Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Matchen Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

V75 resultat, V75 tips och andra gratis travtips på Gratistravtips.se

Välkommen till Gratistravtips.se där vi erbjuder gratis travtips som V75 tips både genom av ranking av hästarna och med djupare analyser (i form av videotips från kunniga travpersoner), travresultat som V75 resultat och mer information som relaterar till trav/travsport. Gratistravtips.se slogs nyligen ihop med andraytter.se för att skapa en ännu bättre travsida än tidigare. Så hittar ni inte allt från den gamla sidan, så kommer det nog något liknande inom kort.

Kolla gärna in våra poddar och videos med V75-tips som Björnkollen 2016, Chrilles V75-tips, Travsurr och Systemet

Aktuella V75-tips

Björnkollen V75-tips till Boden lördag 16 juni 2018

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Boden lördag 16 juni 2018.

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Boden lördag 16 juni 2018

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Boden lördag 16 juni 2018.

V75-system och V75-tips till Boden lördag 16 juni 2018

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Boden lördag 16 juni 2018.

Björnkollen V75-tips till Oslo söndag 10 juni 2018

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Oslo söndag 10 juni 2018.

Björnkollen V75-tips till Östersund lördag 9 juni 2018

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Östersund lördag 9 juni 2018.

Aktuella Travnyheter


Under söndagen kördes det uttagningslopp till E3 i Eskilstuna. Banan blev kladdig och svårhanterlig efter en del regnande vilket ställde ti..


Under söndagen kördes det uttagningslopp till E3 i Eskilstuna. Banan blev kladdig och svårhanterlig efter en del regnande vilket ställde till det för flera. Men Svante Båth fortsätter att göra skäl för epitetet ”E3-kungen” när han kvalade in fyra hästar till finalerna. Utanför Grand Slam 75-spelet inledde Global Withdrawl och Global Welcome att vinna hur enkelt som helst efter att båda tidigt kommit till ledningen. I sulkyn satt Erik Adielsson som inte gjorde några misstag.
- Det är klart att man är glad och tacksam över att få köra så här fina hästar. Man har varit med ett tag i den här sporten och man blir fort ödmjuk när man inte får köra bra hästar och när man får göra det så leker livet. Det kändes tryggt hela vägen och Svante har återigen tagit fram en fantastisk kull med fina hästar, berömde Erik Adielsson.

”Har alltid varit en råtalang”
Den tredje segerhästen från firma Adielsson och Båth var Attraversiamo. Han tog tredje raka segern när han avväpnade ledande Smokin Joe till slut. Men hästen hade problem med travet i slutkurvan och där såg han inte ut som en vinnare. Över upploppet avgjorde han dock utan snack när Erik begärde lite av hästen.
- Han tappade rytmen där och jag fick genom honom en liten paus för banan är lite lurig. Men 1.13,5 sista varvet är riktigt bra och han har vunnit ganska enkelt i alla lopp jag har vunnit med honom. Han har mognat lite men alltid varit en råtalang, sa Erik Adielsson.

”Hitman River fortsatt obesegrad”
Ett annat råämne som hade problem med aktionen var Hitman River. Conrad Lugauers obesegrade jättetalang vet fortfarande inte hur det känns att förlora efter fem starter och han visade prov på en härlig inställning. Det såg ut som att hästen var nära att galoppera flera gånger men ett förstklassigt löphuvud räddade honom och över upploppet avgjorde han lekande lätt efter en resa mestadels utvändigt om ledaren.
- Det var inte perfekt för han hade mycket bekymmer med banan. Men jag litade på honom och körde rätt så offensivt och det var nyckeln i dag. Det är en topphäst helt enkelt. Skulle han vara en vanlig häst hade han hoppat någon gång i loppet, men som en topphäst tar han hem dom här loppen. Det är skillnaden, sa Conrad Lugauer.

Walmanns fina damer
I stoavdelningarna fick Roger Walmann se två av sina fina talanger vinna respektive uttagningslopp. Först Flash Am som tog en överlägsen seger för Örjan Kihlström och lite senare Aleppo Pine som avgjorde enkelt för Kenneth Haugstad.
En annan övertygande vinnare på stosidan var Twyla Face som avgjorde den tunga vägen och hon är fortfarande obesegrad felfri, tre segrar på fyra starter. Det är Reijo Liljendahl som tränar Twyla Face och i sulkyn satt Ulf Ohlsson.
E3-finalerna avgörs i Eskilstuna den 30 juni.

E3-final - Öppen klass
2140 meter autostart
Förstapris: 925 000 kronor

1. Hitman River – Conrad Lugauer
2. Global Welcome – Svante Båth
3. Attraversiamo – Svante Båth
4. Global Withdrawl – Svante Båth
5. Smokin Joe – Lutfi Kolgjini
6. Even’s Cool Boy – Robert Dunder
7. Baritone Artist – Markus B Svedberg
8. Önas Nougat – Per Nordström
9. Borups Senator – Tomas Malmqvist
10. Flight Dynamics – Stefan Melander
11. That’s Art – Peter Untersteiner
12. Concrete Dee – Roger Walmann

E3-final - Stoklassen
2140 meter autostart
Förstapris: 925 000 kronor

1. Flash Am – Roger Walmann
2. Fragolini Am – Lars-Göran Söderberg
3. Aleppo Pine – Roger Walmann
4. Twyla Face – Reijo Liljendahl
5. Luce Axe – Jevgeni Ivanov
6. No Matter – Svante Båth
7. Staro Miami – Ari-Pekka Pakkanen
8. Zara Kronos – Joakim Lövgren
9. Racing Brodda – Mattias Djuse
10. Loser On Loser – Fredrik Wallin
11. Daze – Markku Nieminen
12. I’m Sailing – Anders Svanstedt

Michael Carlsson


Bro Park rider en av sina största dagar för året när flera penningstinna storlopp avgörs under måndagskvällen. Huvudnumret ..


