V75 Tips Solvalla Lördag 26 Maj 2012

Dags för årets största travhelg i vårt land och lördagens omgång känns stekhet med understöd av den stora jackpot som frös inne efter Gävles favoritparad. Hoppas för egen del att stolparna är betydligt snällare denna gång då precis allt som kunde gå snett gjorde det i lördags. Stolpe ut då alltså men över tid brukar sådant jämna ut sig och kan lova att revanschlusten aldrig har varit större och det är vad jag tar med mig in till denna rafflande omgång. V75-finaler innebär som alltid att hästarna kommer med kända prestationer och loppen blir lite jämnare när alla toppar sina djur inför detta och inga växlar sparas.

En tråkig detalj är att vi får klara oss utan våra kanske två färgstarkaste profiler då Åke Svanstedt och Lutfi Kolgjini är avstängda under helgen. Detta ökar risken för att den så kallade Vallalunken visar sitt fula tryne då det brukar vara Åke och Ludde som sätter färg på loppen. Hoppas några andra kuskar är villiga att ikläda sig den rollen nu. Helgens intressantaste lopp är Harper Hanovers Lopp över tre varv där 15 högklassiga hästar ska stångås och kvaliteten på det loppet är skyhög. Glädjande nog bjuds vi även på en öppen och spelvänlig final av Diamantstoet. Solvalla travbana brukar vara snabbare än vanligt just denna helg och bankroppen är ganska hård så det krävs bra hovar för barfotaspringande hästar. Den tidiga väderprognosen ser klart tilltalande ut och det kommer bli en riktig folkfest. Har du möjlighet så kan det vara väl värt besväret att ta sig ut till Solvalla under helgen då det är denna helg som anläggningen blomstrar.

V75 System Solvalla Lördag 26 Maj 2012

Bästa spiken: 2 Hurricane Blue avdelning 4

Näst bästa spiken: 12 Global Kitten avdelning 5

Tredje bästa spiken: 5 Ghetto Blaster avdelning 7

Bästa skrällen: 8 Nalda Nof avdelning 3

Avslaget: 12 Spring Erom avdelning 7

Avdelning 1: A:4 B:8,12,6 C:5,2,10,11 D:1,3,7,9

Avdelning 2: A:8,7 B:4,1 C:2,6,9,3 D:5,11,10,12

Avdelning 3: A:2,8 B:6,9 C:5,4,7,10 D:3,1,12,11

Avdelning 4: A:2 B:9,12,11 C:5,4,6,10 D:7,8,3

Avdelning 5: A:12 B:3,1,8 C:9,5,13,2 D:4,6,11,14,7,10,15

Avdelning 6: A:2,7 B:1,8,9,6 C:3,5,12 D:4,11,10

Avdelning 7: A:5 B:3,6,15,2 C:8,11,13 D:4,10,14,12,1,7,9

Systemförslag: Spelar en rak kupong denna gång då jag har två spikar jag känner för:

System: 4 x 4 x 2 x 1 x 1 x 2 x 5 = 320 rader 160 kr

Om även 5 Ghetto Blaster avdelning 7 spikas blir det 64 rader

Observera att detta endast är ett fiktivt spelförslag. Lämnar inte in själv förrän efter värmningar på lördag och då kan systemet se annorlunda ut.

V75 Tips Solvalla Lördag 26 Maj 2012

Avdelning 1 – 2140 auto - Bronsdivisionen

Spetsstriden: Även om 1 Burning Line Gral höll upp från innerspår senast han hade det så bör 2 Henke Diablo ta en längd på honom så som han öppnade senast. Utifrån testar säkert Örjan en bit med 4 Inhibited som var snabb i lördags med halvstängt huvudlag.  Med Åke och Ludde borta ur loppet känns det som att Örjan kan få överta spets från Johan här då Inhibited var så bra i lördags. Utifrån vill nog Conrad testa med 6 Lets Go On men han kommer inte förbi Örjan utan bör försöka locka fram 8 Parkin till dödens istället. Alltså Örjan i spets med Johan i ryggen och Parkin i dödens med Lugauer i andra utvändigt tror jag på efter 500 meter.

Analys: En mycket öppen bronsfinal inleder omgången.  Mycket kul för loppet att de två hästar som sett bäst ut i försöken här belastas med de sämsta lägena. Tänker främst 12 Mr Picolit som ju inte skulle skämma ut sig i gulddivisionen som det känns. Mycket lovande häst som nu får bekänna färg med ny kusk och från svårt läge och tippar emot honom nu på en självspringande bana. Den andre som verkligen imponerat är 8 Parkin som brisade undan i spets senast och visade sin höga klass. Här luktar det dock dödens lång väg och därifrån kan det bli tufft nu. Nej tipsettan tillfaller 4 Inhibited som kommer från Stefan Melanders formstall. Hästen imponerade stort denna dag ifjol och visade förbättrade takter i lördags. Känslan är att Johan kan nöja sig med rygg ledaren på vännen Örjan här och då borde kunna lifta med till mycket fina pengar från vinnarhålet. Örjan lär inte släppa till någon nämligen så som hästen såg ut i lördags. Fångar upp de utvändiga och ska slås därifrån. I enlighet men min spetsteori ovan så är det främst 8 Parkin som han ska stå emot här och han får andrarösten. Vi har vid flera tillfällen sett hur stark han är från dödenspositionen och det är fullt möjligt att han tar ner mitt drag med sin två lopp i kroppen nu. På sista bortre långsidan lär Jorma sända iväg 12 Mr Picolit så som Åke själv skulle ha gjort men det vill alltså till att Parkin har masserat ledaren från dödens innan för blir det befarad Vallalunk så går det inte att ta in på täten denna dag. Framför sig lär Jorma få 6 Lets Go On vilken det lät lie positivt på senast och han höll då rätt bra från dödens på 12.an här.Conrad är min skräll i loppet om han skulle vara lika vass som näst senast. Nöjer mig med denna kvartett även om det finns några till med lite chans.

Startlista V75 26 Maj 2012

Min rank: A:4 B:8,12,6 C:5,2,10,11 D:1,3,7,9

1      BURNING LINE GRAL h 5 Torbjörn Jansson  (Wän Ch)a utklassad av 8:an senast och kunde kämpa till sig ett andrapris och en plats i detta lopp. Kan hänga med till en fin slant från detta läge på sin höjd. Svarade upp från innerspår 24/11 mest med hjälp av kurvan och klarar inte det nu.

