V75 resultat, V75 tips och andra gratis travtips på Gratistravtips.se

Välkommen till Gratistravtips.se där vi erbjuder gratis travtips som V75 tips både genom av ranking av hästarna och med djupare analyser (i form av videotips från kunniga travpersoner), travresultat som V75 resultat och mer information som relaterar till trav/travsport. Gratistravtips.se slogs nyligen ihop med andraytter.se för att skapa en ännu bättre travsida än tidigare. Så hittar ni inte allt från den gamla sidan, så kommer det nog något liknande inom kort.

Aktuella V75-tips

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Bergsåker lördag 27 augusti 2016

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Bergsåker lördag 27 augusti 2016.

V75-system och V75-tips till Bergsåker lördag 27 augusti 2016

Jonas Noreen och Eskil Hellberg diskuterar helgens V75 på Bergsåker lördag 27 augusti 2016.

Björnkollen V75-tips till Örebro lördag 20 augusti 2016

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Örebro lördag 20 augusti 2016.

Kolla gärna in våra poddar och videos med V75-tips som Björnkollen 2016, Chrilles V75-tips, Travsurr och Systemet

Aktuella Travnyheter


David Zimmer tog i våras över som verksamhetsansvarig för Norrtrav (Boden och Skellefteå) efter många år som referent och inte..


David Zimmer tog i våras över som verksamhetsansvarig för Norrtrav (Boden och Skellefteå) efter många år som referent och intervjuare på hemmabanan i Boden.
Mikrofonarbetet har fortsatt och de enda loppen han känner nervositet inför att referera är enligt Zimmer själv  de där femåriga stoet Nosoupforyou deltar i.
David Zimmer har fött upp och äger hästen som tränas av Hanna Olofsson i Boden. På torsdagen körde Claes Sjöström till seger i ett försökslopp ingående i serien Diamantstoet.
Nosoupforyou (döpt efter en arg kock i tv-serien Seinfeld) hade före torsdagen tjänat 156 000 kronor. Nu lades 100 000 kronor på den summan. En jätteframgång för den lille uppfödaren.
Claes Sjöström hade ett innerspår med det femåriga stoet och såg ut att bli fast i fjärdeparet invändigt . 300 kvar kom luxkan och Nosoupforyou hade bästa farten till slut i en tät slutstrid mellan flera hästar.
Travbanechefen Mikael Lundmark fick ta över intervjumikrofonen efter loppet.
- Zimmer var skärrad och pallade inte att intervjua Claes, berättar Lundmark.

892 000 till Västernorrland
Spelmässigt blev det en lurig omgång och efter storskrällen Madic med Jami Mikkonens seger i den fjärde avdelningen återstod endast 15 system. Madic var spelad på en halv procent på V64 och delade ut 156 gånger pengarna i vinnarodds.
Ett system inlämnat på atg.se i Västernorrland överlevde omgången. Vinnaren hade spelat enbart för sex rätt och fick två och en halv gånger utdelningen. En nätt vinst på 892 000 kronor.
468 000 kronor delades ut till spelare i Danmark.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det var de vanliga tunga namnen som lyckades igen i onsdagkvällens kvalificeringar till Svenskt Travderby och Derbystoet på Jägersro.Idel vä..


Det var de vanliga tunga namnen som lyckades igen i onsdagkvällens kvalificeringar till Svenskt Travderby och Derbystoet på Jägersro.
Idel välkända namn i finalfälten – bortsett från ett.
51-årige Roger Persson är snickaren från Björkäng, mitt emellan Varberg och Falkenberg, som klämt in sig i Svenskt Travderby 2016 med hästen Zoko Lane.
Thomas Uhrberg hittade tredjeparet utvändigt med den amatörtränade valacken i ett av kvällens mest hektiska lopp där konkurrenterna kubbades om ledningen.
Andraplatsen bakom Solvallatränaren Timo Nurmos Ceasar Sisu togs med mersmak.
- Han svarade för en jävla bra prestation och gick i tredjespår sista 800 meterna. Övriga som var med på linjen hade fått bättre lopp än honom, så han behöver inte skämmas för sin andraplats. Det var tempot som räddade oss, då den här alltid går ända hem och kämpar, säger Roger Persson som tränat hästar på amatörbasis sedan början av 1990-talet och nu nådde sin hittills största framgång.

Rutin från derbyfinaler
Vännen Johan Svensson delar på ansvaret om de tre hästarna på gården tillsammans med Roger och hans pappa. 35-åringen jobbade som lärling i Halmstadtränaren Stefan Perssons stall till för ett år sedan. Numera handlar det om amatörliv även för honom.
- Johan var med på Bowling Inferno (trea i derbyt 2007) och är rutinerad i derbysammanhang. För mig är det definitivt första gången något sådant här händer.
- Vi jobbar heltid med annat och hästarna är en hobby. Johan är den som har mest hand om Zoko Lane och kör de flesta jobben med honom, medan jag kör allt med Västerbo Exact, berättar Roger Persson.

