober 2016

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Romme lördag 22 oktober 2016.

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Romme lördag 22 oktober 2016

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Romme lördag 22 oktober 2016.

V75-system och V75-tips till Romme lördag 22 oktober 2016

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Romme lördag 22 oktober 2016.

Aktuella Travnyheter


En expanderande tränare med fokus på att få sina hästägare att trivas.Så vill gärna Helena Burman framhäva sig sj&aum..


En expanderande tränare med fokus på att få sina hästägare att trivas.
Så vill gärna Helena Burman framhäva sig själv.
Faktum är att hon snabbt anpassat sig till rollen som publik tränare från att i många år endast haft hästar ägda av henne själv och sambon Göran Falk.
- Vi har byggt hela vår anläggning med tanken att folk ska tycka att det är trevligt att komma hit och hälsa på. Det finns en stor hästägarstuga där man kan titta ut över alla träningsbanorna, sedan har vi riddarsalen som ligger i anslutning till stallet och går att hyra om man vill ha fest, berättar Burman om sin träningscamp Falk-On-Hill utanför Klågerup.
Riddarsalen är en sällsynt pampig festlokal med tolv meter i takhöjd, onekligen en unik tillbyggnad till ett travstall.
- Vi hade ett event för våra hästägare i lördags när vi grillade och åt i riddarsalen. Sedan fick många av dem åka häst, flera för första gången. Det var gamle Jackal Face som ställde upp. Det blev ett jättetrevligt arrangemang, berättar Burman som inte hymlar om att är på offensiven när det gäller att locka nya människor till stallet.
- Det var väl 30-40 personer här i lördags, men så var det en ganska informell fest. Till våren ska vi ha öppet hus och räknar med betydligt fler, då kommer vi att ha annons i Travronden för att bjuda in.

Får köpa in hästar själv
Samtidigt som det kommit in nya hästar och ägare har den egna uppfödningen av F-hästar trappats ner. För tillfället finns fyra fölston, men ingen häst född 2015.
- Nej, det blev tyvärr inte så, men tre är dräktiga. Istället har jag fått chansen att köpa in hästar själv. Det är första gången i karriären jag haft den möjligheten och något jag verkligen tycker är kul. Att det börjat bra är jag också glad över. Den allra första häst jag köpte in var Staro Litchi, hon har varit duktig i sina tre starter och var sexa i Breeders Course-finalen i Holland i helgen, trots ett tråkigt löpningsförlopp. Av tio tvååringar i stallet har tre startat och ytterligare tre kommer att starta i år.
Totalt finns 32 hästar i boxarna vilket är en rejäl ökning gentemot tidigare år.
- Det gäller att växa med förstånd, och ännu så länge tycker jag att vi klarar av det.
Det bevisas av statistiken där stallet ståtar med snygga 19 i segerprocent för året och har alla möjligheter att passera två miljoner kronor inkört om lördagen går enligt planerna.
I sak innebär det att Helena Burman går mot sin klart bästa säsong som travtränare.
Däremot är två segrar på 25 V75-starter varken rekord eller något som hon vill skylta med.
- Nej, det är för dåligt, det måste jag säga. Men vi får ta en dubbel på lördag och sedan en till i finalerna. Då kan jag vara nöjd med V75-året.

Skrattade högt
De två hästarna som gäller är Augustus F. och Eldrick Boko.
Hästar som båda återkommit till banan efter tävlingsuppehåll under sensommaren.
Augustus F. har fått tre lopp i kroppen och kommer närmast från spetsseger från innerspår över kort distans. Exakt samma förutsättningar som bjuds på lördag.
- Jag skrattade högt när jag såg startspåret. Det är helt perfekt för honom. Om planen är att leda hela vägen? Det får du väl fråga Söderkvist (Stefan) som kör, men jag tycker att det borde vara hans plan. Hästen gillar ju att springa i ledningen så varför ”klydda” till det, som man säger här nere.
Är formen på topp nu?
- Den borde vara på väg dit. Han ska vara snäppet bättre än i förra loppet i alla fall. Han har ju vunnit på 1.11,0 utvändigt om ledaren mitt i vintern och gick 1.11,3 senast så jag hoppas att han kan springa minst lika fort på lördag.
”Klyddar” du till något i utrustningen?
- Jag tror inte det. Hästen har gått med öppet huvudlag i de här tre starterna, tidigare i år hade han halvstängt i några starter. Förmodligen får det öppna sitta kvar, han visade ju att han kan öppna lika snabbt med det senast. Vi har nästan alltid kört honom i vanlig vagn eftersom jag inbillat mig att han inte riktigt trivs i jänkarvagnen. Men det är inte otänkbart att vi testar den, det måste jag meditera lite över under veckan.

Vann först Boost - nu Top 7?
Eldrick Boko är en sällsynt segermaskin som bara förlorat i sex av karriärens 16 starter. I återkomsten senast gick det som vanligt.
- Han hade känts löpglad och stark under uppehållet så jag trodde på en bra prestation, men kanske inte att han skulle klara att vinna direkt. Nu gick det vägen och han kommer att gå framåt rejält med den genomköraren.
Jamför honom nu med då han tog V75-vinsten i april...
- Jag tror snarare att han är bättre. Han stod väldigt billigt inne i klassen i våras sett till sin höga grundkapacitet. Nu är motståndet betydligt tuffare så han måste vara bättre för att räcka, men jag tycker att det är en häst med mycket utveckling kvar i sig.
Ändrar man något där när det vankas V75?
- Det är möjligt att jag provar halvstängt huvudlag för första gången. Han har alltid sprungit med öppet tidigare, men nu kan det vara läge att försöka vara med lite grann från början. Som jag känner just nu blir det nog så. I övrigt går han med spydervagnen han haft på sistone och samma skor som han haft sedan V75-vinsten.
Lördagen innebär även startskottet för ATG:s nya spelform Top 7. Ett spel där det gäller att pricka de sju första hästar i rätt ordningsföljd. Det är silverdivisionen med Augustus F. som valts ut som V75-5.
En lustig detalj i sammanhanget är att det var just Augustus som vann det första V75-loppet med ATG:s senaste spelnyhet, Boost.
Om du ska tipsa Top 7-spelarna – vilken placering tror du att Augustus tar?
- Jag satsar ju på att vinna så mitt tips måste bli etta. Resten får de räkna ut själva, säger Helena Burman.