2      HENKE DIABLO v 8 Johan Untersteiner  (Jar Ma)a mycket kvick ut senast till ledning och var då snabbare än Frenchise bland annat. Höll sedan klart bra i spets men fick ge sig i sista steget mot 5:an på snikspåret. Laddas säkert av Johan som kör denna gång och vore gynnad av spets.

3      ELORA HANOVER* (US) s 6 Erik Adielsson (Joh SH) så där men inte mer senast bakom 2:an och 5:an och får svårt mot hingstarna här trots bästa kusken och det fina läget. Slantjägare.

4      INHIBITED h 5 Örjan Kihlström  (Mel St) imponerade stort denna dag ifjol och tycks ha hittat formen lagom till detta i år oxå. Mycket enkel spetsseger i lördags viken i och för sig inte sa så mycket då ingen av konkurrenterna utmanade jonom på allvar. Såg dock fin ut och öppnade bra trots att han gick med halvstängt huvudlag istället för helstängt som vid starten innan. Farlig om spets.

5      EXDREAM* (FI) v 6 Peter Ingves  (Hei Ve) vann enda starten med Ingves senast så han får fortsätta i sulkyn. Gick då ner på openstretch och avslutade mycket vasst så formen sitter som en sportmössa inför detta. Toppspår dessutom och känns skrällduglig.

6      LETS GO ON* (DE) v 7 Conrad Lugauer fick gå utvändigt om överlägsne 12:an senast men höll fint till tredjepris på avstånd. Notera att Conrad varnade för hästen trots spår 8 mot Mr Picolit senast som då hade spår innanför. Denna hästen är bra men läget blev åter lite trist. Rundade fältet i sista kurvan och var mycket bra näst senast.

7      BORGA BARON v 6 Tony Wallin  (Str Ca)a snabbstart till rygg på 12:an senast och kunde lifta med till maxutdelning. Totalt bortlottad härifrån. Står dessutom stenhårt inne i loppet.

8      PARKIN v 6 Henrik Svensson  stod för detta meetings kanske allra bästa insats i ett enskilt lopp då han vann senast i en mycket läcker stil från tidig spets. Bra även i årsdebuten innan och går framåt ytterligare. Inte chanslös trots läget och tål en del grovjobb.

9      PANDORA GIRL* s 7 Tommi Kylliäinen  (Lun JM)a undrar hur denna märr kom med i detta lopp? Kunde inte öppna så bra senast med skor utan hamnade i andra utvändigt och fick gå först i tredjespår genom sista kurvan. Verkar vara mer segstark än speedig. dödens på 11:an näst senast och höll ok därifrån barfota runt om då. Inte tidig alls.

10      BELGRADO h 5 Per Lennartsson kördes passivt av Per senast och hade sparade krafter en bösshåll bakom överlägsne Parkin senast. Avslutade vasst då han släpptes loss 50 kvar. Svårt härifrån dock och Lennartssons stallform är inte på topp för stunden heller.

11      ORDER BY KOFFE v 6 Akseli Lahtinen  (Evi La)a segervan valack som gått allra bäst just med Akseli. Snabb till spets 28/4 mot bla 9:an här och kunde enkelt dirigera loppet från spets.

12      MR PICOLIT h 5 Jorma Kontio  (Sva Åk) bästa hästen som vunnit 3 av 4 på rikstoton. Åter mycket fin från spets senast och då var det 6:an och 7:an i detta lopp som han åt till frukost. Aktuell trots det vissna spåret och ett litet kuskminus.

Turordning: 12-10-11-5-8-4-1-7-3-9-2-6

 

Avdelning 2 – 2140 auto – Klass 1

Spetsstriden: Ingen tar en längd på Robban här som enkelt håller upp spets med 1 Very Sober. Hon lär dock köras i ryggar och frågan är snarare vem som kommer med den allvarliga spetsfrågan. 2 O.F.V Dream kan öppna ganska bra men bevakar nog bara sin position i andra spåret. Utifrån provar Per med 6 Glenn Palema som är snabb men jag tror inte han kan hålla emot min spetside 7 Angel Of Postman som accelererar riktigt bra vilket han visade senast. Björn kommer sedan svara allt och kör i spets. Dödens är bokad åt norske 8 Royal Winner som jag tror kommer före Örjans 4 Västerbocheckpoint från start. Båda dessa tål att tåga på i dödens annars.

Analys: Loppets bästa häst ser ut att vara 8 Rocky Winner som så när tog ner min ide från dödens på Bjerke senast efter ett tidigt avancemang från spår 11. Verkar som norrmännen hade fått klartecken på honom den dagen men det struntade Björn i och höll undan från spets. Spelet heter dock revansch och jag tror faktiskt att norske gästen kan vinna nu istället då han såg väldigt bra ut. Lägger lite hårdare tryck nu från dödens så bör det bli korta steg till slut på min spetside 7 Angel Of Postman och Björn Goop. Dock väldigt svårt att skilja dessa åt och alltid farligt att dissa Björn från sådant läge och han gör norrmannen sällskap i A-gruppen på visad toppform. Bakom lurar som så ofta Kihlström som kan få loppet med Stroopers starka 4 Västerbocheckpoint vilken imponerade senast från dödens. Har tidigare visat att han även kan avsluta mycket snabbt och som sagt är kusken den rätta för en sådan resa. Tar med rygg ledaren 1 Very Sober oxå då hon verkar vara i mycket gott slag och fick drömläget nu. Bergharn har rena smögåsbordet här och kan älja vilken rygg han vill ha men tror alltså att han är mycket nöjd med att sitta bakom Björn. Är väl egentligen ett halvvarv för långt för att passa den sprinterbetonade märren men med invändig ryggresa så kan det gå ändå. Hon är rysligt kvick i benen om hon får chansen att visa det på upploppet. Finns ytterligareen tänkbar kvartett men det blir för dyrt för min del.

Min rank: A:8,7 B:4,1 C:2,6,9,3 D:5,11,10,12

1   VERY SOBER s 5 Bergh Robert (Bje Em)a oerhört kvick ur startblocken men behöver rygglopp över medeldistans. kan dock avsluta riktigt vasst om hon skulle få luckan till slut. Verkade trivas mycke fint med robert vid spakarna. Dunderskräll?

