V75 resultat, V75 tips och andra gratis travtips på Gratistravtips.se

Välkommen till Gratistravtips.se där vi erbjuder gratis travtips som V75 tips både genom av ranking av hästarna och med djupare analyser (i form av videotips från kunniga travpersoner), travresultat som V75 resultat och mer information som relaterar till trav/travsport. Gratistravtips.se slogs nyligen ihop med andraytter.se för att skapa en ännu bättre travsida än tidigare. Så hittar ni inte allt från den gamla sidan, så kommer det nog något liknande inom kort.

Kolla gärna in våra poddar och videos med V75-tips som Björnkollen 2016, Chrilles V75-tips, Travsurr och Systemet

Aktuella V75-tips

Björnkollen V75-tips till Jägersro lördag 14 januari 2017

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Jägersro lördag 14 januari 2017.

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Jägersro Trav lördag 14 januari 2017

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Jägersro Trav lördag 14 januari 2017.

V75-system och V75-tips till Jägersro Trav lördag 14 januari 2017

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Jägersro Trav lördag 14 januari 2017.

Björnkollen V75-tips till Romme lördag 7 januari 2017

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Romme lördag 7 januari 2017.

Aktuella Travnyheter


Pierre Vercruysse satt i sulkyn när Mantorphästen Oasis Bi förra året knep tredjeplatsen bakom Bold Eagle och Timoko i Prix d’Ameriqu..


Pierre Vercruysse satt i sulkyn när Mantorphästen Oasis Bi förra året knep tredjeplatsen bakom Bold Eagle och Timoko i Prix d’Amerique. Planen är att han ska köra hästen även i årets upplaga 29 januari och han skötte tömmarna när hästen i söndags genrepade med en åttondeplats i Prix de Belgique. Men obekräftade rykten gör nu gällande att Vercruysse har ändrat sig och istället kommer att köra en annan svensk häst, Daniel Redén-tränade Call Me Keeper.
- Jag har också hört ryktet men så länge han inte hör av sig till oss kan vi inte bry oss om det. Hör han av sig får vi ta ställning till det då men just nu kör han som det är tänkt, säger Stefan P Pettersson.
Så du har inte börjat fundera på en alternativ kusk?
- Inte det minsta! Men så här är det; det finns ganska få hästar som kan vara med i det här loppet men det finns väldigt många drivers som inte är upptagna, så det här är inget bekymmer på jorden.

Lika bra som i fjol
Stefan P Pettersson kom hem från Frankrike på tisdagskvällen. Oasis Bi fick stanna kvar i tränarkollegan Jörgen Westholms borg på den stora träningsanläggningen Grosbois.
- Vi var nöjda med hästen i söndags efter de förutsättningar som var. Han tömde sig men återhämtade sig fort. Det var lite för mycket vatten i banan och för tungsprunget för att passa honom som bäst men vi var helt nöjda med vår häst.
Hur bedömer du Oasis Bi i dag jämfört med för ett år sedan?
- Jag tror att han är lika bra som förra året. Han gick som vi förväntade oss i söndags. Han var bara med för att få ett lopp i kroppen och fick den genomkörare som det var tänkt.
Hur ser dagarna fram till Prix d’Amerique ut nu?
- Vi har en tjej på plats som tar hand om honom och sedan åker vi ner och kör lite jobb med honom. Förberedelserna blir precis likadana som förra året.
Hur känns det att ladda upp inför ett nytt Prix d’Amerique?
- Det är helt fantastiskt! Träningsanläggningen, Vincennes, hästarna han ska möta och hur han är själv…allt är helt fantastiskt!

Ola Johansson, Kanal 75


Åbytränaren Veijo Heiskanen är en sedan årtionden tillbaka erkänt bra travtränare och hästkarl. En av strängarna han h..


Åbytränaren Veijo Heiskanen är en sedan årtionden tillbaka erkänt bra travtränare och hästkarl. En av strängarna han har på sin lyra är förmågan att ta ut nyförvärv som levererar toppinsatser direkt. Det mest kända exemplet är Some Summit, som efter 13 starter utan seger kom i Veijo Heiskanens vård och förvandlades till ett supersto.
- Jag vet inte om jag gör något speciellt med mina nyförvärv, men jag har hållit på med det här länge och varit länge på min träningscamp, så jag vet ungefär hur man ska lägga upp körningen.
Hur går det tillväga när du får in en ny häst i stallet?
- Först kör jag en liten sväng för att känna på hästen och känns den bra får den börja träna på mitt sätt direkt. Ibland måste veterinären kolla på hästen men nu för tiden är hästarna oftast så fina att de inte behöver åtgärdas på något vis innan de kan börja träna.
Vad är hemligheten med ”ditt sätt”?
- Jag vet inte om mitt sätt skiljer sig så mycket från andras. Det kanske är tillfälligheter och miljöombyte som får hästarna att tända till, säger Heiskanen ödmjukt.
Vad som än är hemligheten är det en vedertagen uppfattning i spelarkåren att hästar som debuterar för Veijo Heiskanens alltid ska tas på allvar. Det gäller även onsdagens två debutanter. Att det är dubbeljackpot och 20 hägrande miljoner i åttarättspotten ger också omgången extra krydda.

