V75 resultat, V75 tips och andra gratis travtips på Gratistravtips.se

Välkommen till Gratistravtips.se där vi erbjuder gratis travtips som V75 tips både genom av ranking av hästarna och med djupare analyser (i form av videotips från kunniga travpersoner), travresultat som V75 resultat och mer information som relaterar till trav/travsport. Gratistravtips.se slogs nyligen ihop med andraytter.se för att skapa en ännu bättre travsida än tidigare. Så hittar ni inte allt från den gamla sidan, så kommer det nog något liknande inom kort.

Aktuella V75-tips

Björnkollen V75-tips till Solvalla söndag 25 september 2016

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Solvalla söndag 25 september 2016.

Björnkollen V75-tips till Solvalla lördag 24 september 2016

Här ser du Björnkollen med Björn Goop och hans V75-tips inför V75 Solvalla lördag 24 september 2016.

Bo Eklöfs travsurr och V75-tips till Solvalla lördag 24 september 2016

Här kan du lyssna till alltid lika påläste Bo Eklöfs travsurr med V75 tips och tankar inför V75 Solvalla lördag 24 september 2016.

Kolla gärna in våra poddar och videos med V75-tips som Björnkollen 2016, Chrilles V75-tips, Travsurr och Systemet

Aktuella Travnyheter


Redan första gången Stefan Persson såg Darling Mearas kände han att hästen var något alldeles extra.- Direkt när hon kom s..


Redan första gången Stefan Persson såg Darling Mearas kände han att hästen var något alldeles extra.
- Direkt när hon kom sa jag till skötaren: Herregud vilket fint sto! Jag gillade hennes exteriör och hennes kloka blick.
Efter en imponerande andraplats i försöken till Svenskt Travoaks körde Stefan Persson på söndagen ut som favorit i landets största lopp för de treåriga stona.
Och favoriten höll.
Stefan Persson hade plockat av skorna och även bytt huvudlag. Ändringar som föll väg ut men som ändå satte kuskens nerver och körhänder på prov.
- Jag fick sitta på helspänn hela loppet, hon snubblade ibland och jag tänkte herregud håll dig på benen bara så är det lugnt - och det gjorde hon. Jag är så tacksam att jag har den här hästen. Hon är en dröm.

Mycket känslor
Direkt efter loppet var 42-åringen tagen, det var mycket känslor.
- Jag är lipfärdig. Det är svårt att prata nu, ärligt talat. Vi har siktat mot detta loppet ända sedan vi började träna henne, sen blev allt rätt i dag.
Darling Mearas fick dubbla förstapriset i oaks eftersom hon är anmäld till Premiechansningen. 2,8 miljoner kronor på ett bräde innebär att hon på endast åtta starter (fem segrar, ett andra- och två tredjepris) tjänat över tre miljoner kronor åt ägarna och uppfödarna Snogarps Gård AB i Ystad.
- Hon har allt. Det är en toppmärr. Jag har älskat henne ända sedan hon kom till stallet. Jag är så tacksam att hon är hos mig, sa Stefan Persson som även hyllade sin personal och Halmstadkollegan Carl-Otto Göransson, som varit med och format hästen.
Tvåa blev Genta som fick 1,4 miljoner kronor och trea Xperia Knick som belönades med 700 000 kronor.

Jensen hade full kontroll
Nancy America
var favorit i Diamanstoets final (V75-1) och trots 20 meters tillägg satsade Flemming Jensen tufft mot ledningen efter 700 meter. Väl i spets hade sedan Flemming Jensen full kontroll och vann säkert.
- Hon kände bra hela vägen, konstaterade den danske tränaren och kusken.
I Oaks Consolation (V75-2) kunde inte favoriten Caddie Lisieux försvara innerspåret utan hamnade I tredje invändigt. När sedan luckan var på väg in på upploppet körde Kenneth Haugstad snävt och favoriten blev diskad efter en vass spurt som tvåa i mål. Vann loppet gjorde 25-oddsaren Gorgeous Boko som skrällde från andra utvändigt i händerna på Mika Forss.