2   O.F.V.DREAM h 5 Larsson Fredrik B (Lar He) Är ingen startraket men sitter här perfekt parkerad i andraspår och har sin bästa bit över upploppet. Stallformen är god på Eriksund vilket vi inte minst såg på Caballion i lördags. Klart skrällduglig från detta finfina läget.

3   KRICKEN C.D. v 5 Adielsson Erik (Str HR) blev femte gången gillt för att kvala in till dessa finaler när man senast kunde bärga ett tredjepris. Har avslutat rappt vid ett par tillfällen men verkar inte så snabb från start. Stod för en bra insats senast men har trots allt inte vunnit på fem försöksheat och nu blir det tuffare i finalen.

4   VÄSTERBOCHECKPOINT* h 7 Kihlström Örjan (Str Pe) har bara sett honom bakom bilen i Halmstad 9/7 ifjol och då var han medel ut men gick mycket bra till slut precis som senast vid en meriterande V75-seger. Ingen startraket alltså men svår att stå emot till slut. Körs på styrka och tål dödens. Gynnsamt läge för Stroopers björnstarka häst. Örjan känner till hästen väl vid det här laget.

5   OBAMA GEL h 4 Takter Johnny (Sel Mi) inte snabb ut och lever uteslutande på sin styrka. var ute i Örebro International näst senast och hade nog hellre startat i Harpers än i detta lopp. Anständig avslutning senast men behöver lyfta sig en hel del för att hinna med i detta lopp. Spåret ej bra för starttrög häst. Takter upp nu.

6   GLENN PALEMA v 5 Lennartsson Per (Sva Åk) rapp avslutning senast till målfotoseger, fint formintryck då men har gått lite väl långt mellan loppen nu. Kan öppna bra vid laddning. Värmde bra innan näst senast då en startgalopp förstörde dagen. Inte helt stabil häst. Per upp nu.

7   ANGEL OF POSTMAN (NL) h 5 Goop Björn har imponerat så smått vid de senaste framträdandena och är en av få riktigt startraska hästar i detta lopp. Given taktik för Björn att trycka sig mot spets här och därifrån ska han räknas mycket tidigt i detta gäng.

8   ROCKY WINNER* h 4 Kolle Lars Anvar (And Tr) var mer eller mindre klartecken på denna senast mot 7:an, Björn ville dock annorlunda. Hästen kördes fram till dödens och stod för en klart stark insats även om han inte förmådde ta ner vinnaren. Ska passas tidigt på visad form och kapacitet.

9   LONG NIGHT h 4 Ohlsson Ulf (Mel St) mycket flitig V75-deltagare som turnerar land och rike runt men senast fick man till det på hemmaplan istället. Stod på tur för den segern. Fick ett knepigt läge nu men kan hamna en bit bak om han ryggar 2:an och ryggar man 1:an så blir det 3:e invändigt vilket kräver massor av tur. Kommer dock från Melanders fina stall och kan inte sågas helt då formn är riktigt fin.

10   FIESTA WAY s 6 Linderoth Per (Kro Ka)a var verkligen överraskande bra vid spetssegern i Umeå. Sprang utan skor på hovarna då och det var onekligen ett stort plus. Senast hade man slagit på skor igen och då vart det stryk som storfavorit. Misstänker att man tar av dem nu igen trots rävläget man fick här. Inte tidig då känslan är att det är en spetshäst.

11   PAMPAS S.I.R. h 4 Söderkvist Stefan (Rej Sv)a trivs på Solvalla. Gör hela tiden det han ska men från spår 11 mot så här tufft motstånd, då krävs det mer än vad som hittills uppvisats. Känns helt bortlottad nu.

12   DONALD DUCK TOOMA v 5 Tillman Jennifer (Lar He) ganska stark häst som dessutom kan öppna bra från start. Missgynnas således lite extra av bakspåret och får svårt då det finns bättre hästar i loppet.

Turordning: 10-4-6-8-7-9-1-5-11-12-2-3

 

Avdelning 3 – 1609 meter auto – Lady Snärts lopp – Stoeliten

Spetsstriden: Det var lite av en uppenbarelse att se 2 Tamla Celeber lägga iväg från start senast. Hon pep till spets på ett sätt jag inte tidigare sett från henne och kan nu lägga ytterligare en fin egenskap till alla hennes tidigare kvaliteter. Med det intrycket får det heta vad de vill på utsidan, kan inte se någon ta en längd på henne. Lägg därtill att det nu är 1609 meter och kurvan kommer väldigt tidigt till hennes hjälp. Frågan är snarare vem som får syna dödens och jag tror hårt på att Raffin kör till med snabba 8 Nalda Nof som var snabb senast.

Analys: Ska direkt säga att 2 Tamla Celeber förmodligen har omgångens bästa segerchans och är en sund spik. Var ett toppintryck vi fick se från henne senast då hon inte gav syrrorna en chans efter tidig spets. Går säkert framåt med det loppet i kroppen och är solklar spetsfavorit när det nu är 1609 meter och bilen släpper fältet långt in på rakan. Som ni hör talar det mesta för henne här. Jag vill dock ändå dubbla med 8 Nalda Nof som var oerhört läcker senast på Bjerke. Blixtrande startsnabb och helt okomplicerad vilket känns viktigt med 25000 personer bland publiken med pukor och trumpeter. Hon var så snabb att jag tror hon är framme i dödens redan i ingången av första kurvan och det ska bli intressant att se vad hon kan göra mot Tamla Celeber från den positionen. Även om Tamla är bra så är hon knappast helt på topp ännu och det får inte saknas alltför mycket om hon ska stå emot min skrällide i loppet. Låser på den troliga och den roliga här och som spelare hoppas jag på den senare. För den som streckar vidare så var 6 K.L.M Prelong ruggigt fin senast från dödspositionen och Åke gjorde bara vad som behövdes i vad som såg mycket enkelt ut från sidan, kalasform. 9 Marielles visade i höstas upp en våldsam speed då hon så när kunde spurta hem 300000 euro mot Joke Face. Sätt in honom här och man inser att hon inte blir att leka med om hon får rätt resa fram till upploppet. Vann senast en enkel spetsseger och visade att formen sitter där den ska.

Min rank: A:2,8 B:6,9 C:5,4,7,10 D:3,1,12,11

1   SHE LOVES YOU F.I.* (FI) s 5 Seppo Markkula  (Ran Ja) 28/4 skor snabb ut till spets sedan kunde ingen utmana, enkel seger som inte sa så mycket. 18/4 skor, körde till efter ett halvvarv och släpptes till spets. Kusken satt sedan som en tennsoldat resten av loppet, billigt. Oplacerad mot tuffare hästar i Norge senast och möter ännu värre nu. Jagar matlapp.