”Inte direkt någon söndagspromenad”
Först ut är Impression (V75-1) som kom till stall Heiskanen i oktober. Det sjuåriga stoet har varit hos flera tränare tidigare och vunnit 6 av 50 lopp.
- Hon gav inget speciellt trevligt intryck när hon kom. Hon är lite för ambitiös och man sitter inte precis och myser när man kör henne. Hon är snäll i stallet men jobbig att köra. Det har blivit lite bättre undan för undan men det är inte någon söndagspromenad att vara ute med henne.
Hur vässad är hon?
- Jag har inte kunnat träna hästarna som jag har velat de sista månaderna på grund av vädret och att vi har renoverat banorna. Det arbetet har inte flutit på som jag hoppades men jag tror ändå att hon kommer i hygglig form.
Ger du Thomas Uhrberg några körorder?
- Hästen kommer nog att sticka iväg självmant från start men sedan vill jag att hon ska få ett så snällt upplägg som möjligt.
Segerchans?
- Jag tror inte på seger direkt.
I samma lopp startar Impressions stallkamrater Hope Bo och Bakers Ransom från spår elva respektive tolv.
- Hope Bo har riktigt bra form. Hon är inte som bäst med skor men jag var jättenöjd med henne i Halmstad näst senast där hon blev fast med sparade krafter. Senast provade hon monté men det funkade inte alls. Även om formen är så bra som den kan vara känns det hopplöst från det här läget. Hon är inte typen som rundar sånt här motstånd.
- Bakers Ransom (V86-1) är en jättefin häst som har fått ta igen sig lite. Jag har aldrig startat henne med skor men jag misstänker att hon är missgynnad av det. Från spår tolv kommer jag att ge henne en avvaktande löpning och köra till slut och det blir svårt för henne att vinna.

Rysare i sjunde
V86-omgångens andra Heiskanen-debutant är Arctic Shot (V86-7). Den finske sjuåringen har vunnit 9 av 68 starter så här långt.
- Han har varit här i ett par månader och han har gått hyggligt i träningen. Det är en trevlig häst som är snabb i benen, han vann på en 1.11-tid i somras, men han är inte vässad och jag är lite tveksam till formen. Det här blir ett test och från ett bra smygläge kommer jag att ge honom ett snällt lopp och köra till slut. Lång distans är nog ingen fördel och vad jag har hört så har han tagit sina segrar från ledningen. Jag tror inte att han segerstrider den här gången.
Veijo Heiskanen ligger lågt inför onsdagens V86-jackpot, men ingen travspelare som varit med ett tag skulle bli förvånad om han dyker upp i vinnarcirkeln efter att ha fått utdelningen att dra i höjden.

Ola Johansson, Kanal 75


Det är för den norska tidningen tgn.no som Geir Vegard Gundersen meddelar sitt beslut på tisdagen. Karriären är över för en ..


Det är för den norska tidningen tgn.no som Geir Vegard Gundersen meddelar sitt beslut på tisdagen. Karriären är över för en av Norges bästa hästar genom tiderna.
– Han har problem med en framkota. Det är sju månader sedan senaste starten och vi har gett honom tid så att kotan ska bli bra, men problemen dyker upp igen. Han tål inte den belastningen som krävs för att komma tillbaka till den nivån han hör hemma, säger Geir Vegard Gundersen till tgno.no.
Den åttaårige hingsten har sprungit in 8,6 miljoner kronor, tagit rekordet 1.10,2 över 1600 meter och vunnit flertalet storlopp. Han slog igenom som fyraåring och vann både Jarlsberg Grand Prix och Derbyt. Som femåring fick han sitt internationella genombrott och tog hem Jubileumspokalen på Solvalla och Europamästerskapet för femåringar på Vincennes i imponerande stil. Som äldre vann Support Justice bland annat Åby Stora Pris.
– Det har varit många stora ögonblick i hans karriär, men det känns som att segern i Derbyt är den största, säger Gundersen som även meddelar att till våren blir det full satsning på aveln.

Michael Carlsson, Kanal 75


Utöver de ordinarie lördagsomgångarna erbjuder redan ATG V75-spel till flera av sommarens travhöjdare. Däribland Elitloppet, Hugo &Ari..