Bro Park rider en av sina största dagar för året när flera penningstinna storlopp avgörs under måndagskvällen. Huvudnumret är Stockholms Stora Pris med 700 000 kronor till vinnaren. Där är fjolårsvinnaren Hurricane Red en av favoriterna och den sjufaldige miljonären gör nu årsdebut efter fina träningsrundor.
En kille som har flera spännande uppsittningar på V64 och i de stora loppen är Per-Anders Gråberg. Han delger intressant information om sina chanser och vilka han tror kan vinna loppen. Championjockeyn rider ingen häst i V64-inledningen, men har tidigare ridit toppstoet Icecapada som har grym statistik på Bro Park och som vann motsvarande lopp i fjol. Hästen tränas av Niels Petersen, vars stall Gråberg rider för.
- Normalt så vinner Icecapada (V64-1) det här löpet. Appelina utmanade henne senast ganska ordentligt i Norge men hon gör alltid bra lopp på Bro Park. I mina ögon är Icecapada ett spikförslag, säger Per-Anders Gråberg.

”Kan vara en rolig outsider här”
I V64-2, som är Svenskt 1000 Guineas 2018 med 700 000 kronor till vinnaren, rider Gråberg Fingerprints som inte var som bäst i årsdebuten.
- Fingerprints (V64-2) gick bra som tvååring i två starter där hon vann ett lopp men sedan skadade hon sig på transporten på Bro Park och fick stå på djursjukhus i Stockholm. Hon var tidigt slagen i comebacken men har tränat väldigt plusbetonat de senaste två veckorna. Om hon har hittat formen kan hon vara en rolig outsider här. Jag tror att det här kan vara en häst som spelarna kan hoppa över med tanke på senaste insatsen.

”En gammal räv som gör som han vill”
I Jockeyklubbens 2000 Guineas med 500 000 kronor till vinnaren, är det Chivas som är Gråbergs uppsittning.
- Chivas (V64-3) tillhörde tvååringseliten i fjol men var dålig i årsdebuten. Det kan vara för att han gick på dirttrack, sandbanan, och vi har inte hittat några fel på honom. Han måste höja sig för att vara med och slåss och kan vi få en peng får vi vara nöjda, säger Gråberg.
En häst som däremot kan ha lite chans är formtoppade Afaal i den fjärde avdelningen.
- Afaal (V64-4) är en gammal räv som gör lite som han själv känner för. Han har visat bra form hela våren och verkar må bra. Han är en av många som kan vinna ett sådant här lopp. Det är en gammal humörbetonad herre som har varit ganska stabil i de senaste starterna. Det är en tuff handicap där det kommer att vara tajt i mål. Ett väldigt öppet lopp.

”Har visat att han kan slå de bästa i Skandinavien”
Sedan har vi kommit fram till dagens absoluta höjdpunkt, Stockholms Stora Pris, med 700 000 kronor i förstapris. Per-Anders Gråberg rider en outsider i Trouble of Course, och han har även ridit stallkamraten Victor Kalejs som skrällvann storloppet Pramms Memorial senast.
- Jag rider i första hand för Niels Petersen i Norge och när han valde att starta Trouble of Course (V64-5) så var det inget svårt val. Ett tag var tanken att även starta honom i Pramms Memorial men när det inte blev så kunde jag rida Victor Kalejs som tog en imponerande seger.
- Det är två väldigt bra hästar och jag ska inte säga att jag rider den sämre. I fjol som tvååringar slog de varandra flera gånger och båda tillhör eliten. Trouble of Course gjorde tre starter i Dubai i vintras och han gick bra där nere mot tufft motstånd. Han gjorde tre stabila löp, även om det inte blev några större pengar.
- Trouble of Course (V64-5) vann Norges största lopp i fjol som treåring och har bevisat att han kan slå de bästa hästarna i sin kull i Skandinavien. Är han frisk och fräsch kan han absolut vinna ett sådant här lopp, säger Per-Anders Gråberg.

Vad säger du annars om Stockhoms Stora Pris?
- Det är ett väldigt öppet löp med fina hästar och en del av dem har lite diffus form. Hurricane Red kommer tillbaka efter lång vila och har lite diffus form. Det är en gammal häst och hans form förra året var väldigt upp och ner. Han var bra många gånger men gjorde även en del sämre lopp. Men jag har absolut respekt för den hästen.
- Victor Kalejs har gått många bra lopp på gräs och vunnit två storlopp men aldrig lyckats på Bro Park vilket kan vara ett litet frågetecken. Å andra sidan har Bro Parks gräsbana blivit klart bättre sedan hästen var här för två år sedan, och det är inget som säger att han inte klarar av den nu.

”Känns väldigt fin i kroppen – min bästa chans”
Till sist i V64-avslutningen, Zawawi Bro Park Vårsprint med 200 000 kronor till vinnaren, kommer P-A Gråbergs bästa chans enligt honom själv. Det är Tinnitus som jagar årets första seger.
- Tinnitus (V64-6) tycker jag ska ha bra chans. Han har gått bra på Bro Park och vunnit där fyra gånger. Han har aldrig varit lika bra på sand som på gräs. Jag har jobbat hästen uppe i Norge efter senaste starten på Jägersro och han kändes väldigt fin i kroppen. Det känns som att formen är där den ska nu och han ska vara med och slåss om segern. Jag tycker att det känns som att det är min bästa vinstchans, säger Gråberg.