Revansch för Dartagnan Sisu
Snacka om revansch! Dartagnan Sisu fick inte ens plats att vara med bland de 72 som fick vara med och kvala till Svenskt Travkriterium, men i Kriterium Consolation var Mattias Djuses talang överlägsen trots sämsta utgångsläget, spår 12.
- Mycket skönt. Det är en riktig häst. Hoppas att han fungerar framöver så kommer vi få mycket kul, sa Mattias Djuse.
V75-5 blev ett rivigt lopp med inte mindre än fyra olika ledarhästar innan favoriten M.T.Kingofthehill forcerades till ledningen med knappt 500 meter från mål av Björn Goop. Goop höll igång sin häst i gungande stil i sulkyn och det blev en knapp men ändå säker seger.
Erik Adielsson följde upp kriteriesegern med Deimos Racing i V75-6 med vinst även i Walter Lundbergs Memorial (V75-7) med Marcus Lindgren-tränade Bravo Navarone. Erik Adielsson tog ett initiativ mitt i loppet och körde resolut till spets med 1500 meter kvar. Ett vinstdrag och Bravo Navarone vann säkert före Reckless och Rapide du Pommeau.
Det kördes även storlopp för ponny på Solvalla. I Svenskt Ponnytravkriterium Kat. A (shetlandsponny) blev det seger för Hårtorps Gipzy och Freja Borg efter en stentuff upploppsduell med Mary Poppins och Viktor Blücher.
I Svenskt Ponnytravkriterium Kat. B (Gotlandsruss) vann H.G.Loreen med Hannah Gustavsson.
Sju rätt på V75 gav 59 658 kronor. Sex rätt gav 423 kronor och fem rätt 42 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Svenskt Travkriterium såg länge ut att bli en uppvisning av favoriten Global Trustworthy, men hästen blev för pigg i händerna på..


Svenskt Travkriterium såg länge ut att bli en uppvisning av favoriten Global Trustworthy, men hästen blev för pigg i händerna på Jorma Kontio och in mot upploppet kom mjölksyran. Istället tog Policy Of Truth, som inledde med galopp, och Björn Goop över och såg ut att gå mot segern, men 80 meter före mål kom luckan för Deimos Racing och tillsammans med Erik Adielsson fick han nosen först i en sylvass avslutning.
- Jag har kört runt 30 000 travlopp…och att äntligen få uppleva det här. Det är verkligen ett lopp jag velat bocka av. Jag är otroligt glad att jag fick göra det. Den här stunden har jag drömt om, sa Erik Adielsson.
För tränaren Svante Båth var triumfen för Deimos Racing den andra i landets största lopp för de treåriga hästarna. 2002 vann Malabar Circle Ås.
- Största anledningen till att vi står här är tack vare ägarnas tålamod. Hästen kastrerades och jag är nöjd och stolt över mina ägare som lägger ett sådant förtroende och att man får jobba i lugn och ro. Som när vi kvalade in till E3-finalen och han inte var fräsch, det var inget snack utan de sa strunta i finalen och gå istället för nästa lopp, det är tack vare det vi står här i dag, sa Svante Båth.

Besvikna miljonvinnare
Reijo Liljendahl tränar Policy Of Truth som tjänade två miljoner kronor som tvåa, trots en galopp i inledningen.
- Det är surt. Jag är en vinnarskalle och jag är inte glad. Det är segern som gäller i alla lopp, sa Reijo Liljendahl.
Timo Nurmos var inte heller särskilt glad, men ändå stolt över Global Trustworthy tredjepris värt en miljon kronor.
- Han blev för pigg och pullade bort krafterna. Det visar ändå vilken häst det är som ändå blir trea, sa Timo Nurmos.
Segertiden i Svenskt Travkriterium blev 1.13,1 över distansen 2 640 meter, autostart. Endast fjolårsvinnaren Readly Express (1.12,8) har vunnit på en bättre tid i loppets 89-åriga historia.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Lördagens V75-omgång på Solvalla blev favoritbetonad och utdelningen på sju rätt blev 3 193 kronor medan sex rätt gav 26 kronor..


Lördagens V75-omgång på Solvalla blev favoritbetonad och utdelningen på sju rätt blev 3 193 kronor medan sex rätt gav 26 kronor. Det blev ingen utdelning på fem rätt och de pengarna går vidare i en jackpot till nästa lördag då V75 avgörs på Färjestad - en ensam vinnare har då chansen att bli 57 miljoner kronor rikare.