Utöver de ordinarie lördagsomgångarna erbjuder redan ATG V75-spel till flera av sommarens travhöjdare. Däribland Elitloppet, Hugo Åbergs Memorial, Sprintermästaren och Jubileumspokalen. I år kommer det även gå att spela V75 till Ulf Thoresen Grand International på norska Jarlsberg 9 juli, Danskt Travderby på Charlottenlund 27 augusti samt Norskt Travderby på Bjerke 10 september.
- Det är kul att ytterligare kunna öka intresset för tävlingarna genom att erbjuda våra kunder V75 samtidigt som vi fördjupar samarbetet med travsporten i Norge och Danmark, säger Peter Wallin.

Kanal 75


Det blev succé i de två första starterna som Falco di Quattro gjorde för stall Brynäs i Rikstravet. Hästen tog två raka s..


Det blev succé i de två första starterna som Falco di Quattro gjorde för stall Brynäs i Rikstravet. Hästen tog två raka segrar och förde upp Brynäs i ledningen. Men på juldagen blev det galopp i V75 i Umeå och eftersom Sphinx d'Inverne tagit tre raka segrar i sin nya regi innebär det att hans ägare stall Karlskrona nu toppar Rikstravet före stall Brynäs.
- Nu är det vi som jagar och jag hoppas att vi kan återta ledningen på onsdag, säger Erik Lindegren som nyss är hemkommen från en semester på Gran Canaria.
- Det har varit skönt att ladda batterierna och nu är man sugen på att tävla igen. Jag har kört Falco di Quattro i dag (måndag) och han kändes jättefin. Han fick en liten paus efter juldagen då han inte funkade på isbanan. Han galopperade två gånger och slog sig lite bak på gamasherna. Det stämde helt enkelt inte. Det är svårt med isbana och han fick inget fäste. Det funkade bra med brodd på grusbana men inte på is för honom.
- Efter den starten så blev han vaccinerad och avmaskad. Sedan har han tränat på igen och jag tycker som sagt att han känns riktigt fin. Pigg och glad och mjuk och fin.

”Gjorde en fantastisk insats”
Efter stall Frölunda var det stall Brynäs som såldes slut snabbast på sina andelar i stallet. Falco di Quattro imponerade vid segrarna i de två första starterna för Lindegren. I första starten fick hästen en tung löpning men hade ändå mod och styrka att avgöra på mållinjen. I den andra starten fick han ett invändigt lopp efter en kort startgalopp och spurtade till en lätt seger när luckan kom in på upploppet.
- I första starten hängde han i tredjespår hela första varvet innan han kom ner och fick vila lite i andra par utvändigt. Sedan gick han otroligt bra upploppet ner. En fantastisk insats.
- I den andra starten tog han två galoppsteg i starten men ställde sig och då var tilläggshästarna ifatt oss på en gång. Jag chansade då och tog rygg på ledaren och det löste sig perfekt. När vi kom loss så avgjorde han lätt i en snabb avslutning. I båda de här loppen har han haft högsta farten över mållinjen, säger Lindegren.
- Det är en fin och långstegad häst som har varit ute i tuffa gäng förra året. Han har varit med i flera stora lopp utan att få till det. Jag tror att det finns mer utveckling i honom och han har inte tjänat så mycket pengar.

”Vill ge honom ett lopp på rulle”
Onsdagens V86-omgång är kryddad med en dubbeljackpot där en ensam vinnare kan ta hem 20 miljoner kronor enbart på åtta rätt. Falco di Quattro startar i V86-2 och körs av Erik Lindegren. Han tillhör de mest betrodda och har spår sju bakom bilen över 2640 meter.
- Det är lite tråkigt spår men det är två och ett halvt varv och vi får ta en lite lagom lugn start. Han är ingen raket ut och jag vill heller inte dra iväg med honom från början. Jag vill försöka ge honom ett lopp på rulle och helst inte bränna honom det första varvet. Förhoppningsvis är det någon annan som kan dra tåget och vi kan följa med i ryggar. Då har han en vass avslutning att komma med för han går hela vägen i in i mål.
- Hästen är jättebra för klassen och är en av de som gör upp om segern om han slipper att göra alltför mycket jobb själv. Den långa distansen passar bra för han är stark och rejäl. Nu slipper han isbroddar och går tillbaka till den tidigare balansen. Har vi tur kanske vi även slipper brodden i framskorna. Vi får avvakta och se hur banan blir på Solvalla, säger Erik Lindegren.

Michael Carlsson, Kanal 75


V75-kändisen Fossens Bonus (V75-5) har varit bländande fin i sina senaste starter. Hästen som för två år sedan gjorde V75-debut ..