Michael Carlsson, Kanal 75


Elitloppstvåan Propulsion tycks gilla norrlandsluft och midnattssol. När Bodentravet körde sin årliga V75-omgång framför en kv&..


Elitloppstvåan Propulsion tycks gilla norrlandsluft och midnattssol. När Bodentravet körde sin årliga V75-omgång framför en kvällspigg rekordpublik (11 090 personer) överträffade hästen alla förväntningar. Från ett knepigt tiondespår bakom startbilen hamnade han långt ner i kön och i andra sväng valde körande Örjan Kihlström att sända framåt i tredjespår. Sedan blev det åka av.
- Det blev inte alls passande kört för oss när det blev rena krypcasinot första varvet. Jag var tvungen att köra helt enkelt, även om jag förstod att Ohlsson skulle svara dödens, sa Kihlström.
Utvändigt om ledande Arazi Boko satt Ulf Ohlsson med Nadal Broline och efter rejäl körning gick hästarna ut på slutrundan med Nadal Broline i ledningen och Propulsion som första häst i andraspår. Hemmahoppet Makethemark tassade med i rygg på Propulsion och såg farlig ut genom slutkurvan samtidigt som ledaren tröttnade, men Propulsion stod i en klass för sig och tågade undan till säker seger.
- Jag körde till lite när jag kom fram och det kostar att köra en sådan rökare, men hästen är otroligt stark som går hela vägen till mål ändå. Han är absolut en av världens bästa hästar, sa Kihlström.
Propulsions tränare Daniel Redén var strålande glad efter segern och ville till synes krama hela Norrland.
- Propulsion flyttar nog upp hit och får försöka en fjärde gång nästa år, sa Solvallatränaren.
Makethemark blev tvåa och Arazi Boko kom tillbaka starkt och knep tredjeplatsen. Kilometertiden över de 2 140 meterna skrevs till 1.11,4 och loppets förstapris uppgick till en miljon kronor. Totalt har Propulsion tjänat 16,5 miljoner kronor.

Finsk glädje i vinnarcirkeln
Propulsion var dunderfavorit på V75 men Very Kronos var ännu hårdare spelad i det inledande klass I-försöket. Han stod emellertid inte pall för trycket utan återföll i gamla synder och galopperade bort sig i första sväng. Därmed var Mika Haapakangas-tränade Mr Golden Quick ensam på banan. På den sista bortre långsidan fick han anfallsorder av körande Santtu Raitala och sedan framförvarande ekipage rundats i tredjespår genom slutkurvan seglade hästen ifrån till överlägsen seger. Varpå vinnarcirkeln invaderades av glada ägare.
- Finnar brukar visa när de är glada, sa tränarsonen Veikko Haapakangas och fortsatte:
- Det är en helt otrolig häst. Han visade sin klass på Solvalla näst senast också och nu är det bara att fortsätta.

Trippel till Melander/Lundström
Per Lennartsson har en mycket spännande häst i holländskan Fame Boko. I stoloppet tog hon andra raka segern i andra starten för Solvallatränaren och insatsen var femstjärnig. När hästarna kom upp för varvning vek Per Lennartsson ut i tredjespår och sedan tuggade det sexåriga stoet ner motståndet.
- Det var väldigt otacksamt och ryckigt kört blev det för hennes del, men jag måste säga att hon överraskar mer och mer, sa Lennartsson.
I klass II tog Stefan Melander-tränade favoriten Cargo Door revansch för plattmatchen senast när han vann från positionen utvändigt om ledaren.
- Han imponerade väldigt i några starter. Sedan var han lite sämre senast men i dag var han väldigt bra igen, sa Örjan Kihlström.
Stefan Melander fick även se sin Dice Man (Björn Goop) vinna bronsdivisionen och i silverdivisionen kontrade Qahar Q.C. (Ulf Ohlsson), tränad av Stefan Melanders sambo Catarina Lundström, till seger i en härlig upploppsstrid.
John Mogsets Pave Faks tog hem kallblodsloppet tillsammans med Ove A Lindqvist.
Sju rätt på V75 delade ut 35 518 kronor, sex rätt gav 214 och för fem rätt uppgick belöningen till 26 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Planen var att följa upp elitloppssegern med Kymi Grand Prix på lördagen men på plats i Finland blev Ringostarr Treb halt. Varken rön..


Planen var att följa upp elitloppssegern med Kymi Grand Prix på lördagen men på plats i Finland blev Ringostarr Treb halt. Varken röntgen eller ultraljud visade något fel men ledvätskeprov visade på infektion. Den onda leden har behandlats och antibiotika har satts in. Troligen dröjer nästa start ända till Hugo Åbergs Memorial.
- Jag ”gamblade” lite när jag valde att inte starta honom mellan Olympiatravet och Eitloppet men jag kastar gärna tärningarna igen för han kändes som en retad tiger inför Elitloppet. Jag vill ha exakt den känslan inför Hugo Åbergs och därför kommer han nog få stå över Årjängs Stora Sprinterlopp och gå rakt ut i Åbergs, säger hästens tränare Jerry Riordan.

Kanal 75


Sedan elitloppsvinnaren Ringostarr Treb strukits ur loppet blev Aubrion du Gers dunderfavorit och han stod också i en klass för sig. Joseph Verbeeck ..