Robin Johansson, Kanal 75


Åbytränaren visar ständigt upp nya förvandlingsnummer och har framförallt så starka och vältränade hästar. Han pr..


Åbytränaren visar ständigt upp nya förvandlingsnummer och har framförallt så starka och vältränade hästar. Han presenterar dem i ett lysande skick och i lördags såg vi Tellmeastory krossa allt i V75. Och helgen dessförinnan var en riktig succé för Veijo vars hästar sprang in närmare 800 000 kronor under Åbys SM-dag då Viking Olympic och Brasil Boko fixade dubbla SM-tecken i monté. Heiskanen har nu 57 hästar på sin träningslista och hästägarna står i kö. På bara det senaste året har han fördubblat antalet hästar i träning.
- Det är många nya hästägare som ringer, inte varje dag men flera i veckan. Det är kul att man är uppskattad. Men nu finns det inga fler boxplatser. Jag kan inte ha mer än 60 hästar i träning. Jag vill ligga mellan 50 och 60, säger Veijo Heiskanen.
Vad säger du om formen på stallet?
- De som startar gör jättebra lopp. Men de har gått bra innan också fast haft så dåliga lägen. Det är så hårt i dag att man måste ha flyt med spåren och positioner. När jag startar hästarna så går de jämnt och säkert i alla fall.

”Lång distans är intressant”
På onsdag delas V86 mellan Åby och Solvalla. Omgången kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hel elva miljoner kronor enbart på åtta rätt. Med tänke på Veijos stallform gör man nog klokt i att passa hans tre hästar på V86. Så här kommenterar han chanserna.
- Mr Lindy (V86-1) går ut över 3000 meter och det blir intressant tycker jag. Håller han sig bara lugn så springer han lika bra på tre varv som över kort distans. Hästen känns nämligen så stark och bra nu. Han var jätteduktig senast som tvåa efter en bra häst och hade då stått över inför den starten för en förkylning. Nu ska formen vara ännu bättre med loppet i kroppen och jag tror att han kommer att prestera riktigt bra. Tyvärr är läget dåligt men han är snabb ut, även om jag helst kör i ryggar nu. Jag tycker att han ska räknas med halvchans. Inga ändringar, barfota runt om igen, säger Veijo Heiskanen.

”Fäller många till slut – ständigt outsider”
- Bacan Degato (V86-5)
var kanonbra när han vann V75 senast. Jag gjorde en dålig start och fick dödens och var lite överallt i loppet där jag inte skulle vara. Det var otroligt bra gjort av hästen att kunna vinna. Jag trodde det var kört i sista sväng och skulle ta open stretch men när Torbjörns häst tröttnade framför så gick jag ut i banan. Jag vet inte varifrån hästen fick sina krafter men det var väldigt bra gjort.
- Han har känts fortsatt lika fin efter den starten i lugna jobb. Den korta distansen är ingen fördel men han har blivit snabbare i benen på slutet och spetsade bakom bilen näst senast på Mantorp när Jörgen Sjunnesson körde. Jag har sett att han möter några bra nu, bland annat Untersteiners två hästar. Men han borde vara en av de som är med och slåss om segern. Barfota runt om och norskt huvudlag som senast.
- Othello Face (V86-7) är en speciell häst som det har strulat för på slutet men han känns bra och är bättre än raden. Jag är nöjd med läget och kan inleda lite lugnt därifrån. Vi får köra bakifrån nu och förhoppningsvis blir det tempo på loppet. Då fäller han många till slut. Formen är i alla fall riktigt bra men han är inte att lita på. Det är en ständig outsider och det blir inga ändringar.

Michael Carlsson, Kanal 75


På lördag smäller det på Jägersro i V75:s femte avdelning.Då är det premiär av Top 7 – spelet där du kan b..


På lördag smäller det på Jägersro i V75:s femte avdelning.
Då är det premiär av Top 7 – spelet där du kan bli miljonär i ett enda travlopp.
Det gäller att ha de 7 första hästarna i rätt ordningsföljd men det är vinst redan vid två rätt.
En man som var tidigt ute är travspelaren Michael Lundqvist från Västerås. Strax efter att han vaknade tidigt på måndagsmorgonen loggade han in på ATG:s hemsida och gjorde ett spel på Top 7. Det registrerades klockan 05.59 och därmed är Lundqvist historisk som den första någonsin att göra ett spel till Top 7.
- Jag trodde väl aldrig att jag skulle vara först, ha, ha, men jag börjar jobba klockan sju och kliver upp halv sex. Jag har sett reklamen om Top 7 på tv och tycker att det låter som ett kul spel. Man kan ju vinna väldigt mycket pengar på bara ett lopp, säger Michael Lundqvist.
- När jag slog på datorn och kom in på ATG så fick jag reklamen rakt framför mig igen. Då fick jag ett infall och tänkte att det här ska testa. Jag köpte ett färdigt system för 24 kronor. Det var ungefär som en Harry Boy och jag tryckte bara på en knapp på datorn så var det klart. Det var enkelt och bra.
Kommer du att bli en permanent Top 7-spelare?
- Jag vet inte hur mycket jag kommer att köra på det här. Vi får se. Jag spelar V75 varje vecka och har gjort i många år. Jag följer travet mycket men spelar främst på helgerna. Det mesta jag har vunnit är 40 000 kronor, om man nu kan kalla det för en storvinst.
- Jag jobbar i Västerås hamn och har hand om ett lager där. Jag läser en hel del om trav i tidningar och på olika sajter på nätet. Det ska bli kul att följa Top 7 och se vad det är för något, säger Lundqvist.

Michael Carlsson, Kanal 75


Allsvenska kuskligan: 1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 346-241-2242. Örjan Kihlström, Solvalla, 218-164-1053. Björn Goop, Färjestad, 204-121-974. J..


Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 346-241-224
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 218-164-105
3. Björn Goop, Färjestad, 204-121-97
4. Jorma Kontio, Solvalla, 161-106-123
5. Peter Untersteiner, Halmstad, 149-127-113
6. Magnus Jakobsson, Färjestad, 126-101-77
7. Erik Adielsson, Solvalla, 123-100-76
8. Carl Johan Jepson, Färjestad, 109-116-112
9. Johan Untersteiner, Halmstad, 105-104-90
10. Stefan Söderkvist, Åby, 97-82-90
11. Robert Bergh, Åby, 95-68-50
12. Christoffer Eriksson, Jägersro, 91-107-88
13. Per Linderoth, Bergsåker, 89-62-58
14. Johnny Takter, Jägersro, 89-53-58
15. Ulf Eriksson, Bergsåker, 88-69-92
Siffror till och med 23 oktober

Michael Carlsson, Kanal 75


Regnet öste ner över Solvalla den här söndagen då det kördes V75 och semifinaler i Breeders Crown. Det var krävande för..


Regnet öste ner över Solvalla den här söndagen då det kördes V75 och semifinaler i Breeders Crown. Det var krävande förhållanden och en bana som var rena lervällingen. Det ställde till det för kuskarna som hade väldigt svårt med sikten under loppen och fick sina ögon igenmurade. Tränaren till vinnaren av Svenskt TravOaks, Stefan Persson, hade fått för mycket grus i ögonen i ett tidigare lopp och kunde knappt se någonting. Han skulle ha kört sin stjärna Darling Mearas men fick lämna över tömmarna till Kevin Oscarsson. Den talangfulle lärlingen svingades sig upp bakom jättefavoriten och förivrade sig inte. Efter en lugn start där Kevin körde på säkerhet fick han ta över ledningen av Flo Jo Keeper efter femhundra meter. Sedan var det spel mot ett mål och Darling Mearas såg fantastiskt fin ut när hon i närmast okörd stil skar mållinjen enkelt före de övriga.
- Det hela blev på kort varsel när Stefan kom springande till mitt stall och sa att han inte kunde köra. Man får mycket press på axlarna men jag tänkte inte så när jag fick chansen utan fokuserade på rätt grej. Det första jag tänkte var fokus på alla lopp hon gjort och hur jag upplevt att hon är i svängarna. Väl i loppet var det inga problem alls. Hon var lite rullig i Oaks-finalen men i dag var hon hur fin som helst, sa Kevin Oscarsson.
Och tillade:
- Det var en riktigt fin häst och hon hade mycket krafter kvar i mål. Jag hade ett ton i linorna över mål.

Policy of Truth mäktig från spets
Policy of Truth fick se sig snöpligt nerspeedad i Kriteriet med knapp marginal. Nu kan han ta revansch genom att vinna Breeders Crown-finalen för treåriga hingstar och valacker. Han sattes aldrig på prov när han i mäktig stil vann sin semifinal för Örjan Kihlström efter att ha tagit över ledningen från Monark Newman efter ett halvvarv. Policy of Truth gled enkelt undan över upploppet och vann med till synes gott om krafter kvar. Han hade tur i lottningen till finalen och fick spår två.
- Hästen är ju jättefin och gjorde precis det han skulle. Det blev lämpligt och han gick undan fint till slut. Han har varit bra länge och känns fortsatt lika fin, berömde Örjan Kihlström.
Tränaren Reijo Liljendahl, som var besviken efter Kriteriet trots en andraplats, var nu desto gladare.
- Jag är jättenöjd och hoppas att vi får lite revansch i framtiden, sa Reijo.

Grant fBoko ixade dubbel till Reijo
Solvalla-tränaren fick ytterligare en vinnare och Breeders Crown-finalist när Grant Boko ledde från start till mål. Trots en tuff öppning hade han mod och kraft att svara Valley Brodde över upploppet. Efteråt var tränare Liljendahl irriterad över att hans häst fick inleda i ett hårt tempo.
- Jag är glad men samtidigt är jag förbannad när han får gå så hårt. Det är när chanslösa kuskar kör för hårt. Båda mina hästar har gått väldigt bra men jag är inte nöjd när han får jobba så hårt, sa Reijo Liljendahl.
Segerkusken Ulf Ohlsson var imponerad av sin hästs insats.
- Det var en väldigt tuff inledning och banan var väldigt sugande så det var bra att han klarade av att vinna, sa Ohlsson.

In Vain Sund övertygade
In Vain Sund var för drygt en vecka sedan trea i Europaderbyt bakom Readly Express och Tobin Kronos. Den Daniel Redén-tränade hästen visade nu att det loppet och resan fram och tillbaka till Paris inte bekommit honom negativt. In Vain Sund övertygade när han spurtade till seger i sin semifinal för de fyraåriga hingstarna och valackerna. Örjan Kihlström gav hästen en bra resa i tredje par utvändigt och parerade snyggt när In Vain Sund tog ett felsteg i sista kurvan. Över upploppet kom han farande och avväpnade en tapper Erik Sting. En oerhört stark insats gjorde Isor Håleryd som trots en startgalopp spurtade in som tvåa efter en stark avslutning.
- Han har visat kanonform på slutet men man vet ju aldrig. Han var nyss i Paris och startade och har fått långa resor och tuffa lopp. Vi hade ett dåligt läge men det löste sig ändå hyggligt och vann med både tussarna och norsken kvar, sa Örjan Kihlström.

Galactica enkelt från spets
Galactica var tillbaka i vinnarcirkeln när hon vann sin semifinal för Lars-Åke Söderholm. Stochampionatsvinnaren öppnade snabbt och tog direkt han om ledningen. Hon blev sedan aldrig utmanad på allvar och gled enkelt undan över upploppet.
- Hon gör alltid sitt och jag trodde inte att hon skulle komma till ledningen så enkelt. Sedan trodde jag nog att det var lugnt och det var det också men hon var lite slö i ledningen och jag tyckte inte att det var det där rätta trycket i henne. Jag var lite orolig men hon gled ju bara undan till slut och det var aldrig någon fara, sa Lars-Åke Söderholm.
Vid sidan av banan stod hästens tränaren Malin Bergström som nu får se sin stjärna i Breeders Crown-finalen hemma i Eskilstuna om två veckor.
- Det är helt enormt och hon är helt fantastiskt. Jag har varit så nervös hela veckan och det blir så kul att få avsluta säsongen på hemmaplan, sa Malin Bergström.