V75-kändisen Fossens Bonus (V75-5) har varit bländande fin i sina senaste starter. Hästen som för två år sedan gjorde V75-debut i den lägsta klassen knackar nu på dörren till den högsta. På vinstkontot fattas bara 50 000 kronor till de 1,5 miljoner som utgör gränsen för gulddivisionen. Men Fossens Bonus hinner med en vända till i silverdivisionen, där han i december var omutbar i både försök och final.
- Han har varit fantastisk fin alltså! Egentligen hade jag tänkt ge mig i november redan men jag tyckte att han gick så bra i V75-finalen då att jag bestämde mig för att låta honom göra några starter till. Sedan tycker jag att han har blivit bättre och bättre för varje start han har gjort, säger Magnus Jakobsson och fortsätter.
- Jag tror aldrig att han har varit bättre än han är nu. Han känns fräschare än vad han har gjort tidigare. Förut hade han en tendens att bli ”fladdrig” i travet men det tycker jag har försvunnit helt.
När vintern och skotvånget kom trodde både Magnus Jakobsson och många tipsexperter att det skulle sätta en käpp i hjulet för barfotadansören, men Fossens Bonus har med besked visat att skor inte är något som helst bekymmer.
- Jag var lite skeptisk till att han skulle gå med skor i höstas. Det vill gärna bli negativt för sådana här hästar som brukar tävla barfota, men inte för honom. Han har varit minst lika bra som innan.

”Den största talangen”
Magnus Jakobsson, som har sin gård i Edsvalla strax väste rom Karlstad, har varit travtränare sedan 90-talet och i fjol hade han sitt bästa år hittills. Stallets hästar vann var fjärde start och sprang in 3,4 miljoner kronor. Även som kusk hade han ett toppår med över tio miljoner kronor inkört. 46-åringen har suttit bakom åtskilliga stjärnor genom åren men frågan är om inte Fossens Bonus är den bästa häst han har tränat.
- Han är definitivt den största talangen jag har tränat, det får jag lov att säga. Han är lite extra.
Sju år gammal är Fossens Bonus ganska lugnt tagen. Han har bara gjort 36 starter, av vilka han har vunnit exakt hälften.
- Jag tror att det finns mer i honom om han får vara frisk och hel. Det känns så. Han har inte tävlat ihjäl sig genom åren eftersom det har varit lite struligt mer operationer och både det ena och det andra.
- Det klart att han har en bit kvar till de bästa men i skiktet därunder tror jag att han kan hävda sig bra. Han blir tuffare och tuffare.

Tror på toppchans
Näst senast spurtade Fossens Bonus ner sina konkurrenter från kön. Senast stack han till ledningen och vann i överlägsen stil.
- Han har inte gått några hårdare jobb efter senast men han har tränat på hela tiden och allt känns helt normalt så förberedelserna har varit bra. Det finns ingenting som tyder på att han inte kommer att vara lika bra som tidigare på lördag.
Den här veckan avgörs silverdivisionen över 2 640 meter. De två starter som Fossens Bonus har gjort över distansen har resulterat i en tredjeplats och en seger.
- Första gången hade han vilat innan och han gjorde väl ett okej lopp. Men det var länge sedan. Andra gången han tävlade över lång distans var en av de första gångerna som han gick barfota och då var han fantastiskt fin.
- Så distansen är inget som oroar. Förr när man laddade med honom från start fick man hålla i sig men nu är han mer reglerbar så jag tror inte att det ska vara några problem alls.
Laddning från start kommer det att bli. Fossens Bonus lottades till spår tre och därifrån är siktet inställt på ledningen.
- Spåret är jättebra. Jag vet inte riktigt hur snabba de är invändigt men vi borde vara en bra rygg att få. Vi får köra från början i alla fall så får vi se vad som händer sedan. Jag tror på toppchans.

”Otroligt bra”
Magnus Jakobsson visar inte upp någon mer egentränad häst för V75-publiken men han kör ytterligare två.
- Reiug (V75-4) gjorde ett bra lopp som tvåa senast men han är entaktad och springer och ställer och far och är inte helt rumsren. Om de andra kör sig trötta har han väl chans men innerspåret är inte optimalt och risken är att vi hamnar för långt bak.
- Peder Mykla (V75-6) var otroligt bra när jag körde honom i november. Då blev han rullig och galopperade i första sväng men vann sedan från dödens efter full fart hela vägen. Jag har inte pratat något med tränaren men jag kan säga att Peder Mykla inte är en dålig häst när han fungerar…

Ola Johansson, Kanal 75


Redan två veckor in på det nya året har fjolårets överlägsne kuskchampion Ulf Ohlsson ryckt åt sig en stor ledning.Allsv..


Redan två veckor in på det nya året har fjolårets överlägsne kuskchampion Ulf Ohlsson ryckt åt sig en stor ledning.