Sedan elitloppsvinnaren Ringostarr Treb strukits ur loppet blev Aubrion du Gers dunderfavorit och han stod också i en klass för sig. Joseph Verbeeck satt i sulkyn och efter att ekipaget kommit till ledningen var det lugna gatan. Hemmahoppet Midnight Hour såg förvisso giftig ut i slutkurvan där han tassade med i rygg på ledaren men över upploppet gick Jean-Michel Bazire-tränade Aubrion du Gers ifrån till mycket säker seger före landsmannen Venosc de Minel.
- Bazire sa till mig att jag kunde köra i ledningen och jag lyssnade på honom eftersom jag tror att han känner hästen bättre än mig, sa segerkusken.
Aubrion du Gers brukar kallas världens bästa valack och i fjol vann han Trotting Masters-finalen före franske nationalidolen Bold Eagle. Lördagens seger var åttaåringens 33:e i 57:e starten. Kilometertiden över 2 100 meter med bilstart skrevs till 1.13,2 och förstapriset uppgick till närmare en miljon kronor, vilket ger Aubrion du Gers ett totalt vinstsaldo på 16,8 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Endast fem hästar kom till start i det traditionstyngda loppet på Strömsholm mellan Västerås och Eskilstuna. Kraftprovet över 16..


Endast fem hästar kom till start i det traditionstyngda loppet på Strömsholm mellan Västerås och Eskilstuna. Kraftprovet över 16 hinder och 4 500 meter reds första gången 1971 och för amatörtränaren Anders Herlin var det fjärde försöket att ta hem det 7,2 kilo tunga hederspriset. De tidigare försöken har inte renderat några framgångar men i år var det Herlins tur och hästen som gjorde jobbet var åttaårige Truckers Glory.
- Jag såg det här loppet live 1981 första gången och jag har varit med tre gånger och misslyckas. Nu fick vi vinna och det är helt fantastiskt, det bästa som har hänt mig förutom mina barn, sa den segerrusige tränaren.
Ridande Christopher Roberts lät Truckers Glory jogga med som tvåa en bit bakom Taurito innan han avancerade. Inför tolfte hindret hade ledningen övertagits och resten av loppet var ren uppvisning. Truckers Glory stegade undan till överlägsen seger till slut.
- Det här är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Det är skithäftigt! sa Christopher Roberts och fortsatte:
- Han är så jäkla ball den här hästen! Desto större hindret var desto mer sög han tag och hoppade och efter landningen hade jag ett ton i handen. Att han kan gå över 4 500 och fortfarande har krafter i mål är häftigt.
Det var tredje raka fullträffen för Truckers Glory som är obesegrad i år. Förstapriset uppgick till 140 000 kronor och totalt har hästen vunnit 6 av 15 lopp och tjänat 451 595 kronor. Jockeyn Christopher Roberts blev dagens stora segerherre då han även vann den 41:a upplagan av Svenskt Champion Hurdle med Maria Andersson-tränade Luris Pegasus.

Ola Johansson, Kanal 75


Det är Midnattstrav lördag kväll i Boden och V75-omgången kryddas av en dubbeljackpot där en ensam vinnare kan ta hem 44 miljoner kron..


Det är Midnattstrav lördag kväll i Boden och V75-omgången kryddas av en dubbeljackpot där en ensam vinnare kan ta hem 44 miljoner kronor enbart på sju rätt. Kvällens sportsliga höjdpunkt kommer i avslutningen där stjärnhästarna jagar förstapriset på en miljon kronor i Norrbottens Stora Pris. Storfavorit är Propulsion som har vunnit det här loppet två år i rad. Han kommer närmast från två andraplatser i både försök och final av Elitloppet. Tränaren Daniel Redén ger senaste nytt.
- Propulsion (V75-7) har gjort otroliga lopp på slutet och gick en ruggig finish i Elitloppet. Det känns som att han har steppat upp ytterligare efter Elitloppet och så har det varit varje år. Han verkar gilla sommaren och det någonting som går i cyklerna på honom att han har blivit som bäst den här tiden varje år, säger Daniel Redén.

”Bodens banunderlag – ett av landets bästa”
Propulsion har spår tio och körs av Örjan Kihlström. Tränare Redén är optimistisk och tror på en ny seger i Norrbottens Stora Pris för sin 15-faldige miljonär.
- Jag räknar med en minst lika bra prestation som senast och att distansen nu är femhundra meter längre är till hans fördel. Han är både snabb och stark och Örjan har väl flera valmöjligheter. Hästen trivs på Bodens banunderlag som har ett av landets bästa och då får han bra med fäste. Sedan är det så lugnt där uppe. Det blir inga ändringar och jag är väldigt optimistisk.

”Kommer att göra ett jäkligt bra lopp”
Solvalla-tränaren har ytterligare två hästar till start inom V75 efter att han fått stryka Sorbet för feber på fredagsmorgonen. Men kvar i Norrbottens Stora Pris är stallkamraten Call Me Keeper från spår tre med Per Linderoth i sulkyn. Han kommer närmast från en andraplats i Harper Hanovers lopp.
- Call Me Keeper (V75-7) har gjort otroligt starka insatser på slutet utan att få räcka till seger. Men jag tror att distansen nu är mycket bättre för honom och att gå ner från tretusen till tvåtusen meter tror jag att han kommer att tycka är kul. Han kommer att göra ett jäkligt bra lopp och jag hoppas att han är bland de tre, säger Redén.

”Grym comeback – kommer att leverera”
När det gäller Don’t Mind Me i den femte avdelningen så tillhör han outsiderskaran. Hästen gjorde comeback under elitloppshelgen och spurtade ursinnigt till en andraplats.
- Don’t Mind Me (V75-5) svarade för en grym comeback och spurtade bra och Örjan ryckte ingenting. Spår tio är bra och han får smyga med och han sprang 1.10 åkandes i fjol när han var i toppform. Sedan har det krånglat lite men jag tycker att han är på väg tillbaka till den formen. 2600 meter har han inte startat över så många gånger men jag tror att han gör ett bra lopp och han kommer att leverera i sommar.