2   TAMLA CELEBER s 5 Örjan Kihlström  (Wal Ro) såg fantastiskt fin ut i årsdebuten och visade upp en ny egenskap då hon nu var blixtrande startsnabb. Var inget snack om att någon skulle ta sig förbi henne vare sig från början eller till slut. Bör dessutom gå framåt med det loppet i sig. Bra chans.

3   TARGET HOSS* (FI) s 7 Brian Sears (Nur Ti) förra starten förgicks av sylvassa träningsrapporter. Av det märktes dock mindre i loppet där hon var ganska blek. Är väldigt startsnabb då hon är i form och laddas för fullt. Spännande kusk även om jag har svårt att se honom som en förstärkning då han är ovan vårt sätt att köra lopp.

4   ROXA SISU s 5 Johnny Takter (Sva Åk) Åkes nyförvärv har sett jättefin ut i varje start. Senast räckte hon dock inte riktigt till mot Tamla Celeber när hon fick chansen på open stretch. Lär få svårt mot mot kulldrottningen även här trots det fina läget.

5   AISLE STAND s 5 Claes Sjöström  öppnade mycket bra senast och svarade ut Tamla Celeber en bit innan Claes släppte. Hoppade sedan bort sig varvet kvar. Tillhör skiktet under de allra bästa och får svårt ta sig förbi de invändiga från start nu. Utlämnad åt konkurrenterna sedan.

6   K.L.M.PRELONG* (NO) s 8 Peter Ingves (Sva Åk) riktigt stark dödensviktoria senast och visade vilken stenhård flicka hon är. Knäckte Luddes spetshäst på två steg och svarade mycket enkelt ut övriga över upploppet. Utmanare till 2:an.

7   CANAKA B.F. s 5 Jorma Kontio (Nur Ti) obesegrad över kort distans efter två lopp. Var klart bra senast efter att ha körts fram till dödens och lagt hård press på Tamla Celeber. Har definitivt utvecklats i vinter och blir spännande att följa i sommar. Lite vingelläge nu dock.

8   NALDA NOF* (IT) s 5 Eric Raffin (Abr LC) sagolikt bra senast då hon bollade med konkurrenterna. Kan vara bästa hästen i gänget även om det är en svår jämförelse. En enorm motor och springer rakt och fin i vagnen. Riktigt startsnabb senast och Raffin är offensiv av sig och laddar säkert från start med tanke på senaste insatsen. Tidigt motbud.

9   MARIELLES* (IT) s 6 Christophe Martens (Mar Vi) körde sig tidigt till spets senast i Premio della Lotteria och kunde aedan enkelt spetsa runt om och kvittera ut 30,800 euro. Lite missgynnad av bakspåret men har bästa startryggen och kan inte sågas helt. Höll sånär på att slå Joke Face på speed 9/10 ifjol och kan verkligen flytta på sig.

10   MATHILDE TRÖJBORG* (DK) s 8 Flemming Jensen Hon har inte visat samma höga nivå i år som vi blivit bortskämda med och är inte säkert att hon ens är bäst i stallet för stunden. Trist läge då hon helst är med där framme direkt.

11   NOBODYBEATSTHEBEAT* (DK) s 7 Birger Jörgensen (Jen Fl) bortvald av Flemming men är den av hans båda som visat bäst form i år. Läget grusar dock alla förhoppningar mot detta motstånd.

12   YUCCA BOKO (NL) s 7 Ohlsson Ulf (Nur Ti) helruttet läge igen för denna löpärliga märr som Ulf är så förtjust i. möter den absoluta soeliten nu och på den snabba banan ska det till ett mirakel för att hinna fram till vinst härifrån. Jag tror inte på mirakel.

Turordning: 2-12-5-7-10-8-1-6-11-3-4-9

 

Avdelning 4 – 2140 auto – Klass II

Spetsstriden: Initialt så har Bengt L Axelsson vettig chans att hålla upp spets med sin märr 1 Tams Thea som öppnade vasst senast. Han lär dock snabbt bli överfallen av gasglade Daniel Olsson som trycker sig till spets med stall Kolgjinis andrahäst 6 Vici Lane. Så bra som 2 Hurricane Blue öppnade senast så bör han vara med där framme och även om han inte är spetssktuell i första läget så är han en mycket bra rygg åt de båda förstnämnda och min tro är att vi ser Johnny styra takten i detta lopp från tidig spets.

Analys: Med ovanstående spetstankar i ryggen och de svåraste combatanterna på bakspår så framstår 2 Hurricane Blue som omgångens bästa spik för mig. Det har låtit väldigt positivt on hans träning inför senaste loppen men fram till senast har han inte velat trava i loppen. Det var därför oerhört glädjande att denna se denna fina häst åter fungera senast då Johnny fick chansen. Givitvis ska även stallet och Ludde framhållas då det är de som balanserar och tränar den nervige hästen men Johnny tycktes i vart fall ha löst sulkygåtan. Hästen har närmast belastats av den läckra debut han bjöd på för Ludde 24:e januari i år då han brisade runt på 14,4 över medeldistans. Känslan är att han sänker den tiden nu när han åter fungerar och dåblir det tufft att slå honom om han som jag tror hittar till spets efter en kort bit. Värst emot cirkushästen är ironiskt nog all publik och det kan vara att han stressar upp sig av allt ståhej runt omkring. Lär bli både bommul och huva på nu kanske för att stänga detta ute? De värsta motbuden är alltså Svanens duo 9 Jocke och 12 Com Z och de handikappas klart av bakspåren. 9 Jocke Gör verkligen det mesta rätt hos Åke men här tror jag att han får sträcka vapen mot övermakten. Samma gäller 12 Com Z som hade slagit min spik senast från rygg ledaren om loppet varit 10 meter längre. Denna gång sitter hon dessvärre inte i rygg ledaren och får då svårt att vara så nära i mål. På skrällfronten förtjänar Magnus Jakosson ett ord då han kör 11 Tykos Marje till start. Visade kalasform senast vid senast fritt och det var nog den vassaste avslutningen i hela detta klass 2- meeting. Skulle min spik hoppa bort sig så kan nästan vad som helst hända och då har han lite chans med senaste intrycket på linsen. Tänkbar är då även 5 Master Amok som nog tappade segern senast på den trängning som kostade Åke Svanstedt elitloppshelgen. Bästa form även där och kommer han bara vettigt till från start så tillhör han de bättre med framspår. Nämner avslutningsvis kuskförstärkte 4 Keep Well som Örjan testar, ett kuskstreck för den som spelar på sådant även om jag tror hästen får svårt att räcka.