Allsvenska kuskligan:
1. Ulf Ohlsson, Solvalla, 18-8-8
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 10-11-2
3. Claes Sjöström, Solvalla, 9-4-1
4. Carl Johan Jepson, Färjestad, 7-7-2
5. Kenneth Haugstad, Solvalla, 7-3-2
6. Johan Untersteiner, Halmstad, 6-6-3
7. John Östman, Umeå, 6-5-3
8. Stefan Söderkvist, Åby, 6-1-4
9. Jorma Kontio, Solvalla, 5-4-5
10. Ove A Lindqvist, Umeå, 5-2-4
11. Per Lennartsson, Eskilstuna, 5-1-6
12. Kim Eriksson, Mantorp, 5-1-4
13. André Eklundh, Åby, 4-4-1
14. Joakim Lövgren, Jägersro, 4-1-1
15. Henrik Svensson, Bergsåker, 4-1-0
Siffror till och med 15 januari

Ola Johansson, Kanal 75


Söndagen började med beskedet att Daniel Redéns stjärna Propulsion var tjock i ett bakben och struken ur Prix de Belgique. Trots det blev ..


Söndagen började med beskedet att Daniel Redéns stjärna Propulsion var tjock i ett bakben och struken ur Prix de Belgique. Trots det blev det Daniel Redéns hästar som dominerade på den svarta kolstybben i Paris. Call Me Keeper slutade tvåa och Wild Honey trea bakom skrällen Briac Dark och de tre hästarna kvitterade därmed ur varsin biljett till Prix d’Amerique om 14 dagar.
Det innebär att Daniel Redén har fyra hästar i världens tuffaste travlopp!
- Det går inte förklara… det är som en saga. Det händer så mycket hela tiden, jag tror jag haft tio kameror på mig, men det är bara att vara glad, tacksam och ödmjuk, sa Daniel Redén som var bubblande glad efter Prix de Belgique.
Call Me Keeper var inblandad i många positionsbyten och kom in på upploppet i ledningen tillsammans med kusken Björn Goop.
- Han gör det otroligt bra, han fick inget lätt lopp med mycket positionsbyten och starta tre veckor i rad. Han gjorde ett skitbra lopp och kommer att vara bättre nu när han får ta två veckor, sa Daniel Redén.

Wild Honey flög fram
Wild Honey, som debuterade på Vincennes, spurtade sylvasst i händerna på franske kusken Franck Nivard till tredjepriset.
- Wild Honey flög ju fram. Hon visade att hon är den hästen hon är. Hon har att göra i det loppet också, sa Daniel Redén och syftade på Prix d’Amerique.
Solvallatränaren hade ytterligare två hästar med i Prix de Belgique och Lionel slutade fyra och Trinity Zet sexa. Succe var ordet!
Stefan P Petterssons Oasis Bi, som i fjol var trea i Prix d’Amerique, kom i mål som åtta utanför prispengarna tillsammans med Pierre Vercruysse. Mantorptränaren lät lite låg i intervjun i programmet V64 med Grand Slam i TV12.
- Han är inte som bäst med det här underlaget. Hoppas på bra väder och att han går framåt om två veckor. Han gjorde vad han kunde på det här underlaget. Vi är lite besvikna, men inte för deppiga, sa Stefan P Pettersson.
Jörgen Westholms Rocky Winner var nia i mål tillsammans med Dominik Locqueneux.
Segraren Briac Dark belönades med en dryg halv miljon kronor. Segertiden blev 1.13,8 över distansen 2 850 meter.
Följande 13 hästar är inkvalade till Prix d’Amerique: Anna Mix (Franck Leblanc), Belina Josselyn (Jean-Michel Bazire), Bold Eagle (Sébastien Gurato), Booster Winner (Sébastien Gurato), Briac Dark (Thierry Duvaldestin), Call Me Keeper (Daniel Redén), Lionel (Daniel Redén), Princess Grif (Philippe Billard), Propulsion (Daniel Redén), Timoko (Richard Westerink), Treasure Kronos (Jerry Riordan), Voltigeur de Myrt (Roberto Donati) och Wild Honey (Daniel Redén).
Totalt 18 hästar får vara med i Prix d’Amerique och övriga platser delas ut via prispengar.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Tränaren Daniel Redén avslöjar nyheten via egna hemsidan.- Jag har kört hästen i dag och det är ingen större fara. Han k&au..


Tränaren Daniel Redén avslöjar nyheten via egna hemsidan.
- Jag har kört hästen i dag och det är ingen större fara. Han känns fin, men har ett tjockt bakben och det kommer vätska ur små sår, ungefär som en karledsinflammation, fast på benet. Det är klart att det inte är optimalt inför Prix d’Amerique, men jag är ändå inte orolig. Eftersom hästen känns fin och är pigg när man kör, så planerar jag att testa honom i ett jobb på banan under kommande vecka, säger tränaren Daniel Redén och fortsätter:
- Man chansar ju inte och startar sådana här hästar när allt inte är perfekt, men som sagt...jag är inte orolig över starten i Prix d’Amerique.
Trots att Propulsion blir kvar i stallet har Daniel Redén fyra hästar till start i söndagens storlopp på Vincennes: Trinity Zet, Call Me Keeper, Lionel och Wild Honey.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Veckans snackis i trav-Sverige har varit att råstarka fransyskan Anna Mix skulle få ett snällt lopp i ryggar i V75-spelets gulddivision. D&arin..