Kanal 75


Världsstjärnan Ringostarr Treb har imponerat oerhört när han vunnit Olympiatravet och både försök och final i Elitloppet. H&..


Världsstjärnan Ringostarr Treb har imponerat oerhört när han vunnit Olympiatravet och både försök och final i Elitloppet. Hästen tränas av Jerry Riordan i Halmstad och lördag eftermiddag var det tänkt att han skulle ha startat i det finska storloppet Kymi Grand Prix i Kouvola. Förstapriset är 100 000 euro men nu har det kommit ett bakslag och det blir ingen start för Ringostarr Treb.
– Jag vet inte om hästen har skadat sig själv, men i vilket fall som helst har han ont och Ringostarr Treb har behandlats med smärtstillande medel, säger skötaren Heli Tarrima till Ravinetti.
Även hemmahoppet, Next Direction, blir struken i Kymi Grand Prix.
Favorit i storloppet blir nu den franske valacken Aubrion du Gers, tränad av Jean-Michel Bazire och körd av Jos Verbeeck

Startlista Kymi GP
1 Ringostarr Treb (STARTAR INTE)
2 Midnight Hour
3 T.Rex
4 Dijon
5 Aubrion du Gers
6 Venosc de Minel
7 Next Direction (STARTAR INTE)
8 Bret Boko
9 Edward Ale
10 Spitcam Jubb

Kanal 75


I mitten av juli är det dags för den 101:a upplagan av Svenskt Derby. På torsdagskvällen värmde Jägersro upp med två storlo..


I mitten av juli är det dags för den 101:a upplagan av Svenskt Derby. På torsdagskvällen värmde Jägersro upp med två storlopp inför det som komma skall.
Voterlöpning var det mest penningstinna loppet med 600 000 kronor i förstapris och avgjordes över 1730 meter. Couples var på förhand en av favoriterna men fick se sig snuvad på segern av skrällen och stallkamraten Shake The Disease som reds av Jacob Johansen. Det blev en våldsam inledning på loppet med flera hästar i bredd men till sist kom det bara att handla om de två Francisco Castro-tränade hästarna som bjöd på en rafflande upploppsduell.
- Han kändes stark och det kändes väldigt bra när jag gick in i sista sväng. Men när man inte vinner med mer kan jag inte säga att jag kände att jag hade segern klar 300 meter före mål. Den andra Castro-hästen var också tuff, konstaterade jockeyn Jacob Johansen efteråt.
Francisco Castro var så klart väldigt nöjd efter sin tränardubbel.
- Det är en otrolig känsla att se sina två hästar som man har i loppet kämpa om förstapriset. Och den ena slår den andra med en nos. Det var en väldigt fin prestation av Shake The Disease som kom bakifrån.

Ytterligare en potentiell derbyhäst
Francisco Castro kunde dessutom räkna hem segern i Svenskt Derby Trial där treåringarna fick testa derbydistansen 2400 meter. Global Boxtricker ledde länge innan Balen övertog men när luckan kom på upploppet spurtade Sea Lieutenant sylvasst och bärgade sin tredje raka. Martin Rodriguez satt i sadeln och segern var värd 150 000 kronor.
- Hästen har visat väldigt fin talang de två senaste starterna och gått bra tider. Vi var lite förvånad över att han inte var mer betrodd, sade Francisco Castro i vinnarcirkeln.
Frågan är om tränaren kommer att ha tre hästar i startboxarna i Svenskt Derby 15 juli.
- Det är inte omöjligt, jag hoppas på det.

Gina Söderlund, Kanal 75


Solvalla-tränaren har firat väldigt stora framgångar i unghästloppen genom åren och plockar ständigt fram nya stjärnor som ..


Solvalla-tränaren har firat väldigt stora framgångar i unghästloppen genom åren och plockar ständigt fram nya stjärnor som tillhör kulltoppen. För ett antal år sedan radade han upp E3-segrar, genom topphästar som Malabar Circle Ås, Staro Showbiz, Luxury Ås, Kung Lavec och Labero Broline. I fjol blev det ytterligare tre E3-segrar genom Coin Perdu, Capitol Hill och Calamara’s Girl. Totalt har Svante Båth vunnit hela elva E3-finaler som tränare.
– Mitt koncept är uppbyggt på unghästar och är det något jag är bra på så är det att handla rätt hästar. Jag har säkert en del svagheter som tränare men just med de unga hästarna har vi lyckats riktigt bra. Det är såklart jättekul och stimulerande att vi har lyckats så bra i E3, har Svante Båth sagt i en tidigare intervju med Kanal 75.
- Jag är förhoppningsfull och spänd inför den här säongen. Det är det här man jobbar för hela vintern men lik förbannat är man väldigt nervös när det drar igång, säger Båth.

Även många andra stora segrar
Tränare Båth har även skördat stora framgångar i andra årgångslopp också. För två år sedan vann Deimos Racing Svenskt Travkriterium och det största loppet för landets treåringar har han även vunnit tidigare med Malabar Circle Ås. Båth har även vunnit Svenskt Travderby med Poochai och Conlight Ås 2014 och 2015. 
När det gäller Sveriges största lopp för tvååriga hästar, svensk Uppfödningslöpning har Svante Båth vunnit det fyra gånger som tränare. Först med Luxury Ås och Even Who 2002 och 2003, samt de två senaste åren med Coin Perdu och Global Welcome. Frågan är om den sistnämnde går i samma hovspår som Coin Perdu och även tar hem E3-finalen.