Amatör i zonen
Tre hästar finns på listan och med Zoko Lanes andraplats på onsdagen passerade snickaren Persson halvmiljonen inkört i år som tränare. Västerbo Exact har bidragit med två V75-segrar.
- Familjen har haft hästar i 30 år på en väldigt liten nivå med fölston och tävlingshästar. Det har aldrig gått så här bra. Det känns nästan osannolikt.

Andelsägare från Varberg
Det är dagen efter den kvalfyllda kvällen på Jägersro. Söndagen 4 september är Zoko Lane med och krigar om ett förstapris på två miljoner kronor i landets största unghästlopp.
- Jag kan inte ta till mig det som hänt. Känner att det är en ren bonus om det händer något positivt från och med nu.
Zoko Lane är en andelshäst uppdelad i 20 andelar som Johan Svensson haft hand om hela vägen. Äger gör nästan uteslutande boende i Varberg med omnejd.
- Det roliga är att nästan hela gänget äger häst för första gången, säger Roger Persson.

Startlista
Svenskt Travderby
2 640 meter autostart

häst-tränare
1. Pajas Face (Lars I Nilsson)
2. Heavy Sound (Roger Walmann)
3. Isor Håleryd (Peter Untersteiner)
4. Ceasar Sisu Timo Nurmos)
5. Readly Express (Timo Nurmos)
6. Day Or Night In (Johan Untersteiner)
7. Angle Of Attack (Robert Bergh)
8. Pasithea Face (Lutfi Kolgjini)
9. Cupido Sisu (Petri Salmela)
10. Gijon (Johan Untersteiner)
11. Zoko Lane (Roger Persson)
12. Farzad Boko – (Roger Malmqvist)
Förstapris: 2 000 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75


Finsk Travderby körs på Vermo 3 september och från spår sex bakom startbilen startar då Conrad Lugauer-tränade Sahara One. Det..


Finsk Travderby körs på Vermo 3 september och från spår sex bakom startbilen startar då Conrad Lugauer-tränade Sahara One. Detta efter att hästen grejat andraplatsen i sitt försök tillsammans med Jos Verbeeck. Även Veijo Heiskanens Grainfield Ace tog sig vidare till final som en av försökens högst seedade treor.

Startlista
Finskt Travderby 2016
2 600 meter autostart

1. Callela Ladyboss
2. Still Loving You
3. Joe di Maggio
4. Elian Web
5. Arctic Passion
6. Sahara One
7. Swagman
8. Grainfield Ace
9. Vagabondo
10.Lolo Lee
11.Roheryn
12.Prayer's Hope
Förstapris: 1 161 038 kronor

Kanal 75


Startspåren till Svenskt Travderby och Derbystoet lottades i Jägersros vinnarcirkel under onsdagskvällen. OBS! Lottningen till Derbystoet inte k..


Startspåren till Svenskt Travderby och Derbystoet lottades i Jägersros vinnarcirkel under onsdagskvällen.
OBS! Lottningen till Derbystoet inte klar!

Startlista
Svenskt Travderby
2 640 meter autostart

häst/tränare
1. Pajas Face - (Lars I Nilsson)
2. Heavy Sound - (Roger Walmann)
3. Isor Håleryd - (Peter Untersteiner)
4. Ceasar Sisu - (Timo Nurmos)
5. Readly Express - (Timo Nurmos)
6. Day Or Night In - (Johan Untersteiner)
7. Angle Of Attack - (Robert Bergh)
8. Pasithea Face - (Lutfi Kolgjini)
9. Cupido Sisu - (Petri Salmela)
10. Gijon – (Johan Untersteiner)
11. Zoko Lane - (Roger Persson)
12. Farzad Boko – (Roger Malmqvist)
Förstapris:  2 000 000 kronor 

.


Onsdagskvällens V86-omgång på Jägersro var speciell med idel uttagningslopp till Svenskt Travderby och Derbystoet på programmet.Samm..


Onsdagskvällens V86-omgång på Jägersro var speciell med idel uttagningslopp till Svenskt Travderby och Derbystoet på programmet.
Sammanlagt 24 platser i de båda finalerna skulle fyllas och de två först placerade hästarna i vardera försök tog sig vidare till finalerna söndagen 4 september.
Många har ropat om att Readly Express är Europas och kanske även världens bäste fyraåring. Timo Nurmos har visat oerhörd styrka i tidigare lopp och imponerat - men när det gällde som mest behövde hästen inte anstränga sig så mycket.
Jorma Kontio lät favoriten trampa igång i säkerhetsfart från start. Efter att ha glidit till ledningen efter 500 meter fick Readly Express sedan bestämma farten fullständigt och kunde sticka undan enkelt.
Sparade krafter till finalen för ägarna Brave AB & Bro Byggnads häst.
- Han kändes fin hela vägen och sprang med öronen framåt på upploppet. Hoppas att han är lika fin i finalen, sa Jorma Kontio.
En final med två miljoner kronor i förstapris