Kanal 75


Segertiden 1.09,8 över 1 640 meter med autostart är förvisso långt ifrån Delicious U.S. egna världsrekord 1.08,6, men sätte..


Segertiden 1.09,8 över 1 640 meter med autostart är förvisso långt ifrån Delicious U.S. egna världsrekord 1.08,6, men sättet hon lekte hem stoeliten på imponerade stort.
- Daniel ville att hon skulle få springa på lite. Jag hoppas att jag inte får skäll nu för att jag körde för sakta, sa kusken Örjan Kihlström med ett leende.
Favorittrycket från V75-spelarna var enormt och det jublades säkerligen lika mycket hemma i tv-sofforna som på Solvallas läktare när Delicious U.S. på lätta hovar stegade ifrån sina förföljare över Solvallas upplopp. Enda dramatiken i loppet utspelade sig kort efter start då Delicious U.S. blev av med ledningen från sitt innerspår och Örjan Kihlström fick ta ut henne i andraspår.
- Jag tror att jag hade kunnat försvara ledningen om jag hade velat men när jag såg att vi kunde gå ut brydde jag mig inte om att köra, för jag tänkte att de andra nog vill ha min rygg, sa Kihlström.
Den tanken visade sig korrekt. Efter 500 meter tog Delicious U.S. över ledningen och direkt fick hon några längders försprång. Resten av loppet var ren uppvisning och Delicious U.S. vann överlägset utan att behöva anstränga sig nämnvärt.
- Nu fick hon den här farten i benen som jag ville och jag hoppas att hon fick bli lite trött också. Det här blir bra framöver, sa Daniel Redén.
Segern var Delicious U.S. nionde raka och framöver väntar större uppgifter för den dubbla världsrekordhållaren med 6,1 miljoner kronor på vinstkontot.
- Planen och drömmen är Prix d’Amerique men först får vi se hur hon tar det här loppet, det är det viktigaste.

Goop hade klart för sig
Även dagens näst största V75-favorit, Seedorf O.M.F., vann utan någon större dramatik. Den Stig H Johansson-tränade italienaren svarade upp innerspåret från start i silverdivisionsfinalen, fick dämpa tempot och vann ohotad.
- Han uppfyllde spelarnas förväntningar och krav och jag tycker att han var bra, sa körande Björn Goop, som på förhand rekommenderade att hästen skulle singelstreckas i sitt tipsprogram Björnkollen på ATG.se.
- Där försöker jag kanske vara lite mer öppen än vad jag är annars och det här var en bra chans.

”En sådan häst som man bara måste älska”
Erik Adielsson hade också stuckit ut hakan inför tävlingarna. I Nyhetsmorgon i TV4 förordade han spik på Svante Båth-tränade Le Miracle i bronsdivisionens final. Det visade sig att toppkusken hade torrt på fötterna. Le Miracle stack till ledningen från spår fem bakom startbilen och sedan var segern aldrig i fara.
- Jag var lite orolig ett par minuter innan start för han var mer stressad och mer framåt än vanligt. Han brukar vara extremt avslappnad så jag visste inte hur han skulle hantera starten, men han har så fin teknik och är så trygg i sig själv att han avgjorde starten på egen hand och väldigt enkelt, sa Adielsson.
Segern var hästens 11:e i 14:e starten.
- Han måste utvecklas ännu mer för att tillhöra de allra bästa men han har definitivt förutsättningar att göra det. Det här är en sådan häst som man bara måste älska som kusk. Han är som facit, det är så här hästar ska vara att köra.

”Fortfarande större tro på Nadal”
Ledningen var guld värd även i gulddivisionens final. Där blåste Reijo Liljendahl-tränade Shadow Woodland planenligt till spets med Björn Goop i sulkyn och efter ett varv kom favoritspelade stallkamraten Nadal Broline upp utvändigt. Den senare vara emellertid chanslös att utmana om segern när Shadow Woodland sprintade undan på fina 1.11,2 över 2 140 meter med autostart.
- Jag tycker att Nadal var stor i nederlaget, han fick en tuff löpning, och Shadow Woodland fick sätta pricken över i på sin fina form. Men jag har fortfarande större tro på Nadal, sa Reijo Liljendahl, som även fick se sin Ma Runnig ta hem klass II-finalen i Ulf Ohlssons händer.