”De är tre toppindivider”
På söndag körs uttagningsloppen till E3 i Eskilstuna och Svante Båth har sex hästar med i kvalen. Två av topphästarna, Global Welcome och Global Withdrawl har placerats utanför Grand Slam 75, medan Attraversiamo, som var tvåa i svensk Uppfödningslöpning i fjol, blir klar favorit på miljonspelet. Alla de här tre hästarna har radat upp segrar och passerat miljonen kronor i insprungna pengar. Global Welcome har till och med tjänat två miljoner kronor.
- Det har varit två helt skilda upplägg med de här tre hästarna. Global Welcome och Attraversiamo kändes det som att de två var snäppet över de andra i vintras vilket de var också. Tack vare förnuftig ägare så matchade vi Global Withdrawl över vintern och han har haft toppform på slutet. Hästen har utvecklats jättebra och jag kan inte sära på de här tre vem som är bäst. De har alla tre visat att de är toppindivider, säger Svante Båth.
- Utan att klanka ner på någon så visade ju Global Welcome och Attraversiamo redan i fjol att de hade riktigt bra kvaliteter. När det gäller Global Withdrawl så har han kämpat sig till den utmärkelsen i år, om vi nu ska prata om toppindivider.
- Jag kan inte annat än vara jättenöjd med alla tre. Vi toppade Withdrawl till elitloppshelgen då jag kände att vi hade form på grejerna och att det var stora pengar att köra om, 400 000 kronor i förstapris. Det visade sig relevant och han var otroligt bra vid segern. Alla tre har tillhört kulltoppen så här långt men av erfarenhet vet man att det kommer många bra underifrån. Nu är det upp till bevis och storloppssäsongen kan börja, fortsätter Båth.

”Tjuvrökte i fjol och hade trasiga jeans”
När det gäller det gäller de tre hästarna som Svante Båth har med inom Grand Slam 75 råder det ingen tvekam om vem som är bästa chansen. Attraversiamo har tagit fyra segrar och ett andrapris på sex starter. Han blir nu favorit i den tredje avdelningen från spår fem bakom bilen med Erik Adielsson i sulkyn.
- Attraversiamo (GS-3) har alltid varit en väldigt tidig och utmärkande häst. En mysig travare och fin häst, även om han var lite flamsig i fjol. Om man jämför honom med Global Welcome så var Welcome en lite mer ordningsman i skolan medan den andra tjuvrökte och hade trasiga jeans på sig.
- Nu har han vunnit på två 1.13-tider i år och i den första starten fick till och med jag lite gåshud och blev lite överraskad. Det var jäkligt kul och skönt att se. Jag håller tummarna och hoppas att han sköter sig men det blir ingen walk in the park. Jag är i alla fall väldigt nöjd med hästen och det är min klart bästa chans på Grand Slam 75.
- Det blir fortsatt skor runt om och bomull i öronen. Det enda som kan tänkas ändras är att vi kanske ska värma honom i en jänkarvagn för att se om han är bekväm i den, tills att vi någon dag ska nyttja den, säger Svante Båth.

”Norskt huvudlag för första gången”
Vad säger du om de andra två stona som du har med inom Grand Slam 75?
- Global Wilderness (GS-4)
går jämnt och bra och har ett vettigt läge med innerspår. Med hjälp av det är det inte omöjligt att hon kan ta sig vidare till finalen. Vi ska prova ett norskt huvudlag på henne för första gången och hoppas att det kanske ger en lite kick upploppet ner. Annars inga ändringar och skor runt om.
- No Matter (GS-6) var det väldigt kul att se att hon var så fin senast, eftersom det har strulat en del på vårkanten. Jag visste inte riktigt var jag hade henne inför senaste starten och var lite osäker på om vi skulle prova E3-kvalen. Men rätade ut ett frågetecken till ett utropstecken. Hon är lite missgynnad av bakspåret eftersom hon är så startsnabb och lättplacerad. Hon kan mycket väl dyka upp på en plats och det blir inga ändringar, säger Båth.

Michael Carlsson, Kanal 75


Mats Rånlund började sin travkarriär på Bodentravet. 1985 begav han sig till Skåne före en kortare visit som sedermera blev en ..


Mats Rånlund började sin travkarriär på Bodentravet. 1985 begav han sig till Skåne före en kortare visit som sedermera blev en permanent flytt. På lördag återvänder Jägersrotränaren till sina rötter när hans forna hemmabana traditionsenligt bjuder på midnattstrav.
- Det är lite annorlunda och det blir lite mer stämning. Jag misstänker att det kan bli 10 000 människor och det blir en folkfest när hela Norrbotten samlas på travbanan. Det är årets höjdpunkt med V75 på de mindre banorna, berättar Mats Rånlund.
Men det är inte bara för travtävlingarna som hemvändaren ser fram emot resan.
- Det ska bli kul att träffa en massa gamla kompisar. Jag har också tre barn och tre barnbarn som bor i Norrbotten, det är alltid trevligt att komma upp dit.

Premiär på lång distans
Den senaste starten som Mats Rånlund gjorde på Bodentravet var för tre decennier sedan. Då med Lord Quick som tog hem Top Of Europé Trot, föregångaren till Norrbottens Stor Pris.
Den här gången är det hans nya stjärna Olle Rols (V75-5) som följer med upp för att starta i silverdivsionen. Loppet går över 2640 meter och för femåringen blir det debut över lång distans.
- Det var lite därför vi anmälde honom till Boden. Jag tyckte det skulle bli spännande med lång distans för honom gentemot de andra, säger Mats Rånlund.
Olle Rols tog åtta raka segrar från november till april och har snabbt klättrat från den lägsta klassen i V75 till den högsta. Men den första fullträffen i silverdivisionen har låtit vänta på sig.
- Det är hård konkurrens så det måste lösa sig efter vägen. Det var en oerhörd prestation han gjorde senast, han gick 1.12,4 trots att han hoppade bort 40 meter.