”Där rök den derbychansen…”
I blott nionde starten i livet bombade Isor Håleryd hem det första uttagningsloppet till Svenskt Travderby på 1.12,5 över 2640 meter. Hästen var het och tog sig till ledningen först efter 600 meter.
Utvändigt höll likaledes hete Farzad Boko uppe tempot men kunde ändå knipa andraplatsen en bit bakom för Roger Malmqvist.
Peter Untersteiner medgav att han inte hade trott på chans när klockan visade 1.10,5 första varvet.
- Där rök den derbychansen tänkte jag - men hästen räddade mig. Det är inte många gånger det räcker till seger med sådana öppningar. Hästen är helt fantastisk, sa Halmstadtränaren.

En stark Pajas
Christoffer Eriksson körde som han satt bakom bästa hästen i det tredje uttagningsloppet - och gjorde det nog också.
1300 meter från mål hade Pajas Face fått runda till positionen utvändigt ledaren och kusken förivrade sig inte. Pajas Face avväpnade ledande Target Kronos i mitten av upploppet och höll även undan för i rygg ledaren gående Angle Of Attack.
- Med facit på hand var det en kanonstyrning. Men jag bara måste göra något eftersom det gick alldeles för långsamt, sa Eriksson om hemmatränaren Lars I Nilssons bidrag i finalen om lite drygt två veckor.
Lutfi Kolgjinis satsning med ett sto i den öppna klassen resulterade i en finalplats. Pasithea Face forcerades till ledningen efter 600 meter och höll ett högt tempo med 1.13,5 på varvet.
Bakom satt Johan Untersteiner med Day Or Night In. Ekipaget hakade enkelt på när Pasithea Face fick rycka undan i den sista kurvan och 75 meter kvar hade röd kusk tagit sig förbi en tapper ledarinna.
- Det här var som jag kört loppet i badkaret. Vi kunde inte få ett bättre lopp, sa Johan Untersteiner.

Nurmos andra finalist
Timo Nurmos kunde räkna in sin andra derbyfinalist i Ceasar Sisu som Örjan Kihlström lotsade in från tredjeparet invändigt i ett lopp som inleddes på 1.07,0. Tvåa Halmstadamatören Roger Perssons Zoko Lane körd av Thomas Uhrberg.
Roger Walmanns Heavy Sound kompletterade derbyfältet I det sista uttagningsloppet. En riktigt fin insats av hästen som kördes av Kenneth Haugstad.

I övrigt noterade vi att…
Otrobanda och Peter Untersteiner ledde från start till mål i det första av två uttagningslopp till Derbystoet på V86-kupongen. En revansch för den knappa förlusten i Drottning Silvias Pokal. Galopp för betrodda Spoil Me.
… Per Nordström hade satt Darling Hornline i ett fint skick i det andra uttagningsloppet till Derbystoet och visade att han hade täckning för sin optimism på förhand. Efter 600 meter nådde man ledningen och Darling Hornline behöll spänsten till mål.
...Robert Bergh tränar den troliga favoriten i Derbystoet. Timbal hade inte startat sedan i april sedan hon skadat sig lätt i hagen men avgjorde trots detta resolut från dödspositionen. Med ett lopp i kroppen kommer Timbal ännu bättre rustad till den stora uppgiften om drygt två veckor. In Toto Sund (Daniel Redén), Princess Face (Lutfi Kolgjini) och xxx ( var de andra försöksvinnarna i stona uppgörelse utanför kupongen.
…utdelningen på åtta rätt på V86 blev 7 069 kronor, sju rätt 114 kronor och sex rätt 17 kronor. 

Mikael Wikner, Kanal 75


Gunnar Melander åkte dit med Månprinsen A.M. i Nordiskt Mästerskap för kallblod på Åland i den senaste starten där det bl..


Gunnar Melander åkte dit med Månprinsen A.M. i Nordiskt Mästerskap för kallblod på Åland i den senaste starten där det blev en blytung resa på en för hästen opassande bana.
Dannerotränare stryker ett streck över den insatsen och menar att han kommer med en häst i toppform till lördagens SM-lopp på Bergsåker.
- Jag är inte orolig för formen på något sätt, säger Gunnar Melander som inte finner någon anledning att inte se positivt på uppgiften i V75-3.
Svenskt Mästerskap har körts sedan 1934. Året var 1999 då det rasslade till och en viss Järvsöfaks vann loppet för första gången.
Det skulle bli nio segrar till. 2004 var kallblodskungen sjuk och Nordgubben stack emellan med en seger. I fem upplagor av SM efter det toppade Järvsöfaks igen innan hästen togs ur tävling och började avla på heltid.