Min rank: A:2 B:9,12,11 C:5,4,6,10 D:7,8,3

1   TAM’S THEA s 5 Axelsson Bengt L a (Lun Th)a snabb till spets senast på en lite tung bana och höll bra i ett blekt lopp. Alldeles för enkel för att räcka till seger i detta hårda lopp. Fick drömläget och kanske kan bärga en slant om hon kan hålla rygg på ledaren eller 3.e invändigt.

2   HURRICANE BLUE v 4 Takter Johnny (Kol Lu) Johnny lyckades lösa den Gordiska knuten på hästen senast och det var en mycket förbättrad insats vi fick bevittna. Allt det strul som varit innan glömmer vi då man nu tycks ha hittat rätt med hästen. Har toppchans här från det fina läget bara han inte skräms av den stora publiken. Mycket kapabel de dagar han fungerar som han ska.

3   THRILLSEEKER h 5 Wengefelt Carl Johan (Adl Ha) kunde plocka fjädrarna av 1:an från dödens senast vilket var bra gjort. Ställs dock mot betydligt tuffare motstånd denna gång och behöver hitta ett par nya växlar. Chanslös.

4   KEEP WELL v 5 Kihlström Örjan (Joh SÅ)a kraftigt kuskförstärkt denna gång då Örjan skuttar upp i sulkyn. Läget blev oxå bra och hästen är inte helt oäven från start. Körs framåt för position och har gått bra på slutet.

5   MASTER AMOK h 4 Andersson Peter M (Lön Th)äntligen ett vettigt läge och hästen har stått för bra insatser rakt igenom på slutet. Är i bästa form och kan vara ärd att se upp med för den som garderar vidare i loppet. Blev lite trängd senast i den situation som gjorde att Svanstedt blev avstängd under helgen. Hade vunnit annars och raden med uteslutande andraplatser ljuger således en del då han inte är så oärlig.

6   VICI LANE h 4 Daniel Olsson (Kol Lu)hoppade bort en möjlig 3:e plats senast efter invändig resa. Litet frågetecken för det felet men var bra vid segern innan det. Startsnabb häst och kusk och laddas mot spets. Släpper kanske till stallkamraten sedan?

7   KING* (DE) v 5 Untersteiner Johan (Unt Pe) vann senast på bra sätt på Charlottenlund och har säkert gått framåt nu med två lopp i kroppen. Däremot blev läget inte kul alls och detär klar vingelrisk härifrån. Sonen som kör nu då pappa är avstängd under festligheterna.

8   ORANGE AVENUE* (DK) h 6 Uhrberg Thomas (Sör Fr)a här var det bortlottat minsann. Får svårt att ha men vinsten att göra och jagar pengar nu.

9   JOCKE v 5 Kontio Jorma (Sva Åk) gör allting rätt i Åkes regi och kunde senast kämpa sig till segern via lite spår och en hård kamp in på upploppet. Jorma som kör nu vilket känns som ett lillminus från bakspåret.

10   EKESÅS TOP GEAR h 5 Goop Björn (Söd Pa) Höll undan med ett nödrop senast mot 11:an här. resolut styrning av Björn fram till dödens och där kunde han sedan styra loppet som den toppkusk han är. Hårdare motstånd nu och åter ett bakspår reducerar chansen högst betänkligt.

11   TYKO MARJE h 4 Jakobsson Magnus visade riktig toppform senast och det var surt att inte Magnus hann dit med hästen då jag hade chansspikat honom den dagen som skräll. Var dock tydligt att man inte vill köra honom i spets vilket gör att detta läget då känns lite mindre dramatiskt då han körs på chans. Dock mycket begärt att han ska räcka ända fram men är han som senast så knäpper han många över upploppet.

12   COM Z. s 4 Lennartsson Per (Sva Åk) fick sämsta spåret nu men var väldigt bra senast då hon sånär slog av 2:an från rygg ledaren. Visade bästa form och syd på läget verkligen. Krävs överpace och mycket tur med positionerna nu.

Turordning: 9-3-2-7-8-10-6-11-5-12-4-1

 

Avdelning 5 – 2140 volt – Final Diamantstoet

Spetsstriden: Stefan Persson tillhör väl inte de främsta voltstartskuskarna men nu förfogar han över en märr i 1 Jocasta Lane som i sig är mycket snabb och hjälper honom till spets förutsatt att han prickar någorlunda. På utsidan finns landets främste voltkusk med 2 Lexus Broline men där är istället hästen för trög. Klart värst emot i spetskampen är istället Daniel Olsson med 6 Lady Lee. Hon kan dock spänna sig och tror det blir problem med den stora publiken för henne, stor galopprisk alltså. Favoriten 3 Braås Palema körs till efter en bit men har svårt att se varför Stefan skulle vilja släppa då med tanke på hur bra hans märr har gått i spets. Positionerna efter ett halvvarv blir alltså 1:an i spets med 8:an i rygg och 3:an i dödens. I andra utvändigt bör 2:an sitta.

Analys: Ett mycket spelintressant lopp där jag tror stenhårt på en häst och det är inte storfavoriten 3 Braås Palema vilken verkligen imponerat ska sägas. Nej jag spikar istället Magnus Jakobsson och 12 Global Kitten som visade rätt formintryck senast. Låt gå att det blev ett billigt lopp så som det blev kördes åt henne men hon såg klockren ut. Gynnas av fin bana och Kommer speciellt ihåg hennes insats på Färjestad 24/9 ifjol då hon klev runt ett hyfsat gäng på bara några steg som det kändes. Tiden då var 13,1 över medeldistans och voltstart. Är hon bara hälften så bra nu vilket hon minst borde vara med tre nyttiga lopp i kroppen så får övriga hålla i sig. Värst emot är såklart 3 Braås Palema men som jag deklarerat ovan så tror jag att spetsen redan är bokad här och att hon ska stå emot min ide från dödens. Tja, vinner hon då så är hon värd segern kan vi väl säga. Spetshästen heter 1 Jocasta Lane och med tanke på hur enkelt hon tagit sina segrar så kan det finnas lite mer att ta fram till detta och hon är given för den som garderar loppet. Riktigt bra kan det lösa sig för Oskar Svanberg som har startsnabba 8 Hazelmere till start och kan få rygg ledaren här om han spelar sina kort väl. Hon duger inte att göra så mycket själv men kan ibland avsluta ruggigt snabbt. Vi ska inte plocka ner månen, det är bara en liten lucka på upploppet vi behöver för att denna praktsmäll ska kunna brisera. Övriga tror jag får svårt.