"Ingen startraket"
Olle Rols ser ut att bli en av favoriterna i sitt lopp på lördag och med tanke på hans tränares bakgrund även bland publiken. Förutsättningarna är bakspår och bland motståndet finns starka hästar som Qahar Q.C. och Angle Of Attack.
- Fältet är lite ojämnare än tidigare men det är fem-sex stycken som är jättefina och jag har stor respekt för motståndet, konstaterar Mats Rånlund och fortsätter:
- Det är ingen startraket han har rygg på och han kan hamna långt bak men jag hoppas det blir jämn hård fart i loppet, det gynnar honom. Om det löser sig någorlunda hoppas jag att han ska vara med och göra upp om det.
När är det dags för avfärd från Malmö?
- Hästen åker på torsdagen tillsammans med Kolgjinis häst och jag flyger klockan nio på fredag.

Gina Söderlund, Kanal 75


Carl Johan Jepson fullbordade sitt hattrick i V86-7. Comanche Moon och Joakim Lövgren tog hand om ledningen och när Carl Johan Jepson ville övert..


Carl Johan Jepson fullbordade sitt hattrick i V86-7. Comanche Moon och Joakim Lövgren tog hand om ledningen och när Carl Johan Jepson ville överta med Mack Dragan blev det en vild körning i 300 meter. Men Mack Dragan gav sig inte och kom till spets varvet från mål. När attackerna kom på upploppet visade femåringen åter prov på sin envishet när han bärgade karriärens femtonde seger och passerade en miljon kronor i insprungna pengar.
- Jag är chockad, han slutar aldrig att chocka mig. Han är enastående och han betyder hemskt mycket. Det brukar inte gå med en sådan körning mitt i loppet, sade tränaren Morgan Wilhelmsson som även är uppfödare och ägare till hästen.
Mack Dragan betyder också mycket för segerkusken.
- Vi har haft fina framgångar på V75. Det är en häst man kört från början av karriären och nu har han har tjänat över en miljon och det trodde man inte första gången man kände på honom. Han var som en dålig tvååring att köra men han kan tävla ordentligt och det visade han redan då.

Tränardubbel med två skrällar 
Carl Johan Jepson inledde sitt segertåg med en jätteknall i V86-5. Favoriten Valborg Marje tog hand om ledningen medan Carl Johan Jepson och Julia Pellini smög med på innerspår. När luckan väl kom gav kusken anfallsorder och nollprocentaren visade ingen respekt för konkurrenterna.
- Jag har sagt till alla att hon var iordning och var jättebra sist och behövde det loppet. Jag är inte alls förvånad, sade tränaren Magnus Dahlén om den efterlängtade segern.
I V86-6 fortsatte Carl Johan Jepson på den inslagna vägen och ordnade en tränardubbel till Magnus Dahlén. När Neelix och comebackande Adrian Kolgjini tagit hand om ledningen och fått en stor lucka till övriga fältet såg loppet klart ut. Men som från ingenstans kom Carl Johan Jepson och Vischio Holz flygande från kön och tvåprocentaren tog hand om segern.
- Han var jättebra senast på Åby alltså och Magnus sa att han tränat bra. De var optimistiska i dag med men hästen var lite tufft anmäld men det visade sig att han bara vara bäst, sade Carl Johan Jepson och tränaren instämde.
- Han är överraskande bra. I dag blev det långsamt första tusen men det här är en riktig häst och jag hoppas kunna bevisa det framöver.

”Trivs förträffligt över 3000 meter”
En dubbel tog också Örjan Kihlström. Första segern togs tillsammans med Zdenka i V86-3. Ceylon Dream tog hand om ledningen medan Björn Goop och Wordfeud hamnade utvändigt. Till sist kom det också att handla om de tre hästarna där Daniel Redén-tränade Zdenka var starkast och bärgade karriärens första seger.
- Hon visade fin skalle, det stod och vägde lite på upploppet men hon visade fin fighting spirit, berömde Örjan Kihlström.
Den andra fullträffen kom i V86-8. Favoriten Bear Hope kom snabbt på slutet men Örjan Kihlström måttade in Gear Extension som tränas av Stefan Melander.
Trots dubbla tillägg var Elliot Coger bara starkast i Smålandsstayern över mastiga 3640 meter. Fredrik Persson satte in stöten varvet från mål och placerade Elliot Coger utvändigt ledaren. Favoriten Balfour följde med i rygg men Robert Berghs hade inget att sätta emot när Perssons sjuåring ryckte undan på upploppet.
- Jag ville vänta så länge som möjligt, gärna sista varvet och det fick jag göra. Det var ett helt perfekt lopp och han trivs förträffligt över 3000 meter, sade kusken tillika tränaren.

Jackpot på åtta rätt
Det blev spets och slut för Super Grabben i den inledande avdelningen. Femåringen tog sin andra raka seger tillsammans med Daniel Olsson i sulkyn. Mimmi Elfstrand tränar.
- Han vann över långdistans med voltstart senast och nu var det helt andra förutsättningar. Mimmi sa att han kunde öppna ganska rejält så jag tänkte att jag fick prova att trycka på gasen och det var inget snack, sade segerkusken.
Andra raka blev det även för Quite Right som fick helt rätt lopp i andra par utvändigt i V86-2. Tränaren Björn Goop placerade sin springare i rygg på Ryssebo la Reine och på upploppet spurtade fyraåringen enkelt hem segern.
Skrällaftonen på Vaggeryd gjorde att det blev jackpot för åtta rätt på V86 vilket betyder att pengarna flyttas vidare till nästa veckas omgång. Då beräknar ATG att det kommer ligga minst tio miljoner kronor i åttarättspotten. Sju rätt på V86 i kväll betalade 41 821 kronor och sex rätt gav 1 141 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75


På onsdagen skrev Åbytravet på sitt twitterkonto att världsrekordhållaren Be Mine de Houelle fått ett wildcard till finalen a..