El Diablo B.R. imponerade
Mamasan skrällde i V75-4, i Breeders Crown för treåriga ston, för Björn Goop. Hon fick en perfekt resa i rygg på ledaren och hade tur när luckan uppenbarade sig trehundra meter kvar när utvändige Fantasy River galopperade. Hon avslutade sedan bra och fick tag i en mycket tapper Unrestricted precis på mållinjen. Favoriten Unrestricted föll med flaggan i topp efter att ha gått ett tufft slutvarv.
El Diablo B.R. vann det norska travderbyt och tränaren Frode Hamre har sagt att det är den bästa norskfödda häst han har tränat. Nu lånade han ut sin fyraåringsstjärna till Björn Goop och han gjorde inga misstag. Goop körde till ut på första långsidan och fick välvilligt ta över ledningen av Target Kronos. Andrahandsfavoriten Tobin Kronos fick en tung inledning via tredjespår runt den första kurvan och fick sedan harva utvändigt om ledaren hela vägen. Tobin Kronos kunde inte gå i närkamp med El Diablo B.R. som gled undan i läcker stil över upploppet. Tobin Kronos höll dock strålande som tvåa.
- En jättefin häst, han är väldigt stark och känns som en riktig tävlingsmaskin. Han vann med krafter kvar, sa Björn Goop.

Caddie Lisieux trots tung resa
Utanför V75-spelet så imponerade Caddie Lisieux när hon bara var bäst trots en blytung resa för Kenneth Haugstad via tredjespår och dödens. Det Roger Walmann-tränade stoet vann enkelt och övertygade stort.
Gareth Boko var inte frisk i Kriteriet men nu var han tillbaka med besked. I semifinalen för treåriga hingstar och valacker körde Per Lennartsson till ledningen ut på den första långsidan samtidigt som storfavoriten Diamanten hamnade illa till i tredjespår och backades sedan ner i kön. Gareth Boko blev utmanad av Mcspirit in på upploppet men svarade snyggt och gled undan i mycket fin still till en säker seger.
I semifinalen för fyraåriga hingstar och valacker blev det seger för Zoko Lane som var mycket duktig och tävlingsdagen avslutades med In Toto Sund som spurtade hem semifinalen för fyraåriga ston. Därmed ordnade han en dubbelseger till tränaren Daniel Redén.
Favoriterna radade upp sig på V75 och sju rätt gav 1065 kronor. Det blev ingen utdelning på varken sex eller fem rätt och därmed blir det dubbeljackpot till nästa V75-omgång som är på lördag på Jägersro.
Finalerna i Breeders Crown avgörs i Eskilstuna 6 november med 800 000 kronor i förstapris i varje lopp.

Final i Breeders Crown för 3-åriga hingstar och valacker
2140 meter autostart
1) Grant Boko
2) Policy of Truth
3) Gareth Boko
4) Monark Newmen
5) Mcspirit
6) Deimos Racing
7) Electric Light
8) Baron Gift
9) Valley Brodde
10) Rafiki Fri
11) Super Nice
12) On The Line

Final i Breeders Crown för 3-åriga ston
2140 meter autostart
1) Mamasan
2) Caddie Lisieux
3) Darling Mearas
4) Rhyme Broline
5) Xperia Knick
6) Geisha Boko
7) Flo Jo Keeper
8) Luck Is Back
9) Unrestricted
10) New Flame
11) Unstirred Drink
12) Callela Eliza

Final i Breeders Crown för 4-åriga hingstar och valacker
2140 meter autostart
1) Tobin Kronos
2) In Vain Sund
3) El Diablo B.R.
4) Zoko Lane
5) Isor Håleryd
6) Day Or Night In
7) Target Kronos
8) Pajas Face
9) Ceasar Sisu
10) Erik Sting
11) Robin Roof
12) Pythagoras Face

Final i Breeders Crown för 4-åriga ston
2140 meter autostart
1) In Toto Sund
2) Galactica
3) Timbal
4) Treasure Kronos
5) Cerveza
6) Bijou Bourbon H.M.
7) Caresse
8) High Expectation
9) New Devotion
10) Feel The Muscle
11) Going Diablo
12) Spoil Me

Michael Carlsson, Kanal 75


 Hade det inte varit för att han delar stall med superhästen Nuncio hade Volstead varit betydligt mer omskriven. Men när V75-cirkusen p&arin..


 Hade det inte varit för att han delar stall med superhästen Nuncio hade Volstead varit betydligt mer omskriven. Men när V75-cirkusen på lördagen kom till Romme utanför Borlänge var det Volstead som var den stora stjärnan. Trots spår sju bakom startbilen och ett tungt lopp utvändigt om ledaren tog den Stefan Melander-tränade femåringen hem segern.
- Han fick göra jobbet själv och gick jättebra, som vanligt, sa Örjan Kihlström, som gav prov på varför han räknas som en av världens absolut bästa kuskar.
Redan på sista bortre långsidan satte Volstead tänderna i ledande Coldtown, men då såg Örjan Kihlström att Björn Goop var på väg att komma loss med Thai Broadway från ledarryggen, varpå Kihlström tog upp sin häst så att fältet packades och alla luckor täpptes till. När avståndet till mål var för litet för att Thai Broadway skulle ha en chans att hinna förbi manade han sedan på Volstead, som visade vilken klasshäst han är när han satte nosen först.
- Jag kanske hade vunnit lättare om jag hade ställt på för fullt lite tidigare men samtidigt ville jag inte köra så att Björn skulle få lucka. Nu blev det hårt i mål men det gick vägen. Det är en riktig kämpe det här, sa Kihlström.

Odramatiskt för storfavoriten
Omgångens största favorit Fossens Bonus hade inga problem med att infria spelarnas förväntningar i silverdivisionen. Magnus Jakobsson kunde utan strid placerade sin springare i ledningen kort efter start och efter att ha fått dämpa tempot gick hästen undan till mycket enkel seger med ryckhuvan kvar på öronen.
- Jag vet inte om det händer så mycket om man drar huvan men det gick vägen i alla fall. Han var jättefin och det kändes bra hela vägen. Det blev ett önskescenario, sa Magnus Jakobsson.
Tvåa bakom Fossens Bonus visade Peter Untersteiner-tränade Carabinieri att han blir att räkna med framöver. Från fjärde par utvändigt levererade han en tung slutrunda och tog på ledaren hela vägen in mot mål.
- Han gick ruskigt bra sista 700 meterna och föll verkligen med flaggan i topp, sa kusken Johan Untersteiner.