Min rank: A:12 B:3,1,8 C:9,5,13,2 D:4,6,11,14,7,10,15

1   JOCASTA LANE s 5 Persson Stefan  har verkligen utvecklats i sin nya regi och har radat upp spetsvinsterna på löpande band. Hårdare emot nu men   Är spetsfavorit och den positionen är lite extra värdefull i stoloppen och kan inte sågas helt. 4 raka i nya regin.

2   LEXUS BROLINE s 4 Adielsson Erik (Joh SH) har bästa startkusken och lär få en fin position härifrån. Hästen är dock inte så snabb i benen. Var bra från dödens näst senast men lite mer tveksam insats senast efter invändigt lopp.

3   BRAÅS PALEMA s 5 Ingves Peter (Sva Åk) bästa hästen på startvolten som körs av publikfavoriten Ingves. Många på Solvalla som vill se hans spektakulära segergest med benen i luften. Hästen är riktigt bra och har stabiliserats på senare tid efter att ha varit rätt snurrig ett tag. Ingen startblixt men öppnar hyggligt. Senast kastades hon loss sista 700 som Svanen brukar göra och segern blev säker, absolut toppform. Körs offensivt.

4   NELLI MISS s 5 Sjunnesson Jörgen (Lön Mi) knepigt spår för Jörgen att lösa och kan bli tappstart modell större nu. Var bra i spåren senast bakom 1:an. Rankas ner på läget dock.

5   PINOT RIBB s 6 Eriksson Kim (San Mi)a oerfaren kusk från spår 5 inför 25000 personer känns inte bra alls även om hästen tillhör de bättre i loppet. Var jättebra senast från dödens och lysande gången innan efter en ogästvänlig resa.

6   LADY LEE s 5 Olsson Daniel (Hel Ke)a ganska startsnabb häst med startsnabb kusk är så klart intressant. Är dock inte alls lika modig till slut och slår inte de bästa i detta lopp. Var dessutom inte speciellt bra senast så lite frågetecken för formen efter den insatsen.

7   CARAMIA KNIGHT s 5 Bergh Robert  gick vasst till slut efter sen lucka och visade bra formintryck. Har dock inte visat någon nämnvärd startsnabbhet vilket gör spåret till ett stort frågetecken trots bra kusk i vagnen. Vingelvarning.

8   HAZELMERE s 4 Svanberg Oskar fick sitt absoluta drömläge här då hon inte kan mäta sig mot de bästa med utvändig resa. Kan nu få rygg ledaren med lite tur. Kan konsten att störtdyka vid sena luckor och är ett skoj skrälldrag om hon skulle bjudas på luckan över upploppet.

9   OPPORTUNITY s 5 Lennartsson Per (Sva Åk) såg helt ok ut vid en intetsägande spetsseger senast. Säker spetsseger även näst senast då på fin tid. Lurigt med bakspåret. Per brukar lyckas bra på Åkes hästar så inga frågetecken för den saken.

10   CARAMELLE ZON s 5 Pedersen Fredrik fick absolut sämsta spåret och har tilläggshästarna i rygg direkt och är då helt chanslös. Formen verkar dock bra men som sagt, vad hjälper det?
_____________________________________________________

11   M.T.EVITA s 6 Goop Björn mediuminsats senast och borde kanske kunnat lite mer till slut. Får svårt mot dessa damer som det såg ut senast även om Björn alltid är farlig att räkna bort i dessa lopp.

12   GLOBAL KITTEN s 7 Jakobsson Magnus såg riktigt fin ut senast då hon flög till en enkel seger. Ska dock sägas att hon fick en fin resa oxå serverad av kusken men hon kunde inte gjort det bättre. Tre lopp i kroppen nu för året och toppformen. Verkar redan sitta. Minns speciellt ett lopp på Färjestad ifjol då hon formligen exploderade runt ett hyfsat gäng och vann på 13,1 medel volt, ruggigt imponerande och blir svår att stå emot om hon är i närheten av den formen. Står dessutom bra inne i loppet.

13   QUASSIA LASCAUX s 7 Kontio Jorma (Laa Pi) Jormas val men hon var inte märklig senast och lite frågetecken på den insatsen. kan öppna ganska bra och duger normalt i det här loppet men lite nedåtrank på senaste loppet.

14   ORDER BY MACKIE s 5 Takter Johnny (Nur Ti) höll enkelt undan för 13 senast och är i bästa slag för dagen vilket hon inte minst visade. Nästa senast då Björn utklassade ett skapligt gäng från spets. Takter upp nu men det är inget plus då det kommer till voltstart.

15   G.K.URITZA s 7 Löfkvist Clas a  står uruselt inne här och har garanterat inte med segerstriden i detta fina lopp att göra. Hjälper inte att hon är i form.

Turordning: 3-1-8-2-9-12-4-6-13-5-14-10-15-7-11

 

Avdelning 6 – 2140 auto – Silverdivisionen

Spetsstriden: 1 Mysterious kan öppna klart bra men Torbjörn lär ändå inte kunna hålla ut 2 Hard Cider som är i toppform nu och väl i spets så kommer inte Peter Ingves att vika ner sig. Utifrån laddar Peter Eriksson järnet med 7 Calvodos Crane som är den som på allvar kan utmana 2:an från början. Positionerna som jag tror efter ett halvvarv: 2 Hard Cider körs i spets med 7 Calvados Crane på utsidan. I rygg på ledaren återfinns 1 Mysterious och i andra utvändigt sitter 9 Ogrady.