På onsdagen skrev Åbytravet på sitt twitterkonto att världsrekordhållaren Be Mine de Houelle fått ett wildcard till finalen av Åby Nordic Monté Trophy. Tillsammans med Marie Bacsich utklassade det sjuåriga stoet konkurrenterna i Montéeliten under elitloppshelgen. Segertiden skrevs till 1.09,8, nytt världsrekord över 1640 meter. Det här var också Be Mine de Houelles första fullträff sedan segern i samma lopp två år tidigare.
Jon Walter Pedersen delade ut sitt första wildcard till Anna Mix som högst troligt får Franck Nivard i sadeln.

Två uttagningslopp kvar
Liberty Face och Emilia Leo blev klara för final efter att ha tagit hem det andra försöksloppet som kördes på Solvalla under tisdagen. Latest News och Magdalena Eriksson slutade tvåa och är också inkvalade. Det första försöksloppet, där enbart segraren går vidare, vanns av Ulka des Champs och Guillaume Martin.
De två sista uttagningsloppen körs på Vermo-banan i Finland 13 juni och på Åbytravet 14 juni. De två främsta i respektive lopp får en plats i finalen 28 juni. Åby Nordic Monté Trophy rids över 2140 meter och segraren får förutom 300 000 kronor ett wildcard till Åby Stora Montépris.

Gina Söderlund, Kanal 75


Amerikaimporten Milligan’s School vann sin andra start i Sverige i maj förra året. Sedan tog det ett drygt år och 18 starter innan han fi..


Amerikaimporten Milligan’s School vann sin andra start i Sverige i maj förra året. Sedan tog det ett drygt år och 18 starter innan han fick segerdefilera igen – efter gulddivisionen på Mantorp 2 juni. Den fullträffen följde han nu upp med ytterligare en. Från tredje par utvändigt kunde Ulf Eriksson köra rakt fram när de framförvarande hästarna galopperade under slutrundan och över upploppet avgjorde den Stefan Melander-tränade femåringen till mycket enkel seger på 1.11,0 över 2 140 meter med autostart.
- Han var lite loj och fick jobba för att komma ikapp men direkt som han får fritt tar han i själv och blir jätteläcker, sa Ulf Eriksson.

Första segern för Oscarssons löfte
Jim Oscarsson har fostrat otaliga fina unghästar genom åren. I treårige Thought Hanover har han ett nytt löfte. Efter tre andraplatser och en fjärdeplats tog hingsten nu sin första seger på övertygande vis.
- Han har gjort bra lopp hela tiden, gått bra efter fel och sådär, men han har varit lite barnslig och han är fortfarande hemskt opolerad och har mycket att lära. I dag koncentrerade jag mig mest på att han skulle gå felfritt och jag tog det piano från start, men det löste sig bra. Han var morsk hela vägen och vann med krafter kvar, så det var ruggigt bra, kommenterade Oscarsson.

Hevin Boko förbi miljonen
Solvallaserien för fyraåriga hingstar och valacker kördes utanför V64-spelet och där vann Stefan Melanders vassa USA-import Zacks’ Zoomer tillsammans med Örjan Kihlström. I Solvallaserien för de fyraåriga stona vann Timo Nurmos-tränade Hevin Boko enkelt sedan hon fått spatsera i lågt tempo i ledningen. I och med segern passerade hon miljonen insprunget.
- Hon sprang med krafter kvar över mål och det var ett bra formbesked. Jag tror absolut att hon kan vara med i årgångloppen framöver, det har hon visat förut också, sa kusken Ulf Ohlsson.
Favorit i loppet var Stefan Melanders Beautiful Bacardi och hon gick en imponerande slutrunda efter startgalopp och skar mållinjen som trea.

Jackpot nästa vecka
V64-omgångens enda riktiga skräll stod Kai K Loumala-tränade Ridgehead Melanie för när hon i Torbjörn Janssons händer vann till 33 gånger pengarna. Timo Nurmos finska derbyhopp Hachiko de Veluwe återkom efter elva veckors tävlingsuppehåll och han tog vid där han slutade när han med Jorma Kontio i vagnen bärgade fjärde raka segern. Även i den sista avdelningen gick segern till team Nurmos-Kontio när Roheryn stod för en magnifik slutrunda under vilken hon gick från sista till första häst. Sex rätt på V64 betalade 4 383 kronor, fem rätt gav 43 kronor och för fyra rätt fick man 7 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Efter två imponerande segrar hade konkurrenterna stor respekt för Stefan Melanders fyraåriga USA-import när han nu startade i Solvallaseri..


Efter två imponerande segrar hade konkurrenterna stor respekt för Stefan Melanders fyraåriga USA-import när han nu startade i Solvallaserien. Sedan han tagit över ledningen 1 500 meter från mål vann han mycket enkelt före stallkamraten Output Pressure.
- Han har varit väldigt bra innan så det låg väl lite i korten att det skulle bli såhär. Han var väl helt enkelt lite bättre än de andra hästarna och han kändes jättefin, sa Örjan Kihlström.
Segern, hästens 11:e i 29:e starten, var värd 100 000 kronor och nu fattas bara drygt 75 000 kronor innan Zack’s Zoomer passerar två miljoner kronor insprunget.

Ola Johansson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se