Tipset till Månprinsen
Marita Arvidsson är kallblodsföreningen Sleipners riksordförande. Hon gör som de flesta andra och tippar favoritseger i SM på lördag.
- Jag tror att Gunnar Melander har någon som är bra och duger i det här sällskapet, säger hon skämtsamt.
Ingen topp utan bredd brukar det heta. Marita Arvidsson, själv travamatör med licens i Årjäng med sex kallblod i träning, är nöjd med toppen. Samtidigt låter hon antyda att Månprinsen A.M. kanske har det lite för lätt ändå när han möter de svenskfödda.
- Det är viktigt att ha de riktigt stora stjärnorna. Men vi önskar oss så klart att vi i sporten kan bygga långsiktigt och få fler stjärnor som sticker ut positivt. Vi strävar efter att kunna matcha norrmännen som fram till nu i alla fall har haft en dubbelt så stor population födda kallblod varje år. Med fler hästar har man en bredare bas och en högre topp, säger Marita Arvidsson.

"Det normala är..."
Börje Andersson - intervjuare och medlem av tipsredaktionen på veckans V75-bana Bergsåker – minns SM-loppen på 1960-talen.
- Ett tidigt minne var Solglänts seger 1963 med Arne Simonsson. Kvisslebrun vann fyra raka på 1960-talet, till ett jäkla jubel.
Ska vi bortse ifrån att Månprinsen blev trött i den senaste starten och tro på ett fjärde raka SM-tecken?
- Hästen fick bett för tufft lopp och krigade det han kunde och blev väl helt enkelt mjölksyretrött. Han gjorde ändå ett kanonlopp men mötte några som var bra för dagen. Det normala är att Månprinsen vinner SM igen, säger Börje Andersson.
Vad är det ”onormala” i sammanhanget?
- Det är klart att det blir jättepengar om Månprinsen förlorar men det ska ändå mycket till. Om man till äventyrs ska måla upp någonting så är det att hästen nu har varit igång ända sedan i januari och tävlat. Gunnar har varit i Norge och Finland med honom och rest en hel del. Andra säsonger har han inte gjort årsdebut förrän i april, så det är ett litet annorlunda upplägg i år, slutar Börje Andersson.

Mikael Wikner, Kanal 75


Dramatiken uteblev i premiärupplagan av Bro Park Classic med en kvarts miljon till vinnaren.Fredrik Reuterskiölds Ramstein kom från en stark ins..


Dramatiken uteblev i premiärupplagan av Bro Park Classic med en kvarts miljon till vinnaren.
Fredrik Reuterskiölds Ramstein kom från en stark insats i svenska derbyt och spelades till klar andrahandare i loppet över 2400 meter.
Men hästen var anonym i loppet och föll tillbaka redan i den sista kurvan för Elione Chaves. En blek insats och troligen var det underlaget som spökade i hästens första lopp på gräset.
Fältet låg därmed vidöppet för Per-Anders Gråberg och loppets favorit Suspicious Mind. Duon följde nu upp den överlägsna segern i danska derbyt med en lika övertygande seger.
- Det var första gången på gräs för honom och inga problem. Det är en väldigt lättränad häst, bara man håller honom glad och sund så tränar han sig mer eller mindre själv. Nästa start blir 9 september i Breeders här på Bro Park, sa tränaren Niels Petersen.
Red Zeppelin och Dallas var positiva på platserna närmast bakom den överlägsne vinnaren.

Klev fram mot äldre
Några lopp dessförinnan hade Fredrik Reuterskiöld-tränade Gunvald segrat i ett lopp på dirt tracken över 1600 meter.
Det var första gången svenske derbytvåan mötte äldre hästar och meriterade Silver Ocean sålde sig dyrt.
Gunvald kunde dock koppla ett litet grepp utvändigt i början av upploppet och släppte sedan inte sin argaste konkurrent närmare än en halv längd. I sadeln satt Carlos Lopez.
Fredrik Reuterskiölds son Oscar Berneklint tog emot Gunvalds pris i vinnarcirkeln.
- Det var nervöst. De äldre hästarna brukar ju vanligtvis vara starkare den sista biten och jag var rädd att han skulle tappa där ett tag men han visade verkligen vilken fin häst han är, sa Oscar Berneklint.

Mikael Wikner, Kanal 75


Josephine Chini vann med stoet Melanna på The Curragh och därmed gick hon upp på en tredjeplats totalt i Fegentrin. Det är en tävling..


Josephine Chini vann med stoet Melanna på The Curragh och därmed gick hon upp på en tredjeplats totalt i Fegentrin. Det är en tävling för amatörjockeys som sträcker sig över hela året i olika länder. Josephine har 114 poäng och Hana Jurankova som leder serien har 157 poäng före tvåan Lara Le Geay på 139 poäng. Det återstår sju Fegentrilopp för damerna innan finalen avgörs på Mauritius den 3 och 4 december. I fjol vann Josephine Chini Fegentri och är alltså regerande världsmästare.
”Jossan”, som även är frontfigur på atg:s galoppsajt, skriver i sin blogg om segerloppet i lördags:
”En enorm känsla att få vinna på denna otroliga bana. I ett av de främsta galoppländerna i världen, på en av de finaste och anrikaste banorna. Helt overkligt. Dessutom var höjdpunkten att jag fick vinna när några av mina sponsorer och vänner var i publiken för att heja på mig, så fantastiskt att de hade kommit hela vägen från Sverige för att se mig rida. Denna upplevelse är en av höjdpunkterna under alla mina år på tävlingsbanan”.