Analys: Jag väljer att gå kort här på favoritduon då jag tror många streckar vilt i detta lopp. 2 Hard Cider har nu fått några lopp för året och toppformen borde sitta där nu. Har sett bra ut utan att visa några överjordiska kvaliteter. Vi vet dock från fjolåret att denna häst matchar svårare djur än så här om så skulle behövas. Ger med viss tvekan tipsnicken till Svanstedts kapable springare. Hade svårt att skilja honom dock får 7 Calvados Crane både i råga om spetsstrid och kamp till slut. Skulle Peter Eriksson få riktigt bra snurr på sin pålle så är det inte omöjligt att han kliver förbi in i kurvan. Väl i spets förlorar inte 7 Calvaodos Crane detta lopp då han är en av våra allra effektivaste spetshästar. Tipsnicken baseras alltså på att Hard Cider klarar av att hålla ut Calvados Crane. Bakom känns 1 Mysterious som den hetaste markeringen då han var makalöst bra senast i det lopp Ludde drog på sig en avstängning över denna helg. 8 Blue Rock var den som var vinnaren på Luddes kuskmiss då han kunde åka rakt fram från rygg och plocka årets kanske enklaste V75-seger. Nämner oxå 9 Ogrady som är otroligt kunnig då han fungerar. Var dock lite vissna rapport på honom inför senast men är säkert bättre nu. Startkataput och missgynnas av bakspåret. Superskrällen är 6 Flicka Rigas som nu får sin gamla kusk igen och det kan vara bra då det blev pannkaka senast med Torbjörn.

Min rank: A:2,7 B:1,8,9,6 C:3,5,12 D:4,11,10

1   MYSTERIOUS* v 7 Jansson Torbjörn (Sta JH) imponerade verkligen senast och synd att han blev utputtad på upploppet, kan ha varit segern som rök där. Kan öppna bra men knappast tillräckligt snabbt för att spetsa och är då lite utlämnad.

2   HARD CIDER* (US) v 5 Ingves Peter (Sva Åk) var det mycket fina rapporter på inför senaste starten. Väsentligt bättre spår nu och är nog hästen att slå här då vägen till spets ligger öppen. Kommer i absolut toppform och Ingves är världshistoriens mest rutinerade lärling och plågas inte av Elitloppsnerver alls.

3   CARLOS LIGHTNING h 5 Kontio Jorma (Nur Ti) gick skapligt i tredjespår senast sista 700, borde kanske orkat lite mer för överbetyg. Fick nu äntligen ett vettigt läge och kan skrälla om rätt ryggar bjuds. Två lopp i kroppen nu.

4   TJACKE GOLD v 8 Kihlström Örjan (Läh Ka) visat begränsning i senaste starterna och verkar inte vara tillräckligt bra för dessa lopp helt enkelt. Örjan upp nu är positivt i vart fall.

5   HOT POT v 6 Bergh Robert såg inte speciellt kul ut senast men gick inte med optimal utrustning och hade dessutom spår 5 och siktade mot detta lopp i stället. Står stentufft inne i loppet och får nog svårt även med aldrig så optimal utrustning även om läget vart fint

6   FLICKA RIGAS s 6 Lindqvist Ove A (Joh Ol)a Chansspikade henne senast då Torbjörn fick chansen som kusk. Blev dock startgalopp istället så kan vara lika bra att Ove håller i tömmarna då. Hon gick i överljudsfart bakom vinnande 7:an över upploppet innan senast och får hon sin ryggresa fram till upploppet såga kan skrällen vara ett faktum.

7   CALVADOS CRANE h 6 Eriksson Peter hade verkligen alla mot sig senast och fick aldrig chansen från en trött ledarrygg. Såg annars helt perfekt ut både inför och i loppet så ingen fara med formen,den är helt på topp. Är oerhört effektiv om spetsen nås och har svårt se honom förlora i den positionen.

8   BLUE ROCK h 7 Lennartsson Per  var ohyggligt bra i debuten för Lennartsson. Inte alls lika imponerande senast dock och måste snabbt hitta tillbaka till formen innan för att duga här. Är dock skraltigt överlag i Pers stall för stunden och denna ska behandlas med försiktighet från detta läge nu.

9   O’GRADY* (DK) h 6 Jörgensen Birger (Dah Go) var dåliga rapporter på honom inför senast och kusken överlät spets till värsta motbudet vilket inte var helt populärt med tamke på favoritskapet. Kunde ändå inte utmana till slut och har krafterna kvar tills nu istället. Är ruggigt startsnabb så bakspåret är ingen plusvariant. Inte kusken heller för den delen då han brukar ha svårt att hamna rätt på det i svenska lopp.

10   LUDVIG PALEMA v 11 Adielsson Erik (Jon Th)a öppnade chockerande bra senast då han tog sig förbi 7:an. Höll sedan ganska bra i spets även om det var några bättre hästar med i loppet. Helt utan chans denna gång dock från bakspåret.

11   HARRY HAYTHROW v 6 Sandkvist Joakim (Joh Jo)a medhängare som alltid tjänar fina pengar. Vinner dock inte på lördagar och definitivt inte härifrån med lärling i sulkyn. Helt bortlottad och kan på sin höjd bärga några slantar.

12   TION MEDON SISU v 5 Goop Björn (Lin Ma) fick äntligen utdelning senast på sin norrlandsturne. Han bjöds dock på en optimal resa av Björn och denna gång krävs det ännu större klaff för att han ska komma till. Få mycket svårt trots god form.

Turordning: 2-9-12-7-8-3-11-1-6-4-5-10

Avdelning 7 – 3140 meter volt – Harper Hanovers Lopp

Spetsstriden: En ren kamp mellan kuskförstärkte 3 Twigs Tarzan och snabba 6 Amour De La Rue med duktige Daniel Olsson. Hugget som stucket mellan dessa båda men jag säger fördel Björn och tror att han sedan testar i spets med Tarzan även om det är tänkbart att han släpper till Daniel.