Veckans snackis i trav-Sverige har varit att råstarka fransyskan Anna Mix skulle få ett snällt lopp i ryggar i V75-spelets gulddivision. Då hon om två veckor ska ut i vinterns stora travdrabbning Prix d’Amerique i Paris ville inte hennes tränare att hon ännu en gång skulle få ett tungt och slitsamt lopp, utan istället ett vilsamt upplägg med full sprutt över mållinjen. Precis så kördes hon också men när upploppet nalkades hade hon ingen sprutt att komma med. Det hade däremot elvaårige guldveteranen Obi Wan, som kördes efter samma taktik som Anna Mix. Dansken exploderade när han fick full anfallsorder och från femte par utvändigt lämnade han skuggande Anna Mix och blåste förbi framförvarande ekipage.
- Det klart att det här är överraskande, lika överraskande för mig som för spelarna, sa körande tränaren Flemming Jensen.
Obi Wan var enprocentare på V75-spelet och delade ut 42 gånger pengarna på vinnarspelet.
- Jag hoppades att det skulle gå fort för det var min chans i dag att bara ta det försiktigt och köra till slut. Det lyckades till 100 procent.
- Han går alltid in i mål när han har fått ett snällt lopp och på upploppet kände jag att vi i alla fall skulle få fina pengar med oss hem, och så plötsligt var han etta.
Hedershästen Obi Wan fick i och med segern in ytterligare 150 000 kronor på vinstkontot och ståtar nu med 3,7 miljoner kronor insprunget.
- Han har alltid varit en fin häst som gjort sitt bästa och tjänat mycket pengar. Han är en fantastisk häst, sa Jensen.

Team Kihlström/Hansen tog trippel
Till skillnad från gulddivisionen blev silverdivisionen en odramatisk historia. Visserligen blev dagens största favorit Aron The Baron av med ledningen kort efter start men Örjan Kihlström hittade omgående ut från innerspåret och sedan han lotsat hästen till ledningen blev segern komfortabel. Aron The Baron tränas av danske amatören Jeanette Hansen och hon räknade även hem segern i V75-avslutningen när Red Rose America vann tillsammans med Örjan Kihlström efter avancemang till positionen utvändigt om ledaren.
- Det är en riktigt läcker märr faktiskt. Hon kanske är ännu vassare om hon får gå längre i ryggar men hon är så pass bra att jag trodde att hon skulle klara att gå utan rygg också, sa Örjan Kihlström.
Solvallakusken hade redan bokfört sig för en seger med stoet Udora Jet när V75-spelet drog igång. Vem som tränar den hästen? Jeanette Hansen förstås.
- Det är helt fantastiskt faktiskt. Det är inte så lätt för en tränare att vinna tre lopp en sådan här dag och inte för en kusk heller, sa Solvallakusken.

Vann den tunga vägen
Starke M.T.King Of Cash var bara bäst i klass I. Tredjespår första halvvarvet och resten av loppet utvändigt om värste antagonisten Aileron spelade ingen roll. I slutkurvan kopplade M.T.King Of Cash grepp och över upploppsrakan lämnade han konkurrenterna.
- Även om det blev tredjespår i första sväng kändes det som att vi kunde lunka fram i lugnt tempo och sedan kändes det rätt så stabilt hela vägen, sa körande tränaren Johan Untersteiner, vars pappa Peter Untersteiner skrällde med Frankie Brodde i bronsdivisionen.
Från tredje par utvändigt levererade hästen en rapp avslutning.
- Vi fick rygg ända till 350 meter kvar och det tackade han för när han spurtade förbi dem på ett bra sätt, konstaterade Untersteiner den äldre.

Tog karriärens första V75-seger
I lärlingsloppet blev det favoritseger genom Conrad Lugauer-tränade Bellino B. Ett tufft inledningsvarv till trots höll hästen undan till knapp seger och därmed tog kusktalangen Henriette Larsen sin första V75-triumf.
- Det här är det absolut största jag har vunnit. Mitt stora mål för i år var att vinna på V75 och att göra det redan i andra loppet jag kör är fantastiskt. Nu har jag satt ribban, sa den mycket glada segerkusken.