Michael Carlsson, Kanal 75


Hon satte proffsen på plats i det största loppet för landets fyraåriga travston när Galactica tog hem Stochampionatet. Hästen sp..


Hon satte proffsen på plats i det största loppet för landets fyraåriga travston när Galactica tog hem Stochampionatet. Hästen sprang in en miljon kronor och kördes förtjänstfullt av Lars-Åke Söderholm. Nu har det gått en månad efter storloppet och för Malin Bergström har det varit en omtumlande sommar.
- Det är knappt så att man har hämtat sig, ha, ha, herregud alltså. Det var så häftigt att få vara med om att vinna ett så stort lopp med den här hästen. Allt var bara så perfekt och en dröm som slog in, säger Malin Bergström.
- Det blev stor uppståndelse efteråt och många som hörde av sig och gratulerade och gladdes med oss. Det är många som är engagerade. Jag och familjen åkte på semester efteråt och låg på stranden och filosoferade. Det var så mycket att ta in. Speciellt för mig som inte är van att vara med i de här sammanhangen.
- Fast det blev lite väl mycket ett tag. Man kände som att luften gick ur en efter all uppståndelse och jag var lite trött på att bara höra mig själv och se mig själv hela tiden i media. Man ville bara gå ut i skogen och sätta sig under en gran. Det var tufft men samtidigt jätteroligt och en ynnest att få vara med och vinna. Loppet har vi tittat på många gånger efteråt. Min man tittar nog på det några gånger i veckan, säger Malin och skrattar.

Nobbar alla bud
Malin Bergström, 39, från Eskilstuna jobbar som elevresurs på en skola och sköter om några familjehästar på fritiden. En av dem är Galactica som hon har fött upp tillsammans med sin pappa och sin man. Hon tränar det fyraåriga stoet som har vunnit sju lopp på 17 starter och sprungit in 1,5 miljoner kronor. Malin beskrev sin glädje som bottenlös efter Stochampionatet och grät glädjetårar på Axevalla. Hon har i flera intervjuer i media berättat hur mycket hon älskar Galactica och trots att hon har fått enormt höga bud i mångmiljonklassen från spekulanter som har försökt att köpa hästen så har hon nobbat allt.
- Hon är inte till salu för några pengar i världen. Man säljer inte sitt barn, menar hon bestämt.

Känns lika fin i jobben
Nu är det dags för nästa kapitel att skrivas i sagan om Galactica. På onsdagskvällen startar hon i uttagningen till Derbystoet på Jägersro. När vi gör intervjuen med Malin tisdag eftermiddag sitter hon och skrittar sin ögonsten ute i skogen.
- Vi är precis ute på sista turen nu för att kolla av allt. Men det är lugnt och bara lite mys inför avresan till Malmö. Vi drar iväg runt halv åtta onsdag morgon.
Vad har Galactica gjort annars efter Stochampionatet?
- Jag körde henne lite lätt dagen efter loppet och sedan fick hon bara gå i hagen i fem dagar. Men därefter var det bara på det igen och hon har gått sina jobb regelbundet. Hon gick ett jobb senast i förrgår och allt verkar som vanligt.
- Jag trycker ju aldrig av henne i träningen och kör några högre farter men det jag kan känna är att hon känns lika fin som hon gjorde inför Stochampionatet. Så känslan är att det verkar bra allting.

”Kan inte säga att hon har toppform”
De två främsta i varje uttagningslopp går vidare till finalen i Derbystoet som körs söndagen 4 september med en miljon kronor i förstapris. Galactica har spår elva i sitt uttagningslopp och körs av Lars-Åke Söderholm.
- Jag såg att hon är favorit och det ska hon väl vara efter senaste prestationen. Nu har hon ju inte startat på ett tag så jag kan ju inte gå ut och säga att hon har toppform. Hon har heller inget bra läge men samtidigt har hon bevisat flera gånger att hon har en otroligt bra avslutning. Så det är klart att vi har förväntningar på att hon ska leverera.
- Vi har sagt som så att allt som kommer efter Stochampionatet är bara bonus. Man känner sig också så trygg med den här hästen för man vet att hon alltid gör sitt bästa. Hon gör det hon kan och räcker det inte så gör det inte det. Men jag är förhoppningsfull i alla fall.
- Hovarna håller för att köra barfota bak precis som i de senaste två starterna. Så det blir inga ändringar där, säger Malin Bergström.