Analys: Helgens utan tvekan roligaste lopp när femton tungviktare drabbar samman i över den utsalande stayerdistansen. Egentligen skulle jag vilja ha alla hästar med här men jag har inte den spelbudgeten att jag kan strecka alla hästar i loppen och får nöja mig med en kvintett som jag tror lite mer på. Efter monsterinsatsen senast så är det svårt att tippa emot 5 Ghetto Blaster. Den mermakande tredjeplatsen föregicks alltså av en stor galopp där han hamnade allra sist och hästen såg inte på något sätt tom ut över mål. Blev rena lyckträffen då han nu får stå kvar på startvolten vilket han inte fått göra med bättre placering. Pasi Aikio var oerhört positiv inför det loppet och har all anledning att vara positiv även här. Hästen är ingen startblixt men tror han kan bli släppt tikl spets om om Pasi kör till en bit in i loppet. Ingen kan ha missat senaste insatsen, allra min Björn som är min spetsfavorit. Det är mest galopp emot och spåret och publiken är värsta hotet som jag ser det. Bakom är kuskförstärkte 3 Twigs Tarzan given för mig då jag tror Björn kan hitta till spets här eller rygg ledaren. Är då mycket aktuell då han kommer med visad toppform. Hästen älskar den långa distansen. Motbudet i spetsjakten är Luddes 6 Amore De La Rue som kan öppna bra och har startesset Daniel Olsson i sulkyn. Skulle han ta sig förbi Björn från start eller bli släppt till spets så är han högst aktuell med tanke på hur fin han var senast på barfotabalansen. 15 Swedishman är lite knepig att sätta in här men en häst som staplar segrar på det viset i Frankrike måste så klart tas på allvar. Stänger loppet med Jacob Croons häftige 2 Quick Razz där Erik åter sitter upp. Han har varit våldsamt bra vid dödenssegrar på rikistoton och verkar vara under fin utveckling. Vill som sagt ha alla med får nöja mig så.

Min rank: A:5 B:3,6,15,2 C:8,11,13 D:4,10,14,12,1,7,9

1   UDO’S OILER v 4 Bergh Robert i ett normalt lopp skulle han få epitetet björnstark men här är han en liten myra i stacken bara. Står stenhårt inne och det enda som talar för är spåret där han kan smyga med till en fin peng. I te speciellt snabb ut trots bra startkusk. Halvbra senast då han höll till strax före mål efter resa i spåren sista halvvarvet.

2   QUICK RAZZ v 5 Adielsson Erik (Hel Ja) har blivit en liten följetång och fick nu bra spår med Erik. Tål mycket jobb och har tagit fina dödenssegrar i tuff konkurrens. Har dessutom visat fin form inför detta och är ett givet bud även om han inte är snabbast från start.

3   TWIGS TARZAN v 5 Goop Björn (Per St) mycket intressant kuskbyte nu och denna hästen gillar jag. Gått mycket bra på stayerdistans med 3 segrar på 5 försök och har inte missat platsen än. Visat toppform på slutet vid snygga segrar och är ett mycket tidigt streck framför allt på kusken.

4   ICARE DE BOIS* (IT) h 8 Martens Christophe (Gri HA) kördes till spets efter att  ha bilvit överflyglad och kunde sedan spåra hela vägen enkelt. Mycket tuffare hästar emot nu och lär dels få problem med spåret och dels står han hårt inne. Inte alls tidig denna gång för mig.

5   GHETTO BLASTER h 4 Aikio Pasi Ghetto Blaster var ett riktigt stallvrål senast i Örebro International. Ett startgalopp spolierade dock vinstchansen den gången men det medförde å andra sidan att han står perfekt inne i detta lopp istället. Blir nog favorit här på den senaste insatsen som var ruggig efter den stora galoppen. Blir svårslagen om han håller sig på benen. Galopp emot från det svåra spåret.

6   AMOUR DE LA RUE (NL) h 5 Olsson Daniel (Kol Lu) startsnabb häst med startspecialst i vagnen gör honom högst aktuell här.  Har varit riktigt bra och gynnas av att gå utan skor uppenbarligen. Kolla balansen. Tidig om spets.

7   PARIS TEXAS F.I.* (FI) v 9 Lahtinen Akseli (Pak AP) kan bli vingligt från start nu och har verkligen inte imponerat i de senaste starterna. Får svårt i detta hårda lopp.
_______________________________________________________

8   PITCH COMMAND v 6 Kihlström Örjan (Mel St) gick bra senast och lär vara lite förbättrad nu med två lopp i kroppen. Tarzan har säkert ställt i ordning ordentligt till detta. Lever som så många andra på styrkan med visade även bra fart senast.

9   WINNING LOVE h 6 Lindblom Åke tappstart senast men gick sedan bra utan att visa lika hysterisk form som han haft i insatserna senast. Känslan är att han är lite neråt just nu även om hästen har varit oväntat bra . Läggs ner en bit denna gång.

10   NEW LINE* (DK) v 7 Uhrberg Thomas jättefin senast när han kördes till varvet kvar och vann enkelt. Har så bra form man kan ha med står lite hårt till mot tilläggshästarna bakom och några 20 meter framför. Inget tidigt streck.
_______________________________________________________

11   DEUXIEME PICSOUS h 5 Takter Johnny (Lej Jo) imponerade stort i årsdebuten i ett omtalat lopp. Bra även senast även om loppet innan var klart bättre. Behöver visa lite bättre form för att vinna detta.

12   JUGGLE FACE h 6 Kolgjini Adrian (Kol Lu) varit ifrån inför detta vilket är ett frågetecken. Var inte bra senast heller och nog luktar det lite ringrost inför denna start. Adrian som kör nu då far sitter i utvisningsbåset. Med visad form hade han varit given men nu mer tveksamt med tanke på förberedelserna.

13   SPRING EROM h 7 Ohlsson Ulf (Olo Hå) gavs ett helt optimalt lopp av Björn senast och det var tills stor del en kuskseger den gången. Man vinner inte Örebro International utan en bra häst dock och formen är nog på topp. Noterar att Björn kör en annan häst denna gång vilket förbryllar lite. Ulf är dock en fullgod ersättare. Klart tuffare emot nu.

14   BEAU MEC h 5 Kontio Jorma (Nur Ti) en riktig bilfärja i voltstart och hamnar sist här med Jorma. Fick en bra resa senast och kunde sticka nosen först. Behöver vara bättre nu får att ta hem loppet och känsaln är att Derbyvinnaren behöver något mer lopp för att prestera på topp.

15   SWEDISHMAN* (FR) v 6 Duvaldestin Thierry passande namn denna dag på den franske segerstaplaren. Enkel spetsseger senast och är loppets dark horse. Kan mycket väl fullborda sitt staket om lika bra som senast. De franska gästerna är alltid spännande i stayerloppen.

Turordning: 14-15-13-2-1-6-4-10-11-9-5-7-3-12-8

Nästa aktivitet här på sidan blir aviserade utrustningsändringar V75 Solvalla Lördag 26 Maj 2012 vilka släpps imorgon bitti. Därefter publiceras ett sistaminuten V75 systemförslag senast klockan 10 på lördag morgon. där tas hänsyn till strykningar, utrustningsförändrigar och övrig tillkommen information.

Väl mött / Admin


Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar


nio × 9 =

Designed by Grand National