60 522 kronor för sju rätt
I klass II stack Replay Pellini till ledningen och därifrån höll han undan med en nos före stallkamraten Quattro Töll. Den senare flyttades emellertid ner till fjärdeplatsen för trängning på upploppet. Det var första gången i den svenska travhistorien som den regeln tillämpades. Enligt tidigare regelverk hade Quattro Töll diskvalificerats.
På V75-spelet delade sju rätt ut 60 522 kronor. Sex rätt gav 228 kronor och för fem rätt fick man 21 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Top 7 avgjordes som alltid i det femte V75-loppet och det blev ett historiskt lopp. För första gången i svenskt trav dömde domarna efter de..


Top 7 avgjordes som alltid i det femte V75-loppet och det blev ett historiskt lopp. För första gången i svenskt trav dömde domarna efter den nya regeln som säger att man kan flytta ner ett ekipage som stört ett annat ekipage på upploppet. Domarna menade att tvåan i mål, Quattro Töll och Peter Ingves, trängt sig mot Stuck On Joe och Thomas Dahlborg som var fyra i mål. Den nya regeln säger då att det felade ekipaget ska flyttas ner bakom de förorättade. Därmed flyttades Quattro Töll ner till fjärdeplatsen.
Det beslutet, av en enig måldomarnämnd, påverkade därmed Top 7 där rätt rad blev 4-7-6-1-12-9-3.
- Det är första gången i Sverige som vi tillämpar den här nya regeln, vi behöver inte diska men kan göra en omflyttning. Det har vi tillämpat i dag. Vi var fem stycken och vi var eniga, sa riksdomare Björn Persson i Vinnare V75.
Vann Top 7-loppet gjorde Replay Pellini och Thomas Uhrberg.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Franske toppkusken Franck Nivard bjöd på en segergest över mål sedan In Vain Sund spurtat ner Carat Williams och Traders i ett högkla..


Franske toppkusken Franck Nivard bjöd på en segergest över mål sedan In Vain Sund spurtat ner Carat Williams och Traders i ett högklassigt femåringslopp.
Förstapriset för In Vain Sund var drygt 500 000 kronor. Segertiden blev 1.12,5 över distansen 2 850 meter.
Björn Goop slutade fyra med Tango Nero - och hingsten som tränas i Halmstad av Jerry Riordan belönades med knappt 90 000 kronor.
På söndagen körs det fjärde och sista B-loppet och Daniel Redén har hela fem hästar till start i Prix de Belgique där de tre främsta kan kvittera ut biljett till Prix d’Amerique.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Thomas Uhrberg laddar med sex hästar inom V75 när hans hemmabana Jägersro på lördagen arrangerar tävlingarna. Replay Pellini (V75..


Thomas Uhrberg laddar med sex hästar inom V75 när hans hemmabana Jägersro på lördagen arrangerar tävlingarna. Replay Pellini (V75-5) är den i sextetten som får klart störst förtroende av både tipsexperter och spelare.
- Han har skaplig chans, säger Uhrberg om hästen, som med nummer fyra på brickan har framspår bakom startbilen för första gången i karriären.
- Jag har inte riktigt koll på hur fort han kan öppna i lopp men han har tränat lite bakom bilen tidigare och han är snabb i benen så jag tror att han är rätt så bra ut.
Replay Pellini var påpassad av V75-spelarna även i sin senaste start men då fick han nöja sig med femteplatsen sedan han hamnat i femte par utvändigt.
- Jag hade väl hoppats på lite mer men vi förlorade det loppet de första 200 meterna när vi hamnade alldeles för långt bak i dåligt tempo. Sedan var han faktiskt inte så långt efter vid målgång.
Från spår ett i samma lopp som Replay Pellini startar stallkamraten Quattro Töll och Thomas Uhrberg är inte främmande för att han kan vara med och slåss om segern.
- Han har startat mer kontinuerligt och har formen absolut på topp. Jag tycker i grund och botten att Replay är något bättre men form slår klass och Quattro Töll har ett väldigt bra läge.
Att Quattro Töll ska svara upp ledningen tror emellertid inte hans tränare.
- Han tog ledningen senast, men jag skulle bli lite förvånad om han gör det igen för han öppnade på absolut max senast och jag tror inte att det var någon riktig raket med.

Kör i ledningen
Thomas Uhrberg tror att hans toppsto Playing Tua (V75-3) får det tufft i gulddivisionen men han har desto större förhoppningar på ett annat sto. Från springspår ligger vägen mot ledningen öppen för Mulligan i V75-avslutningen.
- Hon har fått ett lopp i kroppen nu och det tror jag är ganska nyttigt för henne. Kommer jag till ledningen så kommer jag att prova där. Spetsmöjligheten tror jag är ganska god men jag har ingen koll på hur Peters häst (Sangria Night) är ut, jag vet bara att min är ganska snabb.
Mulligan gjorde senast första starten på över två månader och spurtade då starkt till tredjeplatsen.
- Hon hade lite otur där och fick en väldigt trött rygg 500-600 kvar som hon var tvungen att runda. På grund av det kom hästarna som var före henne i mål ut från invändigt läge. Men hon gick bra utan att vara helt på topp och jag hoppas att hon är ännu lite bättre den här gången.
Thomas Uhrberg höjer även ett varningens finger för sin andra häst i loppet, jätterysaren Kendra Silvio.
- Hon är så klart ett riktigt långskott men jag tycker att hon gick väldigt bra i första starten för oss. Dels var det lång distans vilket hon är ovan vid och hon fick attackera tidigt och gjorde ett bra lopp. Får hon rygg på ledaren här och lucka till slut så tror jag faktiskt att hon kan vara med där framme.