Jackpot på Färjestad
I Klass I-finalen levererade Roger Walmann-tränade Ottens Casher (Örjan Kihlström) en mycket stark slutrökare som resulterade i seger och i det avslutande lärlingsloppet styrde Adrian Kolgjini in pappa Lutfis Partizan Face till säker triumf efter att favoriten Wingait C.H. galopperat på upploppet.
På V75 delade sju rätt ut 3 193 kronor. Sex rätt gav 26 kronor och då femrättsutdelningen understeg 15 kronor går den potten vidare till nästa veckas sjurättspott på Färjestad. Då väntar norsk-svenska V75-omgången Unionstravet och en eventuell ensam vinnare med sju rätt kan räkna in 57 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Förutom tre segrar på Solvalla på lördagen kunde Reijo Liljendahl även räkna in en tränarseger i Rom för Unica Gio i f..


Förutom tre segrar på Solvalla på lördagen kunde Reijo Liljendahl även räkna in en tränarseger i Rom för Unica Gio i försöket till italienska oaks.
- Det var en viktig seger. Hon vann tydligen enkelt enligt de rapporter jag fått. Hoppas det är sparat till finalen, sa Reijo Liljendahl.
Pietro Gubellini satt i sulkyn och det treåriga stoet vann på kilometertiden 1.15,1 över distansen 1640 meter, autostart. Finalen avgörs i Rom 9 oktober med drygt 720 000 kronor till vinnaren.
Unica Gio har vunnit två lopp på sju starter i karriären, bland annat finalen av Breeders Course på Jägersro 26 juli som gav 550 000 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Fabrice Souloy är redan avstängd från skandinavisk travsport då fyra av hans hästar lämnat positiva dopningsprover vid tävl..


Fabrice Souloy är redan avstängd från skandinavisk travsport då fyra av hans hästar lämnat positiva dopningsprover vid tävlingar i Sverige och Norge. I Norge har såväl A- som B-prover, tagna under Oslo Grand Prix-dagen i juni, på hästarna Your Highness, Un Mec d'Heripre, Lionel och Timone Ek konstaterats positiva. På fredagen meddelade Svensk Travsport att även Un Mec d’Heripres B-prov från elitloppshelgen på Solvalla i maj var positivt. Därmed fråntas hästen sina placeringar i försök och final i Elitloppet samt de 850 000 kronor som de inbringade.
- Nu fortsätter utredningen som ska färdigställas och sedan lämnas över till Skandinavisk Dopningskommitté, säger Svensk Travsports veterinär Antti Rautalinko till travsport.se.
Fabrice Souloy är än så länge inte avstängd i sitt hemland Frankrike men Jean-Pierre Kratzer, president i den europeiska travunionen (UET), säger i ett pressmeddelande att en eventuell bestraffning som utdöms i Sverige eller Norge kommer att gälla i alla UET:s medlemsländer.

Ny resultatlista Elitloppet, final:
1) Nuncio
2) Resolve
3) Timoko
4) Propulsion
5) Oasis Bi

Ny resultatlista Elitloppet, försök 2:
1) Nuncio
2) Royal Fighter,
3) Billie de Montfort,
4) On Track Piraten

Ola Johansson, Kanal 75


Per-Anders Gråberg vinner mest på landets galoppbanor. Med elva segrars försprång till tvåan Elione Chaves toppar han den allsvensk..


Per-Anders Gråberg vinner mest på landets galoppbanor. Med elva segrars försprång till tvåan Elione Chaves toppar han den allsvenska ryttarligan.

1. Per-Anders Gråberg, 48-34-39
2. Elione Chaves, 37-38-24
3. Jacob Johansen, 35-43-27
4. Shane Karlsson, 29-29-30
5. Carlos Lopez, 24-20-28
6. Oliver Wilson, 22-21-17
7. Dayverson De Barros, 17-12-11
8. Jan-Erik Neuroth, 17-7-6
9. Nelson De Souza, 13-15-13
10. Malin Holmberg, 10-13-7
Siffror till och med 23 september.