Överlägsen efter genidrag
Inför Charlie Mills Race över tre varv blev favoritspelarna skakiga när Veijo Heiskanen uttryckte oro efter värmningen. Hans Tellmeastory uppträdde stressat och galopprisken var överhängande. Men den högkapable fyraåringen stegade iväg i rätt gångart och när han gled till ledningen med två och ett halvt varv till mål var loppet över. Det namnkunniga gänget från de bakre tilläggsvolterna gjorde vad de kunde under slutrundan men var chanslösa att komma i farlig närhet av ledaren.
- Han klev iväg jättebra från start och det var överraskande. Men jag tog av käkremmen efter värmningen. Han brukar träna utan den så jag tänkte att vi provar att köra så i loppet, och det var ett bra drag, sa Veijo Heiskanen, som har höga tankar om Tellmeastory.
- Han är oerhört stark och hade kunnat springa några varv till i 1.15-tempo. Kapacitetsmässigt är han en av de bästa jag har haft.

”Fick ruggig torksfrossa”
I finalen av Dubbelcupen körde Björn Goop till ledningen med Sverre Hjörneröds Joker C.K. och därifrån släppte inte den kallblodige femåringen förföljarna in på livet.
- Det är en fin häst det här. Jag körde senast också och då sprang han och skiftade och kom ingenstans utan skor. I dag gick han med skor, sa Goop.
I klass II bjöds publiken på ett rafflande upplopp och när mållinjen skars var det omöjligt för det mänskliga ögat att avgöra vilken häst som var först i mål. Domarna tog god tid på sig att granska målfotot och när det sedan sprakade till i högtalarna kungjordes att Island Life och Erik Adielsson vunnit med liten marginal före Johan Untersteiners Niagara Broline.
- Jag fick ruggig torskfrossa, så det var skönt att det gick vägen, sa Island Lifes tränare Peter G Norman.
I klass I var Get A Winner bara bäst. Från positionen utvändigt om ledaren krigade han sig först över mållinjen med Ulf Eriksson i sulkyn.
- Han gör allt rätt när han tävlar och egentligen inget rätt när han tränar. Han är en sköning, sa tränaren Björn Röcklinger.
Bronsdivisionen avslutade omgången och där levererade Timo Nurmos-tränade Zenit Brick en vinstgivande avslutning med Jorma Kontio i sulkyn.
På V75 delade sju rätt ut 13 909 kronor. Sex rätt gav 173 kronor och fem rätt 22 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Roger Walmanns D'One firade stora framgångar förra året på andra sidan Atlanten. På fem starter vann det sexåriga stoet fyra ..


Roger Walmanns D'One firade stora framgångar förra året på andra sidan Atlanten. På fem starter vann det sexåriga stoet fyra lopp och sprang in cirka 2,5 miljoner kronor. Bågen har spänts även i år men det har inte varit helt problemfritt sedan D'One landade i USA för några veckor sedan. Ett par av de lopp som stod på programmet har ställts in på grund av för få anmälda hästar. När hon på fredagen äntligen fick kliva ut på banan travade hon in som tvåa på 1.11,2 över 1 609 meter med autostart.
- Tim tyckte att D´One blev lite trött. Hon behövde verkligen det här loppet i kroppen och kommer att gå framåt till nästa fredag, hon hade bra puls efter loppet, säger skötaren Malin Boman-Friberg till stall Kennys hemsida.
Nästa fredag startar D'One från spår sju i Breeders Crown på Meadowlands. Ett förstapris på cirka 1,1 miljoner kronor hägrar.

Joakim Brundin, Kanal 75


Peter Grundmann ståtar sedan årsskiftet med 14 i segerprocent. Den senaste månaden har hans hästar vunnit var tredje start. När V75 ..


Peter Grundmann ståtar sedan årsskiftet med 14 i segerprocent. Den senaste månaden har hans hästar vunnit var tredje start. När V75 på lördagen kommer till Romme utanför Borlänge kan segerstatistiken bli ännu bättre. Den fjärde avdelningen utgörs av final av Dubbel Cupen och loppet är en vidöppen historia. Eller? Kapable och formstarke Fender kan vara lösningen.
- Han fortsätter att träna bra hemma. Det ser faktiskt jättebra ut. Han har inte direkt det bästa utgångsläget men det tror jag att Ulf kommer att fixa, han är skicklig, säger Peter Grundmann.

"Oberörd efter loppet"
Ulf Ohlsson kör den femårige valacken för fjärde gången. De tidigare gångerna häst och kusk har kamperat ihop har resulterat i två segrar och en andraplats. Senast imponerade hästen när han stegade ifrån sina konkurrenter efter avancemang till positionen utvändigt om ledaren varvet från mål.
- Den insatsen var jättebra. Uffe körde ingenting utan höll bara i och hästen var oberörd efter loppet.
Senast tävlade Fender utan framskor. Gången innan, när han galopperade kort efter start, gick han barfota runt om.
- Vi kör med samma balans som senast. Gången innan tyckte jag att det fattades lite fäste bak men när han senast gick med aluminiumskor bak och barfota fram funkade han jättebra. Och det blir norskt huvudlag igen. Det har han haft i sina tre senaste starter och det funkar ju bra.
Det är många om budet i loppet men Peter Grundmann är inte främmande för att det är hans springare som får vända upp för segerdefilering.
- Att man ska spika honom kan jag inte direkt rekommendera men han har segerchans. Han är i toppform!

Ola Johansson, Kanal 75


I 20 år har Per Ottosson varit tipsexpert på Axevalla och under åren har han blivit ”Otto” med trav-Sverige. Men nu väljer al..