”Väldigt uppåt i jobben”
Young Farmer (V75-4) är också en häst som kan få utdelningen att dra i höjden. Senast slutade han tvåa i V75 bakom segermaskinen Master Crowe och Thomas Uhrberg tror på sin häst.
- Han var nära segern senast trots att det var för honom lite får lågt tempo. Han är väldigt uppåt i jobben så jag tror en del på honom också.
Det är voltstart i loppet och med spår åtta inleder Young Farmer i rygg på startsnabbe Flo Rida Sea.
- Jag vet inte om han klarar att hålla den ryggen. Jag tror bara att jag har kört honom i voltstart två gånger – en galopp och en gång gick han iväg från tillägg. Han är beroende av tempo men han är inte direkt beroende av några smygresor.

Ola Johansson, Kanal 75


I fjol tävlade fyraårige Muscle Hustle i de nordamerikanska årgångsloppen. För tränaren Per Henriksen vann han 7 av 15 lopp och..


I fjol tävlade fyraårige Muscle Hustle i de nordamerikanska årgångsloppen. För tränaren Per Henriksen vann han 7 av 15 lopp och säsongen inbringade 1,6 miljoner kronor. Hingsten har mestadels tävlat på Toronto-banan Mohawk där han bland annat vunnit tre försök i Ontario Sire Stakes.
- Han vann fina lopp förra året men det krånglade de stora dagarna. Till exempel blev han sjuk till Hambletonian och fick strykas innan det, säger Robert Bergh.
Stortränaren äger själv Muscle Hustle som kostade cirka 560 000 kronor på auktion som ettåring. I början av november kom hästen till Sverige.
- Han var väldigt fint i ordning och vi har inte behövt behandla honom. Han fick tre veckors semester när han kom och sedan har vi småjoggat honom.
- Allt är väldigt bra och det var det hela förra säsongen också. De gånger han fick strykas var det för halsinfektioner, han har varit förskonad från problem med benen.
Hur vill du beskriva honom?
- Stor och fysiskt med ett tonårsbeteende.
Tonårsbeteende?
- Han har en väldigt slapp inställning och bryr sig inte mycket om omgivningen. Ungefär som ungdomen är nu; ingenting förvånar, säger Bergh och skrattar.
Hur högt håller du honom?
- Jag har höga tankar om honom. Han har otroligt fin kapacitet och jag hoppas verkligen på flyt i år för kapacitetsmässigt är han väldigt bra i kullen.
Hur ser planen ut för honom i år?
- Det är Kungapokalen och Sprintermästaren som är de två stora målet. Sedan får vi se lite vad som händer på vägen men framför allt ska vi försöka hitta årgångslopp åt honom.

Ola Johansson, Kanal 75


Den finska tidningen Iltalehti var först om att rapportera om tragedin. Pine Crown Girl var en av hästarna och tidningen har pratat med hästens &..


Den finska tidningen Iltalehti var först om att rapportera om tragedin. Pine Crown Girl var en av hästarna och tidningen har pratat med hästens ägare.
– Hon var en väldigt värdefull ung märr. Det är en tung förlust. Hon hade tävlingsvärde, men också avelsvärde efter karriären. Hästen var garanterat värd två miljoner kronor, säger ägaren till Iltalehti.
Enligt ägaren är det Tallink Silja som ska ta på sig ansvaret.
– Företaget hade definitivt vetskap om att det var väldigt stormigt på havet. Det är de som är ansvariga för det här.
Enligt tidningen Expressen har Iltalehti har även pratat med Marika Nöjdin, pressansvarig på Tallink Silja som svarar på kritien.
– Jag är ledsen att det här hände. Vi hade ingen vetskap om hästarnas tillstånd inför resan. Vår personal är inga veterinärer.
– Ventilationsfönstrena var öppna, men det verkar inte ha varit tillräckligt för den tunga stormen. De ska ha dött någon gång mellan halv fyra, då de kontrollerades, och halv tio på morgonen.
Enligt travronden.se är de döda hästarna det sexåriga finskfödda stoet Pine Crown Girl och svenskfödda femåringen Euphoria Diablo.

Michael Carlsson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se