Kanal 75


 Magnetröntgen har tidigare visat att Nathalie Mortensen klarade sig undan skador i nacken och läkarna har stoppat en lunginflammation med antibi..


 Magnetröntgen har tidigare visat att Nathalie Mortensen klarade sig undan skador i nacken och läkarna har stoppat en lunginflammation med antibiotika. Hon blir kvar på sjukhuset ytterligare en tid men av allt att döma får hon snart lämna sjuksängen.
- Hon har ett par frakturer på käkarna men det är inget som syns. Hon har blivit sydd på hakan och på läppen och eventuellt är det någon tand som behöver åtgärdas. Hon kommer inte att kunna tugga på en månad utan det blir flytande föda, säger Henrik Engblom.

Ola Johansson, Kanal 75


 I samband med Stockholm Cup-dagen 11 september rånades Bro Bark i Upplands-Bro under spektakulära former. Efter tävlingarna stormade r&ari..


 I samband med Stockholm Cup-dagen 11 september rånades Bro Bark i Upplands-Bro under spektakulära former. Efter tävlingarna stormade rånare in med automatvapen och kom över en okänd summa pengar. Mot den bakgrunden kommer Bro Park på prov att slopa kontanthanteringen under två tävlingsdagar.
- Vi ser det som en självklarhet att genomföra ett försök med kontantlösa tävlingar. Efter den oerhörda händelsen känns det mer än angeläget att i så stor utsträckning som möjligt trygga arbetsplasten för våra anställda och givetvis även mötesplasten för våra besökare, säger Ulf Hörnberg, vd för Svensk Galopp.

Ola Johansson, Kanal 75


Solvalla-tränaren har för vana att plocka fram unghäststjärnor varje år som är med och slåss i årgångsloppen me..


Solvalla-tränaren har för vana att plocka fram unghäststjärnor varje år som är med och slåss i årgångsloppen med stora framgångar. I år har han lyckats få med två hästar till Svenskt Travkriterium, landets största lopp för treåriga hästar. Dessa är Valley Brodde och Destiny Am som Walmann har tränat fram hela vägen. Valley Brodde ståtar med två raka segrar och vann sitt uttagningslopp enkelt efter en mycket bra avslutning. Destiny Am kommer från två raka andraplatser och spurtade mycket vasst i sitt försök och var inte långt ifrån att hinna fram till segern.

"Stor potential i hästen"
Inför årets Kriterie nämns inte Walmanns duo så mycket i förhandssnacket om vem som ska vinna miljonloppet. Men om man får tro tränaren själv ska man verkligen se upp med framförallt en av dem. Kanske till och med båda hästarna.
- Om man har en häst som Valley Brodde som vann sitt kval på ett övertygande sätt så måste man självfallet tro på honom. Han visade vid segern näst senast i Gävle att han kan göra jobbet själv när han vann från dödens. Senast var han riktigt bra och avgjorde lätt, även om han var lite hjälpt av att det var hårt tempo i täten, säger Roger Walmann.
- Det har hela tiden varit en fin och lovande individ men han har varit lite stänkrädd och det har varit lite andra saker som har gjort att han har behövt tid på sig. Nu är han under en kraftig utveckling och det har hänt mycket i sommar med honom. Han är både snabb, stark och travsäker. Och har som sagt visat väldigt bra inställning.
- Jag ser en stor potential i den här hästen och tror att han kommer att tillhöra de fem, sex bästa i kullen i ett par år framöver.