I 20 år har Per Ottosson varit tipsexpert på Axevalla och under åren har han blivit ”Otto” med trav-Sverige. Men nu väljer alltså mästersiaren att kliva åt sidan.
- Det är helt mitt eget beslut. Jag har gjort 20 trippeltrav på Axevalla och jag känner att det räcker. Jag vill göra något annat på somrarna framöver. Jag har bland annat renoverat min sommarstuga och jag vill kunna spendera mer tid där, säger han till Skaraborgsbygden.
Per Ottosson har ”en sak på gång” efter årsskiftet men vad det är håller än så länge hemligt. Och travet kommer han inte att överge.
- Mitt travintresse har inte minskat och jag kommer att fortsätta följa travsporten lika mycket som tidigare. Det kan eventuellt bli så att jag gör V75-tips till Axevallas webbsida även framöver.

Ola Johansson, Kanal 75


Hästar och hästfolk har sin nybyggda så kallade tävlingspaddock som 2011 blev Åbytravets stallbacke.Nu planerar banan för nä..


Hästar och hästfolk har sin nybyggda så kallade tävlingspaddock som 2011 blev Åbytravets stallbacke.
Nu planerar banan för nästa steg. 2018 är förhoppningen att en större mässhall och hotell ska ha kommit upp på banan.
Torsdagkvällens tävlingar var enligt banan de sista som Åbys inneläktare och stora totohall var öppen. Faciliteter som rivs till förmån för det nya.
I stället planeras för ”en mindre och mycket modernare läktare” i den nya byggnaden som kommer upp.
- Det blir också en allmän uppfräschning av lokalerna. Vi ser över vårt restaurangkoncept och på så sätt skapar vi en ännu mera gemytlig miljö för våra besökare så att vi kan stå oss i konkurrensen med teatrar, restauranger och biografer och allt annat som konkurrerar om människors fritid, säger banans marknadschef Kent Jellmund.

Okej från politikerhåll
I veckan ställde sig Mölndals kommunstyrelse bakom den detaljplan som ger Åbytravet möjlighet att bygga ett 16 våningar högt hotell med omkring 150 rum samt en större mässhall.
Åbytravets vd Nils Andréasson:
- Vi vill ha tillbaka publiken till vår anläggning och den börjar få några år på nacken. Meningen är att vi tillsammans med ett annat börsnoterat företag ska investera i det här. Tanken är att få rätt mycket publik till banan och få mycket folk som rör sig i vår anläggning. Ett Friskis och svettis. Vi vill också gärna ha en restaurang som är öppen varje dag i veckan och på så sätt få lite mera liv i arenan, säger banans vd.

Mikael Wikner, Kanal 75


I söndagens semifinaler i Breeders’ Crown återvänder 21-årige Olli Koivunen till Solvalla, banan där han vann karriärens s..


I söndagens semifinaler i Breeders’ Crown återvänder 21-årige Olli Koivunen till Solvalla, banan där han vann karriärens största lopp under elitloppshelgen i år.
Tillsammans med treåriga stoet Ratu Royale ledde han varje meter av Treåringseliten för ston och ställde till med en rejäl överraskning.
Olli Koivunen har jobbat en kortare period i Sverige, längst hos Jan-Olov Persson på Hagmyren men också hos Timo Nurmos på Solvalla.
2011 körde kusken, född 1995, sina första lopp i just Sverige. Efter flytten hem till Finland igen har han satsat på en karriär som catchdriver och hittills har han bokfört sig för drygt 200 segrar.
88 av dessa har kommit i år vilket placerar Olli Koivunen på en åttondeplats i kuskligan för 2016.
- Ett tag var jag sexa. Jag är jättenöjd med mitt år men när man tänker så här efteråt känns det som att jag kunde ha vunnit fler. Men det är lätt att säga nu, säger 21-åringen som talar utmärkt svenska efter lärlingsperioden i Hudiksvall.

Vann V86 med pappas häst
I onsdagens V86-omgång körde Olli Koivunen Ypäje Hereiam, en av pappa Harris träningshästar,  till delad seger på Bergsåker. Ett målfoto som delades med Titan Arrow och Martin P Djuse.
Olli stannar i Sverige till på söndag då han sitter upp bakom Ratu Royale i en semifinal för treåriga ston, ingående i Breeders’ Crown.
En av motståndarna i V75-6 hade han helst ha velat slippa. Darling Mearas kommer från en färsk seger i Svenskt Travoaks. Halmstadtränaren Stefan Perssons formkort har dessutom begåvats med ett bra spår.
- Vi fick ett sjunde bakom bilen men jag måste prova i alla fall. Sådana här lopp vinner man inte bakifrån, särskilt inte med Ratu Royale som går klart bäst i spets. Darling Mearas är i så bra form nu och lär bli svårslagen. Jag vet inte om vi kommer förbi henne. Skulle vi få ledningen är Darling Mearas den enda jag kan tänka mig att släppa till, säger Olli.
Vesa Santanen tränar Ratu Royale. Catchdrivern Olli Koivunen är förstekusken.
I Finland kombineras jobbet med pappan i det 40 hästar stora stallet i Åbo med catchdriveryrket. Kvällar och helger är det för det mesta löpkörning som gäller för den unge finländaren.
Ratu Royale var strålande vid seger från ledningen i Breeders’ Crown på Umåker för tre starter sedan. Femma i Tammerfors och oplacerad på Vincennes efter det. Formen?
- I kriteriekvalen i Finland var hon sjuk. Efter loppet hade tränaren hittat något litet i halsen på henne. På Vincennes i Europeiskt Treåringschampionat var hon inte bra helt enkelt. Det är många faktorer som kan ha spela in, vädret är en. Hon tävlade med skor då och fick nog inte tillräckligt bra fäste på den tunga banan.
Ratu Royale har Solvalla som favoritbana enligt tränaren. Vad tror du om söndagens start?
- Hon har inte gjort ett enda dåligt lopp i Sverige och trivs jättebra på Solvalla. Jag vet inte hur tränaren har tänkt men hon gör sina bästa lopp barfota och i ledningen. Hon har en jäkligt bra löpskalle och vill vara först när hon är i toppform.
Mika Forss är kuskdominanten i Finland just nu. En av dina favoritkuskar?
-Nja, Mika är bra men honom kan jag ju inte säga eftersom han är en svår motståndare till mig i Finland! Jag måste säga Jorma (Kontio). Han har vunnit lopp i hela världen nästan och kan vinna med vilka hästar som helst. Sedan måste jag ta Örjan Kihlström också. Örjan och Jorma är mina största idoler kan man säga.