Michael Carlsson, Kanal 75


Nya galoppbanan Bro Park norr om Stockholm har hand om onsdagens lunchgalopp. V4-omgången innehåller några riktigt fina hästar och i nyin..


Nya galoppbanan Bro Park norr om Stockholm har hand om onsdagens lunchgalopp.
V4-omgången innehåller några riktigt fina hästar och i nyinstiftade Bro Park Classic (V4-3) för treåringar spetsar det till sig ordentligt.
Niels Petersens Suspicious Mind har höjt sig flera snäpp på slutet och lekte hem det danska derbyt i den näst senaste starten och blir favorit tillsammans med Per-Anders Gråberg.
Förste utmanare på förhand är Ramstein som kommer från en hedrande andraplats i svenskt derby. Elione Chaves rider igen.
- Ramstein gjorde en ruggig prestation i Svenskt Derby och formen är oförändrad på topp. Nu är det första gången på gräs, men känslan är att det ska fungera. Jag har respekt för en del konkurrenter, men det är klart att jag hoppas på vinst över passande lång distans, säger tränaren Fredrik Reuterskiöld i en kommentar i banprogrammet.
Bro Park Classic rids för första gången och lockar med 250 000 kronor i förstapris. Det är derbydistansen 2 400 meter som gäller.

Gunvald i hetluften
I V4-1 startar Fredrik Reuterskiölds Gunvald, hästen som löpte dött lopp om andraplatsen i derbyt med Ramstein. Gunvald ställs för första gången mot äldre hästar och motståndet utgörs bland annat av Silver Ocean och Avon Pearl.

Mikael Wikner, Kanal 75


59-årige Joseph Verbeeck är en av världens genom tiderna mest meriterade kuskar med bland annat fyra segrar i Prix d’Amerique och två..


59-årige Joseph Verbeeck är en av världens genom tiderna mest meriterade kuskar med bland annat fyra segrar i Prix d’Amerique och två i Elitloppet.
I helgen kommer han till Sundsvall för att bland annat köra On Track Piraten i Sundsvall Open Trot. Han kör sex hästar på fredagen och tre inom ramen för V75 på lördagen. Endast varmblod.
Joseph Verbeeck hälsar via sin manager och bokare att en ömmande axel sätter stopp för att köra hästar med allt för mycket egen vilja.
Lennart Carlsén på Bergsåkers sportavdelning:
- Han har lite problem med en axel och en del kallblod kan ju bli lite tunga att köra. Verbeeck blir inte yngre och det var efter att ha kört nåt kallblod i Boden för några veckor sedan han valde att stå över hos oss.

Underlig f ö r vass
Joseph Verbeeck har kört tusentals lopp och har flera gånger bekantat sig med kallblod.
Senaste gången det begav sig var under kuskmatchen Björnkampen i Boden i juli där mötet med sjuårige valacken Underlig emellertid blev en smula för mycket för honom.
Underlig är känd för att vara vass och svårkörd.
- Jag hade på känn att loppet hos oss kunde ligga bakom. Men han klagade verkligen inte utan det blev kanske för mycket helt enkelt med en sådan häst om han har smärtor. Verbeeck har ibland betraktas som en playboy men är precis så långt ifrån en diva man kan komma, säger Bodentravets chef David Zimmer.

Trolleri med Pilo Tabac
Börje Andersson, intervjuare och tipsprofil på V75-banan Bergsåker, ser fram emot besöket av Joseph Verbeeck i helgen.
- Synd att det inte blev några kallblod den här gången för Jos bara. Han körde ett kallblod åt mig en gång i ett större lopp i Malmö. Pilo Tabac tjänade nästan 700 000 kronor på sin tid men kunde aldrig öppna något från start. Han var rent långsam. Verbeeck bara tog ledningen med honom som ingenting och rekordet hästen fick den gången 1994 förblev hans snabbaste tid. Så jag håller honom som mycket skicklig med kallbloden, säger Börje Andersson.
Under årets elitloppshelg på Solvalla segrade Jos Verbeeck med Bird Parker i Harper Hanovers lopp.
På lördag kör belgaren Hans R Strömbergs On Track Piraten i Sundsvall Open Trot. 1999 vann han loppet med Remington Crown.

Mikael Wikner, Kanal 75


Jägersro är platsen som gäller onsdag kväll när det ska avgöras vilka tolv hästar som ska kvala in till Svenskt Travderby. Et..


Jägersro är platsen som gäller onsdag kväll när det ska avgöras vilka tolv hästar som ska kvala in till Svenskt Travderby. Ett av de riktiga klassiska loppen i svensk travsport. Ett lopp med starka traditioner, två miljoner kronor i förstapris och gul derbykavaj till segraren. Första söndagen i september smäller det men innan dess blir det som vanligt mycket spännande att vilka två hästar som går vidare från varje försök och kvalificerar sig till finalen. Uttagningsloppen körs inom V86 och det körs även kval till Derbystoet där en miljon kronor väntar på vinnaren i finalen.