”Barfota gav en växel till”
Valley Brodde har spår fem bakom bilen och körs av Örjan Kihlström, mannen som har vunnit så många stora miljonlopp i år att man har tappat räkningen. Roger Walmann är också optimistisk att kunna vinna Kriteriet.
- Jag har bra magkänsla. Valley Brodde är absolut en av de som kan vinna Kriteriet. Självklart måste det klaffa när det är så tuffa hästar emot och han klarar nog inte av att göra jobbet själv i dödens. Men får han sitt lopp så tror jag inte att han är sämre än någon annan.
- Den största förändringen balansmässigt gjorde vi senast när vi körde barfota runt om för första gången. Det gav en växel till när vi plockade av framskorna. Han hade ju gått barfota bak innan. Det blir barfota runt om igen och jag funderar även att köra honom i jänkarvagn för första gången. Kanske också att det blir ett helstängt huvudlag eller ett Can't See Back. Men det är saker jag vill diskutera med Örjan först innan jag tar det beslutet, säger Roger Walmann.
Vem tror du är väst emot?
- Jag är imponerad av både Global Trustworthy och Policy of Truth. De tränas av Timo (Nurmos) och Reijo (Liljendahl) och det är killar som vet hur man ställer i ordning till ett sådant här lopp.

”Vill varna för Destiny Am”
Du har även med Destiny Am i Kriteriet som har spår sju bakom bilen och körs av Kenneth Haugstad. Vad tror du om hans möjligheter?
- Jag vill faktiskt varna lite för Destiny Am. Han spurtade riktigt vasst senast och är kraftigt på gång. Han har även känts mycket bra i jobben efteråt och skulle han komma till bra från sitt dåliga läge är han inte borta. Vi fortsätter med barfota runt om igen.

”Har inte fått samma skalle som brorsan”
I övrigt i söndagens V75-tävlingar på Solvalla har du även med Caddie Lisieux i Oaks Consolation. Hästen galopperade hejdlöst i starten senast i uttagningen till Oaks och det gjorde hon även i försöket till E3 i somras. När hon har travat felfritt så har hon vunnit.
Vad säger du om hennes uppträdande?
- Caddie Lisieux har mycket hög kapacitet, inte långt ifrån sin bror Readly Express, men det är bara att konstatera att hon inte har fått hans skalle. Hon är strulig av sig och har galopperat bort väldigt stora pengar. Nu går vi back to basic och provar med skor runt om, vanlig vagn och så får Kenneth köra igen. Han har fått henne felfritt varje gång tidigare och vi måste ju prova att ändra lite saker.
- Sköter hon sig är det bra chans att vinna loppet för hästen känns fin och har tränat bra men det kan lika gärna bli galopp igen. Innerspåret bakom bilen är inte optimalt för hon kan lätt bli stressad därifrån, säger Roger Walmann.

Michael Carlsson, Kanal 75


 Stig H:s Stipendium delas ut för 21:a gången och består av att stipendiaterna får gå ett utbildningsprogram under 2017, vars ..


 Stig H:s Stipendium delas ut för 21:a gången och består av att stipendiaterna får gå ett utbildningsprogram under 2017, vars syfte är att underlätta steget till en proffstränarkarriär.
- Jag har ambitionen att bli egen tränare i Sverige inom fem år och kommer att söka tränarkursen på Wången. Att få Stig H stipendiet är ett stort erkännande och ett steg på vägen mot att starta eget, säger Mads H Nielsen, lärling hos Jägersros Tomas Malmqvist, i ett pressmeddelande.

Travtränare istället för veterinär
Halmstadlärlingen Paula Pettersson hade från början siktet inställt på Veterinärhögskolan men det har rullat på bra sedan hon kom in på travet i tonåren och nu är det istället travtränaryrket som hägrar. I dagsläget arbetar hon hos sambon Johan Untersteiner.
- Även om jag har stor frihet här får jag inte bestämma allt själv och det vill jag göra. Planen är att jobba här några år till och utveckla mig som kusk. Vid 30, alltså om tre år, hoppas jag att jag startat eget, säger Paula Pettersson.

”En stor ära”
Petter Karlsson arbetar hos pappa Hans i Örebro och har redan gjort sig ett namn som kusk.
- Det är en stor ära att få stipendiet. Jag har ambitionen att bli tränare inom några år och behöver all utbildning jag kan få, säger Petter Karlsson.