Mikael Wikner, Kanal 75


Johan Untersteiners hästar vinner lopp i parti och minut. Bara den senaste veckan har det blivit nio segrar och stallet har redan passerat fjolårets ..


Johan Untersteiners hästar vinner lopp i parti och minut. Bara den senaste veckan har det blivit nio segrar och stallet har redan passerat fjolårets siffror gällande inkörda pengar. Drygt 9,6 miljoner och 93 segrar har det blivit hittills för Halmstadtränaren som i år färdigställde sin träningsanläggning, ”Drömgården”, med nya stallar. Antalet hästar ökar hela tiden och för dagen finns det 104 hästar på träningslistan.
- Det fungerar jättebra och hästarna har bra form överlag. Det händer mycket på inkörda pengar när man får in en miljon som i Derbyt där Day Or Night In var trea och en miljon i Oaks (Xperia Knick och Unrestricted var trea och fyra). Då rasslar det till lite och målsättningen är att passera tio miljoner i år och det ser ju bra ut, säger Johan Untersteiner.
- Vi har haft ungefär 100 hästar här på hösten sedan jag byggde det nya stallet. Jag hade bestämt innan att vi kunde ha två anställda till med 15 hästar ytterligare i stallet så det var planerat. Men nu är det så gott som fullt faktiskt.

”Styrkan är hans vapen”
Johan Untersteiner åker till Rommes V75-tävlingar under lördagen med två hästar. Dessa är M.T.King Of Cash, som nyligen kom till stallet efter att bland annat Kari Lähdekorpi köpt honom, och den andra är Niagara Broline vilken är en häst som har startat sporadiskt senast året och som nu har ett par lopp i kroppen efter ett uppehåll.
- M.T.King Of Cash (V75-2) gjorde allt rätt i första starten för mig och vann från dödens med krafter kvar. Det var ett billigt lopp men han gjorde det väldigt enkelt och närmast joggade ifrån de andra. Han var inte trött i mål och just styrkan verkar vara hans främsta vapen. Han är efter Ready Cash och har lite det tugget i sig, han är oöm och tågar alltid på.
- Han har gått normala jobb efteråt och allt verkar som det ska. Det är ingen häst som glänser i träningen eller utmärker sig på något sätt men det verkar bra allting. Han har inte varit helt att lita på tidigare men uppträdde bra senast.
- Nu är det en häst struken invändigt om oss och det är bara tre hästar på start. Han får först och främst kliva iväg som han vill från början i trav och sedan får vi prova framåt. Jag hoppas att han kan komma till ledningen och sedan får vi se vad de övriga konkurrenterna tänker. Jag åker ut med goda förhoppningar och tror på en väldigt bra insats. Sedan får vi se hur långt det räcker men jag tror på bra chans. Vi gör inga ändringar, säger Johan Untersteiner.

Barfota fram nu och första med rycktussar
Niagara Broline i den femte V75-avdelningen är också mycket betrodd och här vankas det intressanta balans- och utrustningsändringar.
- Niagara Broline (V75-5) har varit skadad och borta en del men nu känns det med några lopp i kroppen att toppformen börjar komma. Han spetsade i en tuff öppning senast och fick press men höll starkt. Jag tror att han kommer att vara ännu vassare med det loppet i kroppen och det här är en duglig häst för V75.
- Vi har ett bra läge och han är snabb ut. Jag får ladda framåt och kommer även att göra lite småjusteringar till den här starten. Han har gått med skor väldigt länge men nu blir det barfota fram. Dessutom blir det rycktussar för första gången. Jag är optimistisk och tror på bra chans. Det är inte sämre chans än M.T.King Of Cash.
Vem är bästa chansen av de båda?
- Jag tycker att de är likvärdiga. Båda två kan absolut vinna.

Michael Carlsson, Kanal 75


14 stall med koppling till lika många ishockeylag i SHL är snart i gång i hästägartävlingen. 1 december drar tävlingssä..


14 stall med koppling till lika många ishockeylag i SHL är snart i gång i hästägartävlingen. 1 december drar tävlingssäsongen igång och innan dess ska alla stall ha två travare var att tävla med. Inköpta och klara och godkända av både tävlingsledning och veterinärer.
Hur de 14 tränarna arbetar för att komma över passande hästar läcker ut allt mer på sociala medier. Mantorptränaren Oskar Svanberg hör till skaran som tänkt extra mycket häst under oktober månad.
Svanberg basar för Stall Linköping och sågs värma hästar åt Stefan ”Tarzan” Melander inför onsdagkvällens tävlingar.
- Det stämmer att jag provkörde några av Tarzans hästar. Jag körde hästar ute på hans gård och så hjälpte jag till att värma dem som skulle starta på Solvalla, säger Oskar Svanberg.

Räcker pengapåsen?
Det finns en given budget som satts av tävlingsledningen. En påse pengar som måste räcka till stallens båda hästar i tävlingen.
- Det är just det. Det finns flera intressanta hästar men samtidigt är det lite krångligt att få ekvationen att gå ihop. Jag har provkört hästar länge nu och det finns särskilt två som jag jättegärna vill ha, men det är tveksamt om jag får båda hästarna. De blir nog lite för dyra, säger chefen för Stall Linköping.

Många timmar i lopparkivet
Det provkörs och kollas i buskarna lite var stans i landet för dagen.
- Så klart är det så. Alla som utsetts till tränare i den här tävlingen har en del jobb nu. Det blir många mil i bil mellan gårdarna. Och ta bara det här med alla timmar jag lagt ner på att kolla hästar i lopparkivet, säger Svanberg och skrattar.
Mantorptränare bor i Vikingstad i Linköpings kommun och kallar sig ett stort fan av ortens hockeylag.
- Jag har köat väldigt många timmar för att se laget från att de var i division ett.

Mikael Wikner, Kanal 75


Delicious U.S. har varit förföljd av skador och sjukdomar. Efter sin senaste comeback i augusti har superstoet tagit fyra raka segrar och imponerat st..