”Hoppas på 95-procentig form nu”
Timo Nurmos har vunnit Svenskt Travderby två gånger tidigare som tränare. Först med Sahara Dynamite 2008 och sedan med Beau Mec 2011. I år heter Nurmos främsta vapen Readly Express som har gått fram som en ångvält och seglat upp som en stor derbyfavorit. Han vann Kriteriet i fjol i oerhört imponerande stil och har även övertygat stort i tre raka segrar i år. Stjärnhästen har tagit tio segrar på 13 starter och aldrig varit sämre än tvåa i karriären. Tränare Nurmos har hela tiden hävdat att årets två stora mål för fyraåringen är Svenskt Travderby och Europaderbyt. Nu är man framme vid uttagningsloppen till det förstnämnda och Readly Express blir stor favorit på V86.
- Readly Express (V86-2) har varit mycket bra varje gång och vunnit med krafter kvar. Jorma har inte behövt dra propparna ur hästens öron ännu i år så det har funnits lite sparat i mål. Hästen är lite småtrög i loppen så det är svårt att veta hur mycket han har haft kvar men han har inte varit trött i mål, säger Timo Nurmos.
- Han har tränat på helt normalt och det är inga konstigheter. Jag körde sista jobbet i dag (måndag) och han var fin i ett lugnt jobb. Formkurvan har stegrats hela tiden i takt med loppen. Jag uppskattar att formen har varit 85- och 90-procentig i de senaste starterna och nu hoppas jag att den är 95 procent. Blir det sedan final ska den vara 100 procent.

"Är så lugn och fin"
- Readly Express är så lugn och fin att köra och har en väldig styrka i sin kropp. Han är gynnad av lång distans och har allt som en topphäst ska ha. Nu blir det första långresa med övernattning borta men jag tror inte att det ska vara några problem eftersom han är så lugn. Det är självklart min bästa chans på onsdag, fortsätter Nurmos.
Några ändringar i balans och utrustning?
- Jag anmäler barfota runt om och vi får se efter värmningen om vi kör så. Annars blir det barfota fram som han har tävlat med i år. Barfota runt om har han inte gått sedan Kriteriet i fjol.

Inte lätt från dåliga spår
Timo Nurmos har laddat rejält på onsdag och har inte mindre än nio hästar med i derbykvalen och två hästar med i uttagningsloppen till Derbystoet.
- Men tyvärr fick tre av hästarna spår tolv, en fick spår elva och en spår åtta. Dessutom fick min derbyhäst i Finland, Tick Tack, spår tolv i kvalen där. Det blir inte lätt därifrån, säger Nurmos.
- Men hästarna är fint i ordning och det är många som är under utveckling och kraftigt på väg uppåt.

”Är mycket fin nu och riktigt på gång”
Så här säger Nurmos om V86-hästarna.
- Hawk Cliff (V86-1) var mycket bra när han vann V75 i Boden och han fick vila lite efter finalen i Eskilstuna. Nu har han tränat på för fullt en tid och det är en stark och rejäl och fin häst på alla sätt och vis. Distansen passar bra men synd på läget med spår tolv. Eventuellt kör vi med skor runt om som han har gått tidigare, men det är inte omöjligt att vi anmäler barfota runt om. Jag har inte bestämt det riktigt än och vill se hur han värmer först.
- Palermo Broline (V86-3) har utvecklats mycket och var jättebra när han vann V75 med krafter kvar näst senast på en dålig bana. Senast blev det galopp i finalen och han var lite för laddad bakom bilen enligt kusken. Hästen har annars varit lite trög men nu är han i riktigt fin form och har blivit lite laddad. Han är normalt inte osäker. Spåret är helt okej och det blir barfota runt om som vanligt.
- Tjacko Zaz (V86-3) har blivit mycket fin sedan han kom till oss och han gjorde ett jättebra lopp i Örebro senast. Hästen är mycket fint i ordning nu och har säkert gått framåt ytterligare med förra loppet. Han gick en bra tid i Örebro senast bakom Uncle Lasse. Jag har känt i träningen att hästen är riktigt på gång och det var synd på läget med spår tolv. Barfota runt om igen.