Tidigare Stig H-stipendiater:
1996: Kajsa Frick, Fredrik Linder 1997: Linda Hedin, Leif Eriksson
1998: Charlotta B Svensson, Fredrik M Persson
1999: Linda Artursson, Peter Ådefors
2000: Catrin Fajersson, Jens Eriksson
2001: Olle Alsén, Fredrik Söderberg
2002: Elin Gustavsson, Per Linderoth, Stefan Persson, Sofie Svedin
2003: Anette Lorentzon, Oskar Svanberg
2004: Richard Jansson, Jesper Svensson
2005: Daniel Redén, Claes Sjöström
2006: Johnny B Karlsson, Johan Untersteiner
2007: Anna Rönning, Sarah Swahn
2008: André Eklundh, Björn Karlsson
2009: Michael Lönborg, Jenni H Åsberg
2010: Jennifer Tillman, Admir Zukanovic
2011: Anna Isabelle Karlsson, Joakim Sandkvist
2012: Sandra Eriksson, Marcus Melander
2013: Magdalena Eriksson, Mattias Djuse, Oskar J Andersson
2014: Oskar Kylin-Blom, Preben Sövik
2015: Fredrik Berg, Marcus Schön

Kanal 75


Vid midnatt på torsdagen avslutades den första auktionsdagen av tre av årets Kriterieauktion.60 av de 367 ettåringarna i katalogen s&arin..


Vid midnatt på torsdagen avslutades den första auktionsdagen av tre av årets Kriterieauktion.
60 av de 367 ettåringarna i katalogen såldes. Särskilt utvalda hästar till den inledande dagen som bedömts vara bäst stammade.
Totalt omsattes drygt 11,5 miljoner kronor under torsdagskvällen vilket ger ett snittpris på 193 083 kronor.
- Den positiva trend vi sett tidigare under auktionsåret fortsatte även under torsdagens auktion, säger Sara Blomhage, ASVT:s generalsekreterare i ett pressmeddelande.

Walmann köpte en italiano
Oliver Hall (Ready Cash– Lady Minette), uppfödd av Grållen AB, blev torsdagens dyraste häst. Reijo Liljendahl ropade in hästen för 750 000 kronor.
Liljendahls kollega på Solvalla Roger Walmann köpte Italiano Boko (S.J.’s Caviar – Omnia As) uppfödd av Boko Stables Holland BV.
Kriterieauktionen fortsätter fredag och lördag.

De sex dyraste hästarna på aktionen
1. Oliver Hall (hingst e. Ready Cash-Lady Minette). Köpare: Reijo Liljendahl AB 750 000 kr.
2. Italiano Boko (hingst e. S.J.s Caviar-Omnia As) Roger Walmann 700 000 kr.
3. Flintstone Am (hingst e. Muscle Massive-Nirvana F.H.) Roger Walmann 425 000 kr.
3. Staro McMillan (hingst e. Raja Mirchi-Loch Ness Broline) Sören Kolberg 425 000 kr.
5. Magic Cash (hingst e. Ready Cash-Icy Shadow) Stall Timo Nurmos AB 400 000 kr.
5. All Worked Out (e. From Above u. Overworked) Stud Racing/Kristallbanken 400 000 kr.
6. Magic Cash (e. Ready Cash-Icy Shadow). Stall Timo Nurmos AB, 400 000 kr.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det var tunt med startande i årets upplaga av Rosengårdlöpning på Jägersro och med endast fem hästar tvingades arrangörern..


Det var tunt med startande i årets upplaga av Rosengårdlöpning på Jägersro och med endast fem hästar tvingades arrangörerna putta undan loppet till en plats utanför V64-spelet.
Breakdancer och Oliver Wilson var stora spelfavoriter i loppet som kom igång några minuter efter klockan sju på kvällen.
Fredrik Reuterskiölds häst hade dock inte med utgången att göra den här gången då loppet helt kom att stå mellan ledande Only Bacon och Elione Chaves och Santiago som tillsammans med Martin Rodriguez kunde försvara nnerspåret i starten och skuggade bakom.
Duon ryckte undan på upploppet och Santiago satte huvudet först efter ett snyggt disponerat lopp över de 1200 meterna.
150 000 kronor var segern värd i det stora treåringsloppet.
Santiago satt fast med krafter som trea i IKC Opportunity i mitten av augusti bakom Dolly Dagger och Breakdancer och visade redan då att han matchade torsdagkvällens motstånd.
- Senast i Stockholm kom han bort och då blev jag lite misstänksam var han stod och jag måste jag måste erkänna att jag inte riktigt trodde att han skulle kunna vara så tuff i dag. En riktig tuffing och jättesnyggt ridet av Martin, sa Vanja Sandrup.

