V75: Miljonregn när V75-rallyt inleddes på lördagen

Storfavoriterna föll och utdelningen drog i höjden.
Bergsåker levde upp till sitt rykte som skrällbana när julens V75-rally inleddes.
64 system delade på jackpoten och totalt delades 19 miljonvinster ut.
Fyra V75-omgångar på åtta dagar.
För den travintresserade är det inget problem att fylla tiden mellan julklappsköp, Kalle Anka och nyårsafton.
Redan i rallyts första omgång blev det tidig julafton för många V75-spelare.
Bergsåker utanför Sundsvall är känt för att leverera höga utdelningar och när endast en favorit, Henrik Larssons Peaberry och Jennifer Tillman, infriade spelarkollektivets förväntningar var miljonregnet ett faktum.
Sju rätt delade ut 806 041 kronor och totalt håvade 19 system in över en miljon kronor. 16 av dessa hade valt alternativet V7 och belönades därmed med över två miljoner kronor (2,5 gånger sjurättsutdelningen).

Första V75-segern för Berglund
Dagens tyngsta överraskning kom i klass II. Där fick omgångens största favorit, Erik Adielsson och Mellby Brunello, stifta närmare bekantskap med Jarmo Kallunki-tränade Demo. Sida vid sida avverkade hästarna de första 500 meterna på snabba 1.10,8 innan den senare kom ner i rygg. In i slutsvängen såg Melby Brunello ut som en vinnare men på upploppet slank Demo ut från innerspåret och kort senare var jätteskrällen ett faktum.
- Det är magiskt alltså, det här är något man har drömt om! sa den glädjestrålande kusken Jörgen Berglund efter karriärens första V75-triumf.

Bergh duckade för middagsnotan
Även i silverdivisionen fick Erik Adielsson se sig slagen efter ett rafflande upplopp. Sportsligt sett höll inte loppet någon hög klass och när ledande B.B.S.Mandarino och Robert Bergh fick avverka inledningsrundan på, för klassen, löjligt långsamma 1.17,3 höll publiken på att somna. Men in på upploppet blev det nerv när Erik Adielsson kom farande ute i spåren med Leo On Line och det krävdes en närmare titt på målfotot innan B.B.S.Mandarino kunde ropas ut som vinnare.
- Min känsla var att Erik var först och han ville slå vad om en middag efter mål, men det var ju tur att jag inte tog det vadet, sa Robert Bergh, vars häst var tredjehandare på V75-procenten.

Dubbelcupen till Skellefteå
I kallblodsloppet, en final i Dubbelcupen, kom dagens näst största överraskning. När upploppet nalkades såg Erik Adielsson återigen segerfarlig ut bakom Järvsö Rune, men han hade inget svar när Ulf Eriksson satte in slutstöten med Skellefteåhästen Tyri Svarten.
- Å gud så skönt! Det här är svårt att fatta, jag skakar. Men vad duktig han var, han var värd det här! bubblade hästens tränare Karina Paavola.
Erik Adielsson behövde emellertid inte lämna Sundsvall segerlös. I treåringsloppet tog han gruvlig revansch bakom Svante Båth-tränade Bearhawaii. Från fjärde par utvändigt spurtade den talangfulle hästen förbi sina motståndare.
- Man står ju inte och drar på smilbanden när man är tvåa med dagens största favorit. Det är segrarna man vill åt, sa Solvallakusken.

”Utvecklats både två och tre växlar”
Andrahandaren Beeboop Laday, tränad av Petri Salmela och körd av Ulf Ohlsson, ledde klass I från start till mål och den slutgiltiga spiken i kistan för favoritspelarna slogs i när Ultralum, med fyra raka segrar i resultatraden, galopperade från start i V75-avslutningen (Zoogins lopp). Men även utan galoppen hade han fått svårt att rå på Jörgen Westholms Aaron Boko som med Daniel Olsson i sulkyn vann i överlägsen stil från ledningen.
- Jag såg i ögonvrån att Ultralum felade från start men som min häst kändes i dag hade det inte varit aktuellt att släppa ledningen under några omständigheter, sa Daniel Olsson.
- Jörgen har haft en brokig väg och visat ett fantastiskt tålamod med den här hästen, som nu har utvecklats både två och tre växlar.
På måndag, dan före dopparedan, fortsätter V75-rallyt med uppesittarkväll på Solvalla. Utöver fin sport ges då nya möjligheter att spela in en eller flera julmiljoner.

Ola Johansson

Senaste inlägg om resultat, tips och nyheter:

Publicerad med tillstånd från Kanal75

You can leave a response, or trackback from your own site.

Skriv en kommentar


8 − = sju

Designed by Grand National