”Har utvecklats väldigt mycket”
- Mellby Demon (V86-4)
var mycket jämn förra året och var med i alla stora finaler. Han är på väg till formen nu och vi har siktat mer till höstens lopp för honom i år. Hästen är klart på gång och känns fin. Barfota runt om.
- Globalsatisfaction (V86-4) gick ett bra lopp som femma senast från ett dåligt läge mot bra hästar. Han är på väg till formen, man känner det i jobben och vi har siktat till hösten med honom. Han går säkert framåt ytterligare efter förra loppet men från spår tolv blir det inte lätt. Barfota fram eller barfota runt om.
- Trabant (V86-7) har gått bra sedan han kom till oss. Han vann första loppet och var sedan tvåa från ledningen. Senast gick han 1.10,2 i försöket till Sprintermästaren trots att loppet inte blev riktigt bra för hans del. Men han gick bra ändå och det är inte lätt för en fyraåring att springa 1.10. Läget är bra och han är snabb ut men kanske att derbydistansen är ett litet frågetecken. Barfota runt om.
- Ceasar Sisu (V86-7) har varit jättefin och var kanonbra när han vann V75-finalen och även när han gick ut och vann i Bronsdivisionen gången efter trots att han hade gått upp en klass. Senast passade inte banan och han hade även ett tråkigt läge. Så det var inget att säga om men hästen tränar fortsatt bra och känns lika fin som tidigare. Synd på spår åtta men det är som sagt en fin häst som är mycket bra i ordning. Barfota runt om igen, säger Timo Nurmos.
- Erik Sting (V86-8) har utvecklats väldigt mycket i sommar. Han har mött tuffa hästar men visat att han hävdar sig bra. Det känns som att han fortfarande är under utveckling och bara blir bättre och bättre. Han är stark och passar bra på distansen. Han har gått med framskor tidigare och barfota bak och troligtvis blir det samma balans, eller kanske barfota runt om.

Michael Carlsson, Kanal 75


Bold Eagle hade en lätt uppgift på förhand på Vincennes under måndagseftermiddagen. Årets vinnare av Prix d'Amerique tog tidig..


Bold Eagle hade en lätt uppgift på förhand på Vincennes under måndagseftermiddagen. Årets vinnare av Prix d'Amerique tog tidigt hand om ledningen och fick dirigera i ett lugnt tempo. Han hade sedan inga problem att glida undan i säker stil över upploppet. Segern blev lätt före en bra sputande Belina Josselyn. Vinnartiden för den Sébastien Guarato-tränade femåringen blev 1.13,8 över distansen 2700 meter.

Michael Carlsson, Kanal 75


Allsvenska kuskligan: 1. Ulf  Ohlsson, Solvalla, 267-187-1662. Örjan Kihlström, Solvalla, 164-122-883. Björn Goop, Färjestad, 144-84-73..


Allsvenska kuskligan:
1. Ulf  Ohlsson, Solvalla, 267-187-166
2. Örjan Kihlström, Solvalla, 164-122-88
3. Björn Goop, Färjestad, 144-84-73
4. Jorma Kontio, Solvalla, 123-76-100
5. Peter Untersteiner, Halmstad, 108-94-78
6. Magnus Jakobsson, Färjestad, 88-79-60
7. Erik Adielsson, Solvalla, 86-69-53
8. Johnny Takter, Jägersro, 85-50-53
9. Robert Bergh, Åby, 83-60-44
10. Stefan Söderkvist, Åby, 78-65-70
11. Johan Untersteiner, Halmstad, 73-74-68
12. Carl Johan Jepson, Färjestad, 70-84-82
13. Per Linderoth, Bergsåker, 66-54-40
14. Christoffer Eriksson, Jägersro, 65-84-64
15. Ulf Eriksson, Bergsåker, 61-47-68
Siffror till och med 21 augusti

Kanal 75


Efter en lättare skada i ett knä och operation gjorde Delicious U.S. comeback i Bollnäs för några veckor sedan där superstoet vis..


Efter en lättare skada i ett knä och operation gjorde Delicious U.S. comeback i Bollnäs för några veckor sedan där superstoet visade gryende form med lätt seger.
I stället för att jaga andra raka i Sundsvall Open Trot på lördag väljer Daniel Redén ett lugnare upplägg med stoet.
Det är tävlingar på Bergsåker även på fredagskvällen och Delicious U.S. blir brakfavorit i ett sprinterlopp som inleder V64-spelet.
- Det är ”jackpot” för oss arrangörer. Jag hade allra helst sett henne i Sundsvall Open Trot på lördag men man måste ha respekt för hästens dagsstatus. Hon har bara ett lopp i kroppen. Det är alldeles självklart att Daniel Redén måste matcha henne lite försiktigare, säger regionale sportchefen för travets Mittnorrland, B-O Månsson.
Han tillägger:
- Följden blir att vi får en världsstjärna på fredag och en annan på lördag i form av Nuncio.
Delicious U.S. inleder från ett sjundespår bakom bilen och i sulkyn sitter som vanligt Örjan Kihlström.

Startlista:
Malabar Circle Ås lopp (V64-1)
1 640 meter, autostart

1. Reven d’Amour - Fredrik B Larsson
2. Lord Rocket - John Östman
3. Kaffir Face - Pia Jakobsson
4. Scacco Matto - Robert Bergh
5. Knows Nothing - Ulf Ohlsson
6. Cool Keeper - Per Linderoth
7. Delicious U.S. - Örjan Kihlström
8. Quid Pro Quo - Erik Adielsson
9. Magic Tonight - Kenneth Haugstad
Förstapris: 100 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data
om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG.
Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se