Föddes upp med nappflaska
Santiagos start i livet som föl är känt i galoppkretsar. Mamman dog när han bara var några dagar gammal och hästen föddes upp med nappflaska.
Jan och Maj-Lis Marttorp från Trelleborg äger hästen.
- Det här är väldigt spännande och det måste till något sånt här då och då för att kunna hålla på med den här sporten, sa Maj-Lis Marttorp.

Favoriten ströks efter vägran
Hemmatränaren Vanja Sandrup och jockeyn Martin Rodriguez bärgade också kvällens andra större lopp, Rebell Fortuna Guld över 1000 meter.
Här var det mycket tur med i bilden. Storfavoriten Let'sgoforit krånglade mer än vanligt när han skulle in i boxen och till slut tvingades man ge upp.
Bodil Hallencreutz åttaåring kom inte till start.
Spykes Bay blev spelad till favorit i stället och tog hem de 100 000 kronorna i förstapris.

Gundvald bara bäst
Gunvald
slog äldre hästar på Bro Park i den senaste starten och var förkrossande överlägsen när han mötte jämnåriga i Treåringarnas Höstlöpning.
Den svenske derbytvåan reds som vanligt av Carlos Lopez. Fredrik Reuterskiöld tränar landets bäste (?) treåring.
Jan-Erik Neuroth la upp det ”som vanligt” med storfavoriten Kilroy över de 1730 meterna i Sailor Girl Guld. Killroy fick dra upp spurten från sistaplats och spurtade retfullt enkelt förbi konkurrenterna och var först i de sista sprången. Wido Neuroth tränar.
Sex rätt på V64 delade ut 8 810 kronor, fem rätt 64 kronor och fyra rätt tio kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Unica Gio hade ingen av sina bättre dagar när hon i sin senaste start galopperade bort sig i korta E3-finalen. Men dessförinnan visade den tre&ar..


Unica Gio hade ingen av sina bättre dagar när hon i sin senaste start galopperade bort sig i korta E3-finalen. Men dessförinnan visade den treåriga italienskan prov på fin kapacitet när hon ledde Breeders Course-finalen från start till mål.
- Hon är hos familjen Biasuzzi nu. Dit kom hon i tisdags och resan gick bra, säger Reijo Liljendahl.
Det körs tre uttagningslopp till Oaks och för att gå vidare till finalen 9 oktober krävs att man kniper en av de fyra främsta placeringarna. Unica Gio startar från spår fem med Pietro Gubellini i sulkyn.
- Hon har ett vettigt utgångsläge och jag hoppas att hon sprintar iväg ordentligt för hon fungerar bäst i ledningen, säger Liljendahl.

Ola Johansson, Kanal 75


Svenskt Travkriterium 1986 blev en triumf för dåtidens store dominant Stig H Johansson. Stig H hade fyra hästar i finalen och vann själv fr..


Svenskt Travkriterium 1986 blev en triumf för dåtidens store dominant Stig H Johansson. Stig H hade fyra hästar i finalen och vann själv från ledningen med Piper Cub, sedan storfavoriten Atas Star L. galopperat i fösta sväng. Av Stig H:s övriga slutade Cole Porter Song fyra medan Mr McClaoud och Thackeray slutade oplacerade.
Men för svensk travsport - och även för Stig H Johansson själv - skulle tvåan i kriteriet för 30 år sedan ha en ännu större betydelse för travhistorien. Tvåa blev nämligen stoet Icora Tilly, körd och tränad av Torbjörn Jansson. Nio år efter andraplatsen i kriteriet blev Icora Tilly mamma till en viss Victory Tilly - elitloppsvinnaren, världsrekordhållaren och Stig H Johanssons bästa häst i karriären med drygt 37,7 miljoner kronor inkört.
Icora Tilly lämnade för övrigt ytterligare tre miljonärer: Golden Tilly, Brunton Tilly och Super Tilly. Totalt blev Icora Tilly mamma till 14 föl som tillsammans tjänade drygt 48,8 miljoner kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75
ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data
om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG.
Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se