Delicious U.S. har varit förföljd av skador och sjukdomar. Efter sin senaste comeback i augusti har superstoet tagit fyra raka segrar och imponerat stort. Nyligen gick tränaren Daniel Redén officiellt ut och meddelade att man siktar mot Prix d'Amerique i slutet av januari. Men nu har det kommit ett nytt bakslag och framtiden är oviss. Daniel Redén berättar själv på stallets hemsida stallzet.se.
- Delicious fick akuta magsmärtor i slutet av förra veckan och vi tvingades åka till Veterinärhögskolan i söndags. Där upptäcktes att hon har en kronisk magsjukdom, som hon har haft och kommer att få leva med resten av sitt liv. Vi gör vad vi kan för att underlätta hennes vardag och redan i måndags kunde vi hämta hem Delicious från Uppsala, säger Daniel Redén.

"Framtiden svår att sia om"
Som fortsätter med att poängtera att det var kritiskt ett tag i helgen, men att Delicious redan är på bättringsvägen.
- Man kan aldrig riktigt veta hur det här utvecklar sig och det är svårt att planera något just nu. Hästen har visat för alla vilken bra tävlingshäst hon är och det finns inte mycket mer att bevisa vad gäller den biten. Samtidigt visar hon sådan glädje varje gång man kör henne och det vore tråkigt att ta henne till avel redan nu. Framtiden är svår att sia om, säger Redén på stallets hemsida.
Sjuåriga Delicious U.S. har tagit 24 segrar på 49 starter och sprungit in drygt 6,1 miljoner kronor. Hon slog dubbla världsrekord i fjol och röstades fram till Årets Häst i Sverige.

Michael Carlsson, Kanal 75


Solvalla arrangerar en stor dag på söndag med semifinaler i Breeders’ Crown. De tvååriga travarna har inga finaler i unghästse..


Solvalla arrangerar en stor dag på söndag med semifinaler i Breeders’ Crown.
De tvååriga travarna har inga finaler i unghästserien utan får tävla på i ett lite lugnare takt med fyra lopp utspridda över sensommaren och hösten.
V86-2 på onsdagkvällen var vikt för tvååringarna. Ett lopp där duon Svante Båth och Erik Adielsson återigen skulle visa sig starkast.
Segervapnet var hingsten Coin Perdu som brottades med ett spår tolv över sprinterdistansen. När betrodde Mr Deauville blev alldeles för het i ledningen (rullade över på den sista bortre långsidan) och blev hare i loppet ordnade det upp sig ändå.
Storfavoriten Current Affair gjorde det bra som tvåa men var chanslös mot vinnarens slutstöt.
Coin Perdu noterade fantastiska tiden 1.13,0 över 1640 meter med bilstart.
- Tacksamt att det gick så fort där framme. Det var inte en massa sparat men han gjorde det på ett väldigt fint sätt utan att jag behövde säga till honom på skarpen. De två första segrarna har handlat om lite lugna och fina lopp. I dag fick han arbeta för havren, men höjde sig också ett snäpp då och gjorde precis som vi ville. Den här har Svante verkligen fått till fint, sa Erik Adielsson.

Samlar till Cancerfonden
Erik Adielsson är i ett riktigt flyt. Drygt tio miljoner inkört den senaste månaden. Liksom de senaste åren har Solvallakusken rosa dress under höstenoch både skänker och drar in pengar till Cancerfonden med bland annat internetbaserade auktioner.
- Det har gått väldigt, väldigt bra. Men man har blivit ödmjuk med åren och inser också att det beror på vilka hästar man kör, sa Adielsson.

Framtidskuskar i dött lopp
Solvalla delade omgången med Bergsåker och i Sundsvall blev det dött lopp mellan två unga kuskar i ett av loppen. 24-årige Bergsåkerstränaren Martin P Djuse  ledde med egentränade Titan Arrow och höll så när på att förlora mot 21-årige Olli Koivunen vars Ypäje Hereiam var hästen i loppet efter grovjobb i spåren sista 700.
Finske Olli Koivunen ligger åtta i kuskligan i hemlandet med 88 segrar i år. Han jobbar hos sin pappa Harri Koivunen som tränar Ypäje Hereiam som alltså delade segern med Titan Arrow.

Karlsson sugen på att köra
Storfavoriten Tangen Haap vann kallblodsloppet på kupongen. Kvällens största favorit (61 procent) övertog ledningen i ett tidigt skede och Ulf Ohlsson körde aldrig undan. Knappt men säkert som det brukar heta.
Björn Karlsson på Solänget tränar hästen som vann V75 med husse i vagnen så sent som i somras.
- Han höll på att krypa ur selen, så pigg var han. Det är bara jobbigt att stå vid sidan och se på. Jobbar man hela veckorna i stallet vill man också köra loppen, sa Karlsson.
Onsdagens långlopp avgjordes i Sundsvall. Segern gick till knappe favoriten Above All Ås som vann knappt men säkert efter att kommit fram i tredjeparet tämligen omgående trots 40 meters tillägg.
Spitcam Jubb positiv tvåa – också det en häst som brottades med dubbla tillägg.
- Jag förstod att jag skulle bli framdragen på ett bra sätt om jag tog rygg på Spitcam Jubb, sa Per Linderoth som satt bakom en häst tränad av Bergsåkers Lars Wikström.

Goop kastade loss
På Solvalla satt Björn Goop länge fast i tredje invändigt med Say That Again i V86-4. Luckan kom i den sista kurvan när en konkurrent galopperade och andrahandsfavoriten stod för en tung avslutning. Storfavoriten Talassio chanslös att utmana från ledningen.
Roger Walmann fick revansch i V86-6 där Beppe Am var favorit tillsammans med Örjan Kihlström och vann utan prut. Efter ett lopp i tredjeparet utvändigt styrde Kihlström på i tredjespår 600 meter från mål och Walmanns häst var gruvsamt överlägsen.
- När han har den här formen är han både snabb och stark, summerade Kihlström.
Övriga V86-lopp vanns av Markus Pihlströms Mellby Don Juan (Ulf Ohlsson) och Timo Nurmos Backorder (Jorma Kontio).
Åtta rätt på V86 gav 4 944kronor, sju rätt gav 84 medan det blev jackpot på sex rätt och miljoner rullar nu vidare till nästa onsdag.

Mikael Wikner, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data
om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG.
Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se